Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 950 000,- for kr 6 950 000,-

Velkommen til Krumgata 1 C!

Lys og innbydende stue med moderne peisovn fra Nordpeis som varmer godt på kaldere dager.

Utgang til leilighetens solrike balkong fra stuen.

Fine doble flydører inn til stuen.

Romslig og lys leilighet med to stuer.

Alle overflater er malt i 2018.

Flott spisestue med god plass til å invitere kjente tilbords.

Nydelig rosetter og stukkatur i taket er med på å gi leiligehten et klassisk preg.

Innholdsrik entrè med intergert garderobeskap og god plass til å oppbevare ytterklær og skotøy.

Solrik balkong på 3,5 kvm med flott utsyn.

Balkongen er sørvendt.

Generøs takhøyde på gj.snittlig 2,97 m.

Spisestuen er i tilknytning til kjøkkenet.

Spisestue med plass til mange gjester. Doble fløydører.

Flott kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål og benkeplate av laminert spon. Rikelig med skap og benkeplass på kjøkkenet.

Kjøkken sett mot hall/gang. Afrikansk stein i flisene på kjøkkenet.

Åpen kjøkkenløsning mot spisestuen.

Integrert i innredningen er ovn og induksjon platetopp fra Miele (ny 2016), nisje til smal oppvaskmaskin (ny 2015) og side-by-side kjøleskap.

Velkommen inn!

Integrert garderobeskap på hovedsoverommet sikrer godt med oppbevaringsplass.

Hovedsoverom av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Soverom nr. 2. Rommet fungerer optimalt som barnerom, gjesterom eller kontor.

Pent flislagt bad med praktiske løsninger og varmekabler i gulv.

Bad.

Badet er utstyrt med vegghengt toalett, innbygd badekar med dusj løsning samt plassbygget servantinnredning.

Innbygd mindre badekar med dusj løsning.

Nydelig bakgård.

Hyggelig bakgård for sosiale sommerkvelder.

Bakgården - kveldsstemning.

Fasaden - kveldsstemning.

Fasaden - kveldsbilde.

Rolig beliggenhet - kveldsbilde.

Fasaden.

Bakgård.

Trappeoppgang.

Plantegning.

St. Hanshaugen - Stilren og klassisk 4-roms med peisovn og sørvendt balkong. Nymalt 2018. Rolig og tilbaketrukket.

Krumgata 1C

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 950 000,-

St. Hanshaugen - Stilren og klassisk 4-roms med peisovn og sørvendt balkong. Nymalt 2018. Rolig og tilbaketrukket.: St. Hanshaugen - Stilren og klassisk 4-roms med peisovn og sørvendt balkong. Nymalt 2018. Rolig og tilbaketrukket.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 6 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 352,-
AREAL (P-ROM / BRA)
81 / 81 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Krumgata 1 ligger meget sentralt og attraktivt til midt mellom Bislett og St.Hanshaugen. Likevel rolig og skjermet med gatetun og svært lite trafikk. St. Hanshaugen kan friste med idylliske og frodige St. Hanshaugen park som har fjordutsikt, Oslos eldste uteservering, hyggelige gangstier, gressplen, andedam og nyoppussede Knud Knudsens plass. Stensparken frister også på varme sommerdager.

Nærmiljøet har fått flere nye tilskudd av servicetilbud som den populære Kolonialen. United Bakeries har åpnet utsalg i Frydenlundgata, rett rundt hjørnet. Lille Bislett ligger i umiddelbar nærhet og ble ferdigstilt i fjor sommer. På ballplassen er det opparbeidet basketball- og kunstgressbane. Her bor du sentralt med svært kort vei til de aller fleste av byens fasiliteter og servicetilbud.

Både på Bislett og St.Hanshaugen finner du alt av kafeér, restauranter og nisjebutikker som for eksempel Café Laundromat, Pascal, Java, Gutta på Haugen, den populære restauranten Smalhans, Kaffebrenneriet, Baker Hansen og Deli de Luca. Dagligvarehandelen kan gjøres ved for eksempel Kiwi og Rema 1000. Det er også søndagsåpen butikk like i nærheten. Røtter og Gutta på haugen tilbyr eksotiske matvarer med høy kvalitet.

