Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 925 000,- for kr 1 925 000,-

Velkommen til Klasatjønnveien 9!

Her bor du sentralt i et barnevennlig område med kort vei til skole, fritidstilbud, offentlig kommunikasjon og Vestkanten Storsenter. Innvendig har boligen et lyst og tiltalende uttrykk hvor du har god plass til koselige sammenkomster.

Her er det godt med benkeplass både for kokken og for den som ønsker å ta seg en matbit. Kjøkkenet er moderne og har gode kvaliteter:

Badet, et av de viktigste rommene. Som også kan bli det dyreste om det må pusses opp, holder TG1 standard ifølge tilstandsrapporten.

Dette tilsier at badet holder en moderne, fin standard med rør-i-rør system.

Boligen ligger øverst i Vadmyrveien med ca. 10-12 min. kjøretid til Bergen sentrum.

Sør/vestvendt balkong, ca 23 kvm

 

 

 

 

Flere vinduer og god romfølelse gir mye verdi. Soverommet er lyst og luftig med god plass til en stor og deilig seng, nattbord m.m. Pent gulv og lyse vegger skaper en luftig og fin atmosfære.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planskisse.

Loddefjord

Klasatjønnveien 9

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 950 000,-

Loddefjord: L.O.D is the place to be! Flott og solrik 2-roms terrasseleilighet med fast oppmerket garasjeplass og nyere bad!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 431,-
Fellesgjeld:
Kr 168 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
56 / 59 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende øverst i Vadmyrveien med ca. 10-12 min. kjøretid til Bergen sentrum. Tjønnveien Borettslag består av 48 rekkehus og 220 leiligheter (60 2-roms og 160 4-roms) i terrasseblokker. Der er tre forskjellige tun med lekeplasser og sittegrupper. Beplantede utearealer og plenområder. Der er tre forskjellige tun med lekeplasser og sittegrupper. Det er en del arrangementer i borettslagets regi, for eksempel St. Hans-feiring, seniorfest, nyttårsarrangement og juletrefest.

Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Extra, som ligger i gangavstand. Vestkanten storsenter, som fikk prisen "Årets Kjøpesenter 2014" av Nordic Council of Shopping Centers finner du i tøffelavstand eiendommen. Her finner du alle tenkelige servicetilbud samt bl.a. BPC, SATS treningssenter, Bergens eneste badeland, Iskanten ishall og bowlinghall.

Borettslaget er sentralt beliggende i Bergen Vest, og grenser til natur og flott turterreng i nærheten bla. med ny tursti mot Alvøen og med Kanadaskogen, Lyderhorn og Storavatnet i kort avstand fra boligen.

Der er felleslokale til disposisjon ved arrangementer. Disse kan leies av klubber internt (bridge, sjakk, biljard eller annet). Lokalene er også populære ved konfirmasjoner, diverse jubileer og lignende

Barnehage/Skole/Fritid

KIDSA Sandgotna Barnehagen består av to hus som ligger tett i tett. Barna er fordelt på 3 avdelinger i aldersgruppe 1 - 6 år. Søsken får plass på samme avdeling såfremt det er mulig. Heldagsplass kr. 2730,- matpenger kr. 250,- pr. mnd.

Vadmyra barnehage plass til 38 barn og i jobber med Bergen kommune sine vedtatte satsingsområder: pedagogisk realasjonskompetanse, språk og matematikk. Artisten Stig van Eijk delte musikkglede med store og små 2 dager i slutten av november

Haugatun barnehage Fra Loddefjord eller Vadmyra er det oppover, oppover alle bakkene og litt inn i skogen. Her finner du porten til Haugatun barnehage. Fra veien og parkeringsplassen er det ikke så lett å se at dette er en barnehage, men så kommer du innenfor til barnas rike og runder hjørnet og ser det åpner seg en helt fantastisk lekeplass.

Lyngfaret barnehage Barnehagen har i mange år prioritert lek og vil fortsatt ha lek som satsingsområde. Her blir det avsetter 4,5 til 5 timer hver dag til lek./aktiviteter som barna rår over ute/inne.

