Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 725 000,- for kr 3 725 000,-

Fotografier og databilder er kun til illustrasjon. Se prospekt for leveransebeskrivelse og plantegning.

Omtrentlig plassering av leil. C2-94.

Lørenporten.

Stor gårdshage i front av leiligheten.

Nordvestvendt balkong på ca. 8,8 kvm i 5.etg.

Fin stue med plass til sittegruppe og spisebord.

Stuefoto av tilsvarende leil. på den andre siden - juni 18.

Det er plass til spisebord, og kjøkkeløsningen er delvis separat.

Moderne kjøkken med lyse fronter.

Soverom med to inngangsdører.

Moderne bad m/gulvvarme og spotlys.

Det er opplegg for vaske- og tørkemaskin.

Entré med plass til sko og yttertøy

Oppbevaringsplass i innv. bod og sp.bod på ca. 2,2 kvm og 5 kvm.

Det er planlagt et nytt og stort kjøpesenter på Økern.

Det er kort vei til t-bane og buss.

Norli er stedet for den som er glad i en god bok.

Velkommen til tomtevisning!

3D-tegning til illustrasjon av C2-94.

Fastpris: Lørenporten - 2R m/ca. 8,8 kvm nordvestvendt balkong i 5. etg. Varslet overtakelse: 6.des.

Lørenveien 57-63, leil. C2-94

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 790 000,-

Fastpris: Lørenporten - 2R m/ca. 8,8 kvm nordvestvendt balkong i 5. etg. Varslet overtakelse: 6.des.: Fastpris: Lørenporten - 2R m/ca. 8,8 kvm nordvestvendt balkong i 5. etg. Varslet overtakelse: 6.des.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 790 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 122,-
AREAL (P-ROM / BRA)
38 / 42 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger sentralt på Løren og sentrum nås med et godt kollektivtilbud. Det er gangavstand til to t-banestasjoner, bla. Løren Stasjon som er Oslos nyeste t-banestopp. Linje 4 bruker seks min. til Nydalen, åtte min. til Ullevål, elleve min. til Blindern, og fjorten minutter til Majorstuen. Buss stopper i Lørenveien og i Dag Hammarskjølds vei, samt at Flybussen ogsås topper på sistnevnte sted. Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle er andre områder som ligger i tilknytning til Løren. På Løren er det lagt vekt på attraktive uterom med blant annet Lørenparken. Det er flere forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand, samt at Kanonhallen ligger i området. Det er en rekke aktiviteter på Løren for store og små. Nærmeste nabolag, Økernområdet, er i stadig utvikling og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, større kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland. Målet er å etablere et dekkende tilbud for befolkningen.

Barnehager og skoler

Området tilhører bydel Grünerløkka og Løren skolekrets med flere skoler og barnehager. Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det skiltes ved felles tomtevisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 790 000,-

Felleskostnader

Kr 2 122,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

5

Byggeår

2018

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

38m2

Bruksareal

42m2

Tomt

2910m2

KR-kode

3818205

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 2
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Adresse: Lørenveien 57-63, leil. C2-94, 0585 Oslo. Gnr. 124, bnr. 270 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på ca. 2.910 kvm som fradeles gnr. 124, bnr. 34 i Oslo kommune. Dette er en foreløpig beregning av arealet og avvik vil forekomme. Tomten blir opparbeidet med blant annet gressplener, beplantning, gangveier, lekeplasser og parkanlegg med benker iht. utomhusplanen. Det blir etablert støyskjerm mot toglinjen fra uteoppholdsarealene. Denne blir utført i varierende høyde ca. to til tre meter. Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer på utomhusplanen.

Parkering

Kontakt megler for nærmere informasjon om evt. mulighet for kjøp og leie av garasjeplass.

25 % av parkeringsplassene kan få opplegg for elbil på 16 AMP. Måler, egen kurs og el-stikk i låsbar boks kan kjøpes som tilvalg. Det er tatt forbehold om at det kan bli fellessystemer, slik at tilgjengelig effekt omfordeles på samtlige ladepunkter og at kapasiteten på det enkelte punkt da kan variere. Beboere som blir tildelt HC-plass, men uten dokumentert behov, vil kunne måtte bytte til standardplass senere. Det er også parkeringplasser for korttidsparkering eller en kan kontakte Q-park for langtidsleie av ekstra garasjeplass i området: www.lorenhandel.no. For de som ønsker tilgang på bil av og til, så har Hertz BilPool på handlesenteret Løren Torg: www.hertzbilpool.no/hvor-er-bilene-/oslo. Utover dette er det gateparkering etter gjeldende parkeringsbestemmelser. Kontakt megler for nærmere informasjon om kjøp og leie av garasjeplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Kostnader til drift og vedlikehold av vei- og fortau/gangarealer må dekkes gjennom sameiets felleskostnader.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 42 kvm - stue/kjøkken, soverom, bad, entré og innvendig bod.

