Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 350 000,- for kr 2 350 000,-

Velkommen til Losjeplassen 15.

Stue med åpen kjøkkenløsning

Stue med utgang til solrik hjørnebalkong

Kjøkken og spiseplass med utgang til overbygget balkong

Kjøkken og spiseplass

Spiseplass på kjøkkenet

Kjøkken med heltre fasade og kompositt benkeplate

Kjøkken med integrerte hvitevarer og vinskap

Delvis overbygget balkong

Utsikt fra balkong

Bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel

Bad

Soverom med plassbygget innredning

Soverom

Soverom med plassbygget innredning

Soverom

Entre med skyvedørsgarderobe

Collage

Mastfoto

Fasade

Fasade

plantegning

Bragernes sentrum

Losjeplassen 15

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 500 000,-

Bragernes sentrum: Delikat og påkostet 3-roms hjørneleilighet med garasjeplass og heis. Forkjøpsrett ferdig utlyst. IN-ordning.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 12 702,-
Fellesgjeld:
Kr 2 406 190,-
AREAL (P-ROM / BRA)
76 / 79 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral og fin beliggenhet i rolig sentrumsgate. Kort gangavstand til sentrum med blant annet Bragernes Torg, kino, teater, alt av butikker, restauranter og uteliv. 100 meter til nærmeste dagligvarebutikk, som også er søndagsåpen. Nye CC kjøpesenter med godt utvalg av butikker, postkontor, apotek, treningssenter noen få kvartaler unna. Nærhet til Elveparken med strandpromenade med flotte friarealer og gangstier inn til byen. Fra leiligheten er det flott utsikt over Drammen og Strømsåsen

Lett adkomst til E18. Bussknutepunkt på torget. Kort gangavstand til både Brakerøya og Drammen stasjon, med god togforbindelse til Oslo. 36 minutter med tog til Oslo. 60 minutter med flytog til Gardermoen.

Gangavstand til Bragernesåsen med fine turveier, Åspaviljongen og Spiralen.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Bragernes Strand Barnehage, Brannposten Barnehage, Klokkergaarden Barnehage, Lilleløkka Barnehage, Sørbyløkka Barnehage ligger i sentrum. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se: www.drammen.kommune.no.

Bragernes barneskole og Børresen ungdomskole.

De fleste videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høyskolesenter, se mer på www.papirbredden.no

Adkomst

Se kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 2 406 190,-

Totalpris

Kr 4 906 190,-

Felleskostnader

Kr 12 702,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

2017

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

76m2

Bruksareal

79m2

Tomt

3468m2

KR-kode

20.18609

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Losjeplassen 15, 3015 Drammen

Gnr. 114, bnr. 315 i Drammen kommune.

Leil.nr. H0302, andelsnr. 55 i Losjeplassen Vest Borettslag, org.nr. 915865038

Tomten

Eiet tomt på 3.468 kvm som tilhører borettslaget.

Borettslaget har et hyggelig atrium mellom bebyggelsen og interne gangstier samt felles takterrasse for beboerne i borettslaget.

Parkering

Garasje for én bil i felles oppvarmet garasjeanlegg. Fra garasjeanlegget er det direkte adkomst med heis/trapp til leiligheten. Det er også god plass i felles sykkelbod. El-bil ladepunkt - det jobbes med å få på plass dette i regi av borettslaget. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 85 kvm

Totalt bruksareal: 79 kvm

Totalt primærrom: 76 kvm

Primærrom:

Entre, gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom: 76 kvm

Sekundærrom:

Teknisk rom/bod: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i bakkant av garasjeplass.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.11.2018 utført av Hilleren Takst AS.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i med yttervegger i bærende betongkonstruksjon over grunnmur av betong med utfyllende bindingsverk. Flat takkonstruksjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder "Leilighet beliggende i 3.etasje i bygning fra 2017 med to soverom. Leiligheten fremstår i svært god stand for overflater og innredninger ved befaring. Bad fra 2017 med innredning fra 2018. Kjøkken fra 2018. Balkong med adkomst fra stue. Adkomst til leilighet via heis eller trapp."

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i 3 etasje og er en vestvendt hjørneleilighet med garasjeplass, felles takterrasse og heis. Påkostet leilighet med flere tilvalg utover det som ble levert som normal standard på boligen.

Av oppgraderinger så kan nevnes fliser på bad og entre, garderober, spotter i tak, innredning på kjøkken og bad og diverse strøm og nettverkstilkoblinger. Vannbåren varme i alle rom. Internett i alle rom.

Entre med fliser på gulv, malte flater på vegger og malte flater i tak med spotter. Speil skyvedørsgarderobe samt dørcalling.

Badet har fliser på gulv og vegger og malte flater i tak med spotter. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Pen innredning med servant og speil over. WC.

Bod med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Ventilasjonsanlegg og sikringsskap. Hyller medfølger.