Vadmyra barneskoleer en barneskole. Skolen åpnet i 1969, og har plass til 350 elever. John Olav Nilsen, Girson, Hamza, Svanevik og Fjorden Baby er tidligere elever av skolen. Vadmyra skoles visjon: "et godt sted å være et godt sted å lære"

Loddefjord barneskole med ca 240 elever i overkant av 40 av disse barna er elever ved skolens avdeling for barn med funksjonshemminger. En utviklingsplan for spesialpedagogiske tiltak hadde foreslått at en spesialskole for funksjonshemmede burde integreres eller bygges i tilknytning til den vanlige grunnskolen. Loddefjord skole ble den første integrerte barneskole i Norge, der man ville forsøke å få i stand felles undervisning og sosialt samhold mellom evneveike og andre barn. Til dette foregangsarbeid ble universitetslektor Sven Svebakk brukt som pedagogisk-psykologisk rådgiver.

Sandgotna barneskole med ca 370 elever ved skolen og har leselos som pedagogisk satsingsområde, og fra skoleåret 2016-17 skal skolen arbeide aktivt med satsingsområde "Ungdom i Utvikling" og har fokus på god trivsel blant annet gjennom arbeid med antimobbeprogrammet Olweus. Skolens visjon er; Sandgotna skole, et godt sted å være, et godt sted å lære.

Vadmyra Idrettslag ble stiftet 10. oktober 1972 i forbindelse med drabantbyutbyggelsen i Bergen Vest. Den driver pr 2017 med fotball, futsal, håndball og turn, og har om lag 700 medlemmer Erik Huseklepp, Vegar Landro, Aleksander Solli, Morten Kolseth

Vadmyrabanen er lokalisert i Lyngfaret. Opprinnelig grusbane, men i 2000 ble det lagt kunstgress. Gresset ble lagt av en nederlender med god hjelp fra noen lokale helter, blant andre Wangen fra Fjorden Baby!, Einaren med hunden fra Lyngfaret, BVY. Banen ble åpnet med brask og bram og selve kronen på verket ble satt da en av krøllgressguttene klarte å fyllekjøre traktoren ned til Poilen der den ble sittende fast i undergangstunnelen.

Vestkanten trial driver med motorsykkelidrett for gutter og jenter hovedsaklig i alderen 10 - 18 år, men har ingen øvre aldersbegrensning, og du kan begynne det året du fyller 5 år under visse betingelser. På den sosiale siden er det etablert et godt miljø der både utøvere og foreldre er veldig engasjerte. På den sportslige siden kan vi ubeskjedent skryte av at vi har vært representert på seierspallen i de fleste løp klubben har deltatt på siden 1998. D.v.s. NM-runder, Nordisk, KM-runder pluss åpne løp. Hovedmålet for klubben er å skape et godt sosialt og sportslig miljø der det skal være plass til alle, uansett ambisjoner og prestasjoner. Det finnes heldigvis ingen reservebenk i trial.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Kjøkkelvik skole

1-7 kl. Loddefjord skole

1-7 kl. Vadmyra skole

8-10 kl. Sandgotna skole

Vgs. Olsvikåsen videregående skole

Vgs. Laksevåg videregående skole

Bhg. Haugatun barnehage (0-6 år)

Bhg. Kidsa Sandgotna (3-6 år)

Bhg. Vadmyra barnehage (0-6 år)

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Følg hovedvei mot Loddefjord og Haakonsvern. Ta til venstre i rundkjøring med Vestkanten kjøpesenter mot Haakonsvern. Ta første vei til høyre mot Vadmyra og kjør helt til topps like ved Loddefjord kirke. Borettslaget ligger på venstre side i enden av vei. Det er bussholdeplass og rundkjøring for buss ved innkjørsel til borettslaget. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 950 000,-

Fellesgjeld

Kr 168 000,-

Totalpris

Kr 2 118 000,-

Felleskostnader

Kr 3 431,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1974

Soverom

1

Garasje

Ja

Primærrom

56m2

Bruksareal

59m2

Tomt

56824m2

KR-kode

6918110

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Klasatjønnveien 9, 5172 Loddefjord

Gnr. 124, bnr. 181, i Bergen kommune.

