Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 600 000,- for kr 1 600 000,-

Stue

Stue

Spiseplass

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Soverom

Soverom II

Utsikt

Fasade

Planskisse

SKIEN SENTRUM

Kongens gate 5 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 690 000,-

SKIEN SENTRUM: Lys og innbydende selveiet loftsleilighet med parkeringsleie* og solrik balkong

Boligtype:
Leilighet, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 690 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 179,-
AREAL (P-ROM / BRA)
81 / 85 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten beliggende midt i Skien sentrum. Her har man alle tenkelige servicetilbud rett utenfor døra. Tilbudet av kafeér, restauranter og barer/pub'er er kun en kort spasertur unna. *Leie av parkering på andre siden av gaten (kr. 678,-/mnd).

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 690 000,-

Felleskostnader

Kr 2 179,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Selveiet

Byggeår

2009

Soverom

2

Primærrom

81m2

Bruksareal

85m2

KR-kode

2617180

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kongens gate 5 A, 3717 Skien

Gnr. 300, bnr. 2274, snr. 19 i Skien kommune.

Parkering

Nåværende eier leier utvendig p-plass rett over gaten, og dette har kostet kr. 678,-/mnd. Denne p-plassen kan overtas av kjøper (man inngår isåfall egen leiekontrakt med eieren). Forøvrig vanlig gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er også kun 2 min. gange til Bygarasjen hvor man kan leie garasjeplass for kr. 1.020,-/mnd.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm

Totalt bruksareal: 85 kvm

4. etasje: 85 kvm.

Totalt primærrom: 81 kvm

4. etasje: 81 kvm: Gang, stue og spisestue, åpen kjøkkenløsning, 2 soverom og bad.

Sekundærrom:

4. etasje: 4 kvm: Bod. I tillegg kommer romslig bod i oppgangen.

De oppgitte arealer er oppmålt av megler.

Bebyggelse

Bygningen er oppført ca. 1900. Bygården ble renovert i perioden 2007-2009. Yttervegger i dobbel tegl og pusset dobbel tegl. Leilighetene ble utforet innvendig med 5 cm. isolasjon. Ny takkonstruksjon med limtre takstoler og metallplater. Innervegger med reisverk 2" x 3" kledd med gips. Etasjeskillere med trebjelkelag og isolert med 20 cm.

Standard

Leiligheten er lys og moderne, og holder meget god standard. På gulv er det flott enstavs eikeparkett med børstet overflate på oppholdsrom. På badet er det vinylbelegg og varmekabler. På vegger er det malte overflater i lyse og tidsriktige farger. Våtromsplater på bad. Malte himlinger.

Åpen kjøkkenløsning mot stue og spisestue. Innredningen på kjøkken i moderne hvit utførelse med glatte fronter. Opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger ikke ved salg.

Pent bad med dusjhjørne, vegghengt toalett samt innredning. Opplegg for vaskemaskin.

Utstrakt bruk av downlights.

God bod- og lagrinsplass. I tillegg til at det er praktisk innredet bod/garderobe i leiligheten, så har denne leiligheten en egen bod i oppgangen (2. etg.) på ca. 6-7 kvm.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarming, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

Ferdigattest

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen 19/8-2009.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for heftelser.

I tillegg har sameiet legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen/grunnen:

Dagbok nr 9738 datert: 10/8-1993: Best. om adkomstrett.

Dagbok nr 6312 datert: 5/5-2000: Best. om vann/kloakkledning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Utsnitt av reguleringslan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier. Leiligheten er ledig for snarlig overtagelse hvis ønskelig.

Diverse

• Dugnad i sameiet må påregnes.

• Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag , tlf. 35 57 31 34.

• Dyrehold er ikke tillatt uten søknad/godkjenning fra styret.

Andel fellesgjeld pr. 31.12.17 kr. 7.250,-

Andel formue pr. 31.12.17 kr. 31.044,-

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2 179,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer forsikring av bygningen, strøm på fellesområder, trappevask, utvendig vedlikehold samt forretningsførsel.

Kommunale avgifter er kr 10.773,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er varslet en økning i eiendomskatt for 2018, og dette er ikke endelig vedtatt.

Nåværende eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kWh pr. år.

Bygningen er p.t. forsikret i Gjensidige. Dette er inkl. i felleskostnadene. Beboer må ha egen innboforsikring (ca. kr. 1.000,-/år).

Sameiet har parabol, og beboer må selv bekoste abonnement (Viasat/Canal Digital). Dette koster ca. kr. 300,-/mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,00.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,00 pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 1.500,00

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.734.275,00

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 35.000,-

Grunnhonorar: kr 10.000,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?