Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 300 000,- for kr 2 300 000,-

Velkommen til Korsgata 27 A - Gjennomgående, pen og lys 2-roms leilighet med gode lysforhold og god takhøyde

Store vinudsflater i stuen som gir godt med lys inn til leiligheten

Stuen er av god størrelse og her er det god plass til sofaseksjon, tv-seksjon og spisesone

Naturlig spisedel ved kjøkkenet

God plass til større spisebord hvis man ønsker det

Godt med lys fra vinduene på stuen inn til kjøkkenet

Alle hvitevarer medfølger kjøkkenet

Kjøkken

Entréen ligger sentral i leiligheter og her kommer man til de øvrige rommene i leiligheten

Soverom med garderobeskap langs den ene veggen

Soverommet vender ut mot bakgården

Flislagt og lyst bad

Gulvvarme på badet

Plantegning

Bakgården i borettslaget med flere sitteplasser for beboerne

Hyggelig og romselig bakgård i borettslaget

Bakgård

Bakgård

Fasade

Kart

Populære restauranten Kamai rett for leiligheten

Olaf Ryes Plass

Restauranter ved Olaf Ryes Plass

Restauranter på Grünerløkka

Birkelunden

Sofienbergparken

Ringen Kino på Grünerløkka

Fra leiligheten er det ca. 3 minuttersgange til Akerselven

Grünerløkka

Korsgata 27 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 400 000,-

Grünerløkka: Gjennomgående og lys 2-roms med god planløsning og takhøyde- IN-ordning - Varmt vann inkludert i felleskostnader

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 877,-
Fellesgjeld:
Kr 959 753,-
AREAL (P-ROM / BRA)
52 / 52 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral beliggende på populære Grünerløkka, like rundt hjørnet for Olaf Ryes Plass og Schous Plass. Rett for leiligheten ligger den Japanske restauranten Kamai med take away meny.

Rett utenfor døren finner man Grünerløkkas yrende kafé- og restaurantliv, samt en mengde spennende butikker og gallerier. Umiddelbar nærhet til Thorvald Meyers gate og Olaf Ryes plass med Villa Paradiso, Way Down South, Fru Hagen, Parkteateret m.fl. Kort vei til Birkelunden hvor du blant annet finner Nighthawk Diner, Bass Oslo, Lille Saigon og WB Samson. På veien opp fra Olaf Ryes plass til Birkelunden spaser du forbi kjente og populære barsteder som Grünerløkka Brygghus, Aku-Aku og Bar Boca med flere.

Like på andre siden av Akerselva finner du Vulkan-området, en spennende "by i byen". Vulkan har etablert seg som et annerledes og spennende byområde med kulturtilbud, uteliv, hoteller, boliger, treningssentre og mye mer. Mathallen Oslo som åpnet i oktober 2012 har blitt en viktig attraksjon for Oslo. Her finner du kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter. Informasjon om hva som skjerpå Vulkan finner du her: vulkanoslo.no

Det er kort vei til flere parker og større grøntarealer som Birkelunden, Sofienbergparken og Grünerhagen. Grünerhagen ballplass, samt grøntområde ved Kuba, ligger rett rundt hjørnet. Nærheten til Akerselva gir gode rekreasjonsmuligheter med turstier til Maridalen i nord, og Bjørvika i sør. Det er også mellom 5-10 minutters gangavstand til Torggata.

Kort vei til offentlig kommunikasjon, forretninger, post, bank, skoler og barnehager. Ringnes Park bydelssenter er 10 minutters gange fra leiligheten med flere butikker og Ringen kino. Kort gange til treningssentre som SatsElixia på Schous eller på Ringnes Park. Gangavstand til Oslo sentrum.

Dette er Grünerløkka på sitt aller beste!

Adkomst

Enkel adkomst fra Korsgata 27 A. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 400 000,-

Fellesgjeld

Kr 959 753,-

Totalpris

Kr 3 359 753,-

Felleskostnader

Kr 5 877,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1870

Soverom

1

Primærrom

52m2

Bruksareal

52m2

Tomt

643m2

KR-kode

42.18150

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Korsgata 27 A, 0551 Oslo

Gnr. 228, bnr. 137 i Oslo kommune.

