Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 300 000,- for kr 1 300 000,-

Fasade

Balkong

Balkong

Utsikt

Utsikt

Fellesområde

Fellesområde

Utsikt

Kjøkken fra 2014

Kjøkken fra 2014

Kjøkken fra 2014

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Utsikt

Wc rom

Wc rom

Bad

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Gang

Gang

Plantegning

Fjell - Pen 3-roms i 9. etasje - Solrik usjenert balkong - Fint bad - Inkl. varmtvann og oppvarming i fellesutgifter m.m

Lauritz Hervigsvei 25 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 400 000,-

Fjell - Pen 3-roms i 9. etasje - Solrik usjenert balkong - Fint bad - Inkl. varmtvann og oppvarming i fellesutgifter m.m : Fjell - Pen 3-roms i 9. etasje - Solrik usjenert balkong - Fint bad - Inkl. varmtvann og oppvarming i fellesutgifter m.m

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 7 565,-
Fellesgjeld:
Kr 400 724,-
AREAL (P-ROM / BRA)
77 / 77 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende i område med etablert blokkbebyggelse. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Flotte turområder i marka med helårs lysløyper og flotte skispor vinterstid.

Nærmeste idrettslag er Drafn og Skiold. Eget næridrettsanlegg med bla kunstgressfotballbane på Fjell. Fjell Ungdomscafe. Fjell Juniorklubb. Skolekorps. Ellers et rikt utvalg av fritidsaktiviteter i Drammen.

Meget god busskommunikasjon til Drammen sentrum, med avganger flere ganger i timen. 5 minutter med bil til påkjøring E18 i begge retninger. Ca. 4 km til Drammen sentrum og togstasjon og god kommunikasjon til Oslo/Sandvika/Kongsberg. 32 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. En time med flytog fra Drammen til Gardermoen, tre avganger i timen.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. I Fjell barnehageområde finner en følgende barnehager: Senterbarnehagen, Austadhagen barnepark. Drafnkollen barnehage. Fjell barnehage. Fjellhagen barnehage. Skattekisten barnehage. Skoger Naturbarnehage. Åpen barnehage i Bydelshuset på Fjell, tilknyttet Fjellhagen barnehage. Liste over øvrige barnehager i Drammen kan fås v/henv. megler eller på Drammen kommunes internettsider: www.drammen.kommune.no.

Fjell barneskole.

Galterud ungdomsskole.

Begge skolene ligger i kort gangavstand fra leiligheten/blokken.

Flere videregående skoler i Drammen, med både yrkesrettede linjer og allmennlinjer.

På Papirbredden - i praktisk gangavstand fra leiligheten - ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Fra Drammen (Strømsø): Kjør oppover Konnerudgata og ta til venstre etter lyskrysset. Følg veien over i 3. Strøm terrasse, som igjen går over i Styrmoes vei. Ta til høyre inn Austadveien, som etterhvert går over i Fjellsveien. Etter 200 m på Fjellsveien, Skogerveien ned til venstre når du får Kiwi på høyre hånd. Følg veien nedover mot venstre og deretter følg sving mot høyre, og blokken er beliggende som den første på venstre side av veien. Se også kartskisse. Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 400 000,-

Fellesgjeld

Kr 400 724,-

Totalpris

Kr 1 800 724,-

Felleskostnader

Kr 7 565,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

9

Byggeår

1973

Soverom

2

Heis

Ja

Primærrom

77m2

Bruksareal

77m2

Tomt

87536m2

KR-kode

2018288

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Lauritz Hervigsvei 25 A, 3035 Drammen. Gnr. 23, bnr. 86 i Drammen kommune. Andelsnr. 424 i Fjellvang Borettslag, org.nr. 954152189.

Tomten

Tomten er på totalt 87.536 kvm og eies av borettslaget.

Andel av store fellesarealer for hele borettslaget som er opparbeidet med asfalterte parkeringsarealer, og grøntarealer med lekeplasser m.v.

Parkering

Fjellvang Borettslag disponerer totalt 366 utvendige parkeringsplasser samt 33 garasjeplasser. Disse tildeles etter ansiennitet på egen liste, og det kan være ventetid. Ved tildeling av plass betales depositum til borettslaget. Søknad sendes til borettslagets styre.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private veier inne på borettslagets tomt.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 83 kvm

Totalt bruksareal: 77 kvm

Totalt primærrom: 77 kvm

Primærrom:

9 etg: Entré/ gang, kjøkken, stue/ spisestue, 2 soverom, bad og wc. : 77 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller samt en matbod i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2018 utført av Progetto Takst v/ Petter Homstvedt.

Standard

Lys 3-roms leilighet beliggende i 9 etg. Fin utsikt mot fellesarealene. Enkelte overflater har behov for oppgradering, men generelt fint grunnarbeid utført. Leiligheten ligger i en rolig, velholdt og nyoppusset oppgang.

