Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 225 000,- for kr 5 225 000,-

Velkommen til Liomveien 29 presentert av Mikkel Johnsen

Fasade

Fasade

Entré med trapp ned til kjeller

Entré

Romslig stue

Hyggelig sofakrok med peis

Stuen vender ut mot veranda

Den åpne løsningen mellom stue og kjøkken gir ekstra romfølelse

Åpent og lyst kjøkken

Åpent og lyst kjøkken

Godt med benkeplass til matlaging

Praktisk og lekker kjøkkenøy som gir ekstra spiseplass

Kjøkkenet vender ut mot stuen

Stilrent og lyst bad

God plass til dusjhjørne

Servant på bad

Plass til vaskemaskin

Romslig soverom med god skapplass

Soverom nummer 2

Kjeller har blitt benyttet som et ekstra soverom

Lite kontorhjørne i kjeller

Kjeller

Koselig veranda

Flott markterrasse

Flott markterrasse

Flott markterrasse

2Dplan

3Dplan

2Dplan

3Dplan

2Dplan

3Dplan

Hosle/Eikeli

Liomveien 29

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 400 000,-

Hosle/Eikeli: Lekker, romslig og lys leil. på 117 BRA (3 soverom) i 4-mannsbolig - Fine solforhold - Usjenert

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
112 / 117 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Liomveien 29 ligger i et særdeles hyggelig og attraktivt boligområde. Leiligheten ligger stille og usjenert til og har gode solforhold, noe som gjør det flott å sitte ute på terrassen om sommeren. Det er umiddelbar nærhet til barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skoler og offentlig kommunikasjon. Kun to minutters gange til busstopp med både lokalbuss og flybuss. Ønsker man å benytte seg av T-banen finnes også Østerås T-banestasjon kun en 10 minutters spasertur fra boligen.

Området byr på gode servicetilbud og har kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, skiløyper, golfbaner og treningssenter m.m. Nadderud stadion og Nadderudhallen med badeanlegg finnes også i nærheten av boligen og er kun en kort busstur unna. Hagabråten ligger på andre siden av åsen for boligen og kan by svært gode akebakker og gode turstier. Bærumsmarka byr i tillegg på flotte tur- og friluftsområder både sommer og vinter.

Det er kort vei til flere butikker i nærområdet bl.a. Rema, Meny, og Mega.

Ønsker du ytterligere servicetilbud har Østerås Senter eller Bekkestua sentrum et rikt og variert utvalg av diverse butikker o.l.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Grav barnehage - Liom (1-5 år)

Eikeliåsen barnehage - Eikelia (0-6 år)

Eikeliåsen barnehage - Veståsen (1-6 år)

Barneskoler:

Eikeli skole (1-7 kl.)

Grav skole (1-7kl.)

Steinerskolen i Bærum (1-10 kl.)

Hosle skole (1-7 kl.)

Ungdomsskoler:

Østerås skole (8-10 kl.)

Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (8-10kl.)

Bekkestua skole (8-10kl.)

Hosletoppen skole (8-10 kl.)

Liomveien 29 tilhører Hosle barneskolekrets og Hosletoppen ungdomsskolekrets.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen..

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 400 000,-

Felleskostnader

Kr 2 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

1

Byggeår

1950

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

112m2

Bruksareal

117m2

Tomt

1067m2

KR-kode

171763

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Liomveien 29, 1362 Hosle

Gnr. 20, bnr. 230, snr. 2 i Bærum kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.067 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hver leilighet har sin egen inngang.

Parkering

Seksjonen har eksklusiv bruksrett til en biloppstillingsplass i carport. Sameiet disponerer også gjesteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via felles privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Fra Liomveien og inn er veien privat iht. samtaler med Bærum kommune. Veien driftes således privat iht. Bærum kommune, og en må gå ut i fra at det er de som benytter veien som står for kostnadene til vedlikehold.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private og felles private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen, samt andel av felles private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 117 kvm

Totalt primærrom: 112 kvm

Bruksareal:

Leilighet 117 kvm

Primærrom:

Leilighet:

U - etasje 22 kvm: Gang, soverom

1. etasje 90 kvm: Bad, entré, stue/kjøkken, trapperom og 2 soverom

Sekundærrom:

Leilighet:

U - etasje 2 kvm: Bod

1. etasje 3 kvm: Bod

Leiligheten disponerer også en bod ute. Selger opplyser også om lagringsplass under terrassen.

