Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 400 000,- for kr 3 400 000,-

Fasade.

Terrasse.

Fasade.

Fellesareal.

Stue.

Stue.

Stue.

Stue.

Stue.

Stue.

Spisestue.

Spisestue.

Kjøkken.

Kjøkken.

Kjøkken.

Kjøkken mot spisestue.

Romslig hall.

Entré med godt med garderobeplass.

Baderom.

WC.

Lekkert hovedsoverom.

Hovedsoverommet har godt med garderobeplass.

Soverom.

Soverom.

Soverom.

Soverom.

Terrasse.

Terrasse.

Terrasse.

Fasade.

Fasade.

Felles trappegang.

Garasje.

2 D plantegning.

Toppåsen - Toppleilighet, kun 2 trapper opp - Sydvestvendt balkong med mye sol - Stille og fredelig

Liakollveien 26 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 200 000,-

Toppåsen - Toppleilighet, kun 2 trapper opp - Sydvestvendt balkong med mye sol - Stille og fredelig: Toppåsen - Toppleilighet, kun 2 trapper opp - Sydvestvendt balkong med mye sol - Stille og fredelig

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 693,-
AREAL (P-ROM / BRA)
93 / 96 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til en lys og trivelig leilighet, samt et hyggelig nabolag i Liakollveien! Leiligheten ligger solrikt til i toppetasjen. Dette er et nyere boligområde bestående av lavblokker og rekkehusbebyggelse på Toppåsen. Miljøet er særdeles godt og meget stabilt - et godt tegn på et trivelig nabolag.

Eiendommen ligger sentralt og barnevennlig til i en blindvei. Kort og trygg skolevei til Toppåsen barneskole, barnehager, idrettsplass og svømmehall.

Kort vei til Kolbotn senter med et rikt utvalg av forskjellie foretninger. Lokalsenter på Holmlia med flere forretninger, apotek, lege, vinmonopol, bowlinghall og bibliotek. Senteret er planlagt utvidet i nær fremtid.

Det går matebuss til Holmlia senter med bussholdeplass så å si rett utenfor døra. Togstasjon på Rosenholm og Holmlia. Toget tar ca. 10 min til Oslo S. Buss til Oslo fra Holmlia senter. Du bruker ca. 15 min med bil til sentrum.

Området er usjenert og rolig og det er fine turmuligheter. Gangavstand til Søndre Ås besøksgård og Hvervenbukta (med bademuligheter). Det er rideskole på Søndre Ås gård, og friområde i åsen på baksiden av blokkene.

Barnehager og skoler

Eiendommen tilhører Toppåsen barneskole og Holmlia ungdomsskole. Flere vidergående skoler i nærheten, hvor de nærmeste er Oppegård og Bjørnholt.

Flere barnehager i området.

Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Følg skilt mot Holmlia senter. Kjør over broen, og ta til høyre. Kjør så til enden av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 200 000,-

Felleskostnader

Kr 3 693,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

5

Byggeår

2003

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

93m2

Bruksareal

96m2

Tomt

3249m2

KR-kode

441851

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Liakollveien 26B, 1259 Oslo

Gnr. 191, bnr. 155 og gnr. 191 og bnr. 182 i Oslo kommune.

Andelsnr. 23, Borettslag Krummedike, org.nr. 885708412

Det følger to "tvilling" garasjeplasser til leiligheten. Garasjeplass nr 1 følger andelsnr., mens garasjeplass nr 2 er i Rosenholm Garasjesameie med 1/166 ideell andel, gnr. 491, bnr. 1 i Oslo kommune.

Tomten

Tomten består av to gnr/bnr. Tomten totalt er på 3.249,8 kvm.

Meget pen, trivelig og barnevennlig opparbeidede fellesarealer med asfalterte internveier, gressplener, busker, trær, blomster og naturtomt. Borettslaget er skjermet og barnevennlig; det er blant annet lekeplass og sittegrupper på fellesområdet.

