Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 700 000,- for kr 3 700 000,-

Velkommen til sjarmerende og gjennomgående 2-roms leilighet i populære Søylegården

Stuen vender ut mot bakgården

God plass til flere sittemøbler i stuen

Stue

Dype vinduskarmer til bakgården

Stue

Detaljebilde

Stor og luftig stue

Kjøkken med god plass til spiesbord

Kjøkkenet vender ut mot lite trafikert og stille gate

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stort soverom som vender ut mot bakgården i borettslaget

Her er det god plass til dobbelseng med nattbord på hver side

Soverom

På soverommet er det garderobeskap langs den ene veggen

Fra gangen kommer man til alle rom i leilighet

Bad

Bad

Bad

Entré/gang

Liten original bod i gangen

Entré

Planløsning

Bakgården til borettslaget

Flere sitteplasser i bakgården til borettslaget

Knud Graahs gate i Søylegården

Søylegården

Åpent Bakeri ligger 2 minutters gange fra leiligheten

Lofthus Samvirkelag på kveldstid

Torshovdalen vinter

Sinsen T-bane

Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter ved Storo kysset - trikk, tog, buss og T-bane

Storo Storsenter

Jewel of India på Nordpolen

Sandaker Senter

Konstabel i Vogst gate

Mary Indiana i Vogst gate

Myrens Sportssenter

Kart

Torshov/Sandaker

Knud Graahs gate 5

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 600 000,-

Torshov/Sandaker: Søylegården - Gjennomgående og sjarmerende 2-roms i klassisk Torshovgård. God takhøyde og store vinduer - Pipeløp

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 600 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 600,-
Fellesgjeld:
Kr 55 927,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 54 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et populært og veletablert borettslag på Sandaker/Øvre Torshov. Borettslaget har fin beligghenhet med store grønne fellesområder. Her bor man i idylliske omgivelser, men samtidig meget sentralt og urbant.

Sandaker ligger i bydel Sagene som regnes som Oslos kulturbydel. Området grenser til Nydalen, Storo og Torshov med kort gangavstand til alle områdene.

Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter.

Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Ringen Kino og Soria Moria med Torshovteatret, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. Like ved leiligheten finner du populære Åpent Bakeri, kjent for sine eminente bakervarer og kaffe, samt for kanskje byens beste pizza på kveldstid.

Det er kort vei til populære Grünerløkka med et stort utvalg av kafeer og spisesteder, samt et yrende uteliv.

Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som t-bane fra Sinsen og trikk fra Sandakerveien. Bussholdeplass med bussrute 30 til Nydalen/Bygdøy via sentrum er 3 minutters gange fra leiligheten. Sandaker Senter trikkeholdeplass ligger 6 min gange fra leiligheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5 minutt. Det tar 5 min å gå fra leiligheten til Sinsen T-bane.

For den som er glad i friluftsliv og aktivitet, byr området på rike muligheter for rekreasjon. Det er mange vakre grøntområder i umiddelbar nærhet, f.eks. Torshovparken med flotte grøntområder og sandvolleyballbane som ligger kun et par min gange fra leiligheten. Også Torshovdalen, Akerselva, Sageneparken, Bjølsenparken og Voldsløkka ligger i kort gangavstand. Fra Akerselva kan du gå ned til sentrum, eller helt opp til Maridalen (5 km) og videre til Nordmarka. Fra Grefsen stasjon, kommer man seg ca. 7 min gange fra leiligheten, kommer du deg på 10 min til Nordmarka, et område kjent for sine fantastiske turmuligheter. Et annet alternativ er idylliske Lillomarka som kan nåes med buss 31 på ca. 15 min.

Det er flere treningssentre i området; Sats Storo og Myrens Sportsenter på Torshov som tilbyr aktiviteter som squash, klatring og golf.

Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Grefsen stasjon.

Adkomst

Fra Knud Graahs gate går man inn hovedporten og inn til bakgården. Inngangsdøren til oppgangen er i indre går. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 600 000,-

Fellesgjeld

Kr 55 927,-

Totalpris

Kr 3 655 927,-

Felleskostnader

Kr 2 600,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1927

Soverom

1

Primærrom

53m2

Bruksareal

54m2

Tomt

7257m2

KR-kode

42.194

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Knud Graahs gate 5, 0481 Oslo

Gnr. 224, bnr. 232 i Oslo kommune.

