Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 050 000,- for kr 5 050 000,-

Velkommen til en meget pen og stilren 3-roms leilighet på Løren

Stor og romslig sydvestvendt balkong med god plass for flere terrassemøbler

Det er også plass til grill på balkongen

Stuen på kveldstid - utgang til balkongen fra kjøkkensiden

Stilren og meget pen stue med åpen kjøkkenløsning

Stuen på kveldstid

Det er god plass til spisebord mellom stuen og kjøkkenet

Detalj fra stuen

Åpen kjøkkenløsning mot stuen

Påkostet Sigdal kjøkken med oppgraderte materialer fra original standard levering fra entrépenøren

Detalj fra kjøkkenet

Fint og behagelig lys i leiligheten

Balkongen på dagtid

Balkongen er av meget god størrelse og det er fint mulig med flere møbler

Hovedsoverom med god plass til nattbord på hver side

Hovedsoverommet er av god størrelse og det er garderobeskap langs den ene veggen

Det er også plass til kommode på hovedsoverommet

Soverom 2

Vindu fra soverom 2

Soverom 2 har også garderobeskap langs den ene veggen

Delikat og flislagt bad av god størrelse

Bad

Det er tørkeskap på badet

Bad

Hyggelig entré i leilighet. Det er også en innebod på ca. 3 kvm med plass til støvsuger, utstyr etc.

I entréen/gangen er det syvedørsgarderobeskap med god plass til ytterklær, sko etc.

Plantegning

Parkeringsplass med el-uttak

Fasade Lørenvangen 34 på kveldstid

Fasade

Gårdstun med sittegrupper og lekeplass

Fasade

Gårdstunet har sittegrupper, lekeplass og fine gangveier

Fortrinnsrett til barenehageplass for beboerne i borettslaget

Løren Stasjon

Løren Torg

Peppes Pizza på Løren

Baker Hansen med fersk brød og bakevarer

UMai-sushi med Take away på Løren

Kart over nabolaget

Løren/Gartnerløkka

Lørenvangen 34

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 150 000,-

Løren/Gartnerløkka: Påkostet og meget pen 3-roms hjørneleilighet. Stor sydvestvendt balkong på ca. 9,5 kvm. Garasje med elbil-lader.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 150 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 896,-
AREAL (P-ROM / BRA)
65 / 65 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i Gartnerløkka, et helt nytt boligprosjekt sentralt på Løren. Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet felles skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder.

Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 (100 m) eller på Kiwi. Løren Frukt & Grønt, Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff, og du kan stikke innom interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Løren Dyreklinikk, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. Ny storkiosk åpnet nettopp på Løren Torg og snart åpner også søndagsåpen Bunnpris.

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med minigjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.

Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren for store og små. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.

Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs for store og små, samt Sinsen Musikkorps tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.

House of Nerds i Lørenveien 38 er spill- og teknologinerdenes møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.

Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler små og store naboer.

Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 500 m til nye Løren t-banestasjon og ca. 1 km til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper på ringveien. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.

Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, større kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland.

Les mer om planene her: www.projectokern.com

Barnehager og skoler

Barnehager:

Espira Gartnerløkka bhg (1-6 år) 0.1 km* - fortrinnsrett

Espira Spirea bhg (1-6 år) 0.2 km*

Refstad bhg (1-6 år) 0.5 km*

Skoler:

1-7 kl. Løren skole 0.3 km*

1-7 kl. Refstad skole 0.8 km*

8-10 kl. Frydenberg skole 0.6 km*

Kuben vgs 1.2 km*

Valle Hovin vgs 1.6 km*

Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 150 000,-

Felleskostnader

Kr 2 896,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

2016

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

65m2

Bruksareal

65m2

Tomt

1687m2

KR-kode

42.195

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Lørenvangen 34, 0585 Oslo

Gnr. 124, bnr. 46 i Oslo kommune.

Leil.nr. 3015, andelsnr. 78 i Rosegartneriet Borettslag, org.nr. 816496462

Tomten

Eiet tomt på 1.687 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealer og uteområder er opparbeidet som gårdsrom med beplantning med gressplener, busker, frukttrær og trær. Benker, hellelagte stier, små koller, lekeapparater og en delvis overbygget grillplass – en såkalt pergola – til felles bruk. Bilfritt og barnevennlig. I tillegg kommer barnehagens lekeområder. Asfalterte gang og kjøreveier.