Stor parkeringsplass utenfor blokka med god plass til gjesteparkering. Garasjeanlegget ligger på gnr. 491, bnr. 1.

Parkering

Det følger med to garasjeplasser til leiligheten.

Borettslaget er medeier i Rosenholm Garasjesameie. Garasjeanlegget befinner seg under Furulia Borettslag i Liakollveien 22/24, gnr. 491, bnr. 1 i Oslo kommune. En garasjeplass følger leiligheten, den andre er en andel av Rosenholm Garasjesameie. Denne vil bli tinglyst på eget skjøte med 1/166 ideel andel. Selger opplyser at det betales kr. 213,- i mnd. for plass nr. 2.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 102 kvm

Totalt bruksareal: 96 kvm

Totalt primærrom: 93 kvm

Primærrom:

5. etasje 93 kvm: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, bad, wc.

Sekundærrom: Bod i underetg.

De oppgitte arealer er hentet fra takst utført i 2013. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare og avvik kan forekomme. Rom på plantegningene er definert etter dagens faktiske bruk og er ikke nødvendigvis i samsvar med byggemeldte og godkjente tegninger.

Bebyggelse

Grunn og fundamenter i betong antatt fundamentert til fast grunn eller stabile masser. Yttervegger av betongelementer med teglesteinsfasader. Dekker i betong. Flatt tak tekket med shingel.

Vi gjør oppmerksom på at boligen kan være oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, idet det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som legges til grunn.

Standard

Pen og tiltalende leilighet som gjennomgående er holdt i lyse tidsriktige farger og innehar en arealeffektiv og åpen planløsning. Boligen holder en god tidsmessig innvendig standard hvor faste innredninger og baderom er holdt i en moderne og tidløs stil. Sentralstøvsuger, integrert takbelysning i stue, soverom og gangareal.

Entré/hall:

Entreen er praktisk tilrettelagt med parkett på gulv og garderobeskap. Rommet gir et godt førsteinntrykk i tilknytning til resten av leiligheten.

Baderom:

Lekkert baderom holdt i tidløs stil. Innredning med servant og sideskap. Dusjnisje i glassbyggersten. Opplegg for vaskesøyle. Varme i gulv.

WC:

Gjestetoalett med servant og innredning.

Stue:

Boligen inneholder en stor kombinert stue med plass til spisestue. Spisestuedelen har god plass til stort spisebord. Den åpne løsningen gir god kommunikasjon mellom rommene. Store vindusfelter gir rommet mye lys og en flott atmosfære. Her er det utgang til balkong. Denne er overbygget og flislagt, sydvendt og solrik.

Kjøkken/spisestue:

Kjøkkenet i u-form med god utnyttelse. Moderne innredning med fronter i hvit utførelse. Nedfeldt beslag. Integrerte hvitevarer medfølger. Ventilator.

Hovedsoverom:

Lyst og romslig soverom med garderobeskap.

Soverom x 2:

2 stk. funksjonelle soverom med doble garderobeskap.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp med varmtvannsradiatorer fra fjernvarmeanlegg. Fyring er inkludert i fellesutgiftene.

Varmekabler på bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.12.2004.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutter på borettslagets eiendommen, men denne antas ikke å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Det er tinglyst 2 servitutter på Garasjesameiets eiendom. Ingen av disse antas å ha betydning for den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslag Krummedike.

Borettslaget består av 28 andelsleiligheter fordelt over 2 bygg.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning, tlf. 22 86 55 00

Dugnad av fellesareal må påregnes.

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Foretatt påkostninger de senere år:

2007 Beiset søppelboer og listverk rundt vinduer på blokkene.

2008 / 2017 Skrapt og malt loddrette bærebjelker på balkonger.

2012 Rensing av fjernvarmeanlegget og installering av filterbasert renseanlegg.

2015 Utført vedlikehold på begge tak.

2017 Vinduer malt utvendig.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget OBOS har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3736 datert 26.08.1999, reguleringsplan V141100 datert 14.11.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Leiligheten har to garasjeplasser. Garasje nr. 2 er tinglyst i Rosenholm Garasjesameie.

