Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 400 000,- for kr 4 400 000,-

Fasade

Fin utsikt fra terrassen. Gode solforhold

Atrium

Stue

Stue

Stue

Spisesplas på kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Terrasse

Terrasse

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Hall

Entre/gang

Uteplass ved svalgang

Planløsning

Bragernes - 4-roms leilighet med heis og garasje. Sentralt beliggende.

Losjeplassen 6

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 500 000,-

Bragernes - 4-roms leilighet med heis og garasje. Sentralt beliggende. : Bragernes - 4-roms leilighet med heis og garasje. Sentralt beliggende.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 392,-
AREAL (P-ROM / BRA)
106 / 111 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten er beliggende i 3. etasje med fint utsynt og gode solforhold. Leiligheten ligger svært sentralt Bragernes sentrum, med kort gangavstand til alt man kan ønske i sentrum. Til tross for at det er svært sentralt er det et rolig miljø, tilbaketrukket fra større trafikkårer.

Kun 200 meter til bystranda og Elveparken, hyggelige gangstier langs Drammenselva.

Drammen sentrum med torget, kinoen og teateret innen kort gangavstand. For øvrig alle butikker og servicetilbud rett i nærheten. Restauranter og uteliv innen hyggelig spaseravstand. Gangavstand til Bragernesåsen med fine turveier, Åspaviljongen og Spiralen.Treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst, samt kunstisbane på vinterstid. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Bussknutepunkt på torget, se www.brakar.no for rutetider. Bussforbindelse i Engene og tomtegata, kort gangavstand. Kort vei til påkjøring E-18 retning Oslo. Gangavstand til togforbindelse (Brakerøya stasjon og Drammen Stasjon) med god kommunikasjon mot Oslo området.

36 minutter med tog til Oslo fra jernbanestasjonen på andre siden av bybroen, eller fra Brakerøya stasjon. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon, se www.flytoget.no

Timekspressen har stoppested på Brakerøya, se www.nettbuss.no for rutetider.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen. Flere barnehager i kort avstand. For fullstendig liste over barnehager i Drammen se kommunens internettsider.

Bragernes barneskole. Børresen ungdomskole. For flere detaljer, se www.drammen.kommune.no.

Det er flere videregående skoler i Drammen, både offentlige og private.

På papirbredden finner man Høyskolesenteret med bla. Høgskolen i Sørøst.

Adkomst

Fra Drammen Sentrum/Bragernes Torg: Følg Engene bortover og ta ned Losjeplassen til høyre. Inngang til felles gårdsplass ved Hobbymann. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 500 000,-

Felleskostnader

Kr 3 392,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

2000

Soverom

3

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

106m2

Bruksareal

111m2

Tomt

1276m2

KR-kode

2018209

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Losjeplassen 6, 3015 Drammen

Gnr. 113, bnr. 1092 i Drammen kommune.

Andelsnr. 18, Storgaten Borettslag, org.nr. 982 156 270

Tomten

Overbygget terrasse, med utgang fra stuen. Terrassen ligger med utsikt mot Strømsøåsen, har gode lysforhold.

Forøvrig andel av felles selveiertomt på 1.277 kvm., bla. pent opparbeidet felles atrium/bakgård med brostein/heller, plen og prydplanter. Atrium/bakgård er lukket område etter kl. 1700 på hverdager og i helgene.

Parkering

En god biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg medfølger leiligheten. Heis fra garasjekjeller. Forøvrig vanlig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Felles sykkelbod.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 118 kvm

Totalt bruksareal: 111 kvm

Totalt primærrom: 106 kvm

Primærrom:

Bad, hall, kjøkken, stue, vaskerom, 3 soverom, wc: 106 kvm

Sekundærrom:

Bod/teknisk: 5 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod og 1 garasjeplass i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.05.2018 utført av Espen Grelland.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i 3. etasje i moderne bygård som iht.tilstandsrapport er oppført i mur og forblendet med teglstein. Bygget har heis.

Selger har fått utarbeidet en tiilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en lett teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten har takstmann gitt noen TG2 som følge av mangel på dokumentasjon (bad), slitasje på overflater og høydeavvik (stuegulv).

Tilstandsrapporten følger som en del av salgsoppgaven og interessenter må sette seg nøye inn i denne før bud inngis.

Standard

Innholdsrik bolig med fin planløsning. Beliggende i et attraktivt bomiljø, garasje i kjeller og heis til boligen. Bygget er nytt i 2000. Nytt gulv i stue og malt opp i det delikat fargevalg. Det kan være ønsket med noe personlig/tidsmessig tilpasning, det er et godt potensial i boligen.

