Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 870 000,- for kr 870 000,-

Velkommen til Konggata 53 B !

Fasade

Fasade

Fasade

Entré / gang

Stue

Stue

Stue

Utsikt fra stuevinduet

Utsikt fra stuevinduet

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom

Felles lufteveranda like ved leiligheten

Fellesareal ved hovedinngangen

3D plantegning - Leiligheten ligger i 3. etasje

Kart

Bragernes - Bo praktisk, midt i byen! - Lys og pen 2-roms andelsleilighet - 3. etasje med heis - Ikke forkjøpsrett

Konggata 53 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 810 000,-

Bragernes - Bo praktisk, midt i byen! - Lys og pen 2-roms andelsleilighet - 3. etasje med heis - Ikke forkjøpsrett: Bragernes - Bo praktisk, midt i byen! - Lys og pen 2-roms andelsleilighet - 3. etasje med heis - Ikke forkjøpsrett

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 810 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 580,-
Fellesgjeld:
Kr 442 794,-
AREAL (P-ROM / BRA)
23 / 23 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger svært sentralt på Bragernes med kort gangavstand til sentrum med alt av servicetilbud, butikker og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand også til flotte friarealer i marka, med blant annet Åspaviljongen og Spiralen. Flott turterreng og rekreasjonsområde i Elveparken på begge sider av Drammenselva med gangbroen Ypsilon er også en kort rusletur unna. Umiddelbar nærhet til Sykehuset Buskerud og Byparken.

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger på Strømsø. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammens Ballklubb nærmeste idrettsforening på Bragernes-siden.

Drammen Turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Busskommunikasjon langs Rosenkrantzgata med hyppige avganger. Timekspressen med holdeplass 1 minutts gange unna boligen med avganger retning Oslo og Kongsberg/Notodden. Gangavstand til Drammen stasjon med ca. 36 min. med tog til Oslo. 15 min. med tog til Asker. Ca. 40 minutter med tog til Kongsberg. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon til Oslo Lufthavn. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.timekspressen.no, www.nsb.no og www.flytoget.no.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Flere barnehager i nærområdet og innenfor praktisk avstand. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se www.drammen.kommune.no.

Bragernes og Øren barneskole og Børresen ungdomskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. På Papirbredden - i praktisk gangavstand fra leiligheten med adkomst via gangbroen Ypsilon - ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Fra Oslo: Ta av inn til Drammen sentrum. Følg veien rett mot sentrum og følg Øvre Storgate gjennom sentrum og retning Åssiden. Ta deretter Konggata opp til høyre. Nummer 53 er da etterhvert beliggende på venstre side av veien. Inngang B er den øverste inngangen.

Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 810 000,-

Fellesgjeld

Kr 442 794,-

Totalpris

Kr 1 252 794,-

Felleskostnader

Kr 4 580,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1935

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

23m2

Bruksareal

23m2

Tomt

3048m2

KR-kode

2018251

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Konggata 53 B, 3019 Drammen.

Gnr. 114, bnr. 656 i Drammen kommune.

Leilighetsnummer H0311, andelsnr. 37 i Frikvarteret borettslag, org.nr. 989323989.

Tomten

Andel av eiet tomt på totalt 3.048 kvm (ifølge oppslagsverket Norges Eiendommer). Eiendommen opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser, gårdsplass og noe grøntområder.

Felles veranda i samme etasje som leiligheten, like på andre siden av felles gang.