Totalt primærrom: 38 kvm - stue/kjøkken, soverom, bad og entré.

Sportsbod på ca. fem kvm vil tildeles av utbygger, og den vil enten bli etablert i garasjeeiendommen eller som tilleggsdel til boligseksjonen. Boligens balkong og eksterne bodarealer er ekskludert fra arealangivelsene. Arealet er angitt henholdsis som bruksareal, BRA, som er arealet innenfor boligens yttervegger inklusive evt. boder, samt P-rom som er BRA fratrukket innvendig bod/sekundærrom og sjakt med omsluttende vegger. På tegningene kan det også være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger. Angitte arealer på plantegning er basert på foreløpig beregninger forut for detaljprosjektering. Utbygger har forbeholdet seg retten til å foreta omdisponeringer av arealet internt i boligen. Dette kan endre angitt totalt P-rom. Ved angivelse av boligens totale P-rom eller totale BRA er arealene avrundet til nærmeste kvadratmeter.

Standard

Stue og balkong: Fin stue med utgang til balkong. I stuen er det stikk for taklys ved toppvegg og komplett punkt for internett og tv. Balkong på ca. 8,8 kvm med skillevegger og metall-rekkverk med glassflater som har silketrykk. Utelampe og dobbel stikkontakt. Betong- eller tremmegulv og vegg med puss, fasadeplate og tegl.

Soverom: Romslig soverom med to innganger. Lampepunkt i tak, samt tomrør og boks for fremtidig internett og tv-punkt.

Kjøkken: Moderne kjøkken fra Norema med lyse fronter og nedforing fra himling til overskap. Type Aspekt Hvit med Aspekt Hvit-fronter og Horisont Mini 40 mm stålhåndtak. Benkeplate 599 Delano Eik med demping på skuffer og skap. Det er Downlight under overskap med dimmer og dobbel stikkontakt over kjøkkenbenk. I taket er det punkt til lampe. Det er hel benkeplate og komfyrskap med mulighet for senere integrering av komfyr. Det er egne kurser til komfyr og koketopp. Avtrekk over komfyr med lys og integrert komfyrvakt, type volumhette. Oppvaskbenk med nedfelt beslag i rustfritt stål. Ettgreps blandebatteri med høy svingbar tut og oppløft, propp. Batteri med stoppekran for oppvaskmaskin.

Bad: Flott bad med hvite veggfliser i matt utførelse, 40x20 cm, og grå gulvfliser, 10x10 cm. Det er Innfelte downlights i tak med dimmer og gulvvarme. Speil med integrert belysning/lys i speilflaten. Hvit innredning med heldekkende benk og nedstøpt servant, og ettgreps blandebatteri med oppløft, propp. Dobbel stikk på vegg over vask. Stikk for vaskesøyle. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisterne, type Geberit. Rettvinklete dusjvegger i herdet klart glass som kan svinges inn i dusjnisjen når dusjveggene ikke er i bruk. Det er speil og innredning med underskap/-skuffer.

Entré: Entré med plass til yttertøy og sko. To-veis porttelefon med lyd og bilde, samt lampepunkt i tak.

Innvendig bod: Innvendig bod i tilknytning entréen. Det er takarmatur og dobbel stikkontakt. Tekniske installasjoner vil forekomme, og vil kunne redusere bodens areal/lagringskapasitet.

Gulv: 3 stavs mm eikeparkett, type Misty Grey fra Shade-kolleksjonen fra Tarkett. Gulvlist.

Vegg: Sparklet og malt med fargekode S 0502-Y.

Tak: Ikke taklist. Synlig V-fuge i betonghimling.

Innerdører: Glatte lettdører i hvitt og gjæret hvitt listverk med synlige stifter, samt matt kromvrider. Skyvedører iht. kontraktstegning.