Parkering

Fast garasjeplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering utenom barnehagens åpningstider. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikk-ledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 72 kvm

Totalt bruksareal: 65 kvm

Totalt primærrom: 65 kvm

Primærrom, 3. etasje:

Entré, stue, kjøkken, omkledningsrom, bad, 2 soverom: 65 kvm

I tillegg disponerer leiligheten 1 bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.01.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det er gitt TG 1 på alle punkter i tilstandsrapporten fra taksmann. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående og meget pen påkostet 3-roms hjørneleilighet med utgang til stor balkong på ca. 9,5 kvm. Leiligheten har en meget god planløsning, og godt med lysforhold. Sentralt beliggende borettslag på Løren med personheis i bygget og parkeringsplass i oppvarmet garasjeanlegg. Bygget iht teknisk forskrift (TEK) av 2010. Generelt velholdt leilighet, som var ny i 2016. Området har et godt kollektivtilbud med buss, flybuss og ca. 600 meter til Løren t-banestasjon.

Entré:

Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy i skyvedørsgarde fra Garderobemannen. Sikringsskap med automatsikringer plassert i gangen. Dørtelefon med portåpner ved inngangsdøren. Fra entréen/gangen kommer man til bad og kjøkkenet.

Kjøkken:

Meget lekker og påkostet kjøkkeninnredning fra Sigdal. Fronter i en stilren og moderne gråfarge, og laminat benkeplate. Det er malt vegg over kjøkkenbenken, og det er satt opp glass/plast plate over oppvaskkum og kokeplate. Kjøkkenventilator på kjøkkenet er tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er også montert aquastop

for oppvaskmaskin, samt waterguard. Dette er et system med følere som kan registrere

fuktighet. Ved en eventuell lekkasje vil vannet bli automatisk avstengt. Kjøkkenet har en fin åpen løsning mot stuen, og det er fint plass til spisebord ved kjøkkensiden.

Stue:

Hyggelig stue med plass til stor sofagruppe og store vindu som gir rikelig med dagslys. Uttak for TV/tele/data. Direkte adkomst fra stuen til romslig balkong med med sol fra ca. kl. 13- 21 om sommeren.

Sydvestvendt og overbygd balkong uteplass med god plass til utemøbler, gassgrill, m.m. Terrassebord i impregnert treverk på gulv som gir en fin og lun følelse på balkongen. Rekkverk i stål med innfelte glassplater og utebelysning, samt strømuttak på veggen. Fra balkongen er det fin utsikt mot gårdstun og nabolaget.

Hovedsoverom:

På soverommet er det god plass til dobbeltseng med fint plass til nattbord på hver side. Garderobeskap langs den ene veggen med meget god plass for lagring av klær etc. Det er også plass til kommode på hovedsoverommet.

Soverom 2:

Soverom med plass til seng og skrivepult/kommode. Det er også plassert garderobeskap på soverommet.

Bad:

Lekker og lyst flislagt bad i god størrelse. Heldekkende servant på vegghengt servantskap. Speil med belysning. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisternekasse. Skap med stoppekraner på vegg over toalett. Vegghengte dusjdører i glass. Nedsenk i gulv dusjsone. Integrert tørkeskap med glassvegger. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Downlights.

Innebod:

Det er også en innebod på ca. 3 kvm i leiligheten for mer oppbevaringsplass som støvsuger, vaskebøtte etc. Kjellerbod medfølger leilighet, heisadkomst til kjeller.

Oppvarming

Fjernvarmebasert oppvarming via radiatorer. Elektriske varmekabler på bad. Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene (a-konto).

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.04.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:

Dagboknr. 1174329, tinglyst 15.12.2015, type heftelse: Bestemmelser om vann, avløp, parkering, vei, fellesarealer og adkomstretter.

Dagboknr. 550313, tinglyst 20.06.2016, type heftelse: Bestemmelser om adkomstrett, erklæring, avtale, urådighet

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. Kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Rosegartneriet Borettslag, org.nr. 816 496 462, som består av 64 leiligheter.

