Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 000 000,- for kr 3 000 000,-

Kristian Brennersvei 56

Solåsblokka

 

Flott innglasset veranda

Stor og solrik veranda

Nydelig utsikt og gode solforhold

 

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Baderom

Separat toalettrom

Soverom

Soverom

Soverom

Entre

Planløsning

Borettslaget har forsamlingslokale til utleie

Festlokale til utleie i toppetasjen

Felles trimrom i toppetasjen

Godt utstyrt felles trimrom

Fellesvaskeri i toppetasjen

Hyggelige fellesarealer i borettslaget

Åssiden

Kristian brenners vei 56 b

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 790 000,-

Åssiden: Stor 4-roms leilighet i 7. etasje med praktfull utsikt og gode solforhold

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 790 000,-
Felleskostnader:
Kr 6 252,-
Fellesgjeld:
Kr 265 302,-
AREAL (P-ROM / BRA)
93 / 109 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger med en aldeles nydelig utsikt over Drammensdalen og med svært gode solforhold. Borettslaget ligger i attraktivt og veletablert boligområde med nærhet til flotte markaområder med lysløyper og populært skisenter. Matbutikk i nærområdet. Kort vei til sentrum og alle servicetilbud, god offentlig kommunikasjon. 5 minutters kjøring til jernbanestasjon, og ca. 30 minutter med tog til Oslo.

Gunstig busskommunikasjon med kort vei til busstopp og ca. 15 min kjøring til sentrum. Jernbanestasjon på Gulskogen. Kort vei til Timekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Notodden. For mer ruteopplysninger se www.brakar.no og www.timekspressen.no.

De fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF. med mange aktiviteter, se www.aif.no. Flere treningssentre i bydelen. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og flott turterreng sommer og vinter i Drammensmarka.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune, med et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden.

Aronsløkka barneskole. Kjøsterud ungdomskole.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med Høgskolen i Sørøst Norge. Se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata opp mot Åssiden. Ta opp Åslyveien til høyre ved Colibri Fargehandel. Følg denne til toppen. Ta Knut Bjørhuusvei bort til venstre. Ta opp Kristian Brenners vei til høyre. Følg denne ca. 250 m. og høyblokka Kristian brennersvei 56 ligger på høyre side av veien. Det er skiltet til gjesteparkering på eiendommen. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Krogsveen i forbindelse med annonsert fellesvisning, husk å parkere på gjesteparkeringsplass.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 790 000,-

Fellesgjeld

Kr 265 302,-

Totalpris

Kr 3 055 302,-

Felleskostnader

Kr 6 252,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

7

Byggeår

1973

Soverom

3

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

93m2

Bruksareal

109m2

Tomt

18159m2

KR-kode

2018131

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kristian brennersvei 56 a,

3026 Drammen

Andelsnr. 77 i Solås Borettslag,

org.nr. 950 315 636

Gnr. 116, bnr. 401 i Drammen kommune

Tomten

Leiligheten har egen, innglasset og svært solrik veranda med utgang fra stuen.

Felles selveiertomt for hele borettslaget på 18.159 kvm.

Tomten er opparbeidet med asfalterte adkomstarealer og parkeringsområde, samt plen og grøntområder. Det er laget felles samlingsområder med sitteplasser etc. på borettslagets tomt.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Forøvrig felles gjesteparkeringsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Kristian Brennersvei som er en offentlig/kommunal vei. Borettslaget sørger for snørydding/vedlikehold på privat stikkvei frem til offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann/kloakk via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 117 kvm

Totalt bruksareal: 110 kvm

Totalt primærrom: 93 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i 1. etasje, boden er ca. 1,6 kvm. og er merket med H0701B.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.03.16 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen.

Leiligheten ligger i 7. etasje og inneholder:

Entre: Vinylbelegg på gulv, tapet på vegger, malt tak.Dørtelefon med fjernåpner. Romslig og fint inngangsparti med glassvegg mot stuen.

Bod: Teppe på gulv, tapet på vegger, malt tak. Fastmonterte hylleløsninger medfølger.

Soverom 1: Vinylbelegg på gulv, tapet på vegger, malt tak. Plassbygget garderobeskap.

Soverom 2: Laminat på gulv, tapet på vegger, malt tak. Plassbygget garderobeskap.

Soverom 3: Vinylbelegg på gulv, tapet på vegger, malt tak. Plassbygget garderobeskap. Det største soverommet, som flere i tilsvarende leiligheter har innredet som TV-stue.

Toalettrom: Vinylbelegg på gulv, tapet på vegger, malt tak. Toalett. Servant.

Baderom: Terrassogulv, tapet på vegger, malt tak. Badekar. Servant. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Utslagsvask/skyllekum. Baderommet er i hovedsak fra byggeår.

Kjøkken: Vinylbelegg på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Fliser over kjøkkenbenk. Avtrekksvifte. Kjøkkenet ble fornyet ca. 1985-1990. Delvis åpen løsning mot stuen.

Stue: Vinylbelegg på gulv, tekstiltapet på vegger, malt tak. Store vindusflater ut mot innglasset veranda gir mye lys, god plassfølelse og flott utsikt også fra stuen. Uttak for tv-signaler (GET). Utgang til stor, flott og innglasset terrasse med drømmeutsikt.

Leiligheten disponerer i tillegg en bod på 1,6 Kvm. i 1. etasje, samt én biloppstillingsplass i borettslagets lukkede garasjeanlegg.

Inntrukket på taket ligger en ekstra etasje med felles forsamlingsrom, treningsrom og fellesvaskeri.

