Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 700 000,- for kr 6 700 000,-

Velkommen til Lensmann Hiorths Alle 20 - Ta gjerne kontakt med megler om det er ønskelig med privatvisning - Presentert av Dan-Christian Jensen, Krogsveen

Leiligheten disponerer en romslig og flott hageparsell

Egen hageparsell så sentralt i Oslo er sjeldent. I tillegg er beliggenheten meget barnevennlig

God plass til utemøbler som spisebord, evt. lounge, og hengekøye

Frodig hageparsell med frukttrær

Vi starter med plantegning av 2.etasje slik at du får oversikt

Romslig og flott stue med god plass til sofagruppe og spisebord

Stuen har nyere vinduer og meget gode lysforhold

Gulvet er slipt og behandlet i år i stuen nede samt oppe på loft

Andre tilsvarende leiligheter har åpnet opp inn mot kjøkkenet, om det er ønskelig

Stuen har flere møbleringsmuligheter

Plassbygd peis gir god varme i kaldere årstider

Ved trappeløp er det et plassbygd skap

 

 

Romslig kjøkken med innredning fra Drømmekjøkken

Her er det også plass til lite spisebord

Kjøkkenet har også gode lysforhold med lys inn fra to sider

 

Flislagt bad som ble oppgradert i 2003. Dusjkabinett, vegghengt toalett, servant med underskap og ett greps blandebatteri.

Praktisk entré med skyvedørsgarderobe

Da beveger vi oss opp

Lyst og pent soverom med flotte detaljer på vindu. Merk også trebjelkene oppunder himlingen

Godt med oppbevaringsplass

Soverom 2 egner seg utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor

Plassbygd skapinnredning ved trappekasse. Velux takvindu

Arealeffektivt bad fra 2002 med hjørnebadekar med boblefunksjon. Opplegg for vaskesøyle. Servant med ett greps blandebatteri. Plassbygd baderomsinnredning.

Gang

Alternativ plantegning loft. Forutsetter innsetting av takvinduer og godkjennelse. Det finnes også andre mulige planløsninger. Kfr. evt. megler

Velkommen til Lensmann Hiorts Alle 20!

Dette er et meget flott boligområde sentralt i Oslo!

Områdebilde - Kort vei Ensjø T-bane

Det er flere dagligvarebutikker i området

I Gladengveien har det bl.a. kommet gastrobar

Teglverksdammen, Teglverket skole og Hasle Torg

Fyrstikktorget

Områdebilde - Vålerengas nye stadion

Kart

Idyll på Malerhaugen - Sjarmerende 3/4-R over to plan med egen hageparsell|Etterspurt beliggenhet|87 kvm. gulvareal

Lensmann Hiorths Allé 20

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 350 000,-

Idyll på Malerhaugen - Sjarmerende 3/4-R over to plan med egen hageparsell|Etterspurt beliggenhet|87 kvm. gulvareal : Idyll på Malerhaugen - Sjarmerende 3/4-R over to plan med egen hageparsell|Etterspurt beliggenhet|87 kvm. gulvareal

Boligtype:
Leilighet, Aksjeleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 6 350 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 882,-
Fellesgjeld:
Kr 104 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
73 / 73 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et attraktivt og rolig område på populære Malerhaugen. Boligområdet er skjermet og tilbaketrukket med blindveier, alléer og består av idylliske 2-og 4-mannsboliger samt funkis lavblokker med egne trivelige hager. Selv med nærhet til hovedfartsåre ligger boligen skjermet og uteområdet oppleves som stille og fredelig.

Malerhaugen er sentrumsnært og ligger like ved Kampen, Vålerenga, Ensjø og Helsfyr. Innen 5-minutters gangavstand finnes fasiliteter og servicetilbud som blant annet Fyrstikktorget, ute- og serveringssteder, postkontor, apotek, flere dagligvareforretninger, offentlig kommunikasjon, bensinstasjon, Jordal idrettsanlegg , SATS m.m.

Dette er ideell beliggenhet for barnefamilier med blant annet stor, solrik hage. I tillegg er Lensmann Hiorths Allé en blindgate og det er en flott lekeplass i samme gate. Så dette er en sentral og barnevennlig beliggenhet. Kort vei til Hasle skole, Teglverket skole og Fyrstikkalleen skole (en meget populær ungdoms- og videregående skole). Jordal skole, Kampen skole og Nyskolen ligger også i nærheten. Flere barnehager finnes i nærområdet. Det er ca. 400 meter til T-bane på Ensjø og Helsfyr samt 200 meter til svært gode bussforbindelser. Det tar 6 minutter med T-banen (linje 1-4) til sentrum. Fra Helsfyr går bl.a. buss nr. 37, 21, 28, 58, 66, 68, 76 og flybussen. Flere busser har avganger hvert 5 min i rushtiden.

