Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 000 000,- for kr 2 000 000,-

Velkommen på visning i Kobbervikhagen 2

Flott og innglasset veranda

 

Kobbervikhagen 2

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Baderom

Entre

Soverom

Soverom

 

Utsikt fra veranda og stuevinduer

Kobbervikhagen 2

Planløsning

Kobbervihagen / Strømsø

Kobbervikhagen 2

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 100 000,-

Kobbervihagen / Strømsø: Rimelig og praktisk 3-roms leilighet i 1. etasje. Flott innglasset veranda og nyere kjøkken

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 100 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 277,-
Fellesgjeld:
Kr 148 759,-
AREAL (P-ROM / BRA)
70 / 82 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Blokkbebyggelsen ligger høyt og tilbaketrukket med utsikt mot Strømsåsen. Området leiligheten ligger i er et trivelig og etablert bomiljø med kort avstand til de fleste servicetilbud.

Det er god bussforbindelse både fra Gamle Kongevei, Svelvikveien og Holmestrandsveien til sentrum, med flere avganger i timen. Kun to-tre minutters gangavstand til nærmeste bussholdeplass. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbusser. Fin sykkelavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen. Lett adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i bydelen. Kort vei til Marienlyst med svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også egne idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med bla. fotball-, håndball-, korps- og speideraktivitet.

Barnehager og skoler

22 barnehager bare i Strømsø barnehagekrets. Det er flere barnehager i kort gangavstand på St. Hansberget, bare noen få hundre meter unna leiligheten. Det er også en barnehage i Kobbervik Gård, som er nærmeste nabo.

Brandengen barneskole (1. - 7. trinn).

Marienlyst ungdomsskole (8.-10. trinn).

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Fra Strømsø sentrum: Kjør Bj. Bjørnsonsgate forbi Drammenshallen og mot Rundtom. Ta til venstre første Vamle Kongevei vei etter CircleK-bensinstasjon. Kobbervikhagen er så en liten stikkvei til venstre. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 100 000,-

Fellesgjeld

Kr 148 759,-

Totalpris

Kr 2 248 759,-

Felleskostnader

Kr 4 277,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1961

Soverom

2

Heis

Ja

Primærrom

70m2

Bruksareal

82m2

Tomt

2418m2

KR-kode

2018461

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kobbervikhagen 2, 3040 Drammen

Andel/leil.nr. 4 i Solhøgda Borettslag.

Org.nr. 952 585 355.

Gnr. 112, bnr. 387 i Drammen kommune

Tomten

Felles selveiertomt for hele borettslaget på totalt 3.360 kvm.

Innkjørselen og parkeringsområdene er belagt med asfalt. Tomten på fremsiden av blokka er pent opparbeidet med plen.

Leiligheten har egen flott innglasset veranda, overbygget og med gode solforhold.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på borettslagets tomt/parkeringsarealer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst til offentlig vei, via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 87 kvm

Totalt bruksareal: 82 kvm

Totalt primærrom: 70 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2018 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:

Entre: Parkett på gulv, malt tapet på vegger, malt tak.

Bod: Teppe på gulv, tapet på vegger, malt tak. Hylle. Plassbygget garderobeskap.

Soverom 1: Parkett på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Plassbygget garderobeskap.

Soverom 2: Vinylbelegg på gulv, malt tapet på veggger, malt tak. Plassbygget garderobeskap.

Baderom: Fliser på gulv og vegger, panelt tak. Servant i ny (2016) og pen seksjon. Nytt (2016) dusjkabinett. Toalett.

Kjøkken: Parkett på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Fliser over kjøkkenbenk. Pent kjøkken pusset opp ca. 2005, med hvit innredning. Avtrekksvifte. Integrert komfyrtopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Stue: Parkett på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Utgang til flott, solrik og innglasset veranda.

En kjellerbod (merket 1) og en fellesbod (sammen med en annen leilighet) i yttergangen i 1. etasje.

Godt utstyrt fellesvaskeri i kjelleretasjen, samt felles oppholdsrom.