Kort gangavstand til både Karl Johan, Bogstadveien og Hegdehaugsveien med populære shoppingsteder og kulturelle innslag. Kort vei også til Høgskolen i Oslo og treningsfasiliteter på Bislett stadion, SATSELIXIA, fitness.xpress og Bislett Bad.

Meget sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon med både trikk, buss og flybuss i umiddelbar nærhet. Nærmeste holdeplass er St. Hanshaugen og ligger ca. 150 m fra boligen. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Bogstadveien, 5 min til Oslo S, 9 min til Nydalen og 34 min til Oslo lufthavn.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.7 km

1-7 kl. Ila skole 0.8 km

1-10 kl. St. Sunniva skole 0.9 km

1-7 kl. Møllergata skole 1.2 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 0.6 km

8-10 kl. Fagerborg skole 1.5 km

8-10 kl. Vestre Aker skole 2.9 km

Vgs. Oslo katedralskole 0.4 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km

Bhg. Dr. Brandts barnehage 0.3 km

Bhg. Schwensensgate barnehage (1-5 år) 0.3 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen. Se også vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 950 000,-

Felleskostnader

Kr 3 352,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

1898

Soverom

2

Primærrom

81m2

Bruksareal

81m2

Tomt

940m2

KR-kode

4018177

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Krumgata 1C, 0170 Oslo.

Gnr. 217, bnr. 208, snr. 15 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 940 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hellebelagt bakgård med sittegruppe, sykkelstativ og noe beplantninger.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Varmtvannsbereder til badet er plassert bak veggen ved dusjen. Berederen (28 liter) til kjøkkenet er plassert i kjøkkenskapet og er fra 2013.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 92 kvm

Totalt bruksareal: 81 kvm

Totalt primærrom: 81 kvm

Primærrom: 3. etasje 81 kvm: Entré, stue, spisestue, bad, kjøkken og 2 soverom. Utgang til sørvendt balkong på 3,5 m2 fra stuen.

I tillegg disponerer boligen 2 boder på loftet. En på 10 m2 (skråtak) merket med nr. 1 og en på 7 m2 (skråtak) merket med nr.15.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.08.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Stilfulle og romslige 4-roms selveier leilighet beliggende rolig og tilbaketrukket til, på en høyde, i populære Krumgata. Krumgata 1 ligger meget sentralt og attraktivt til midt mellom Bislett og St.Hanshaugen. Likevel rolig og skjermet med gatetun og svært lite trafikk i blindgate.

Her bor du lyst og luftig mot rolige omgivelser (blindvei).

Leiligheten har gjennomgående planløsning og flott beliggenhet i tredje etasje, med balkong og utsikt over byens tak. Det er sol på balkongen fra morgen og til godt ut på ettermiddagen. Leiligheten holder pen standard med hyggelig kjøkken fra 2005 og pent bad fra 2003. Hele leiligheten er malt opp sommeren 2018 og fremstår som meget pen, lys og stilren. Balkongen er sydvendt og solrik, og vender ut mot rolig brosteinsbelagt gate uten gjennomgangstrafikk. Dette er en klassisk leilighet med god takhøyde, rosetter og stukkaturer, samt lyse og trivelige rom.

Sameiet har en idyllisk og åpen bakhage, som er pent opparbeidet med busker og blomster. Hellelagt med sittegrupper. Kveldssol kan nytes her.

MATERIALVALG:

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål, benkeplate av laminert spon og lys under overskap. Integrert i innredningen er ovn og induksjon platetopp fra Miele (ny 2016), nisje til smal oppvaskmaskin (ny 2015) og side-by-side kjøleskap. Ventilator over platetoppen, fliser mellom over- og underskap, underlimt stålkum og ett-greps blandebatteri. Afrikansk stein i flisene på kjøkkenet. Frontene på kjøkkeninnredningen er nymalt i 2018.

