Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 630 000,- for kr 4 630 000,-

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Gang

Gang

Gang med skap

Hovedsoverom

Hovedsoverommet vender mot bakhagen

Hovedsoverom

Soverom med skyvedørsgarderobe.

Soverom

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken med spiseplass

Kjøkkendetalj

Pent flislagt bad

Bad

Bakhage

Bakhage

Fasade. Leiligheten ligger godt tilbaketrukket fra veien.

Plantegning

Bislett - Pen 3-roms leilighet med tilbaketrukket beliggenhet. Vv/fyring inkl. i fellesutg. Mul. for parkering.

Laura Gundersens gate 3

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 700 000,-

Bislett - Pen 3-roms leilighet med tilbaketrukket beliggenhet. Vv/fyring inkl. i fellesutg. Mul. for parkering.: Bislett - Pen 3-roms leilighet med tilbaketrukket beliggenhet. Vv/fyring inkl. i fellesutg. Mul. for parkering.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 700 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 509,-
Fellesgjeld:
Kr 163 068,-
AREAL (P-ROM / BRA)
72 / 72 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en svært sentral og attraktiv beliggenhet i rolig gate midt i hjertet av Bislett. Laura Gundersens gate er en godt tilbaketrukket gate uten særlig gjennomgangstrafikk, samtidig som alt er rett rundt hjørnet.

Grøntarealer i umiddelbar nærhet. Gode adkomstforhold og kort vei til det meste av byens fasiliteter. I umiddelbar nærhet ligger Bislett og Thereses gate som byr på blant annet Kaffebrenneriet, Godt brød, Juicery, Pacific Pokè, apotek, Coop Extra, Kiwi, Bunnpris, Plantasjen, Vinmonopolet, St. Lars og Laundromat, samt andre koselige kaféer, butikker og restauranter.

Gangavstand til Majorstuen og Hegdehaugsveien/Bogstadveien med sitt store utvalg av fashionable butikker, hyggelige restauranter og barer. Det er også kort gange til Frogner. Til Universitet og Nasjonalteateret som er knutepunkt med tog og T-bane er ca. 20 min å gå. Fra leiligheten er det også gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker og -restauranter som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet, Pascal, Smalhans, Espressohouse og Java. Gangavstand også til sentrum med alt Oslo har å by på.

Den treningsglade har et stort utvalg av treningsfasiliteter; SATS/ELIXIA (Bislett), Bislet bad, Bislet stadion, FitnessXpress m.fl . Ellers kan man benytte seg av Stensparken, Idioten og parken på St.Hanshaugen med sine fine tur- og rekreasjonsmuligheter.

God offentlig kommunikasjon med kort vei til trikk nr 17 og 18 samt 21-, og 37-bussen, som enkelt og raskt tar deg til sentrum, Oslo S, Solli plass, Aker Brygge, Nydalen, Sagene, St. Hanshaugen, Ullevål Sykehus, Blindern, Handelshøyskolen BI, Veterinærhøyskolen og Ullevål Sykehus.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt, tilbaketrukket og samtidig vil ha kort vei til flotte grøntarealer. Her vil du trives og bo godt!

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 700 000,-

Fellesgjeld

Kr 163 068,-

Totalpris

Kr 4 863 068,-

Felleskostnader

Kr 4 509,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1961

Soverom

2

Primærrom

72m2

Bruksareal

72m2

Tomt

1436m2

KR-kode

4018106

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Laura Gundersens gate 3, 0168 Oslo

Gnr. 217, bnr. 218 i Oslo kommune.

Andelsnr. 39 i borettslaget Laura Gundersens gate 3, org.nr. 948865289

Tomten

Festet tomt på 1.436 kvm.

Festeavgiften er kr 100,- pr. år.

Det er uvisst når festeavgiften ble sist regulert, Obos har desverre ingen informasjon om dette. Men den har vært uendret siden 2003.

Fetseavtalen kan reguleres hvert 10 år, men ser ikke ut til å være endret siden inngåelse i 1960 da festeavgiften er lik.

Festeavtalen utløper i år 2059.

Oslo kommue har ikke forkjøpsrett på andelen.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslaget har ni parkeringsplasser som leies ut beboere og en gjesteparkeringsplass. Det er pr.i dag 3 mulige ladepunkter til utleieplassene.

Leiepris er 800,- pr.mnd for parkering. 200,- kr. ekstra pr. mnd for El-lading. I følge styreleder er det ingen på liste pr. 31.07.18.

