Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 940 000,- for kr 1 940 000,-

Velkommen til Lauritz Hervigsvei 108 A

Fasade

Innglasset balkong

Stue

Stue

Stue

Spiseplass påkjøkken

Spiseplass på kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Gang

Bad

Bad

Separat wc

Soverom

Soverom

Soverom

Utsikt fra kjøkken

Fasade

Fasade

Plantegning

Fjell

Lauritz Hervigsvei 108 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 980 000,-

Fjell: Pen og romslig 3-roms endeleilighet i høy 1. etasje. Alt inkludert i felleskostnader og lav andel fellesgjeld. God planløsning.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 980 000,-
Felleskostnader:
Kr 6 152,-
Fellesgjeld:
Kr 107 991,-
AREAL (P-ROM / BRA)
71 / 80 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende i område med etablert blokkbebyggelse. Lavblokken er høyt og fritt beliggende, med flott utsikt.

Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum. Solrik og usjenert terrasse. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.bk.no for rutetider. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider

på www.flytoget.no. Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb. Eget skolekorps.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. I Fjell barnehageområde finner en følgende barnehager: Austadhagen barnepark, Drafnkollen barnehage, Fjell barnehage, Fjellhagen barnehage, Skattekisten barnehage, Skoger Naturbarnehage. Åpen barnehage i Bydelshuset på Fjell, tilknyttet Fjellhagen barnehage. Liste over øvrige barnehager i Drammen finner man på www.drammen.kommune.no .

Fjell barneskole, se hjemmeside www.fjell.drammen. kommune.no . Galterud ungdomsskole, se hjemmeside: www.galterud.drammen. kommune.no Begge skolene ligger i kort gangavstand.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med bla. Høgskolen i Buskerud, se www.papirbredden.no .

Adkomst

Fra Drammen/Strømsø sentrum: Kjør Konnerudgt. og ta til venstre inn 3. Strøm Terrasse. Ta så til høyre opp Austadveien. Følg denne helt opp, bla. forbi Kiwi-butikken og et lite stykke til en ser Lauritz Hervigsvei som går ned til venstre. Ta ned her og så første vei til høyre og følg denne. Blokken ligger så på venstre side som den første lavblokken. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 980 000,-

Fellesgjeld

Kr 107 991,-

Totalpris

Kr 2 087 991,-

Felleskostnader

Kr 6 152,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1967

Soverom

2

Primærrom

71m2

Bruksareal

80m2

Tomt

119998m2

KR-kode

201872

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Lauritz Hervigsvei 108 A, 3035 Drammen

Gnr. 23, bnr. 82 i Drammen kommune.

Andelsnr. 239, Fjellhagen Borettslag, org.nr. 954 735 397

Tomten

Felles eiet tomt på 119.998 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet med plen og diverse beplantning, samt sittegrupper, lekeplasser (dumpa), fotballbane og parkeringsplasser.

Parkering

Parkeringsplass tildeles fra styret etter kapasitet og ansiennitet. Gjesteparkering etter områdets bestemmelser. Borettslagets parkeringsbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private veier på borettslaget har borettslaget ansvar for.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 84 kvm

Bruksareal: 80 kvm

Primærrom: 71 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i høy 1. etasje og inneholder entré, wc, bad, stue med utgang til innglasset balkong, 2 soverom og stort kjøkken med spiseplass: 71 kvm

Sekundærrom:

Leiligheten innehar innglasset balkong: 9 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod og ett matskap i underetasjen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.03.18 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av betong med utfyllende bindingsverk. Flatt tak med papptekking.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater og innredninger. Leilighet beliggende i en høy 1. etasje. Leiligheten har en normal enkel standard. Det ble registret løse filser på gulv i gang og på kjøkken. Badet er av eldre dato og må påregnes utbedringer.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré: Fliser på gulv, malte flater og tapet på vegger, malt tak. Innebygd garderobeskap.

Wc: Fliser på gulv, tapet og malt strie på vegger, malt panel i tak.