Andelsnr. 43, Nedre Løkka Borettslaget, org.nr. 984 626 975

Tomten

Eiet tomt på 643 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm

Totalt bruksareal: 52 kvm

Totalt primærrom: 52 kvm

Primærrom:

Bad , gang, stue/kjøkken og soverom: 52 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod til leiligheten.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.12.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur i støpt betong. Etasjeskillere i treverk. Bærende

yttervegger og leilighetsskillevegger i murverkskonstruksjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det er blitt gitt tilstandsgrad 2 på bad av takstmann og pga ukjent alder på bad og at det ikke har blitt fremlagt dokumentasjon til taksmann. Ellers fremstår badet fremstår som generelt velholdt i følge takstmann.

Det er også gitt tilstandsgrad 2 for ventilasjon. Mekanisk avtrekk via tallerkenventiler i bad, entre og soverom, samt via kjøkkenventilator. Friskluftstilførsel via spalteventiler i vinduer. Regulator avtrekk på vegg utenfor bad. Det er ikke hensiktsmessig med avtrekk i gang og soverom. Disse rommene skal normalt ha tilførsel av friskluft, ikke avtrekk. Det anbefales fra taksmann at vinduer åpnes for tilstrekkelig naturlig lufttilgang til leiligheten.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående og lys 2-roms leilighet med god planløsning og god takhøyde som gir en god romfølelse og et mer luftig preg. Det er store vinduer i stuen som gir godt med naturlig lys inn til leiligheten.

Entré:

I entréen er det plass til skoskap/hylleløsning for ytterklær. Fra entréen kommer man til bad, soverom og stue.

Stuen:

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe og tv-seksjon. Spisestuen finner sin naturlige plass ved kjøkkensiden.

Det er store vindusflater fra gulv til tak i stuen. Det er en kombinasjonen av glassbyggerstein sammen med to vindusflater på topp gir gode lysforhold

samtidig som det skjermer for innsyn.

Kjøkken:

Hvit, lyst og pent kjøkken med fronter i profilerte malt utførelse. Det er godt med skapplass på kjøkkenet, og fint benkeplate for de som ønsker godt med matlaging.

Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Hvitevarer som komfyr med platetopp, kjøleskap med frys og oppvaskmaskin medfølger. Avtrekk kjøkkenventilator antatt ført til luftepipe. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin.

Soverom:

Stort soverommet med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Det er to store vinduer å soverommet som slipper inn rikelig med dagslys og vender ut mot bakgården. Garderobeskap langs den ene veggen.

Bad:

Lyst og flislagt bad av god størrelse. Badet inneholder toalett, dusjhjørne med dører i glass og ny servant med servantskap, samt speil over servant. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Gulvvarme på badet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1890-tallet. Borettslaget ble opprettet 2002.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Ved matrikkelsøk i kommunen kan man se at det er registrert som tatt i bruk år 1890, og at leilighet H0101 (denne leiligheten) er registrert som bolig.

Ellers foreligger det ferdigattest for andre arbeider i gården, som balkonger gitt 2015, bruksendring av loftleilighet gitt 2005 og skifte av sluk av leilighet i andre etasje gitt 2012.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vann-/kloakkledning, bruksrett til utearealer, bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet Nedre Løkka Borettslaget.

- Borettslaget består av 47 leiligheter fordelt på tre adresser: Thorvald Meyers gate 70 A-B, Korsgata 27 A-C og Markveien 56 B-F.

- Borettslaget ble opprettet i 2002.

- Forretningsfører er USBL, tlf. eierskifte@usbl.no

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er kan godkjennes etter styresøknad iht. husordensregler.

- Borettslaget har hjemmeside som er www.nedrelokka.no

Foretatt påkostninger de senere år:

- I henhold til borettslagets hjemmeside står det: "Alle gårdene i borettslaget er fra 1890-tallet. I 2003-2004 ble det gjennomført en omfattende rehabilitering av tak, kjellere og fasader slik at bygningene i dag er i god stand. Før borettslaget ble opprettet, ble bakgården til Korsgata 27 og Markveien 56 B satt i stand gjennom et samarbeid med Oslo kommune. Denne bakgården deler vi med andre borettslag, sameier og gårder i samme kvartal.