Leil.nr. H0202, andelsnr. 103,

Tjønnveien borettslag, org.nr. 948 950 758

Tomten

Eiet tomt på 56.824 kvm som tilhører borettslaget. Tjønnveien består av 48 rekkehus og 220 leiligheter i terrasseblokker. En meget flott opparbeidet fellestomt. Der er tre forskjellige tun med lekeplasser og sittegrupper i alle. Borettslaget har gjennomført en omfattende rehabilitering i perioden 2003-2005.

Parkering

Leiligheten har fast oppmerket garsjeplass, det medfølger to gjesteparkeingskort. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

2.etg:

Totalt bruttoareal: 64 kvm

Totalt bruksareal: 59 kvm

Totalt primærrom: 56 kvm

Primærrom: 2etg

Entre, gang, bad/vaskerom, soverom, kjøkken stue: 56 kvm

Sekundærrom: 2 etg

Innvendig bod: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 boder, 1 like ved boligen samt 1 i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.18 utført av Roy Nordanger.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong.

Grunnmur:

Grunnmur av armert betong.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:

Ytterveggkonstruksjon av betong og trevirke.

Fasader er hovedsaklig kledd med fasadeplater. Noen malte betongoverflater.

Vinduer og dører:

Trekarmsvinduer fra Nordan er overflatebehandlet fra fabrikk og har super energiglassruter. Skiftet i 2003.

Balkongdør med glass. Super energiglass.

Entredør klassifisert, brann/ lyd B30/ 35dB

Innerdører av formpressede 3-speils malte dørblad. Malt karm.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper:

Leiligheten har sør/vestvendt balkong, ca 23 m2.

Delvis overdekket balkong

Flislagt gulv med avrenning i front.

Rekkverk av stål/ glass.

Sidevegger mot nabo er kledd med fasadeplater.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere en moderne leilighet med en flott beliggenhet øverst i Vadmyrveien. Her bor du sentralt i et barnevennlig område med kort vei til skole, fritidstilbud, offentlig kommunikasjon og Vestkanten Storsenter. Innvendig har boligen et lyst og tiltalende uttrykk hvor du har god plass til koselige sammenkomster. Her vil man trives i et veletablert bomiljø!

Inngangsparti

Entreen gir et godt førsteinntrykk av boligen med flere gode innredningsmuligheter. Her kan man enkelt sette opp et par knagger for ytterklær og eventuelt et skoskap for full utnyttelse av arealet.

Stue med gode møbleringsmuligheter

Stuen er lys og delikat med store vindusflater samt delvis åpen løsning mot kjøkken. Her har du mange innredningmuligheter med et gulv som lyser opp rommet samt masse naturlig lys som gir en behagelig atmosfære i boligen. Du har god plass til sofagruppe og spisegruppe. Et naturlig midtpunkt i boligen!

Stor terasse på ca 23 kvm med gode solforhold

Boligen har sør/vestvendt balkong. Delvis overdekket balkong. Flislagt gulv med avrenning i front.

Kjøkken

Her er det godt med benkeplass både for kokken og for den som ønsker å ta seg en matbit. Kjøkkenet er moderne og har meget gode kvaliteter: Innredning er skiftet av dagens andelseier og er av nyere type. Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og svarte metall håndtak. Integrert oppvaskmaskin samt ovn og micro integrert i høyskap. Keramisk platetopp nedfelt i benkeplate Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Baderommet er nylig oppusset

Badet, et av de viktigste rommene. Som også kan bli det dyreste om det må pusses opp, holder TG1 standard ifølge tilstandsrapporten. Dette tilsier at badet holder en moderne, fin standard med rør-i-rør system. Inneholder: Baderomsmøbel med heldekkende vask og hvite skuffefronter med gripelist, speil med lys, stikkontakt på vegg. Opplegg for vaskemaskin og mulighet for plassering av tørketrommel i søyle over vaskemaskin.

Soverom

Flere vinduer og god romfølelse gir mye verdi. Soverommet er lyst og luftig med god plass til en stor og deilig seng, nattbord m.m. Pent gulv og lyse vegger skaper en luftig og fin atmosfære.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på baderom.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 27.11.1974.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:

1. Samtlige brannherdige B 30 dører må justeres. Selvslukkerne virker ikke.

2. Stige for inspeksjon av tak må anskaffes.

3. Fasader og gavler må flikkes og pusses, eventuelt males.

4. Der må sørges for at det nærmeste terreng rundt bygget får et fall utover på minimum 1:50 og at matjord ikke legges inn til grunnmur.

