Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 300 000,- for kr 2 300 000,-

Velkommen til Solås borettslag

Fasade

Balkong

Utsikt

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Gang

Bad

Bad

Bad

Soverom

Balkong

Utsikt

Utsikt

Fasade

Plantegning

Åssiden

Kristian Brennersvei 56 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 200 000,-

Åssiden: Åssiden - Pen 2-roms leilighet i 12 etg. Suveren utsikt og gode solforhold. Heis og garasje.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 068,-
Fellesgjeld:
Kr 122 177,-
AREAL (P-ROM / BRA)
41 / 54 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger høyt og fritt med vidstrakt utsikt mot både sentrum, Eikerbygdene og opp mot Kongsberg. Balkongen ligger mot Sydvest og er meget solrik, også med sen kveldssol.

Borettslaget ligger i attraktivt og veletablert boligområde med nærhet til flotte markaområder med lysløyper og populært skisenter. Matbutikk i nærområdet. Kort vei til sentrum og alle servicetilbud, god offentlig kommunikasjon. 5 minutters kjøring til jernbanestasjon, og ca. 30 minutter med tog til Oslo.

Gunstig busskommunikasjon med kort vei til busstopp og ca. 15 min kjøring til sentrum. Jernbanestasjon på Gulskogen. Kort vei til Timekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Notodden.

De fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF. med mange aktiviteter, se www.aif.no. Flere treningssentre i bydelen. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og flott turterreng sommer og vinter i Drammensmarka.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune, med et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden.

Aronsløkka barneskole. Kjøsterud ungdomskole.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med Høgskolen i Sørøst Norge nå status som Universitet. Se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata opp mot Åssiden. Ta opp Åslyveien til høyre ved Colibri Fargehandel. Følg denne til toppen. Ta Knut Bjørhuusvei bort til venstre. Ta opp Kristian Brenners vei til høyre. Følg denne ca. 250 m. og høyblokka Kristian brennersvei 56 ligger på høyre side av veien. Det er skiltet til gjesteparkering på eiendommen. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Krogsveen i forbindelse med annonsert fellesvisning, husk å parkere på gjesteparkeringsplass.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 200 000,-

Fellesgjeld

Kr 122 177,-

Totalpris

Kr 2 322 177,-

Felleskostnader

Kr 3 068,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

12

Byggeår

1973

Soverom

1

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

41m2

Bruksareal

54m2

Tomt

18160m2

KR-kode

2018488

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kristian Brennersvei 56 A, 3026 Drammen

Gnr. 116, bnr. 401 i Drammen kommune.

Andelsnr. 40, Solås Borettslag, org.nr. 950 315 636

Tomten

18.160 kvm. felles eiet tomt i borettslaget. Pent opparbeidede adkomstarealer, parkering samt plen og grøntområder. Det er laget felles samlingsområder med sitteplasser etc. på borettslagets tomt.

Leiligheten har en stor, innglasset balkong med meget gode solforhold og nydelig utsikt.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Fjernåpner til porten kan kjøpes av styret. Forøvrig godt med oppstillingsplass for gjester.

Vei, vann og avløp

Kristian Brennersvei er offentlig vei.

Eiendommen er tilkyttet offentlig nett for vann og avløp, via private stikkledninger.

Stikkledningene er borettslagets ansvar.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 57 kvm

Bruksareal: 54 kvm

Primærrom: 41 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i 12. etasje og inneholder entré, flislagt bad, stue med utgang til innglasset balkong, kjøkken og soverom: 41 kvm

Sekundærrom:

Leiligheten har innglasset balkong: 13 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i underetasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.09.18 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Boligblokk oppført i betong over 15 etasjer. Leiligheten ligger i 12. etasje. Det er inngang i 0. etasje (bakkeplan). Inntrukket på taket ligger en ekstra etasje med forsamlingsrom, treningsrom og fellesvaskeri. Via denne etasjen er det også gjennomgang til de andre oppgangene.

Heis fra inngangsplanet til alle etasjer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater og innredninger. Praktisk leilighet med en normal tilstand over innredninger og overflater. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. Skyvedørsgardrobe med speildører.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt panel i tak. Dusjkabinett, servant i seksjon, wc og opplegg for vaskemaskin.