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm

Totalt bruksareal: 72 kvm

Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom: 1.etg: Bad, kjøkken, entré/gang, stue, 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen en bod på loft på ca. 8 kvm med skråtak og en bod i kjeller på ca. 2 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.05.18 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Pen 3-roms leilighet som ligger fint til i rolig sidegate på Bislett. Leiligheten ligger i høy første etasje godt tilbaketrukket fra veien. Oppgradert med nye eikegulv i alle rom. Tak og vegger er sparklet, pusset og malt og det er satt inn nye doble dusjdører på bad. Fjernet gamle dørkarmer og satt inn litt tyngre og mer lydtette dører. I tillegg er det åpnet opp mellom gang, kjøkken og stue og man har fått en mer åpen løsning.

Leiligheten er gjennomgående med store vindusflater som gir godt med lys. Gården er tilkoblet fjernvarme og det er varmtvann og fyring inkl i fellesutgiftene. Kort vei ut til hyggelig bakhage med sittegrupper. Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter listeprinsipp.

Leiligheten disponerer to boder. En i kjeller og en på loft.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via radiatorer som er tilknyttet fjernvarme. Varmekabler på bad.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.09.1963. Samt ferdigattest datert 2007 på endring og reperasjon av brannalarmanlegg. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av: Dagboknr 513578-3/105, tinglyst 18.08.1960, type heftelse: Festeavtale.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse: benyttelse og gjerde. Erklæring/avtale Oslo kommune vedrørende vann og kloakk.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Laura Gundersens gate 3.

Borettslaget består av 39 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets godkjennelse.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017: Ny avtrekksvifte,. Konvertering til fjernvarme. Utskiftning av radiatorventiler. Utskiftning av stengekraner i kjeller

2015: Nytt låssystem

2009: Oppussing av samtlige korridorer, søppelrom og vaske-/tørkerom.

To nye industri vaskemaskiner og en tørketrommel er innkjøpt.

Innvendig kosmetisk løft av heisen

2008: Våtromsrehabilitering inklusive hovedledinger for vann og avløp.

2007: El-anlegg / Brannsikring. Oppgradering av det elektriske anlegget ved overgang til automatsikringer i fellesområdene, samt ny stigeledning til eiendommen. Ny brannsentral. Brannsikre dører til alle leiligheter og korridorer. Ny nødutgang i kjeller.

Planlagte påkostninger: Ingen planlagte påkostninger i følge styreleder pr. 24.05.18. Borettslaget i Laura Gundersens gate 3 har i juli økt fellegjelden for alle leilighetene med kr. 4.282,- pr. leilighet. Dette er ikke ført hos forreningsfører enda, men informert om via styreleder.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

- Blinde og svaksynte har forkjøpsrett før Obos medlemmer.

- Kjøleskap, vaskemaskin, taklampe på stua og monterte hyller på kjøkken vil ikke medfølge salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.509,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, kabel-tv og internett, trappevask, renter/avdrag på fellesgjelden, bygningsforsikring, vaktmestertjenester, forretningsførsel, kommunale avgifter.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert i 2017.

Felleskostnadene fordeles slik:

Fellesutgifter: 3.342,-

Renter/avdrag lån: 739,-

Kabel-tv/bredbånd: 428,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.700,- pr. år. / 12.400 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.870.656,- Av dette beløpet utgjør kr 163.068,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets St.Hanshaugen Rode 5
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Bislett Stadion 0.3 km
Sofies plass 0.4 km
Fagerborg kirke 0.4 km
Knud Knudsens plass 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.1 km
Sentralstasjon Oslo S 3.4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.6 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 1.5 km
Trikkeholdeplass Bislett 0.1 km
Bussholdeplass Bislett 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.5 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 1.1 km
Treningssenter The Work Out 0.2 km
Treningssenter SATS Bislett 0.3 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.3 km
Ila skole (1-7 kl.) 1.1 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.2 km
St. Sunniva skole (1-10 kl.) 1.5 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.4 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.9 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.9 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km
Kristelig gymnasium 0.4 km

Barnehager

Bolteløkka barnehage (1-5 år) 0.3 km
Langaard barnehage (0-6 år) 0.4 km
Rosenborg barnehage (1-5 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.2 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.5 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.5 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.5 km
Apotek Boots apotek Bislett 0.2 km
Apotek Apotek 1 Hygiea Oslo 0.6 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.2 km
Dagligvare Kiwi Bislett 0.2 km
Dagligvare Coop Extra Theresesgate 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Theresesgate 0.1 km
Kiosk/video Bislethjørnet 0.2 km
Bensin st1 Pilestredet 0.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,3 %
Andel kvinner 47,7 %
Gj.snittalder menn 34 år
Gj.snittalder kvinner 35,4 år
Husholdninger med barn 9 %
Husholdninger uten barn 91 %
Gj.snitt byggeår 1973
Gj.snitt tomtestørrelse 179
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: St.Hanshaugen Rode 5 791 613

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 50.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Therese Ekeli Berg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?