Takhøyde i kjeller ca 205 cm. Kjelleretasje har ikke tilfredstillende rømningsvei og lys/utsyn iht.krav til oppholdsrom. Et rom i kjeller er beskrevet som soverom grunnet rommets bruk på befaringsdispunkt. Rommene er beskrevet iht. bruk.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.02.2018 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

I henhold til tilstandsrapport består grunnmuren i betong hvor del av konstruksjon har krypkjeller med adkomst fra gang i kjeller. Denne er ikke besiktiget. Yttervegger i antatt betong og lettbetong, utvendig utforet og kledd med ytterpanel. Saltakkonstruksjon i tre antatt tekket med papp/shingel. Dels ising på tak tyder på mangelfullt ventilert/isolering. I følge Norges Eiendommer er leiligheten registrert tatt i bruk 1993. På generelt grunnlag er krypkjeller vurdert som risikokonstruksjoner med hensyn til ventilering og bygningsskader.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

- Beslag for inngangsdør er feil utført. Tg2

- Feieluke er marginalt noe nært brennbart. Tg2

- Det er ikke synlig mansjett for gjennomføring av rør til benkeskap og dette bør tettes. Tg2. Dette er definert våtsone og av den grunn krav til tetthet. Jfr. damptrykk i et våtrom.

- Det er ikke synlig drensspalte for innbygget sisterne og dokumentasjon på utførelse av fuktsikring i kasse bør sjekkes/dokumenteres.

- Riss/sprekk i del av flater. Iht. eier er disse av eldre dato. Tg2. For øvrig fremstår flater i normalt god stand. Generelt er utforet trevegg under terreng å anse for en risikokonstruksjon. Dette er fordi det tar lenger tid før ev. fukt i innebygget betong/mur merkes og gir fuktproblemer i utforet konstruksjon. Det ble gjort stedvise søk i vegg med fuktindikator. Det ble ikke indikert fukt i overflater bruk av dette utstyret under besiktigelsen. I følge eier er konstruksjoner nylig fornyet etter innsig av vann i kjeller. Forholdet er i følge eier utbedret i regi av forsikringselskapet. Dokumentasjon på arbeider er ikke forevist.

- 200 l varmtvannbereder plassert i skap på soverom. Berede er ikke plassert i rom med sluk.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lekker, romslig og lys leilighet på 117 BRA i 4-mannsbolig på Hosle/Eikeli. Leiligheten ligger meget usjenert til i Liomveien, og har gode muligheter for offentlig transport, samt andre tilbud som skoler, butikker o.l på blant annet Bekkestua og Østerås. Leiligheten har en stor veranda og platting med herlige solforhold til sent på kveld. Leiligheten benytter egen carport, samt mulighet for parkering på biloppstillingsplass på sameiets tomt.

Boligens høydepunkter:

- Lys og tiltalende leilighet med "husfølelse"

- 117 BRA med 3 soverom

- Usjenert

- Flotte solforhold

- Nærhet til offentlig kommunikasjon

- God standard

- Spennende planløsning

Entré:

Innbydende entré som ble pusset opp i 2017. Ny ytterdør i 2016.

Kjøkken:

Lekkert kjøkken som er godt vedlikeholdt, og innredet nytt fra 2008 i henhold til selger. Kjøkkenet har flotte formpressede fronter og laminerte skapstammer. Benkeplatene er i heltre eik med stålkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, kjøleskap (fra 2017), koketopp, oppvaskmaskin og ventilator med utblåsing. Kjøkkenet har også en lekker og praktisk kjøkkenøy som gir ekstra spiseplass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stuen:

Stue med god plass til både stuebord og sofaseksjon. Hyggelig peis som danner et midtpunkt i stuen på kalde vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til veranda med trapp ned til markterrasse, et yndet sted på varme sommerdager! Det er solskjerming på alle syd- og vestvendte vinduer.

Veranda og terrasse:

På markterrassen er det bygget en blomsterkasse i trykkimpregnert materiale langs levegg mot naboen. Markterrassen videreføres langs verandaen til uteboden. I følge selger er det også lagringsplass under verandaen. Verandaen har svært gode solfohold til sent på kveld.

Bad:

Badet ble pusset opp forsommeren 2014. I følge selger ble det eksisterende badet revet ved at fliser og gips på vegger ble fjernet. Fliser på gulv med støp, membran, varmekabler og understøp ble likeledes fjernet. I forbindelse med gjennoppbygging av badet er følgende benyttet på gulvet: sponplater lagt på etasjeskiller i betong, understøp med fall mot sluk, filt, sveiesmembran 1,5 mm (Protan Våtromsmembran), støp med NEMKO godkjente varmekabler og fliser. I forbindelse med gjennoppbygging av badet er det benyttet gipsplater og flytende smøremembran i våtområder.