Eksternt og annet: Ekstern sportsbod på minst fem kvm i kjeller. Leilighetens innvendige bod er mindre enn tre kvm og en vil dermed få større sportsbod. Disse bodene blir samlet og lokalisert i et eget område i kjeller som vil bli klimatisert tilsvarende bod i leilighetene. I enkelte sportsboder vil kunne være synlige tekniske installasjoner slik som f.eks. ventilasjonskanaler og fremføring av VA-anlegget eller bæresystem, som kan redusere det totale lagringsvolumet. Sportsboder er kun ment for lagring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger. Det installeres et standardisert fiber-IP-nettverk for distribusjon av medie-, telefoni- og datatjenester frem til boligen. Hvitevarer og garderobeskap medfølger ikke. Se utbyggers leveransebeskrivelse.

Oppvarming

Fjernvarme blir levert fra Hafslund Fjernvarme. Boligene oppvarmes hovedsakelig med vannbåren varme til radiatorer. Rørføringer frem til radiatorer legges skjult i konstruksjonen. Oppstikk fra gulv eller ut fra vegg til radiator må påregnes. Det leveres individuelle målere på radiatorvarme og på varmt tappevann i hver bolig. Hver beboer vil motta faktura for forbruket i sin leilighet pluss andel av varmtvann som går til fellesareal og ventilasjonsaggregat. På baderom leveres det varme i gulv.

Utbyggerutreder muligheten for solcelleanlegg som skal plasseres på de øverste takflatene på hus C1 og C2. Produksjonen fra anlegget vil i så fall kunne forsyne Lørenporten 1 sameie med kortreist og ren strøm. Solcelleanlegget skal eies og driftes av Otovo AS, org.nr. 915 501 608, som skal selge strøm til sameiet basert på følgende energiledd; Spot fjernvarme minus 1 øre/kWt. Bindingstiden med Otovo blir 25 år. Selger/utbygger har tatt forbehold om at eventuelle endringer i prosjektet under prosjektgjennomføringen kan medføre endringer på avtaler og betingelser mellom sameiet og Otovo AS eller at solcelleanlegget kan utgå i sin helhet dersom det bli nødvendig eller hensiktsmessig.

Strømanlegg med jordfeilvarsling, fordelingsskap, og måler. Lørenporten trinn 1 vil få transformatorstasjon plassert i henhold til retningslinjer fra Hafslund. Den er planlagt plassert vest på tomten, ved grensen til naboprosjektet Brødfabrikken i vest. Strøm til fellesarealer og garasje blir levert fra egne målere. Kostnaden fordeles iht. eierbrøk og andeler i garasjeanlegget. Det er balansert ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner plassert i teknisk rom i kjeller. Innblåsing til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad, innvendig bod og kjøkkenhette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, evt. med unntak av urådigheter som slettes etter overdragelse. Sameiet vil ha legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G. G = folketrygdens grunnbeløp som per. 01.05.18 var kr. 96.883,-.

Det er tinglyst fire tinglige servitutter på gnr. 124, bnr. 270 som antas å ha betydning for kjøpers bruk:

- Dagboknr. 609781, tinglyst 05.07.2016: Bruksrett til 27 og 122 boder, 47 og 76 sykkelplasser, 16 og 82 biloppstillingsplasser, gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av byggninger/anlegg, samt bestemmelse om parkering og vann-/kloakkledning.

- Dagboknr. 974505, tinglyst 24.10.2016: Bestemmelse om tilknytning til offentlig nett for spill- og overvann.

- Dagboknr. 561632, tinglyst 29.05.2017: Bestemmelse om kloakkledning.

- Dagboknr. 810036, tinglyst 26.07.2017: Utbyggingsavtale.

Det er tinglyst flere servitutter på gnr. 124, bnr. 268-269, og gnr. 424, bnr. 7, samt på gnr. 124, bnr. 34, og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:

- Dagboknr. 4414, tinglyst 03.04.1967: Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.

- Dagboknr. 10549, tinglyst 21.04.1982: Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Se utomhusplan for planlagt plassering av ny trafo.

- Dagboknr. 54610, tinglyst 20.01.2015: Allmenheten sikret rett til døgnåpen gangpassasje fra Lørenvangen i Vest over gnr. 124, bnr. 34,117,118, og 156. Be megler om avmerket kart. Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune

De øvrige servituttene omhandler: Bestemmelser/erklæringer om veg, vann- og kloakkledning, samt skjønn.