Stue: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. Utgang til innglasset balkong med felt som kan skyves til siden. Montert solskjerming.

Kjøkken: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. Pen innredning med fliser over benk. Opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger ikke. Et pent kjøkken med åpen løsning.

Soverom: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. Garderobeskap.

Leiligheten holder en normal god standard og innehar en god planløsning.

Oppvarming

Det er felles fyringsanlegg med radiatorer i borettslaget. Brensel til anlegget betales som en del av felleskostnadene, med et a-kontobeløp som avregnes årlig. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden oppføring, og det ble gitt midlertidig brukstillatelse på eiendommen den 02.04.1973. Det ble gitt ferdigattest på borettslagets innglassede balkonger 14.03.2011.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagbok nr. 306 tinglyst:1972: Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Dagbok nr. 2889 tinglyst:1973: Avtale om trafostasjon.

Dagbok nr. 3472 tinglyst:1976: Vedrørende Glitrevannverket - Skjønn.

Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Solås borettslag som består av 140 boliger.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag. Styreleder er Erland Hansen. Borettslaget har bygningsforsikring i IF Skadeforsikring med polisenummer SP561217.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er som utgangspunkt ikke tillatt, i henhold til husordensreglene. Styret kan imidlertid likevel velge å godkjenne dyrehold etter særskilt søknad dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til borettslagsloven tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget.

Kopi av årsoppgave, regnskap, vedtekter, husordensregler m.v. kan fås v/henv. megler.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplaner datert 28.03.1957, 8.3.1974 og 24.11.70 samt kommuneplanens arealdel. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.068,- pr. mnd. og inkluderer renter og avdrag på andel fellesgjeld, avsetning til utvendig vedlikehold, kabel-tv og internett fra GET (grunnpakke), bygningsforsikring, vann/avløp, renovasjon, á konto oppvarming og varmtvann, strøm i fellesarealer, forretningsførsel m m.

Fellesutgiftene som betales pr. måned er fordelt slik:

Grunnleie: Kr. 2.474,-

Bredbånd: kr. 331,-.

Varme/vann: kr. 263,-

Grunnpakke for kabel-tv og internett fra Get er inkludert i andel felleskostnader. Dersom det ønskes flere kanaler eller høyere hastighet, så betales dette separat. Fordelaktige abonnementspriser gjennom borettslaget. Kjøper får ny dekoder ved å kontakte Get.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.500 kwh. pr. år.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.329.409,-. Av dette beløpet utgjør kr 122.177,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 28
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 1.8 km
Tinghus 3 km
Fylkeshuset 3.2 km
Bibliotek, kunstgalleri 3.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 96.8 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 2.9 km
Bussholdeplass Solås 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Aronsløkka (skole) aktivitetssal 1 km
Idrettsanlegg Aron slalomløype 1.2 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 1.7 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Åssiden 2 km

Steder av interesse

Skoler

Aronsløkka skole (1-7 kl.) 1 km
Åssiden skole (1-7 kl.) 1.3 km
Øren skole (1-7 kl.) 2 km
Rødskog skole (1-7 kl.) 2.7 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1.3 km
Åssiden videregående skole 1.9 km
Akademiet Ypsilon vgs 2.3 km

Barnehager

Åsløkka barnehage (3-5 år) 1 km
Åssiden menighets barnehage (3-5 år) 1 km
Aronsløkka barnehage (0-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 3 km
Kjøpesenter Torget Vest 4 km
Postkontor Coop Prix Store Landfall 0.6 km
Postkontor Meny Åssiden 1.4 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 1.1 km
Apotek Apotek 1 Pålsøya 1.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4.1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 5.1 km
Dagligvare Coop Prix Store Landfall 0.5 km
Dagligvare Rema 1000 Vårveien 1.2 km
Kiosk/video Vårveien Spill 1.1 km
Kiosk/video Åssiden Grill 1.9 km
Bensin Shell Svingen 1.6 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 40,8 %
Andel kvinner 59,2 %
Gj.snittalder menn 52 år
Gj.snittalder kvinner 58,7 år
Husholdninger med barn 6,2 %
Husholdninger uten barn 93,8 %
Gj.snitt byggeår 1968
Gj.snitt tomtestørrelse 19395
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 28 392 274

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-/kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 1.500,- / kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?