Arbeidet som nevnt ovenfor ble utført som vennetjeneste/uten dokumentasjon av faglært ifølge selgers egenerklæringsskjema. Les mer om dette i selgers egenerklæringsskjema. Selger har heller ikke dokumentasjon på rørlegger- og elektrikkerarbeider som ble utført på badet i 2014.

Takstmann kommenterer i sin tilstandsrapport at det er plastsluk med klemring og synlig membran ved sluk, avløpsrør for servant og ved terskel. Høyde topp sluk og topp evt membran ved dør/lekkasjepunkter er innenfor kravet på 2.5 cm. Sluk under kabinett er ikke besiktiget.

Soverom:

Leiligheten har totalt 2 registrerte soverom:

- Hovedsoverommet er det mest romslige med god plass til dobbelseng, stort skyveskap og kommode.

- Soverom 2 er også romslig og har plass til stor seng og har store skap

Kjeller:

Fin og romslig kjeller som selger har benyttet som et ektra soverom/arbeidsrom. Det er en ekstra bod til oppbevaring under kjellertrappen. Gangen i underetasjen har store skyvedørsskap hvor det er mye plass til oppbevaring av klær, sko og alt en måtte ønske. I følge selger var det i forbindelse med kraftig nedbør i august 2016, vanninntrenging fra grunnen via betongsåle. Se selgers egenerklæringsskjema for mer informasjon.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Gulvvarme i kjeller og bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til næring m.m. siden ca 1950-tallet. Det foreligger ingen ferdigattest eller brukstillatelser fra den gang. Det ble i 23.02.1994 gitt ferdigattest for bruksendring fra næring til 4-mannsbolig.

Etter at ferdigattesten for bruksendring fra næring til 4-mannsbolig ble gitt, er den ene boden i kjeller blitt benyttet til soverom. Denne endringen er ikke godkjent eller meldt til kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr15198, tinglyst 15.07.1993, type heftelse: Pantsettelseserklæring på 20.000 kr til sameiet.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr 3031, tinglyst 21.09.1944, type heftelse: Erklæring/Avtale om fjerning av redskap og hvilebod. Servitutten omhandler kommunens erklæring om at den anmeldte redskap og hvileboden skal fjernes uten utgift for Bærum kommune når bygningsrådet forlanger det.

Dagboknr 15198, tinglyst 15.07.1993, type heftelse: Best om garasje/parkering. Det står at hver sameier har rett til en oppmerket biloppstillingsplass på gnr/bnr 20/230 i Bærum kommune.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eiendommen har tinglyst ferdselsrett over parsell med gnr/bnr 20/1176 og 1177 fra gammelt av i henhold til servitutt tinglyst 04.06.1971 med dagboknr 303884. Liomveien 25 som i dag er gnr/bnr 20/1204 er skilt ut fra gnr/bnr 20/1176 som igjen er skilt ut ifra gnr 20/ bnr 1177.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at sporfilmmålinger utført målesesongen 2015 - 2016 viste for høye verdier fra 140 - 232 Bg/m2. Følgende tilltak ble så gjennomført: tetting av sprekker i betonggulv, montering av Radonsug FDV og montering av Lunos e2 FDV. Gjennomsnittsmålinger siste halvår viser nå ca 23 Bg/m2 på rom med høyest målte verdi. Det er installert mekanisk radonsug som iht. eier er plassert i krypkjeller.

Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Wenche Braathen fungerer som forretningsfører, og det føres et enkelt budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet.

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameie-Liomveien 29, med sameiebrøk 95/359.

Sameiet består av 4 leiligheter.

Forretningfører er Wenche Braathen, tlf 950 96 940.

Styreleder heter Andre Tangen.

Foretatt påkostninger de senere år: Maling av ytterpanel på huset.

Det er pr. i dag ikke planlagt noe kostnadskrevende vedlikehold av eiendommen i henhold til forretningsfører.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Iht. sameiets vedtekter må styret underrettes ved salg eller fremleie av seksjonen. Dersom sameier leier ut sin bolig skal han/hun påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, vedtak av sameiermøter og styret.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 17.06.2015 med id: 201301 er avsatt til: Boligbebyggelse, Nåværende.

Kommuneplaner under arbeid:

KOMMUNEPLAN 2017-2030. Status som Planforslag.

Styreleder i Liomveien 29 skriver følgende i mail i forbindelse med at sameiet har pr.28.03.18 mottatt et nabovarsel knyttet til bygging av tilbygg/garasje i Liomveien 27, med ByggSøkId:140522533, datert 19.03.18:

«Ved tidligere utførte arbeider av samme karakter, i blant annet Liomveien 25, opplevet at berget som ligger mellom Liomveien 27 og Liomveien 29 har forårsaket ras som treffer vår bolig. Det er verdt å notere at det ved sist anledning forekom ras både under og en stund etter selve sprengningsarbeidet.