Servituttene følger eiendommen. Kopi av grunnbøker og servituttene kan fås av megler. Det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det i dette eller fremtidige byggetrinn innenfor reguleringsplanen. I forbindelse med fradeling av tomt for Lørenporten vil det tinglyses servitutter knytte til gjensidige adkomstretter mellom Lørenporten og «Brødfabrikken», som også vil gjelde internt mellom byggetrinnene i Lørenporten, og videre om bruk av utomhusarealer og tilkomst for reparasjoner og vedlikehold. Det gjøres oppmerksom på at servitutten er knyttet til eksisterende offentlige VA-anlegg, som skal erstattes av privat stikklendingsanlegg. Det vil bli tinglyst gjensidige rettigheter og plikter på tomtene i utbyggingsområdet knyttet til etablering, drift og vedlikehold av det private stikklendingsanlegget, herunder ledninger, kummer, fordrøyningsbasseng mv.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom, hybel, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Boligen har ikke separat utleieenhet. Utleie og salg skal meldes til sameiets styre og forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier. Ved utleie må leietaker følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres. Se: www.nrpa.no for nærmere informasjon.

Regulering

Eiendommen, felt C og D er regulert til bolig, forretning, barnehage, bevertning, kjørevei, fortau, torg, gangareal iht. til reguleringsplan S-4835 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.06.2015, innhentet 26.08.2016.

Det er flere bygge- og reguleringssaker i hele området som gjelder oppføring av bolig eller tiltak i den forbindelse. Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen. Se: http://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/#600481,6644857,7

Økonomi

Omkostninger

1.Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad for leiligheten. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr. 492.000,- for leiligheten og andel dokumentavgift utgjør således kr. 12.300,-.

2.Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 525,-.

3.Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest kr. 724,- pr. stk.

4.Oppstartskapital til sameiet kr. 3.000,-.

5.Administrasjonsgebyr kr. 30.000,-.

6.Totale omkostninger kr. 46.549,-.

7.Total kjøpesum for leiligheten inkl. omkostninger er kr. 3.836.549,-.

Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysningsmyndighetene og endringer av offentlige satser/avgifter. Andel eierskap til fellesarealene er inkludert i kjøpesummen for boligen. Oppstartskapitalen er et éngangs kapitaltilskudd til sameiet tilsvarer to måneders husleie, stipulert, og vil ikke bli avregnet mot månedlige felleskostnader eller tilbakebetalt ved eventuelt salg av seksjonen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer :

1. Ti prosent av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt og kjøper har mottatt faktura. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Megler fakturerer kjøper for beløpet.

2. Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest fem virkedager før overtagelse.

Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringssbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12. Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47. Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Frydenberg Øst
Kirkesogn Sinsen

Steder i nærheten

Sinsen kirke 0.6 km
Økernparken 1 km
Sinsenkrysset 1.3 km
Ola Narr - Friluftsområde 1.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.2 km
Sentralstasjon Oslo S 5.2 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.8 km
T-bane stasjon Løren T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Sinsenkrysset 1.4 km
Bussholdeplass Lørenvangen 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lørenhallen 1 km
Idrettsanlegg Hasle/Løren idrettslag 1.2 km
Treningssenter STERK 0.3 km
Treningssenter Condis Treningssenter Økern 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Løren skole (1-7 kl.) 0.7 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.2 km
Hasle skole (1-7 kl.) 1.4 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.6 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.8 km
Kuben videregående skole 1.4 km
Valle Hovin videregående skole 1.8 km

Barnehager

Brødfabrikken FUS barnehage (1-6 år) 0.2 km
Kanonen barnehage 0.4 km
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Løren Torg 0.3 km
Kjøpesenter Økernsenteret 0.7 km
Postkontor Meny Løren 0.3 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 1.7 km
Apotek Apotek 1 Løren Torg 0.3 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 1.2 km
Dagligvare Meny Løren 0.3 km
Dagligvare Rema 1000 Lørenveien 0.5 km
Kiosk/video Minipris Løren kiosk 0.4 km
Kiosk/video Løren Frukt & Grønt 0.4 km
Bensin Circle K Økern 1 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,6 %
Andel kvinner 52,4 %
Gj.snittalder menn 30,9 år
Gj.snittalder kvinner 27,9 år
Husholdninger med barn 29,3 %
Husholdninger uten barn 70,7 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Frydenberg Øst 622 351

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Låneformidling

Megler kan formidle kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at Krogsveen mottar en provisjon av formidling av lånekunder til Danske Bank. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Fastpris: kr. 50.000,-.

Grunnhonorar: kr. 25.000,-.

Visningspakke: kr. 25.000,-.

Oppgjørshonorar: kr. 4.550,-.

SmartAnnonsepakke: kr. 13.500,-.

Kontroll av hjemmel og heftelser: kr. 1.250,-.

Kunderabatt: kr. 36.000,-.

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Aleksander Myrvold
Jurist/Eiendomsmegler/Fagansvarlig
Les mer om megler

Lurer du på noe?