For de voksne har nærområdet flere spennende og unike tilbud som Kampen Bistro, Vålerenga Vertshus, Lille Kampen Kafe og Smia.

Området Ensjøbyen er en ny bydel under utvikling. Bilbyen på Ensjø skal bort og det skal etter planen bygges ca. 7000 boliger med tilhørende barnehageplasser, nye butikker og servicetilbud samt grøntområder, turstier og ny skole. Utviklingen er allerede godt i gang og mange har virkelig fått øynene opp for dette området. I Gladengveien har bl.a. Safe As Milk kommet som er en gastrobar med mye godt og drikke.

Barnehager og skoler

Boligen sogner p.t. til Teglverket skole. Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Enkel adkomst fra Lensmann Hiorths Allé. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 350 000,-

Fellesgjeld

Kr 104 000,-

Totalpris

Kr 6 454 000,-

Felleskostnader

Kr 2 882,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Aksjeleilighet

Etasje

2

Byggeår

1924

Soverom

2

Primærrom

73m2

Bruksareal

73m2

Tomt

8748m2

KR-kode

3718153

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Lensmann Hiorths Allé 20, 0661 Oslo

Gnr. 130, bnr. 17 i Oslo kommune.

Leil.nr. 35, aksjenummer. 13,

AS Malerhaugen Byggeselskap AS, org.nr. 930 926 973

Tomten

Eiet tomt på 10 240 kvm for hele aksjelaget. Til leiligheten disponeres det en hageparsell som er pent opparbeidet og ligger usjenert fra veien med gress, beplantning og plass til grill samt utemøbler.

Parkering

Det er innført beboerparkering i gaten som koster kr. 3000 kroner for ett år. Beboerparkering for MC og moped koster 1500 kroner for ett år.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for aksjelaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 81 kvm

Totalt bruksareal: 73 kvm

Totalt primærrom: 73 kvm

Primærrom:

2.etasje: Stue, kjøkken, bad, entré: 50 kvm

Loft: Gang, innredet rom, soverom og bad: 21 kvm.

Loftets bruksflate/gulvareal er på ca. 37 kvm.

I tillegg er det et fellesrom i kjeller med plass til sykkel etc.

Vedlagte plantegning er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.08.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt med stedvis noe moderniseringsbehov. Boligen er innholdsrik og går over to plan. 2.etasje inneholder kjøkken, stue, entré og bad. Her er det meget gode lysforhold med lys inn fra tre sider. Øverste etasje inneholder gang, bad og to soverom. Utvendig disponerer den en flott og romslig hageparsell med god plass til utemøbler, grill og annet møblement.

Nærmere innhold:

2.etasje: Stue, kjøkken, entré, bad

Stue: Romslig og flott stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Særdeles gode lysforhold med lys inn fra tre sider. Plassbygd peis god varme i kaldere årstider. Pipe er rehabilitert i 2012-2013. Downlights i tak.

Om ønskelig kan det åpnes opp mer mot kjøkkenet, om man ønsker en mer åpen stue-/kjøkkenløsning. Panel på vegg og tregulv. Praktisk bod under trapp.

Kjøkken: Romslig kjøkken med innredning fra Drømmekjøkken. Profilerte fronter. Benkeplate i tre. Oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Nisje til komfyr og kjøleskap. Integrert oppvaskmaskin. Bra med benk- og skapplass og det er også plass til spisebord her. Panel på vegg.

Bad: Flislagt bad som ble oppgradert i 2003. Dusjkabinett, vegghengt toalett, servant med underskap og ett greps blandebatteri. Downlights i tak.

Entré: Praktisk entré med plass til klesavheng. Downlights i tak.

Loft: Gang, bad, innredet rom og soverom

Soverom: Lyst og pent hovedsoverom med meget romslig/dyp skyvedørsgarderobe. Buet vindu gir særpreg og et fint uttrykk. Det er også fin utsikt herfra. I tillegg er det et innredet rom som benyttes som soverom.

Bad: Arealeffektivt bad fra 2002 med hjørnebadekar med boblefunksjon. Opplegg for vaskesøyle. Servant med ett greps blandebatteri. Plassbygd baderomsinnredning.