I frykt for at dette kan gjentas ber vi derfor om at berget som skiller eiendommene utredes og eventuelt sikres i forkant av sprengningsarbeid, og at dette selvsagt bekostes av kontraktert entreprenør, Eier/fester eller Ansvarlig søker.

Vi ønsker også å få dokumentert skriftlig at den/de som utfører arbeidet det varsles om har alle nødvendige forsikringer og dekninger til å utbedre eventuelle skader som måtte følge av arbeidet.»

Mailen er sendt av styreleder i Liomveien 29 som respons på nabovarselet. Hvorvidt forespørselen fra styreleder i Liomveien 29 etterkommes av utførende/entreprenør er ikke avklart.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Ting som ikke vil medfølge leiligheten:

- Fryseskap

- Veggskap i stue

- Nøkkelskap

- Vaskemaskin

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.905,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Fellesutgiftene er kr 2.000,- pr. mnd. og inkluderer: forsikring av bygningsmassen, måking/strøing i vinterhalvåret, og kostnader til vedlikehold av bygningsmasse og fellesområder.

I henhold til forretningsfører har fellesutgiftene tidligere blitt justert ut fra forventede utgifter på huset, og ikke noe fast intervall. De ble siste justert i september 2016, fra kr 1500 til kr 2000.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,-pr. år. / 24.100 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 469. pr. mnd. Dekoder medfølger.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5.100 pr. år. Abonnementet kan medfølge dersom kjøper ønsker det.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 0,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.536.249

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Sameiet har ikke fellesgjeld.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bærum
Grunnkrets Grav
Kirkesogn Østerås

Steder i nærheten

Østerås kirke 1.4 km
Øvrevoll Galoppbane 1.5 km
Grini Næringspark 2.9 km
Stabekktunet 3.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 60.2 km
Sentralstasjon Oslo S 12.4 km
Jernbanestasjon Lysaker jb.st. 4.8 km
T-bane stasjon Østerås T-banestasjon 1.2 km
Trikkeholdeplass Jar 1.9 km
Bussholdeplass Liomveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Hagabråten balløkke 0.5 km
Idrettsanlegg Hosle idrettsanlegg 1.2 km
Treningssenter Galla Trening 0.9 km
Treningssenter Østerås Treningssenter 1.7 km

Steder av interesse

Skoler

Eikeli skole (1-7 kl.) 0.7 km
Grav skole (1-7 kl.) 0.9 km
Steinerskolen i Bærum (1-10 kl.) 1.2 km
Østerås skole (8-10 kl.) 1.2 km
Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Bekkestua skole (8-10 kl.) 1.6 km
Eikeli videregående skole 0.8 km
Oslo International School 2.3 km

Barnehager

Grav barnehage - Liom (1-5 år) 0.3 km
Eikeliåsen barnehage - Eikelia (0-6 år) 0.4 km
Eikeliåsen barnehage - Veståsen (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Østerås Kjøpesenter 1.7 km
Kjøpesenter Bekkestua Senter 2.3 km
Postkontor Joker Eiksmarka 1.8 km
Postkontor Coop Prix Eiksmarka 2.2 km
Apotek Vitusapotek Østerås 1.7 km
Apotek Vitusapotek Bekkestua 1.9 km
Vinmonopol Østerås Vinmonopol 1.7 km
Vinmonopol Bekkestua Vinmonopol 2.3 km
Dagligvare Joker Hosle 0.8 km
Dagligvare Rema 1000 Lijordet 0.8 km
Kiosk/video Bekkestua Hagesenter 0.9 km
Kiosk/video Video World Ranheim 0.9 km
Bensin Circle K Nadderud 0.7 km
Bensin Best Eikeli 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,5 %
Andel kvinner 45,5 %
Gj.snittalder menn 37,9 %
Gj.snittalder kvinner 41,7 %
Husholdninger med barn 25,5 %
Husholdninger uten barn 74,5 %
Gj.snitt byggeår 1956
Gj.snitt tomtestørrelse 1037
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bærum 120706 51342
Grunnkrets: Grav 143 59

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Etter at ferdigattesten for bruksendring fra næring til 4-mannsbolig ble gitt, er den ene boden i kjeller blitt benyttet til soverom. Denne endringen er ikke meldt eller godkjent til kommunen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.625 ,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.900,-

Visningshonorar: kr 2.250- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.500

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Mikkel Johnsen
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?