Bebyggelse

Boligblokk oppført i betong over 15 etasjer. Leiligheten ligger i 7. etasje. Det er inngang i grunnetasje (0. etasje/bakkeplan). Inntrukket på taket ligger en ekstra etasje med forsamlingsrom, treningsrom og fellesvaskeri. Via denne etasjen er det også gjennomgang til de andre oppgangene.

Heis fra inngangsplanet til alle etasjer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kommenterer takstmann at det er gjort lite oppgraderinger og utbedringer i leiligheten siden byggeår og at han anser leiligheten å være et oppussingsobjekt. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten har en veldig fin planløsning med store, lyse og gode rom. Leiligheten er pent brukt av kun en eier siden byggeår og fremstår med unntak av kjøkkenet stort sett som når leiligehten var ny. Det er med andre ord behov for tidsmessig oppgradering av alle rom.

Oppvarming

Det er felles fyringsanlegg med radiatorer i leiligheten. Fyring er inkludert i andel felleskostnader med et á-kontobeløp. Utover dette er det basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det ble gitt midlertidig brukstillatelse på eiendommen den 02.04.1973 samt ferdigattest på borettslagets innglassede balkonger 14.03.2011.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagbok nr. 306 tinglyst:1972: Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Dagbok nr. 2889 tinglyst:1973: Avtale om trafostasjon.

Dagbok nr. 3472 tinglyst:1976: Vedrørende Glitrevannverket - Skjønn.

Servituttene vil følge eiendommen, men ingen av disse vurderes å ha praktisk betydning for den daglige bruk av leiligheten. Kjøpers pant vil få tinglyst prioritet etter de tinglyste servituttene.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Solås borettslag som består av 140 andeler/leiligheter.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Styreleder er Erland Hansen.

Borettslaget har bygningsforsikring i IF Skadeforsikring med polisenummer SP561217.

Dugnad samt gang-/trappevask må påregnes.

Veldrevet borettslag med egen vaktmester som bor i blokka.

Dyrehold er som utgangspunkt ikke tillatt, i henhold til husordensreglene. Styret kan imidlertid likevel velge å godkjenne dyrehold etter særskilt søknad dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kopi av årsoppgave, regnskap, vedtekter, husordensregler m.v. kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplaner datert 28.03.1957, 8.3.1974 og 24.11.70 samt kommuneplanens arealdel. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger, kan ledigstilles på kort varsel. Overtagelse kan dog tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av NBBO er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Verditakst: kr. 2.800.000,-.

Lånetakst: kr. 2.400.000,-.

Kopi av tilstandsrapport med takst, og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Det er via borettslaget bestilt oppgradering til automatsikringer i sikringsskapet. Det er usikkert på når dette vil bli gjennomført. Estimert kostnad er ca. kr. 5.000,-. Hvis oppgradering skjer før overtagelse, så vil dette bli betalt av selger. Hvis oppgraderingen ikke har skjedd før overtagelse, blir dette kjøpers ansvar å betale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 6.252,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer bla. renter og avdrag på andel fellesgjeld, avsetning til utvendig vedlikehold, kabel-tv og internett fra GET (grunnpakke), bygningsforsikring, vann/avløp, renovasjon, á-konto strøm, á konto oppvarming og varmtvann, strøm i fellesarealer, forretningsførsel m m.

Fellesutgiftene som betales pr. måned er fordelt slik:

Grunnleie: Kr. 5.289,-.

Bredbånd: kr. 331,-.

Varme/vann: kr. 632,-.

Grunnpakke for kabel-tv og internett fra Get er inkludert i andel felleskostnader. Dersom det ønskes flere kanaler eller høyere hastighet, så betales dette separat. Fordelaktige abonnementspriser gjennom borettslaget. Kjøper får ny dekoder ved å kontakte Get.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr. 3.075.250,-. Av dette beløpet utgjør kr 283.641,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 28
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 1.8 km
Fylkeshuset 3.1 km
Tinghus 3 km
Bibliotek, kunstgalleri 3.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 96.6 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 2.9 km
Bussholdeplass Solås 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Aronsløkka (skole) aktivitetssal 1 km
Idrettsanlegg Aron slalomløype 1.2 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 1.8 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 2.6 km

Steder av interesse

Skoler

Aronsløkka skole (1-7 kl.) 1 km
Åssiden skole (1-7 kl.) 1.4 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1.3 km
Åssiden videregående skole 2 km
Akademiet Ypsilon vgs 2.2 km

Barnehager

Åsløkka barnehage (3-5 år) 1 km
Åssiden menighets barnehage (3-5 år) 1 km
Aronsløkka barnehage (0-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 3 km
Kjøpesenter Torget Vest 4 km
Postkontor Coop Prix Store Landfall 0.6 km
Postkontor Meny Åssiden 1.4 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 1.1 km
Apotek Ditt Apotek Åssiden 1.8 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4.1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 4.9 km
Dagligvare Coop Prix Store Landfall 0.5 km
Dagligvare Rema 1000 Vårveien 1.2 km
Kiosk/video Vårveien Spill 1.2 km
Kiosk/video Åssiden Grill 1.9 km
Bensin Shell Svingen 1.6 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 40,8 %
Andel kvinner 59,2 %
Gj.snittalder menn 52 %
Gj.snittalder kvinner 58,7 %
Husholdninger med barn 6,2 %
Husholdninger uten barn 93,8 %
Gj.snitt byggeår 1968
Gj.snitt tomtestørrelse 19395
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 28 392 274

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA (?), Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,375 % provisjon av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld. Minimumsprovisjon utgjør kr. 45.000,-.

Grunnhonorar kr. 12.500,-, oppgjørshonorar kr. 4.550,-, SmartAnnonsepakke kr. 13.500,-, visningshonorar kr. 1.500,-, oppslag eiendomsregister kr. 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?