Inneholder: Stor og lang gang med plass til garderobeskap. 2 soverom med god størrelse med plass til dobbeltseng. Kjøkken med profilerte fronter fra 2014. Også god plass til spisebord med stoler. God skap- og benkplass. Stue med god plass til spisebord samt sofa løsning. Utgang til overbygget balkong på 9 kvm.

Bad: Et meget pent baderom som ble totalrenovert i regi av borettslaget med ferdigstillelse på senhøsten 2013. Vann- og avløpsrør i blokken ble da også modernisert. Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Dusjhjørne med foldbare dører. Opplegg for vaskemaskin. Speilskap, servant, underskap. Eget WC-rom, også dette med speilskap og vegghent wc.

I tillegg disponerer leiligheten 1 bod med lagringsplass i underetasjen, samt 1 matbod i kjølerom i kjeller.

Fellesvaskeri i blokken (men denne leiligheten har altså også opplegg for vaskemaskin på badet).

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Oppvarming fra sentralfyr som er inkludert i felleskostnader, med radiatorer i oppholdsrommene. Varmekabler på badet.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for bygningen datert 01.09.1971.

Det foreligger ferdigattest for heis datert 08.05.1996.

Det foreligger ferdigattest for fasadeendring (nye verandaer) datert 30.05.2003.

Det foreligger ferdigattest for nye bad/våtrom samt nye vann- og avløpsrør datert 22.10.2014.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fjellvang Borettslag som består av 528 boliger/leiligheter fordelt på 6 bygninger.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Styreleder er Tore Orvang. Tlf 95237196.

Årsregnskapet for 2016 viste et overskudd på kr 4.808.717,-

Borettslaget har bygningsforsikring i Gjensidige, med polisenummer 56200614.

Gang- og trappevask samt rullerende vaktmestertjeneste må påregnes. Dugnad kan også påregnes.

Forbud mot dyrehold, dispensasjon må evt søket om til styret.

Forbud mot oppbevaring i fellesareal.

Iht. borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til borettslagsloven tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget.

Dyrehold må søkes til styret. Husordensreglene har særregler om hundehold. Dyrehold må uansett ikke være til sjenanse til andre beboere, og styret vil i ethvert tilfelle foreta interesseavveininger.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommuneplanen samt reguleringsplaner datert 20.05.1954, 04.09.1970 og 26.10.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av planer med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er gitt.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 7.565,- pr. mnd:

Kommunale avgifter (vann/avløp og renovasjon). Kabel-TV med grunnpakke fra GET, bredbånd (grunnpakke fra GET). Bygningsforsikring. Renter og avdrag på andel fellesgjeld. Honorar til forretningsfører, styret og revisjon. Strøm (á-konto) og oppvarming med fjernvarme (á-konto).

I tillegg kommer huskasse i hver blokk som varierer fra kr. 10 til kr. 50 pr. mnd.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett (grunnpakker). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Selger sier selv opp sin avtale om TV, internett og evnt telefon hos Get. Kjøper må da selv (etter overtakelse) kontakte Get for utlevering av utstyr til TV, internett og evnt. fasttelefon-abonnement.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 1.802.306,- Av dette beløpet utgjør kr 400.724,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Danvik-fjell 14
Kirkesogn Fjell

Steder i nærheten

Marienlyst stadion 2.7 km
Drammensbadet 3 km
Drammens museum 3.1 km
Fylkeshuset 4.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.8 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 4.1 km
Bussholdeplass Fjell bo- og servicesenter 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Fjell kunstgress 0.1 km*
Idrettsanlegg Høgdas ballfelt 1.3 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 1.8 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 3 km

Steder av interesse

Skoler

Fjell skole (1-7 kl.) 0.2 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Danvik skole (1-7 kl.) 2.9 km
Galterud skole (8-10 kl.) 1.2 km
Drammen videregående skole 3.1 km
Akademiet videregående skole Drammen 3.8 km

Barnehager

Skattekisten barnehage (1-5 år) 0.5 km
Fjell barnehage (0-6 år) 0.7 km
Fjellhagen barnehage (0-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 3.3 km
Kjøpesenter CC Drammen 4.6 km
Postkontor Kiwi Austadveien 0.6 km
Postkontor Strømsø Postkontor 3.9 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 3.3 km
Apotek Boots apotek Strømsø 4 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.5 km
Dagligvare Kiwi Austadveien 0.6 km
Dagligvare Spar Kristensen 1.5 km
Kiosk/video Fjell Pizza & Kro 0.9 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 1.6 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 1.6 km
Bensin Circle K Rundtom 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,9 %
Andel kvinner 52,1 %
Gj.snittalder menn 35,2 år
Gj.snittalder kvinner 36,8 år
Husholdninger med barn 41,4 %
Husholdninger uten barn 58,6 %
Gj.snitt byggeår 1972
Gj.snitt tomtestørrelse 3823
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Danvik-fjell 14 1452 604

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen..

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 42.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Christian Gjesdal Udgaard
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?