Kort oppsummert:

- Unik mulighet til å få seg en av de flotte hagebyleilighetene i Lensmann Hiorths Allè

- Meget barnevennlig og sentral beliggenhet. Lensmann Hiorts Alle er en av områdets mest etterspurte adresser. Grunnen til det er at dette er er område som oppleves som "landlig", samtidig som det er sentralt

- Eiendommen disponerer en flott og romslig hageparsell med bl.a. fruktrær og god plass til utemøbler

- Lys inn fra tre sider gir meget gode lysforhold. Vinduer fra 2015 i stue og kjøkken i 2.etasje. Bad 2003. I 2.etasje er vindu fra 2002.

- Plassbygd peis i 2.etasje

- 2. etasje: 1- stavs parkett på kjøkkenet. Tregulv i stuen, slipt og lakket i 2018. Utbygget loft: Tregulv. Slipt og lakket i 2018.

- Sikringsskap i oppgangen med automatsikringer og jordfeilbryter. Forskriftsmessig brukerveiledning til jordfeilbryter og kursoversikt. 15 kurser. Hovedsikring på 2 * 35 A. Det er foretatt el. sjekk av Leithe & Christiansen i 2012. Det er også foretatt en varslet tilsyn i 2018 av Hafslund. Eier opplyser at det ikke ble avdekket mangler.

- Utebod på tomten og fellesrom i kjeller

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1924, og det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1924, som iht kommunen anses som datidens ferdigattest. Loftet er innredet etter at ekspedisjonsdokument er gitt. Det foreligger tillatelse til ombygging av loftet datert 12.06.2002. Byggemeldte tegninger avviker litt i forhold til dagens situasjon med tanke på plassering av vegg og at badet er tegnet inn som bod. Saken er henlagt hos kommunen som nødvendigvis ikke betyr at tiltaket er utført eller at alle forhold i saken er ferdigbehandlet, men at initiativet til videre saksbehandling ligger hos søker/tiltakshaver. Selger har sendt inn søknad om ferdigattest nå i august 2018, men kan ikke garantere at dette blir utstedt. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst fem servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann- og kloakkledning.

Eventuell adgang til utleie

Med godkjenning fra styret kan en aksjeeier overlate bruken av hele boligen til andre. Når det gjelder utleie av bolig kan denne gjelde for inntil tre år, dersom aksjeeieren selv, ektefellen

eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har disponert boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være aksjeeier. Selskapet kan maksimum leie ut 5 leiligheter om gangen.

Kortidssutleie, her definert som utleie med varighet under 90 dager per kalenderår og at man selv ikke bor i leiligheten i perioden, må godkjennes med samtykke fra de andre enhetene i huset, og styret må underrettes.

En aksjeeier kan ellers med styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre

dersom

- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdannelse, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner

- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle, eller slektninger i rett oppeller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen

- det gjelder bruksrett som noen har krav på etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfelleskapsloven § 3 annet ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det. Leietaker må følge aksjelagets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet AS Malerhaugen Byggeselskap

- Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.

- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00

- Ingen forkjøpsrett

- Boligaksjeselskapet består av 44 leiligheter

- Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2017 var kr 1 111 704,-.

- Det er bare anledning til å holde ett husdyr i hver leilighet.

- I 2017 hadde boligselskapet sjekk av brannvernutstyr i både fellesarealer og private leiligheter i regi av Aktiv Brannvern. Nye røykvarslere og fungerende pulverapparat ble sørget for i oppganger og kjeller, mens i de private leilighetene ble det forsikret at det var en fungerende røykvarsler og et fungerende pulverapparat per leilighet.

- I januar 2017 ble det fortatt rørfornying fra felles forgreiningspunkt og til påkoblingen til det kommunale systemet. Arbeidet ble utført av TT tekninkk. Tak med undertak og takstein ble skiftet ut for 6-7 år siden.

- Det er et godt bomiljø på Malerhaugen med f.eks. årlige sommerfester og dugnader. August 2017 ble det arrangert sommerfest med helgrillet lam, langbord i stikkveien og aktiviteter for barna

- Boligaksjeselskapets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 76464079

- Kun fysiske personer kan erverve aksjer/leiligheter i selskapet

- Hver av aksjonærene disponerer egen del av hage i tilknytning til de enkeltes hus. Vedlikehold/fornyelse av denne er også den enkelte aksjonærs ansvar. I tillegg har

aksjonærene i de enkelte hus ansvaret for vedlikeholdet/fornyelse av felles uteareal i tilknytning til hvert hus. Det skal være tillatt å bevege seg fritt rundt de enkelte hus primært langs husveggen der det er mulig.

