Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 730 000,- for kr 2 730 000,-

Stue

Utsikt

Soverom - opprinnelig kjøkken er fradelt et soverom (noe mindre enn godkjent størrelse for varig opphold)

Gang

Gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Balkong

Balkong

Balkong

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom - opprinnelig kjøkken er fradelt et soverom (noe mindre enn godkjent størrelse for varig opphold)

Bad

Bad

Bad

Fasade

Fasade

Tveita senter

Nøklevann

Østmarka

Nøklevann

Østensjøvannet

Plantegning

Selgers utsiktsbilder

Selgers utsiktsbilder

Selgers utsiktsbilder

Selgers utsiktsbilder

Tveita

Kristins vei 18

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 600 000,-

Tveita: Toroms med flott utsikt og vestvendt balkong

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 600 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 636,-
Fellesgjeld:
Kr 75 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
44 / 48 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leilighet med flott utsikt og fin beliggenhet på Tveita.

Leiligheten ligger i et godt opparbeidet boligområde med fine friarealer.

Tveita senter er innen gangavstand og har et godt tilbud av matbutikker, spisesteder, vinmonopol og andre servicetilbud.

Fra leiligheten til Hellerud t-banestasjon er det omlag 10 minutters gange og derfra til byen går det jevnlig t-baner. I følge ruter tar det omlag 12 minutter fra Hellerud T-banestasjon til Jernbanetorget.

Østmarka er også rett i nærheten med flotte turområder sommer som vinter.

Barnehager og skoler

Boligen sokner til Tveita barneskole, skolegrensene revideres av Utdanningsetaten hver høst. Det er flere barnehager i nærområdet som Sørhellinga, Vassenga FUS og Lohøgda barnehage (i følge vedlagte nabolagsprofil).

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Ytre Ringvei ta innkjøringen til Sigrid Undsets vei. Følg veien til du ser Kristins vei 18 på venstre side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 600 000,-

Fellesgjeld

Kr 75 000,-

Totalpris

Kr 2 675 000,-

Felleskostnader

Kr 3 636,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1965

Soverom

1

Primærrom

44m2

Bruksareal

48m2

Tomt

100020m2

KR-kode

45189

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kristins vei 18, 0669 Oslo

Gnr. 140, bnr. 37 i Oslo kommune.

Andelsnr. 350, Lohøgda Borettslag, org.nr. 850429162

Tomten

Eiet tomt på 100.020 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 120 garasjer og 324 parkeringsplasser som styret fordeler etter venteliste. Utenom dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 52 kvm

Totalt bruksareal: 48 kvm

Totalt primærrom: 44 kvm

Primærrom:

44 kvm: Entré, bad/wc, kjøkken, stue og soverom

Sekundærrom:

4 kvm: Bod/garderobe

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 3 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Takstpartner/Stian Aas. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Leiligheten er omgjort fra ettroms til toroms uten søknad om bruksendring (kjøkken delt i to). Soverommet er mindre enn anbefalt størrelse for rom til varig opphold.

Bebyggelse

Takstmann har beskrevet bygningen på følgende måte: Lavblokk på 4 etasjer og underliggende garasjeanlegg oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetskillende vegger og dekker i armert betong. Fasader forblendet med fasadeplater, teglstein, samt pusset og malt mur. Flatt yttertak antatt tekket med papp/membran.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være oppmerksom på, enten på grunn av alder eller antatt funksjon bla; piper, ildsted, vinduer, dører, parkett, panelovner samt baderom og vvs-installasjoner har fått tilstandsgrad 2 grunnet alder. Det er usikkert om det er membran i bad og det er lekkasje fra sisterne på WC.

Borettslaget har vedtatt baderomsrehabilitering og opprettelse av felles varmtvannsløsning.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leilighet med lekker utsikt over Oslo, stor balkong og god planløsning. Leiligheten ligger i en lavblokk som er over tre etasjer med underetasje. Denne leiligheten ligger i andre etasje.

Romslig gang med inngang til bod/garderobe, stuen og badet. Garderobesystemet i boden medfølger leiligheten.

Romslig stue med peis og dirkete utgang til stor vestvendt balkong med flott utsikt. Nåværende eier har en løsning med sofa og spiseplass i stuen.

Adskilt kjøkken med mye benke- og skapplass. Hvit profilert innredning med laminat benkeplate. Det er opplegg for hybeloppvaskmaskin i benkeskap. I forbindelse med baderomsrehabiliteringen skal det legges om til felles varmtvann, som fører til at varmtvannsbereder på kjøkken kan fjernes. Hvitevarer på kjøkken som hybeloppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr medfølger.

Innredet rom med vindu og skyvedør som benyttes som soverom. Rommet har også veldig god utsikt.

Badet har dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet skal rehabiliteres av borettslaget med oppstart i 2018.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet med panelovner og stråleovn på bad/wc. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

I følge arkivkort fra kommunen er det utstedt ferdigattest på eiendommen datert 03.05.1973. Selve ferdigattesten foreligger ikke i kommunens arkiv, trolig fordi det er bortkommet ved flytting/sjålet e.l Arkivkort kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøkken er delt til soverom og kjøkken etter at ferdigattest ble gitt, men før selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet:

- Kjøpekontrakt mellom Oslo Kommune og Obos og USBL med vilkår om å ha liggende ledninger over eindommen og ankomst. Allmenheten skal ha adkomst til ubebygde arealer.