Bad: Fliser på gulv, våtromstapet på vegger, mdf plater i tak. Dusjkabinett, servant med underskap, håndkletørker og opplegg for vaskemaskin.

Stue: Laminat på gulv, mdf plater på vegger, malt tak. Fra stuen er det utgang til en stor, innglasset balkong.

Soverom1: Teppe på gulv, mdf plater på vegger, malt tak. Romsling skyvedørsgarderobe.

Soverom2: Laminat på gulv, malt strie og tapet på vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe.

Kjøkken: Fliser på gulv, malt strie og tapet på vegger, malt tak. Pen innredning med fliser over benk. Opplegg for oppvaskmaskin. Ingen hvitevarer medfølger boligen. God spiseplass med mulighet for mange gjester rundt bordet.

Boligen holder en normalt god standard og er romslig. Fin planløsning med store rom.

Oppvarming

Radiatorer med sentralfyring er inkludert i felleskostnaden. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden oppføringen i 1967. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra byggeår. Foreligger ferdigattest på balkonger datert 26.06.2007.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 1356, tinglyst 22.02.1977, type heftelse: Erklæring om vann og kloakkledning. At Lauritz Hervigsvei 107 har veirett over borettslagets eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fjellhagen Borettslag.

Borettslaget består av 550 leiligheter.

Forretningsfører er NBBO.

Dugnad og trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter spesielle regler.

Planlagte påkostninger: Ingen kjente for megler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Fjellområdet og Eik datert 09.11.1965 og 26.10.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.09.2004 og kommuneplanens arealdel datert 05.10.2015

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 6.152,- pr. mnd. og inkluderer bygningsforsikring, revisjonskostnader, forretningsfører honorar, styrehonorar, kabel-tv, strøm fellesarealer, akonto strøm leilighet, kommunale avgifter (vann/avløp/renovasjon) betales akonto og diverse vedlikeholdstjenester (strøing/brøyting). Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Kjøper må kontakte GET for utlevering av utstyr til kabel-tv, internett og eventuellt abonnement til telefon.

Felleskostnadene fordeles slik:

Grunnleie: kr 4.646,-

Varme/vann: kr 810,-

Diverse utgifter: kr 389,-

A-konto strøm: kr 307,-

Annen oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Strøm er inkludert i felleskostnader. Det samme er kabel-tv og internett.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.089.600,- Av dette beløpet utgjør kr 107.991,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 5.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Danvik-fjell 16
Kirkesogn Fjell

Steder i nærheten

Drammensbadet 3.6 km
Marienlyst stadion 3.3 km
Drammens museum 3.8 km
Fylkeshuset 5.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 96.3 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 4.7 km
Bussholdeplass Ltz. Hervigs vei 100 0 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Fjell kunstgress 0.8 km
Idrettsanlegg Høgdas ballfelt 1.4 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 3.3 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 3.7 km

Steder av interesse

Skoler

Fjell skole (1-7 kl.) 0.9 km
Galterud skole (8-10 kl.) 0.9 km
Drammen videregående skole 3.7 km
Akademiet videregående skole Drammen 4.4 km

Barnehager

Fjell barnehage (0-6 år) 0.5 km
Fjellhagen barnehage (0-5 år) 0.9 km
Senterbarnehagen FUS (0-6 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 3.9 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 5.7 km
Postkontor Kiwi Austadveien 1.2 km
Postkontor Strømsø Postkontor 4.5 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 3.9 km
Apotek Apoteket Union Brygge 4.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 4.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 6.1 km
Dagligvare Kiwi Austadveien 1.2 km
Dagligvare Coop Extra Austad 2.5 km
Kiosk/video Fjell Pizza & Kro 0.5 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 3.9 km
Bensin Uno-X Austad 2.5 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 3.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,4 %
Andel kvinner 47,6 %
Gj.snittalder menn 33,4 %
Gj.snittalder kvinner 37,4 %
Husholdninger med barn 38,2 %
Husholdninger uten barn 61,8 %
Gj.snitt byggeår 1973
Gj.snitt tomtestørrelse 26
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Danvik-fjell 16 508 204

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 33.750,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-/kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?