Andelsnr. 65 i Borettslaget Nordre Åsen Kvartal II B, org.nr. 850 200 122

Tomten

Festet tomt på 436,8 kvm.

Festeavgiften er kr 178.186,- pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert i år 2011, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen

Festeavtalen utløper 01.11.2021.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves/ kreves ikke.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- i år 2018 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon..

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 63 kvm

Totalt bruksareal: 54 kvm

Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom:

Bad, kjøkken, stue og soverom: 53 kvm

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.01.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Kjellermur og fundamenter i naturstein/teglstein, eventuelt sokkel i granitt. Antatt fundamentert på faste masser. Etasjeskillere i tre. Stubbloftskonstruksjon antatt fylt med leire/koksstøv. Bærende yttervegger og leilighetsskillevegger i murverkskonstruksjon. Hovedtrapp utført i betong. Pusset og malt fasade. Saltakskonstruksjon utført med taksperrer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Taksmann har gitt TG2 på følgende forhold:

- Ukjent alder på bad. Uttalelser vedrørende skjulte forhold vil derfor være basert på antakelser og observasjoner gjort på befaringsdagen.

- Inngangsdør butter i karm/terskel.

- Naturlig ventilasjon pga. byggets alder.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående og sjarmerende 2-roms leilighet beliggende flott til i 2. etasje i klassisk bygård i Søylegården. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i bygningen og har en gjennomgående fin planløsning. Klassiske detaljer som god takhøyde og store, flotte vinduer med gode vindusposter gir svært god lysinngang og således både romfølelse og trivsel.

Entré:

Hyggelig førsteinntrykk. Lys og praktisk entré med god plass til å sette opp skoskap/kommode. Fastmonterte designknagger fra Muto ved inngangsdøren. I gangen er det også en praktisk og original bod/kott for oppbevaring av støvsuger, ytterklær, sko etc. Fra entréen/gangen kommer man til alle rom i leiligheten.

Kjøkken:

Romslig kjøkken med god plass til spisegruppe og gjester. Innredning ble satt inn i 2001 med malte fyllingsfronter med dels glass i overskap. Bøk benkeplate med nedfelt oppvaskbeslag. Innredningen har integrerte hvitevarer og ventilator i børstet stål. Ny parkett lagt i 2012.

Meget god størrelse på kjøkkenet. Innredning i lys profilerte dører, samt dels overskap med glass. Heltre benkeplate i bøk med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, kjøleskap/frys og oppvaskmaskin. Over platetoppen er det flislagt opp til taket som gir kjøkkenet en fin karakter. Det er også god plass til spisebord ved vinduet på kjøkkenet.

Enkelte beboere har gjort dette rommet om til soverom, og flyttet kjøkkenet inn til stuen. Ved denne løsningen får man en 3-roms leilighet. Ved å ha kjøkken i stuen, må man ha en pumpe til vannhenting/nedslag fra badet.

Stue:

Romslig og innbydende stue med kontrastvegg. Her er det god plass til sofagruppe, tv-seksjon og hylleseksjon. Stuen vender ut mot hyggelig og grønn bakgård.

Soverom:

Stort soverom med god plass til dobbeltseng og plass til nattbord på hver side. På soverommet er det stort garderobeskap langs den ene veggen. Det er også plass til kommode/skrivepult på soverommet.

Bad:

Flislagt og lyst baderom med gulvvarme. Badet inneholder innbygd sisterne, dusjhjørne med glassdører, servant med underskuffer. Det er også opplegg for vaskemaskin på badet, denne medfølger. Det kan også nevnes at det er 2 sluk til badet.

DIVERSE/UTSTYR:

-Pipeløp i stuen

-God takhøyde

-To kjellerboder til leiligheten

-Sykkel- og barnevognparkering i bakgård

-Klassisk bygård

-Fellesvaskeri i kjeller

-Ingen dokumentavgift

-Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter

-Gjennomgående leilighet

-Fantastisk privat bakgård for beboere

-Veldrevet borettslag

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1927.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 2.februar 1924, som er uattestert.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Ellers foreligger det ferdigattester på mindre arbeider i gården.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale om bestemmelser for brannvegg/-dør, vann-/kloakkledning og festekontrakt.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Nordre Åsen Kvartal II B.