Gulvene: Laminat, fliser og gulvbelegg

Vegger: Malte flater, malt strie

Tak: Malte flater

Fin løsning med bad, vaskerom og separat gjeste-wc. Romslig kjøkken med spisesplass. 3 soverom. Romslig hall.

Oppvarming

Varmekabler i baderomsgulv. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i hele leiligheten. Forøvrig basert på elektrisk oppvarming med nye panelovner.

Det er lagt varmekabler i felles utgangsparti og ut til og med fortauet.

Ferdigattest

Ferdigattest er datert 20.08.2001. Kopi kan fås hos eiendomsmegler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets felleseiendom. Dette er bestemmelser i forhold til bruk av arealer i fellesskap med naboeiendommen. Ingen direkte betydning for den enkelte andel/bolig.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Storgaten Borettslag, som består av 18 leiligheter samlet i en bygning, hvor det også er 6 selveierleiligheter, som totalt er et felles sameie. Forretningsfører for borettslaget er Nedre Buskeud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00. Styeleder i borettslag er Knut Larsen. Frivillig dugnad hver vår i borettslaget.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Forkjøpsrett er forhåndsutlyst. Det har meldt seg interessent(er) som vil vurdere forkjøpsrett. Disse får en kort betenkningstid når boligen er solgt. Dersom forkjøpsrett benyttes er opprinnelig kjøper fri fra avtalen. Nærmere opplysninger ved henvendelse til eiendomsmegler.

Dyrehold er ikke tillatt i borettslaget, dersom ikke spesielle forhold tilsier dette. Nærmere informasjon kan fås hos eiendomsmegler.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kopi av årsregnskap, vedtekter, husordensregler m.v. kan fås hos eiendomsmegler.

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål/nåværende bruk gjennom kommunelplanens arealdel 2014-2036 og kommunedelplan for sentrum vedtatt 30/05-2006. Kopi av kommuneplan/sentrumsplan kan fås hos eienodmsmegler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.392,- pr. mnd. og inkluderer bla. bygningsforsikring, kommunale avgifter, renovasjonsgebyrer, oppvarming og lys av garasje/kjellerbod, vask av trapper og heis, heisdrift, snørydding av fortau, internett (grunnpakke), tv-signaler (grunnpakke) og avsetning til vedlikeholdsfond..

Felleskostnadene som betales pr. måned fordeles slik:

Driftsutgifter kr. 2.955,-

Garasjeplass: kr. 87,-

Vannforbruk (avregning): kr. 350,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.500,-pr. år. / 13.500 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av fibernett og tv-signaler. Grunnpakke/grunnhastighet er inkludert i måndelige felleskostnader.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.506.682,-. Leilighetenes andel av fellegjeld er nedbetalt.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Fjellheim 1
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Bragernes Torg 0.7 km
Rådhuset 0.7 km
Bragernes kirke 0.9 km
Drammens teater 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1.1 km
Bussholdeplass Losjeplassen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bragerøen grus 1.3 km
Idrettsanlegg Drammen (vgs) aktivitetssal 1.6 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Sentrum 0.2 km
Treningssenter EVO Drammen 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

Bragernes skole (1-7 kl.) 1.3 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.5 km
Danvik skole (1-7 kl.) 1.9 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 2.6 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.6 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 1.9 km
Drammen videregående skole 1.6 km
Akademiet Ypsilon vgs 2.9 km

Barnehager

Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) 0.3 km
Brannposten barnehage (3-5 år) 0.8 km
Parktunet barnehage (0-5 år) 1.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Magasinet Drammen 0.5 km
Kjøpesenter CC Drammen 0.6 km
Postkontor Meny Brakerøya 0.6 km
Postkontor Bragernes Postkontor 0.7 km
Apotek Vitusapotek Magasinet 0.5 km
Apotek Apotek 1 Brakerøya 0.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 0.9 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Bunnpris Losjeplassen 0.2 km
Dagligvare Kiwi Magasinet 0.5 km
Kiosk/video Candy World 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Kiosk 0.7 km
Bensin Circle K Bragernes 0.3 km
Bensin Shell Brakerøya 0.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,8 %
Andel kvinner 52,2 %
Gj.snittalder menn 46,7 år
Gj.snittalder kvinner 49,9 år
Husholdninger med barn 15 %
Husholdninger uten barn 85 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 171
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Fjellheim 1 1480 854

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Tormod Boldvik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?