Bebyggelse og byggemåte

Blokkbebyggelsen er oppført i murkonstruksjon, forblendet med plater. Blokken har heis.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmann kommenterer i sin rapport at leiligheten har noe alders- og bruksslitasje og at badet er av eldre dato og bør pusses opp. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Praktisk 3-roms leilighet med en fin planløsning. Leiligheten har nytt og pent kjøkken, men har ellers noe behov for oppussing/oppgradering.

Oppvarming

Sentralfyring med radiatorer i alle oppholdsrom (soverom, kjøkken og stue). Kostnader til oppvarming og varmt vann er inkludert i fellesutgiftene/husleien.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden bygget ble oppført i 1960. Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av borettslagets legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

På borettslagets felles eiendom ble det i 1959 tinglyst en servitutt med bestemmelser om vann/kloakkledning, bebyggelse. Denne har ingen praktisk betydning for den daglige bruk av leiligheten. Kopi kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Solhøgda Borettslag, som består av 48 leiligheter i en blokk.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag/NBBO, tlf. 32 21 15 00.

Dugnad samt trappevask må påregnes i borettslaget.

Dyrehold er ikke tillatt.

Borettslaget har i 2017/2018 foretatt en oppgradering av røropplegg i blokka. Borettslaget har planer om å legge nytt tak på blokka og bytte vinduer. Borettslaget opplyser at det sannsynligvis ikke blir aktuelt før om et par år.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer i Nedre Buskerud Boligbyggelag har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kopi av årsoppgave med regnskap, vedtekter, husordensregler m.v. kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til regulerings- og bebyggelsesplan for Kobbervik vedtatt 07.11.1956. Iflg. kommuneplan for Drammen kommune er eiendommen også avsatt/godkjent til boligformål. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Verditakst: kr. 2.250.000,-.

Lånetakst: kr. 1.980.000,-.

Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere er forpliktet til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i salget: komfyrtopp, stekeovn, oppvaskmaskin. Kjøleskap og fryseboks i bod medfølger også.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 4.277,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer bla. renter og avdrag på andel fellesgjeld, bygningsforsikring, heisdrift, renovasjonsgebyrer, forretningsførsel, grunnpakke kabel-TV og grunnpakke internett m.v.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.kr. 5.000,- pr. år.

Viken Fiber er leverandør for TV-signaler. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene som betales hver måned. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.

Viken Fiber er internettleverandør, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr. 2.249.791,-. Av dette beløpet utgjør kr 148.759,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 1
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Drammens museum 2.5 km
Drammensbadet 2.8 km
Marienlyst stadion 3 km
Åskollen 3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 93.7 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 2.1 km
Bussholdeplass Kobbervikveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 0.7 km
Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 1.2 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 1.1 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 2 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 0.5 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.7 km
Fjell skole (1-7 kl.) 1.9 km
Danvik skole (1-7 kl.) 3 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 1.9 km
Drammen videregående skole 2.6 km
Akademiet videregående skole Drammen 3.4 km

Barnehager

Kobbervik Gård Barnehage (0-5 år) 0.2 km
Solbakken barnehage 0.7 km
St. Hansberget barnehage (0-5 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 1.6 km
Kjøpesenter CC Drammen 2.9 km
Postkontor Kiwi Austadveien 1.7 km
Postkontor Strømsø Postkontor 2.2 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 1.6 km
Apotek Boots apotek Strømsø 2.3 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 2.3 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4.3 km
Dagligvare Spar Kristensen 0.4 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 0.4 km
Kiosk/video Rundtom Spill 0.4 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 0.6 km
Bensin Circle K Rundtom 0.5 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,2 %
Andel kvinner 47,8 %
Gj.snittalder menn 36,6 år
Gj.snittalder kvinner 38,2 år
Husholdninger med barn 30 %
Husholdninger uten barn 70 %
Gj.snitt byggeår 1936
Gj.snitt tomtestørrelse 837
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 1 613 297

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,25 % provisjon av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld. Minimumsprovisjon: kr. 45.000,-. Grunnhonorar: kr 12.500,-. Oppgjørshonorar: kr 4.550,-. SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?