5. Det må redgjøres før hva det disponible rom i nordøstre hjørne av bygget skal brukes til, samt gjøre deet ferdig.

6. Husnummerskilt må plasseres på høyre side av inngangsdør 12,5 m høyde fra terreng.

7. Anleggsseksjonen v/driftsavdelingen's merknader til mangler vedrørende rørleggerarbeidet må omgående rettes på. Utførende rørleggermester er oversendt skriv om manglene.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras andelen fri for pengeheftelser.Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.

Dagboknr 408383, tinglyst 23.12.1971, Gjerdeplikt. Som sier at det er gjerdeplikt på eiendommen. Ønsker en ikke å ha gjerde kan ikke skader som oppstår av den grunn, ikke gjøres gjeldende ovenfor selgerne

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Tjønnveien borettslag.

Borettslaget består av 220 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS BBL, tlf. 55 94 27 27

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt.

Planlagte påkostninger:

14.03.18 Borettslaget har fått innvilget et lån på 6 millioner i forbindelse med rehabilitering i garasje. Dette lånet er ikke tatt ut, men kan påvirke fellesgjelden og eller felleskostnader.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Leiligheten er forhåndsutlyst.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Laksevåg. gnr 123 og 124, Loddefjord, Hetlevik, feltene 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11b og 11c. datert 21.11.1972.

Hensynssoner i henhold til kommuneplanen:

-Rød støysone, vei støy, 7,8%

-Gul støysone, flystøy sone, 100%

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det er gjort mye arbeid på det elektriske. Alle kurser har automatsikriger med jordfeilbryter og det er benyttet automasjon.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.411,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, eiendomsskatt, renter og avdrag (andel fellesgjeld), garasje, dugnad, renhold, tv og internett. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 2.323,-

Renter og avdrag: 1.088,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av telefon, internett og kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.119.532,- Av dette beløpet utgjør kr 168 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Klasatjørna
Kirkesogn Loddefjord

Steder i nærheten

Loddefjord kirke 0.5 km
Vannkanten 1.6 km
Laksevåg Brannstasjon 3.1 km
Haakonsvern 3.1 km*

Transport

Flyplass Bergen Flesland 14.8 km
Sentralstasjon Bergen 10.2 km
Bussholdeplass Klasatjønnveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Brønndalen binge/basketfelt 1.7 km
Idrettsanlegg Vadmyra idrettsanlegg 1.8 km
Treningssenter SATS Vestkanten 1.6 km
Treningssenter In Shape 1.6 km

Steder av interesse

Skoler

Kjøkkelvik skole (1-10 kl.) 1.2 km
Loddefjord skole (1-7 kl.) 1.2 km
Vadmyra skole (1-7 kl.) 1.4 km
Sandgotna skole (8-10 kl.) 0.9 km
Olsvikåsen videregående skole 5.4 km
Laksevåg videregående skole 6 km

Barnehager

Haugatun barnehage (0-6 år) 0.5 km
Kidsa Sandgotna (3-6 år) 0.7 km
Vadmyra barnehage (0-6 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 1.6 km
Kjøpesenter Drotningsvik Senter 5.9 km
Postkontor Coop Extra Vadmyra 0.7 km
Postkontor Joker Brønndalen 1.3 km
Apotek Boots apotek Loddefjord 1.6 km
Apotek Vitusapotek Vestkanten 1.6 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 1.6 km
Dagligvare Coop Extra Vadmyra 0.7 km
Dagligvare Joker Brønndalen 1.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 1.6 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 1.6 km
Bensin YX Godvik 2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,6 %
Andel kvinner 52,4 %
Gj.snittalder menn 45 år
Gj.snittalder kvinner 48,6 år
Husholdninger med barn 22,7 %
Husholdninger uten barn 77,3 %
Gj.snitt byggeår 1976
Gj.snitt tomtestørrelse 12351
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Klasatjørna 675 352

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 40.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Komunale opplysninger og EDR: kr 5.000,-

Foto: kr 4.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Hamza Yousaf Choudhary
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?