Soverom1 med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Skyvedørsgarderobe med hyller og oppheng. Plassbygget garderobe fra Drømmekjøkkenet. Det er montert sponplate bak tv festet i soverommet også for ekstra godt feste. TV medfølger boligen.

Soverom2 med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Skyvedørsgarderobe, også her plassbygget. Det er TV-uttak (via internett) og internett i begge rom.

Stue og åpen kjøkkenløsning med parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Spotteskinner. Utgang til overbygget hjørnebalkong med frostet glass. TV-benk medfølger og det er montert sponplate bak TV-benken for ekstra godt feste. TV-medfølger boligen.

Kjøkkenet er fra Drømmekjøkkenet med heltre fronter og smartlagring i skuffer. Kompositt benkeplate samt BOSCH hvitevarer. Vannstopp og dryppbakke. Alle hvitevarer medfølger boligen.

1 bod i underetasje og 1 fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle primærrom og elektriske varmekabler på bad.

Balansert ventilasjon i leiligheten.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen men byggherre har sendt inn forespørsel om ferdigattest som behandles i disse dager. Midlertidig brukstillatelse ble gitt 21.11.2017 og hadde en varighet frem til april 2018.

Tillatelsen ble gitt på følgende vilkår:

- Innvendige arbeider i 3 leiligheter ferdigstilles

- Utomhusbeplantning

- Utvendige arbeider med fortau og gate

- Montering av rekkverk på tak

Arbeidene er utført og dette er bekreftet av utbyggers kontaktperson. Det ventes ferdigattest. i.flg kontaktperson hos utbygger, i løpet av kort tid

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 9 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet retttighet for Drammen E-verk vedr en kabelkasse, bestemmelse om kloakkledning, adkomstrett m.m.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Det er tinglyst 7 rettigheter på grunnboksbladet til borettslaget. Dette omhandler bestemmelse om bebyggelse, kloakkledning, Elektriske ledninger/kabler, adkomstrett m.m

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Losjeplassen Vest Borettslag.

Borettslaget består av 102 leiligheter fordelt på to bygg.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter gjeldende husordensregler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er avklart og det har meldt seg interessenter som kan tenke seg å benytte seg av sin forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontori henhold til reguleringsplan for kvartalet Nedre Storgate - Losjeplassen - Engene og Sundgata datert 23.11.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Forkjøpsretten ble avklart den 20.12.2018 og det har meldt seg medlemmer som er interessert i å benytte sin forkjøpsrett på denne andelen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 12.702,- pr. mnd. og inkluderer: , bygningsforsikring, revisjonskostnader, honorar til f.fører og styret, grunnkostnad, bredbånd/kabel-tv, a-konto oppvarming, a-konto kommunale avgifter. Felleskostnadene kan justeres en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr. 4.036,-

Avdrag kr 4.999,-

Grunnkostnad kr. 1.612,-

Kabel-tv/Internett: kr. 369,-

A-konto vann/avløp/vannbåren gulvvarme: kr. 1.501,-

Parkering kr. 100,-

Filterbytte kr. 85,-

Borettslagets lån betales det renter og avdrag på.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og Internett og standardpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

I følge eier har de hatt et årsforbruk på strøm på ca. 6.400 kWh. for 2018

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 625,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.506.682,- I tillegg til dette beløpet utgjør kr 2.406.190,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 5.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Bragernes Sentrum 8
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Rådhuset 0.6 km
Bragernes Torg 0.6 km
Bragernes kirke 0.8 km
Bibliotek, kunstgalleri 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1.1 km
Bussholdeplass Losjeplassen 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bragerøen grus 1.3 km
Idrettsanlegg Drammen (vgs) aktivitetssal 1.6 km
Treningssenter EVO Drammen 0.4 km
Treningssenter SATS Drammen 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Bragernes skole (1-7 kl.) 1.4 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.6 km
Danvik skole (1-7 kl.) 1.9 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 2.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.5 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 1.9 km
Drammen videregående skole 1.6 km
Akademiet Ypsilon vgs 2.7 km

Barnehager

Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) 0.4 km
Brannposten barnehage (3-5 år) 0.7 km
Lilleløkka barnehage (0-6 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Magasinet Drammen 0.5 km
Kjøpesenter CC Drammen 0.6 km
Postkontor Meny Brakerøya 0.6 km
Postkontor Strømsø Postkontor 1.3 km
Apotek Vitusapotek Magasinet 0.5 km
Apotek Apotek 1 Brakerøya 0.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Bunnpris Losjeplassen 0.2 km
Dagligvare Kiwi Magasinet 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Kiosk 0.6 km
Kiosk/video 7-Eleven Bragernes torg 0.7 km
Bensin Circle K Bragernes 0.2 km
Bensin Shell Brakerøya 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,1 %
Andel kvinner 47,9 %
Gj.snittalder menn 42,8 år
Gj.snittalder kvinner 43,8 år
Husholdninger med barn 19,9 %
Husholdninger uten barn 80,1 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 151
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Bragernes Sentrum 8 555 326

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 42.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?