Parkering

Oppmerkede biloppstillingsplasser på borettslagets tomt (ca. 30 plasser), gratis for beboere. Parkeringskort må søkes styret. Det er ikke faste plasser til hver leilighet. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Konggata som er en offentlig/kommunale vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til blokken.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 28 kvm

Totalt bruksareal: 23 kvm

Totalt primærrom: 23 kvm

Primærrom:

3. etasje: Entré, kjøkken/stue, bad og soverom: 23 kvm

Leiligheten disponerer videre en kjellerbod på ca. 1,5 m2. Dette kommer som tillegg til ovenstående arealberegning.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.05.2018 utført av Holm Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Leilighet i borettslag, oppført ca. 1935, modernisert og ombygget fra hybelhus for sykepleierskolen ca. 2006. Boligen er fundamantert med betong på oppkultet grunn. Grunnmur består av betong. Yttervegger består av betong/lettbetong som er utvendig pusset og behandlet. Takkonstruksjonen er av typen flatt tak, utvendig tekket med papp/folie. Etasjeskiller av betong. Bygningen ble ifølge tidligere gitt informasjon etterisolert i 2006.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det forutsettes at interessenter gjør seg inngående kjent med dokumentet.

Selger har hatt kontroll av det elektriske anlegget i leiligheten med elektriker Wilh. Kolstad AS i 2018, slik at dette er funnet i orden.

Standard

Leiligheten ligger i 3. etasje, med inngang via felles inngangsparti med tilhørende felles innvendig trappegang og fellesarealer.

Store møbler i leiligheten medfølger i salget, med mindre annet angis/ønskes av kjøper.

Leiligheten inneholder:

Entré/gang: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Dørtelefon med fjernåpner. Sikringsskap med automatsikringer. Downlights i taket. Skyvedørsgarderobe med speil.

Bad: Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Dusjhjørne. WC (ny 2018). Servant med speil og skap. Avtrekksvifte. Lysmalt tak med downlights.

Kjøkken: I praktisk åpen løsning mot stuen. Innredning med fliser over benken. Hvitevarer medfølger (kombinert komfyr og oppvaskmaskin samt kjøleskap). Parkett på gulvet. Lysmalte overflater i rommet. Downlights.

Stue: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater i rommet. Uttak for tv- og datasignaler. Utsikt mot byen fra stuevinduene.

Soverom: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater i rommet. Vegghengt overskap.

Fellesvaskeri i 1. etasje.

Leiligheten en egen, låsbar bod i borettslagets kjelleretasje.

Felles veranda i samme etasje som leiligheten, like på andre siden av felles gang.

Oppvarming

Varmekabler i baderomsgulvet

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for den opprinnelige oppføringen av bygget. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Det foreligger imidlertid ferdigattest gitt av Drammen kommune datert 04.01.2007 i forbindelse med rehabilitering av bygningen (fasadeendringer, ombygging/endring av innvendig planløsning).

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendomm vedr. kloakkledning og anlegg og vedlikehold av ledninger, men dette ansees å ikke ha noen betydning for kjøpers bruk av denne leiligheten. Servituttet vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Styreleder opplyser til megler at borettslaget har en liberal holdning til utleie. Det er i alle tilfeller en forutsetning at leieboer gjøres kjent med gjeldende husordensregler og vedtekter, og at utleie meldes/søkes til styret v/ forretningsfører.

Gjeldende lovgiving angir som hovedregel at andelseier ikke kan overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret i borettslaget. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Det er ikke utført radonmåling av denne leiligheten.

Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Frikvarteret Borettslag, som består av 90 leiligheter i én bygning.

Forretningsfører er OBOS.

Dugnad kan påregnes i borettslaget.

Styreleder er Sindre Andersen.

Borettslaget har bygningsforsikring i OBOS Skadeforsikring AS.

Husordensreglene oppgir at husdyrhold er tillatt, når dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Grilling på felles balkong/veranda er ikke tillatt.

Nylig utførte påkostninger: Oppgradering av heis, renovering av deler av takdekket, reparasjon av innvendige avløpsrør, utbedring av takdekket.

Planlagte påkostninger: Ingen store prosjekter er vedtatt, kun løpende vedlikehold, samt planlagt installasjon av nytt dørtelefonanlegg. Forretningsfører opplyser at det ikke er kjente planer om økning av andel fellesgjeld/felleskostnader.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Slik godkjenning er kjøpers risiko.