- Erklæring/avtale mellom Plan- og bygningsetaten i Oslo og borettslaget.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Lohøgda Borettslag.

Borettslaget består av 777 leiligheter.

Forretningsfører er Obos, tlf. 22 98 14 70, Erik Braathen forvaltningskonsulent. Borettslaget har egen nettside som er www.lohogda.no.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter utfylt egenerklæring. Det må følges retninslinjer som er vedtatt i husordensregler, der står det blandt annet at det er kun lov med én hund eller én innekatt pr. husstand. Henvend deg til megler for kopi av husordensregler.

Planlagte påkostninger:

- Rehabilitering av bad og konvertering til felles varmtvann, ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 03.04.2017. Estimert total prosjektkostnad på ca. kr 175 millioner og med et beregnet nødvendig låneopptak på ca. kr 140 millioner. Oppstart i løpet av 2018. Borettslaget er i ferd med å innhente anbud, slik at lånebehovet ikke er kjent før disse tallene foreligger. Lånene vil fordeles etter husleiebrøken. Dersom estimert låneopptak er 140 millioner vil det tilsvare et sted mellom 150.000-200.000 dersom man deler det på 777 leiligheter.

- Energiavregning: Borettslaget har avtale med Hjemkraft AS om kjøp av fellesstrøm og fellesmåling av strøm. A-kontoinnbetalinger skjer via husleieblanketter fra OBOS og avregnes en gang pr. år. Denne løsningen er under avvikling og er planlagt avviklet 01.05.2018 men kan også bli senere.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er normalt avklart 3-4 dager etter første visningsdag.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 16.02.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser 5063 datert 12.02.1963.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten er normalt avklart 3-4 dager etter første visningsdag. Selger ønsker overtagelse i midten av juni.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er fra 01.03.2018 kr 3.636,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold, trappevask, kabel-/tv-anlegg, kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, akonto strøm(skal avvikles), bredbånd og felles bygningsforsikring.

Fordeling av felleskostnader frem til 01.03.2018:

Totale felleskostnader kr 3.364,– pr. md:

Felleskostnader 2.399,-

Akonto strøm 740,-

Trappevask 100,-

Bredbånd 125,-

Fordeling fra 01.03.2018 foreligger ikke.

Forvaltningskonsulent sa følgende i forbindelse med baderomsrehabiliteringen og hvordan det vil påvirke felleskostnadene: Vanskelig å si noe sikkert, men felleskostnadene har økt med 10 % i 2015 pga. forestående baderomsrehabilitering, så jeg vil tro at de ikke skal veldig mye opp.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.038,-pr. år. / 9.250 kwh. pr. år. Denne prisen er fra A-konto løsningen som er under avvikling.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.683.115,- Av dette beløpet utgjør kr 75.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Alna
Grunnkrets Tveita
Kirkesogn Østre Aker og Haugerud

Steder i nærheten

Tveten Gård 0.7 km
Tvetenbrua 0.8 km
Nordre Skøyen hovedgård 1.1 km
Bryn bru 1.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 43.9 km
Sentralstasjon Oslo S 9.4 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 1.4 km
T-bane stasjon Hellerud T-banestasjon 0.7 km
Bussholdeplass Kristins vei 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Hellerud (vgs) aktivitetsanlegg 0.4 km
Idrettsanlegg Bryn 7 og 11-mannsbane 1.2 km
Treningssenter Mudo Tveita 1.2 km
Treningssenter SATS Hellerud 1.4 km

Steder av interesse

Skoler

Tveita skole (1-7 kl.) 0.6 km
Bryn skole (1-7 kl.) 1.1 km
Haugerud skole (8-10 kl.) 2.8 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 4.8 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 4.1 km
Hellerud videregående skole 0.7 km
Etterstad videregående skole 4.2 km

Barnehager

Sørhellinga barnehage (1-6 år) 0.4 km
Vassenga FUS barnehage (10 mnd-6 år) 0.6 km
Lohøgda barnehage (1-6 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tveita Senter 0.8 km
Kjøpesenter Haugerud Senter 2 km
Postkontor Coop Extra Tveita senter 0.8 km
Postkontor Ica Supermarked Hellerud 1.4 km
Apotek Vitusapotek Tveita senter 0.8 km
Apotek Apotek 1 Tveita 0.8 km
Vinmonopol Tveita Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Alna Vinmonopol 2.4 km
Dagligvare Coop Extra Tveita senter 0.8 km
Dagligvare Meny Tveita 0.8 km
Kiosk/video On the track 0.7 km
Kiosk/video Narvesen Tveita senter 0.8 km
Bensin Esso Tiger Tveita 1.3 km
Bensin Circle K Bryn 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,3 %
Andel kvinner 53,7 %
Gj.snittalder menn 41,1 %
Gj.snittalder kvinner 44,9 %
Husholdninger med barn 16,9 %
Husholdninger uten barn 83,1 %
Gj.snitt byggeår 1968
Gj.snitt tomtestørrelse 27688
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Tveita 1721 1066

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Opprinnelig ettroms som er omgjort til toroms. Soverommet er mindre enn anbefalt størrelse for rom til varig opphold.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris på 25.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 8.500,-

Visningshonorar: kr 1.000.-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Simen Hansen
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?