Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 135 000,- for kr 1 135 000,-

Fasade

Inngangsparti og hageparsell

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Soverom I

Soverom I

Soverom II

Bad

Bad

Plantegning

GIMSØY

Klosterstranda 26

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 150 000,-

GIMSØY: KLOSTERSTRANDA : Særpreget leilighet med 2 soverom. Egen hageparsell og trappefri adkomst

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 150 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 986,-
Fellesgjeld:
Kr 320 282,-
AREAL (P-ROM / BRA)
76 / 76 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Klosterstranda borettslag ble i sin tid bygget for arbeiderne på Union. Bebyggelsen ble bygget i en uregelmessig firkant som rekkehus over to etasjer. Ettersom verdensituasjonen og økonomien satte en stopper for å lage bad i tårnhuset så stod bygget som et tomt skall mellom krigene og ble først innredet for å lette på bolignøden etter siste krig. Og fikk da en høy standard med bad til hver av de fem leilighet og sentralfyr til varmt vann både i kranene og i radiatorene. Radiatorene fungerer fortsatt etter flere oppgraderinger.

I stedet for fellesbadet fikk alle leilighetene i rekkehusene eget vannklosett i kjellerne og var hypermoderne for på den tida var det fortsatt vanlig med latriner og utedoer.

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet på Gimsøy i Skien og har gangavstand til Skien sentrum og til Herkules kjøpesenter samt til Sykehuset Telemark og ikke minst Skien fritidspark. Rolig og tilbaketrukket i et veletablert og opparbeidet boligområde. Gode bussforbindelser mellom Skien og Porsgrunn, og kort gange til bussholdeplass.

Barnehager og skoler

Moflata barneskole og Gimsøy ungdomsskole. Flere barnehager nærområdet. For mer info se vedlagte nabolagsprofil eller gå inn på www.skien.kommune.no. Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med kommunen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 150 000,-

Fellesgjeld

Kr 320 282,-

Totalpris

Kr 1 470 282,-

Felleskostnader

Kr 5 986,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1919

Soverom

2

Primærrom

76m2

Bruksareal

76m2

Tomt

11000m2

KR-kode

261821

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Klosterstranda 26, 3732 Skien

Gnr. 300, bnr. 4664 i Skien kommune.

Andelsnr. 28 i Klosterstranda borettslag, org.nr. 950 851 910

Tomten

Eiet tomt på ca 11.000 kvm som tilhører borettslaget og er pent opparbeidet med grusede gangstier og adkomstveier samt plenområder beplantet med diverse prydbusker og hekk. På fellesområdet er det etablert en godt utstyrt lekeplass samt uteområder med sittegrupper. Det medfølger egen hageparsell med gressplen og beplantning ved inngangspartiet. Dette arealet medfølger iht. styrevedtak i borettslaget.

Parkering

Felles parkering for borettslagets beboere. Det finnes også garasjer i borettslaget, og disse kan kjøpes når det blir ledig.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: ca. 85 kvm

Totalt bruksareal: ca. 76 kvm

Totalt primærrom: ca. 76 kvm

Primærrom:

Entré og gang, bad, kjøkken, 2 soverom og stue: 76 kvm

I tillegg disponerer boligen 4 boder; En i gangen ved inngangspartiet, en utebod ved hageparsellen, en loftsbod og en bod i fellesanlegg i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er oppmålt av takstmann Jørn Hansen, Takstforum Telemark AS som poengterer da arealene er omtrentlige pga. leilighetens utforming gjør det utfordrende å måle opp. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av kommunen.

Bebyggelse

Grunnmur i betong, oppført i murkonstruksjon med heller fra grunnfjell i Grenland iflg. eier. Tak er tekket med sammensveisede blikkplater, og loftet er ikke isolert. Etasjeskille i mur. Adkomst via felles inngang, og ned trapperom til leiligheten. Det er også egen inngang fra baksiden av bygget som kan benyttes som inngang til denne leiligheten.

Standard

Leiligheten er malt i lyse farger og med sin runde utforming fremstår leiligheten med stort særpreg.

På gulvet er det originalt linoleumsbelegg i stuen og på ett soverom. Korkfliser på kjøkken. Gang og ett soverom har malt linoleumsgulv. På badet er det fliser og varmekabler på gulv. Vegger har hovedsakelig malte overflater, og i himling i stue og soverom er det trukket tak ("barracuda-himling).

Kjøkken med god skapplass og takhøy innredning i bjørk-utførelse. Opplegg for vaskemaskin, og det er liten spiseplass på kjøkkenet.

Flislagt bad med badekar, dusjhjørne, toalett og innredning med speil og skap.

Det er god bod- og oppbevaringsplass, og medfølger 3 boder til leiligheten.

Liten og koselig hageparsell medfølger leiligheten.