Bad: Badet er bygget med gode løsninger, pene flisvalg og varmekabler i gulv. Badet har vegghengt toalett, lite innbygd badekar med dusjløsning og oppheng for dusjforheng samt plassbygget servantinnredning. Nisje for praktisk oppbevaring av håndklær og hygieneprodukter i tilknytning til dusjen.

Stue: Stor og innbydende stue med utgang til hyggelig sørvendt balkong på 3,5 m2. Nydelig stukkatur og rosetter og en takhøyde på gj.snitlig 2,97 m. Moderne peis ovn fra Nordpeis varmer opp og skaper hygge på kalde dager.

Soverom: Leiligheten har to gode soverom hvorav det ene vender mot bakgård og det andre mot rolig gatetun. Rikelig med skapplass på hoved soverommet.

Vegger: Malte, slette flater. Fliser på bad. Nymalte flater i 2018.

Tak: Rabbitzhimling med stukkatur og rosett i stue, spisestue og på hoved soverom, ellers malte, slette flater. Romhøyde i stue er 2,97 meter (gj. snitt). Nymalte flater i 2018.

Gulv: Heltre eikegulv lagt i fiskebeinsmønster i entréen. Furugulv på hoved soverom, ellers 3-stavs parkett. Fliser på bad og kjøkken.

Elektrisk: Fordeler skap er plassert i skap i entréen. Hovedsikring og måler er plassert i oppgangen utenfor leilighetesdøren. Hovedsikring på 32 AMP. Nytt sikringsskap, forbedringer av dimmere etter el-sjekk (2016).

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn i stue (Nordpeis fra 2016). Varmekabler i gulv på bad. Panelovn i spisestuen er ny i 2016 og medfølger ved salg.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1896. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 510221, tinglyst 24.05.1976, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet på kr. 5.000,-

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om byggeforbud på deler av eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Krumgaten 1, med sameiebrøk 90/1854.

Sameiet består av 22 seksjoner.

Forretningsfører er HBRI AS, tlf. 22 86 75 16

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

2010:

- Installert nytt brannalarmanlegg med alarm inne i alle seksjoner med direkte varsling til Oslo Brannvesen.

- Rahabilitert de 5 pipeløpene som er i bruk med innsatsrør og byttet ut samtlige feieluker til disse pipeløpene.

- Montert trykkregulator på gårdens hovedinntak for vann.

- Bygge om noen loftsboder slik at alle seksjoner nå har en loftsbod hver.

2012:

- Grave- og utomhus arbeider (tiltak for å begrense fuktinntrengning til kjeller).

- Mur- og betongarbeider (tiltak for fjerne bompuss på sokkel og få kontroll på klima og skadedyr i kjeller)

- Malearbeider (tiltak for å unngå fuktinntrengning på vannbrett og trekninger, rehabilitering av sokkel)

- Blikkenslagerarbeider (tiltak for å unngå fuktinntrengning i bygård samt sørge for tilfredsstillende drenering av takvann og overvann)

- EL-arbeider (tiltak for å unngå problem med ising og manglende drenering av takvann varmekabler i alle takrenner og nedløp)

2013:

- Vedlikehold av gatetun.

- Spyling av soilrør, samt VVS inspeksjon på fellesanlegg og i 4 utvalgte seksjoner.

2014:

- Vedlikehold av vindu i oppganger, skifte av diverse dørlåser og dørpumper.

- Vedlikehold av gatetun.

- VVS inspeksjon på fellesanlegg og i 5 utvalgte seksjoner.

- Skiftet lås i samtlige sikringsskap.

2015:

- Vedlikehold av gatetun.

- VVS inspeksjon på fellesanlegg og i 4 utvalgte seksjoner.

- Fjernet trykkreduksjonsventiler fra VVS anlegget da ny type trykkjustering ble satt på hovedinntaket i 2010 for å gi riktig vanntrykk i alle oppganger.

- Byttet ut alle stoppekraner på vannrør i kjeller (fordelingsrør fra hovedinntak og til oppgangene).