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Borettslaget har egne internettsider, se www.frikvarteretborettslag.no. Kopi av vedtekter, husordensregler, årsregnskap m.v. kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanens arealdel (vedtatt 26.02.2008) er avsatt til bybebyggelse. En mindre del av eiendommen ligger inne på reguleringsplan for "Krysset Konggata - Spiralen" (23.4.1979).

Eiendommen ligger utenfor det regulerte sykehusområdet (dersom utbygging av sykehuset skulle skje på eksisterende sykehuseiendom).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Leiligheten står ledig, og kan overtas på kort varsel hvis ønskelig av kjøper. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Selger har leid ut leiligheten i hele sin eiertid. Selger har derfor ikke kunnskap om leiligheten utover det som fremkommer i salgsoppgave/egenerklæringsskjema/tilstandsrapport.

Hvitevarer medfølger inkludert i salgssum. Store møbler i leiligheten medfølger også, med mindre annet angis/ønskes av kjøper.

Leilligheten ble rengjort før markedsføring, og vil som utgangspunkt ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnader utgjør kr. 4.580,- pr. måned og inkluderer: Get-tv (grunnpakke), internett (grunnpakke fra Get), strømforbruk i leiligheten (á-konto), bygningsforsikring, enkel vaktmestertjeneste (snømåking, plenklipping, renhold av fellesarealer), forretningsførsel, avsetning til utvendig vedlikehold, vann/avløp, renovasjon, renter og nedbetaling på andel fellesgjeld, strøm i fellesarealer.

Felleskostnadene er fordelt slik:

Felleskostnader: kr. 1.276

Renter og avdrag av andel fellesgjeld: kr. 2.565,-

TV/Bredbånd: kr. 289,-

Strømforbruk i leiligheten (a-konto): kr. 450,-. Selger anfører at de siste års strømforbruk har vært ca. kr. 4.800,- per år, som da gir en tilbakebetaling i avregningen (av innbetalt 12 x 450,- = kr. 5.400,-).

Det må i tillegg påregnes kostnader til innboforsikring.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

I ligningen for 2017 var fradragsberettigede rentekostnader kr. 11.084,- ifølge forretningsfører.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 811.032,-. I tillegg til dette beløpet utgjør kr 442.794,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men som følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Bragernes Sentrum 5
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Bragernes kirke 0.7 km
Bibliotek, kunstgalleri 0.7 km
Fylkeshuset 0.7 km
Drammens teater 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.4 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1.6 km
Bussholdeplass Konggata 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 1.7 km
Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 2.1 km
Treningssenter Fitness24Seven Drammen 1 km
Treningssenter EVO Drammen 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Øren skole (1-7 kl.) 1.7 km
Bragernes skole (1-7 kl.) 1.8 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 2.4 km
Danvik skole (1-7 kl.) 2.4 km
Børresen skole (8-10 kl.) 0.6 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.5 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.8 km
Drammen videregående skole 2.1 km

Barnehager

Dampsentralen barnehage 0.3 km
Lilleløkka barnehage (0-6 år) 0.5 km
Sørbyløkka barnehage (0-6 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torget Vest 0.9 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 1.3 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1 km
Postkontor Strømsø Postkontor 1.8 km
Apotek Sykehusapoteket Drammen 0.1 km
Apotek Boots apotek Drammen Legevakt 0.7 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 1.8 km
Dagligvare Rema 1000 Vinjesgate 0.6 km
Dagligvare Eurospar Torget Vest 0.8 km
Kiosk/video Mix Buskerud Sentralsykehus 0.1 km
Kiosk/video Narvesen Butikken Torget Vest 0.8 km
Bensin Esso Tiger Park 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51 %
Andel kvinner 49 %
Gj.snittalder menn 35,9 år
Gj.snittalder kvinner 38,1 år
Husholdninger med barn 22,3 %
Husholdninger uten barn 77,7 %
Gj.snitt byggeår 1940
Gj.snitt tomtestørrelse 927
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Bragernes Sentrum 5 543 319

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?