Oppvarming

Sentralfyring som betales a-konto til borettslaget via den månedelige husleien (inkl. i det oppgitte beløp). For øvrig er det elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, og det er heller ikke så normalt for boliger fra denne tiden.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom;

Dagboknr. 2650, tinglyst: 09.02.1984: Erklæring/avtale: Bestemmelse om eiendomsrett og bruksrett til veg, med flere bestemmelser.

Dagboknr. 1300, tinglyst: 30.01.1997: Erklæring /avtale: Bestemmelse om spillvannsledning. Med flere bestemmelser. Rettighetshaver: Skien kommune.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Klosterstranda borettslag.

Forretningsfører er Skien Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 11

Dugnad må påregnes i borettslaget.

Dyrehold er ikke tillatt uten godkjenning fra styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

Det har blitt gjennomført utbedring og malearbeider/vedlikehold på murveggene. Da bygningsmassen er vernet er det søkt tilskudd fra Kulturminnefondet i forbindelse med arbeidene og borettslaget har fått tilskudd på ca kr. 990.000,- Felleskostnadene pr. mnd. forventes ikke å øke ytterligere, men det må påregnes en økning i andel fellesgjeld når prosjektet er ferdig. Ikke endelig avklart hvor mye, men stipulert ca kr. 46.000,- for de minste boligene og opp mot kr. 83.000,- for de største boligene i borettslaget. Konf. megler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan avsatt til boligformål. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Boligen er ledig for snarlig overtagelse hvis ønskelig.

Diverse

Iflg. selger er oppvaskmaskin eldre, og det må påregnes at denne bør byttes ut etterhvert. Fryseskap i bod kan medfølge hvis ønskelig, og det samme gjelder vaskemaskinen (står i felles vaskekjeller). Lampa i taket på soverommet medfølger, men selger tar med seg lampen i stuen. Ekstra garderobeskap (samme som på soverommet) står flatpakket i boden, og kan medfølge hvis ønskelig.

Ellers er murveggene itt variable, stedvis noe porøse og stedvis småstein. Deler av veggen mellom stue og soverom er lettvegg av gips.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.986,- pr. mnd. og inkluderer kommunale avgifter, forsikring, kabel TV, oppvarming (a-konto) samt vedlikehold av bygningene.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr. 735,-

Avdrag kr 539,-

Driftsutgifter kr 3.073,-

Fellesstrøm "tårnet" kr. 1.500,-

Grunnpakke Canal Digital kr. 139,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 700,- pr. mnd.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Kabel TV er inkludert i felleskostnadene, men beboerne betaler for internett selv.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 1.470.841,- Av dette beløpet utgjør kr 320.282,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Klosterfossen
Kirkesogn Gimsøy og Nenset

Steder i nærheten

Skien sluser 1.3 km
Sykehuset Telemark 1.5 km
Klosterskogen travbane 1.7 km
Skien rådhus 1.7 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 54.1 km
Jernbanestasjon Skien stasjon 3.1 km
Bussholdeplass Gimsøy plass 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Skien v.g.s aktivitetsanlegg 2 km
Idrettsanlegg Skien Fritidspark 2.3 km
Treningssenter Stamina HOT Skien 0.8 km
Treningssenter Mudo Skien 1.8 km

Steder av interesse

Skoler

Lunde barneskole (1-7 kl.) 1.9 km
Moflata skole (1-7 kl.) 1.9 km
Kjørbekkhøgda skole (1-7 kl.) 2.7 km
Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.) 3.5 km
Gimsøy skole (8-10 kl.) 0.6 km
Telemark toppidrett ungdomsskole (8-10 kl.) 2.9 km
Klosterskogen videregående skole 1.2 km
Skien vgs. - Prestejordet 1.9 km

Barnehager

Gimsøy barnehage (0-6 år) 0.8 km
Knøttene familiebarnehage (0-5 år) 0.8 km
Klosterskogen barnehage (0-6 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Herkules 0.8 km
Kjøpesenter Arkaden Skien Storsenter 1.6 km
Postkontor Rema 1000 Gimsøy 0.7 km
Postkontor Rema 1000 Arkaden 1.6 km
Apotek Vitusapotek Herkules 0.9 km
Apotek Apotek 1 Gråtenmoen 1.4 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 2 km
Dagligvare Kiwi Gimsøy 0.6 km
Dagligvare Spar Skobi Gimsøy 0.7 km
Kiosk/video Mix Casino Kiosk 0.6 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.9 km
Bensin Circle K Jorkjend 1.2 km
Bensin Circle KTelemarksveien 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51 %
Andel kvinner 49 %
Gj.snittalder menn 39,5 %
Gj.snittalder kvinner 46,2 %
Husholdninger med barn 17,6 %
Husholdninger uten barn 82,4 %
Gj.snitt byggeår 1946
Gj.snitt tomtestørrelse 1367
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 54316 24930
Grunnkrets: Klosterfossen 208 125

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 30.000,-

Grunnhonorar: kr 7.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

Markedspakke kr 19.900,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?