- Brannkontroll av samtlige varslere og slokkeapparat.

- Kontroll av brannalarmanlegg.

- 5-års kontroll av elektrisk anlegg, fellesanlegg og samtlige seksjonsvise anlegg.

2016:

- Vedlikehold av gatetun.

- VVS inspeksjon på fellesanlegg og i 3 utvalgte seksjoner.

- Byttet ut vannrørene i kjeller med ny type og isolert disse.

- Byttet ut deler av stigerør for vann i oppgang B i seksjon 11.

- Kontroll av alle brannslukkere (også de i seksjonene).

- Kontroll av brannalarmanlegg.

- Satt på pipehatter på aktive piper slik at vann ikke renner ned og inn i etablerte ildsteder.

- Montert nytt porttelefonsystem med video.

- Montert nytt elektronisk nøkkelsystem for alle dører unntatt dørene inn til den enkelte seksjon.

- Montert automatisk dørlukker/-åpner på port inn og ut av bakgården.

2017:

- VVS inspeksjon på fellesanlegg og i 3 utvalgte seksjoner.

- Kontroll av alle brannslukkere i fellesområder.

- Kontroll av brannalarmanlegg.

- Installert nye røykvarslere i alle soverom i alle leiligheter.

- Montert en stk pipehatt.

- Etablert barnevogngarasjer.

Planlagte påkostninger:

Det er ingen store planlagte påkostninger utover vanlig vedlikehold p.t. Iht styreleder vil fasaden muligens renoveres, men dette var evt om ca. 5 år.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Vinduene er profesjonelt vasket før visning og vil ikke bli yterligere vasket før overtakelse.

Selger har i forbindelse med klargjøring til vinsing oppdaget sølvkre på stuen. ABS skadedyrkontroll er engasjert til å kartlegge situasjonen og selger vil bekoste giftsprøyting av leiligheten innne overtakelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.352,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og startpakke internett (25mbit), trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles byggforsikring m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert i April 2018.

Felleskostnadene fordeles følgende:

Felleskostnader brøk kr 1.878,-

Felleskostnader kr 894,-

Ektsra innbetaling kr. 382,-

Balkong kr. 198,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år. / 10 400 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett.xxx Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.181.467,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets St.Hanshaugen Rode 1
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

Sofies plass 0.2 km
Knud Knudsens plass 0.4 km
Bislett Stadion 0.4 km
Holbergs plass 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.1 km
Sentralstasjon Oslo S 1.9 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1 km
T-bane stasjon Nationaltheatret jb.st. 1 km
Trikkeholdeplass Frydenlund 0.4 km
Bussholdeplass Sofies plass 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.3 km
Idrettsanlegg Evald Ryghs plass ballbinge 1.1 km
Treningssenter SATS Bislett 0.4 km
Treningssenter Fresh Fitness St. Hanshaugen 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.7 km
Ila skole (1-7 kl.) 0.8 km
St. Sunniva skole (1-10 kl.) 0.9 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 1.2 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.5 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 2.9 km
Oslo katedralskole 0.4 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km

Barnehager

Dr. Brandts barnehage 0.3 km
Schwensensgate barnehage (1-5 år) 0.3 km
Katta barnehage (1-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 0.7 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.1 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.3 km
Postkontor Rema 1000 Ila 0.7 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen 0.3 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen Senter 0.7 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Bunnpris Bislett 0.1 km
Dagligvare Kiwi Waldemar Thranesgate 0.2 km
Kiosk/video Narvesen Holbergsgate 0.3 km
Kiosk/video Deli De Luca St.Hanshaugen 0.3 km
Bensin st1 Pilestredet 0.8 km
Bensin Circle K Kiellands plass 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,2 %
Andel kvinner 49,8 %
Gj.snittalder menn 35,2 år
Gj.snittalder kvinner 32,5 år
Husholdninger med barn 10,1 %
Husholdninger uten barn 89,9 %
Gj.snitt byggeår 1981
Gj.snitt tomtestørrelse 96
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: St.Hanshaugen Rode 1 1366 1073

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,75% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?