Borettslaget består av 123 leiligheter.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt med styrets godkjennelse

Foretatt påkostninger de senere år:

- Fasade i 2006

- Fjerning og branntetting av gamle baderomsvinduer i oppganger i 2016

- El-kontroll av hele borettslaget (alle leiligheter og fellesanlegg) i 2017

- Nye pipetopper – 2000

- Filming av piper og igangsetting av rehabilitering – 2011

- Piper rehabilitert med stålrør – 2012

- Skiftet låser utvendig i 2010

- Loftdører forbedret 2009/2016 (brannklasse B60)

- Kjellerdører 2009/2016 (brannklasse B60)

Planlagte påkostninger:

- Det pågår en gradvis utskiftning av soilrør i forbindelse med oppussing av leiligheter.

- Oppganger (har startet høsten 2017 – antas ferdigstilt i vår 2019).

- De fleste av disse punktene inngår i budsjett for vedlikehold. Borettslaget har god økonomi og det er ikke vedtatt eller varslet økning i felleskostnader.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst internt i borettslaget. Ta kontakt med megler for å høre om meldefrist.

ALTERNATIV 1 IKKE SIKRINGSFOND

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

ALTERNATIVT 4. SIKRINGSFOND - BORETTSLAGENES SIKRINGSORDNING AS(USBL)

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

ALTERNATIV 5. SIKRINGSFOND – IKKE MOTTATT OPPLYSNINGER OM GODKJENT ORDNING

Megler har fått informasjon om at borettslaget er tilknyttet ... sikringsfond. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det er uklart om ordningen oppfyller kravene til sikringsfond iht. borettslagsloven.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.7.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 1.10.87. Reguleringsbestemmelsene er erstattet med kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.600,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag: kr 161,-

Renter og avdrag: kr 139,-

Bredbåndsavgift: kr 155,-

Felleskostnader: kr 2 145,-.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert....

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter og avdrag: kr. 161,-

Renter og avdrag: kr. 139,-

Bredbåndsavgift: kr. 155,-

Felleskostnader: kr. 2.145,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 12.311 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnader. Internett må ny eier tegne selv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 100,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.664.246,-. Av dette beløpet utgjør kr 55.927,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Åsen Rode 6
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Sæveruds plass 0.5 km
Treschows bru 0.6 km
Torshovteatret 0.7 km
Sinsenkrysset 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.9 km
Sentralstasjon Oslo S 5.1 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.8 km
T-bane Sinsen T-banestasjon 0.6 km
Trikk Grefsenveien 0.5 km
Buss Haarklous plass 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.9 km
Idrettsanlegg Muselunden balløkke 1 km
Treningssenter Sandaker Treningssenter 0.4 km
Treningssenter FitnessXpress Storo 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.2 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 1.1 km
Fernanda Nissen skole (1-7 kl.) 1.2 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 1.3 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.3 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.8 km
Nydalen videregående skole 1.8 km
Foss videregående skole 2.1 km

Barnehager

Ragnas hage (0-6 år) 0.2 km
Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år) 0.2 km
Espira Grefsen stasjon (1-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.6 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 1 km
Postkontor / post i butikk Rema 1000 Torshov 1.2 km
Postkontor / post i butikk Meny Bjølsen 1.2 km
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.6 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.6 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 1 km
Dagligvare Kiwi Torshov 0.2 km
Dagligvare Joker Sandaker 0.3 km
Kiosk Narvesen Grefsenveien 0.5 km
Kiosk Mix Sandaker 0.6 km
Bensinstasjon Circle K Storo 1 km
Bensinstasjon Shell Sinsen Dag og Natt 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,7 %
Andel kvinner 51,3 %
Gj.snittalder menn 31,7 år
Gj.snittalder kvinner 31,4 år
Husholdninger med barn 22,5 %
Husholdninger uten barn 77,5 %
Gj.snitt byggeår 1928
Gj.snitt tomtestørrelse 690
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Åsen Rode 6 692 409

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Kamilla Kaptan
Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?