- Ved oppsetting av utepeis, platting, utekjøkken, levegg, gjerde eller lignende skal skisse godkjent av berørte parter (tilstøtende hager og naboer) oversendes styret for godkjenning før igangsettelse. Beboerne plikter å holde egen hageparsell i orden.

- Bygningsmessige arbeider som medfører forandringer av leilighten er ikke tillatt uten godkjennelse av styret

- Innganger og trappeoppganger rengjøres etter tur en gang i uka

- Aksjelaget har egen hjemmeside (www.malerhaugen.info) samt egen Facebook-side

I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.

Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.5.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Vest for eiendommen ved Ensjø T-bane holder Skanska på å føre opp boligprosjektet Ensjø Torg som består av 5 trinn med varierende bebyggelse med tanke på høyde hvor av det høyeste huset blir 16.etasjer. I Ensjøveien 16-22 foreligger det et planforslag på omregulering til bolig, forretning og kontor. Pr. d.d. er det ikke noe vedtatt der.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er gitt.

Diverse

Styret har utviklet en designveileder i samarbeid med arkitekt Emil Lockertsen. Designveilederen er et dokument man skal støtte seg på om man skal gjøre endringer på husene. Dette for å ivareta husenes kulturhistoriske verdi og ensartethet, ettersom de står på Byantikvarens gule liste. Designveilederen skal være å finne på aksjelagets hjemmeside (www.malerhaugen.info) som et pdf-dokument, eller man kan få den tilsendt om man kontakter styret (styret@malerhaugen.info).

Husene er bygd på 1920-tallet, og er tegnet av arkitekt Rivertz, som er en av datidens mest betydningsfulle arkitekter. Området er helhetlig planlagt etter en engelsk hagebymodell, og er sene eksempler på det tidlige 1900-tallets nybarokk. Opprinnelig var hager og hus tenkt som et helhetlig anlegg, vi ser fortsatt rester av denne tenkingen i noen av hagene. Anlegget har uten tvil høy estetisk og arkitekturhistorisk verdi.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Husleien er kr 2.882,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, renter og avdrag andel fellesgjeld, bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.

Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.

Husleien fordeles slik:

Boligleie kr 2.242,-

Lån kr 314,-

Kabel-tv kr 326,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 10.000,- pr. år. Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 7.944,-

- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.362,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.465.306,-. Av dette beløpet utgjør kr 104.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,- Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,- (valgfritt).

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Ensjø Sør
Kirkesogn Kampen

Steder i nærheten

Malerhaugen 0.3 km
Jordal Amfi 0.7 km
Kampen kirke 0.8 km
Valle-Hovin 1.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.7 km
Sentralstasjon Oslo S 3.9 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.5 km
T-bane stasjon Ensjø T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass St. Halvards plass 1.9 km
Bussholdeplass Etterstadgata 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Jordal idrettsanlegg 0.8 km
Idrettsanlegg Jordalhallen 0.9 km
Treningssenter Fresh Fitness Ensjø 0.4 km
Treningssenter SATS Kampen 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 0.7 km
Kampen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Vålerenga skole (1-7 kl.) 1 km
Hasle skole (1-7 kl.) 1.2 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 0.5 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.8 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 0.3 km
Etterstad videregående skole 0.7 km

Barnehager

Allèen Sansehage (1-6 år) 0.5 km
Fyrstikkalleen barnehage (0-6 år) 0.5 km
Etterstadgata barnehage (0-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Fyrstikktorget 0.6 km
Kjøpesenter Hasle Torg 1.2 km
Postkontor Etterstad Postkontor 0.6 km
Postkontor Coop Prix St. Halvardsgate 1.1 km
Apotek Apotek 1 Ensjø 0.4 km
Apotek Fyrstikktorget Apotek 0.6 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 1.2 km
Dagligvare Kiwi Ensjø 0.4 km
Dagligvare Rema 1000 Ensjø 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Ensjø t-bane 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Grensesvingen 0.6 km
Bensin Shell Etterstad 0.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 33,4 år
Gj.snittalder kvinner 37,5 år
Husholdninger med barn 21,5 %
Husholdninger uten barn 78,5 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Ensjø Sør 1612 1008

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 47.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Dan-Christian Jensen
Daglig Leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler
Julia Hald
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?