- Borettslaget ble i 2005 rehabilitert utvendig samt brannteknisk og elektrisk.

- På ekstraordinær generalforsamling 2015 ble det vedtatt låneopptak (lånenr 12132118831) på kr 11 mill,- med formål renovering og

fornyelsesarbeider, blandt annet vindusutskiftning og brannsikringstiltak.

Planlagte påkostninger:

Ingen store vedtatte påkostninger ved årsmøte 2018, og iht. telefonsamtale med styreleder den 07.01.2019.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og meldefristen for medlemer i USBL er satt til 17.01.2019 kl.10.00. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan S-2366 datert 22.11.1978 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.11.1978.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.921,- pr. mnd. og inkluderer: varmt vann, kabel-TV, internett, trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 2.381,-

Lånekostnader avdrag: 458,-

Lånekostnader renter: 361,-

Avdrag på IN-lånet: 1.168,-

Renter på IN-lånet: 1.383,-

Kabel-TV: 170,-

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av et av de fire boliglånene de har. lån 1. Innløser man det ene andel fellesgjelden for denne leiligheten, vil det medføre en reduksjon i felleskostnadene på kr 2.551,-. Dette vil gi en total felleskostnad per måned på kr. 3.370,- iht. brev fra forretningsfører den 04.12.2018.

Borettslaget er i en bytteprosess fra GET til HomeNet, da de ser at standardpakken fra GET ikke gir like bra internettkapasitet som det beboerne bruker.

Boligen er tilknyttet per i dag GET som leverandør av kabel-tv og minimun internett som er lagt inn i felleskostnadne. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Det ble vedtatt på årsmøte å gå for fiber fellesavtale 1000/1000 med Riks TV Favoritter som gir en kostnad på 548,- per måned. Dette blir lagt inn i felleskostnadnene når overføriongen er gjenomført. Det kan avtales å ikke velge TV-kabel, og det vil medføre en redusjon på totalen for leveringen av pakken på kr. 548,-.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.850,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.372.736,-. Av dette beløpet utgjør kr 964.554,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Grunerløkka Rode 6
Kirkesogn Paulus og Sofienberg

Steder i nærheten

Schous plass 0.2 km
Ankerbrua 0.3 km
Nybrua 0.3 km
Grünerbrua 0.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.8 km
Sentralstasjon Oslo S 1.5 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 1.1 km
Trikkeholdeplass Schous plass 0.1 km
Bussholdeplass Schous plass 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.2 km
Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.8 km
Treningssenter EVO Grünerløkka 0.1 km
Treningssenter SATS Schous plass 0.3 km

Steder av interesse

Skoler

Møllergata skole (1-7 kl.) 0.6 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.7 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.8 km
Grünerløkka skole (1-7 kl.) 0.8 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.8 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.7 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 2.7 km
Elvebakken videregående skole 0.4 km
Hersleb videregående skole 0.5 km

Barnehager

Akerselva barnehage (0-6 år) 0.1 km
Gaia barnehus (2-6 år) 0.4 km
Grünerhagen bhg - Sofienberggate (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.3 km
Kjøpesenter Gunerius Shoppingsenter 0.8 km
Postkontor Grünerløkka Postkontor 0.3 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0.3 km
Apotek Ditt Apotek Grünerløkka 0.2 km
Apotek Boots apotek Grünerløkka 0.3 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.2 km
Dagligvare Bunnpris Thorvald Meyers Gate 0.1 km
Dagligvare Joker Schous Plass 0.2 km
Kiosk/video Mix Maxima 0.1 km
Kiosk/video 7-Eleven Thorvald Meyers gate 0.2 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 0.3 km
Bensin Uno-X Fredensborg 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 32,8 år
Gj.snittalder kvinner 30,4 år
Husholdninger med barn 15,2 %
Husholdninger uten barn 84,8 %
Gj.snitt byggeår 1987
Gj.snitt tomtestørrelse 127
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grunerløkka Rode 6 1209 849

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Kamilla Kaptan
Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?