Borettslaget er medeier i sameiet Gartnerløkka Gårdsrom- og garasjesameie.

Borettslaget deler eiendom/tomt med Gartnerløkka sameie og Stilkrosen sameie.

Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

Borettslaget er forsikret i NEMI Forsikring med polisenr. 3049434.

Dugnad må påregnes.

Espira Gartnerløkka - med fortrinnsrett for beboerne.

Det er tillatt å holde husdyr som hund og katt i leilighetene så lenge det ikke fører til vesentlig sjenanse for beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring, jf. husordensreglene § 5.

Avtale om vaktmestertjeneste med Coor Service Management AS (tidligere Obos Eiendomsdrift AS) som utfører vaktmestertjenester ihht. arbeidsinstruks.

Avtale med Solskjermingsgruppen AS som leverandører av utvendig solskjerming. Beboere står fritt til å velge innvendig solskjerming fra enhver leverandør.

Borettslaget får levert el-kraft, fjernvarme og varmtvann til fellesanlegg fra Hafslund.

For øvrig, se hjemmeside: http://web5.herborvi.no/0705

Planlagte påkostninger:

- Nye elektroniske infotavler i oppgangene, reklamefinansiert

- Montere tavler ved alle inngangsdører med navn og ringeklokkenummer på alle i oppgangen

- Montert sensor for utkjøring fra garasjen, slik at døra åpnes automatisk på vei ut av anlegget

- Kartlegge mulighet for sykkelparkering med oppføring av eventuelle sykkelbur

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

I henhold til reguleringsplan S-4722 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.06.2013 er området regulert til:

- boligbebyggelse felt BB. Bebyggelse og anlegg

- bolig/barnehage felt B/T. Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur - gangvei.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Løren er i utvikling og på flere av nabotomtene er det pågående plansaker vedr. boligbygging. Se bl.a. plansak 201215384 og 200901755.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.896,- pr. mnd. og inkluderer: Oppvarming og varmtvann (a-konto), kabel-tv, garasje, drift og vedlikehold, trappevask, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.18 med 15 %.

Felleskostnadene fordeles slik:

A-konto varme kr 210,-

Garasje kr 150,-

Driftsutgifter kr 2.536,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.200 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Nåværende eier har bredbåndtilknytning via GET, til en månedlig pris på kr 279,-

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.158.719,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Løren Øst
Kirkesogn Sinsen

Steder i nærheten

Økernparken 0.8 km
Sinsen kirke 0.8 km
Sinsenkrysset 1.1 km
Aker sykehus 1.2 km

Transport

Oslo Gardermoen 45.1 km
Oslo S 5.5 km
Grefsen stasjon 1.5 km
Økern T-banestasjon 0.7 km
Sinsenkrysset 1.1 km
Lørenvangen 0.1 km

Idrett/friluft

Lørenhallen 0.6 km
Hasle/Løren idrettslag 0.8 km
STERK treningssenter 0.5 km
Condis Treningssenter Økern 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Løren skole (1-7 kl.) 0.3 km
Refstad skole (1-7 kl.) 1.1 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1.3 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.5 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.8 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 2.6 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.8 km
Kuben videregående skole 1.4 km
Valle Hovin videregående skole 2.2 km

Barnehager

Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.1 km
Espira Spirea barnehage (1-6 år) 0.3 km
Brødfabrikken FUS barnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Løren Torg 0.5 km
Økernsenteret 0.7 km
Meny Løren 0.4 km
Rodeløkka Postkontor 1.9 km
Apotek 1 Løren Torg 0.5 km
Vinmonopolet Hasle Torg 1.5 km
Vinmonopolet Carl Berner 1.6 km
Meny Løren 0.4 km
Rema 1000 Lørenveien 0.7 km
Minipris Løren kiosk 0.6 km
Løren Frukt & Grønt 0.6 km
Circle K Økern 1 km
Circle K Bjerke 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 33 år
Gj.snittalder kvinner 34,8 år
Husholdninger med barn 29,4 %
Husholdninger uten barn 70,6 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Løren Øst 992 510

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-

Visningshonorar: 2 stk. inkludert, deretter kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Kamilla Kaptan
Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?