Det er her totalt 55 garasjeplasser. Disse garasjene kan omsettes til en begrenset krets, ifølge vedtektenes bestemmelser.

Den ekstra garasjen kan overføres til OBUL, borettslagene Høgåsen, Krummedike eller Furulia, eller andelseiere i disse borettslagene.

Hver garasjeplass er tinglyst med 1/166 ideell andel i garasjesameiet. Der hvor boligens andel eies av to personer, har hver andelseier tinglyst 1/332 del på hver sin andel.

Rosenholm Garasjesameie ligger på gnr 491, bnr 1 i Oslo Kommune.

Ved salg av leilighet må ansvarlig megler for salget overføre og tinglyse garasjeplass nr. 2 til ny eier. Kostnaden belastes ny eier.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.693,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, radiatorfyring, trappevask, kabel-tv. bredbånd, garasjeplass 1, utvendig bygningsforsikring og kommunale avgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr 2.624,-

Brensel kr. 1.069,-

Nåværende eier har et strømforbruk på ca. kr 5.300,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

- Dokumentavgift for garasjeplass nr. 2 (2,5%) kr 250,-

- Tinglysingsgebyr av skjøte vedrørende garasjeplassen, samt pantedokument kr. 1.249,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.209.114,-

Av dette beløpet utgjør kr 0,- andel fellesgjeld.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Søndre Nordstrand
Grunnkrets Holmlia

Steder i nærheten

Holmlia bad 1.1 km
Prinsdalsbakken 1.2 km
Holmlia kirke 1.7 km
Herregårdskrysset 3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 58.6 km
Sentralstasjon Oslo S 12.3 km
Jernbanestasjon Rosenholm stasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Ljabru 3.7 km
Bussholdeplass Krummedike 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Toppåsen aktivitetssal 0.8 km
Idrettsanlegg Holmlia idretts- og svømmehall 1.2 km
Treningssenter Lia Trening 1 km
Treningssenter Actic - Holmlia Bad 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Toppåsen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Lusetjern skole (1-7 kl.) 1.1 km
Rosenholm skole (1-7 kl.) 1.7 km
Hallagerbakken skole (1-7 kl.) 2 km
Holmlia skole (8-10 kl.) 1.2 km
Hauketo skole (8-10 kl.) 3.2 km
Bjørnholt videregående skole 5.5 km
Roald Amundsen videregående skole 5.9 km

Barnehager

Holmsåsen barnehage 0.3 km
Fjeldlund barnehage (1-5 år) 1 km
Lia barnehage (1-6 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Holmlia Kjøpesenter 1.1 km
Kjøpesenter Tårnåsen Senter 2.5 km
Postkontor Rema 1000 Holmlia 0.9 km
Postkontor Coop Extra Prinsdal 1.8 km
Apotek Ditt Apotek Holmlia 1.1 km
Apotek Vitusapotek Holmlia 1.1 km
Vinmonopol Holmlia Vinmonopol 1.2 km
Vinmonopol Kolbotn Vinmonopol 4 km
Dagligvare Rema 1000 Holmlia 0.9 km
Dagligvare Kiwi Holmlia Sentervei 1.1 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 1.1 km
Kiosk/video Mix Grensebua Storkiosk 1.6 km
Bensin Esso Holmlia 0.9 km
Bensin Shell Mastemyr 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,5 %
Andel kvinner 48,5 %
Gj.snittalder menn 38,4 %
Gj.snittalder kvinner 41,8 %
Husholdninger med barn 29,2 %
Husholdninger uten barn 70,8 %
Gj.snitt byggeår 1987
Gj.snitt tomtestørrelse 1999
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Holmlia 1376 650

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 6.000-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 5.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 0,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Eirik Norheim
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?