Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 350 000,- for kr 2 350 000,-

Velkommen til fellesvisning i Maria Fegths gate 5

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Entrè

Entrè

Innglasset balkong

Innglasset balkong

Innglasset balkong

Innglasset balkong

Innglasset balkong

Utsikt

Fasade

Fasade

Plantegning

Rundtom / Strømsø

Maria Fegths gate 5

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 280 000,-

Rundtom / Strømsø: Lys og pen 3-roms leilighet med bla. nytt baderom og flott, innglasset veranda

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 280 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 328,-
Fellesgjeld:
Kr 254 214,-
AREAL (P-ROM / BRA)
67 / 78 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende i rolig, etablert og attraktivt boligområde på Rundtom. Barnevennlig beliggenhet uten gjennomgangstrafikk. Det nærmeste nabolaget har fotballøkke og lekeplass, samt kort vei til flott turterreng med lysløype.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i umiddelbar nærhet. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/ny svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har egne treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Ny flerbrukshall bygges noen hundre meter unna. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Gangavstand til sentrum. Fra boligen er det enkel adkomst til E18 og ca. 15 min. kjøring til Asker sentrum. Ca. 3 km til Drammen sentrum med god togforbindelse til Oslo. God bussforbindelse til Drammen sentrum.

Meget god bussforbindelse fra Gamle Kongevei og Svelvikveien til sentrum, med flere avganger i timen. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen. Meget praktisk adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold.

Barnehager og skoler

22 barnehager bare i Strømsø barnehagekrets. Det er flere barnehager i kort gangavstand på St. Hansberget, bare noen få hundre meter unna leiligheten.

Brandengen barneskole (1. - 7. trinn), det bygges nå en ny flerbrukshall ved skolen.

Marienlyst ungdomsskole (8.-10. trinn).

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjøres på Strømsøsiden retning Svelvik(Kobbervikdalen). På Rundtom (ved Shell/Circle K stasjon) kjøres det rett frem forbi Spar Kristensen. Ta deretter til venstre skiltet inn til Maria Feghtsgate. Blokken er da beliggende på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 280 000,-

Fellesgjeld

Kr 254 214,-

Totalpris

Kr 2 534 214,-

Felleskostnader

Kr 4 328,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1957

Soverom

2

Primærrom

67m2

Bruksareal

78m2

Tomt

7075m2

KR-kode

20.18594

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Maria Fegths gate 5, 3041 Drammen

Andel/leil.nr. 13 i Langbakken Borettslag,

org.nr. 950 581 050

Gnr. 112, bnr. 405 i Drammen kommune

Tomten

Felles eiet tomt på 7.075 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidet med plen, hekk, grøntområder/sitteområder og diverse beplantning.

Leiligheten har en fin og innglasset veranda, med utgang fra stuen. Fra verandaen er det fin utsikt utover nærområdet.

Parkering

22 garasjeplasser og 24 parkeringsplasser som kan leies av borettslaget. Forøvrig vanlig gateparkering.

Leie av garasjeplass og parkeringsplass tildeles etter annsienitet og botid i borettslaget. Leie av p-plass ca. kr. 40,- pr. mnd. og ca. kr. 100,- pr. mnd. i garasjeleie. Nærmere info om garasje/p-plass kan fås v/henv. megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Maria Fegths gate, som er en offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 82 kvm

Totalt bruksareal: 78 kvm

Totalt primærrom: 67 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.11.18 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:

Entre: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Dørcalling.

Soverom 1: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Plassbygget garderobeskap.

Soverom 2: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Plassbygget garderobeskap.

Baderom: FLiser på gulv og vegger, malt tak. Downlights i tak. Varmekabler i gulv. Vegghengt toalett. Servant i seksjon. Dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Meget pent og nyoppusset baderom.

Kjøkken: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Fliser over kjøkkebenk. Downlights i tak. Avtrekkshette.

Oppvaskmaskin, kjøleskap og vaskemaskin kan medfølge, etter nærmere avtale.

Stue: Laminat på gulv, malt panel på vegger, malt tak. Utgang til innglasset og fin veranda.

En bod på ca. 3 kvm. på loftet og to boder på ca. 4 kvm. hver i kjeller. Felles tørkerom med tørketrommel, og et fellesrom.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten gir takstmann vinduer og dører tilstandsgrad 2, øvrige punkter tilstandsgrad 1. Tlitandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og pen 3-roms leilighet med praktisk og fin planløsning. Leiligheten er nyoppusset med nymalte tak og vegger i alle rom, nytt baderom og nyere kjøkken.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på baderom. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det er muligheter for ildsted i stuen.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1956. Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann og kloakkledning samt påbygg på garasjeanlegg. Påbygget til garasjeanlegget benyttes til oppstilling av avfallsdunker til kildesortering. Vann og avløpsledninger samt andre ledninger kan trekkes over borettslagets grunn, samt at kommunen er fritatt for gjerdehold mot eiendommen. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Langbakken Borettslag, som består av 48 leiligheter/andeler fordelt på 3 bygg.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Dugnad samt trappevask må påregnes. Dugnad er frivillig, men det betales kr. 100,- pr. mnd. i felleskostnader, noe som blir tilbakebetalt med 600,- ved deltagelse på dugnad (2 i året).

Dyrehold er ikke tillatt uten godkjenning fra styret.

Foretatt påkostninger de senere år: Byttet glass i vinduer (2015), trukket ny strøm til alle sikringsskap (2014), pusset opp alle baderom (2018).

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kopi av borettslagets årsoppgave, vedtekter, husordensregler m.v. kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og LNRF område i henhold til reguleringsplan Ytterste del av Kobbervik datert 30.09.1954. I henhold til gjeldende kommuneplan er eiendommen godkjent/avsatt til boligformål. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger, kan ledigstilles på kort varsel.

Diverse

Verditakst: kr. 2.250.000,-.

Lånetakst: kr. 1.990.000,-.

Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.328,- pr. mnd. og inkluderer:

Bygningsforsikring, strøm på fellesarealer, revisjon, honorar til forretningsfører og revisor, kabel-tv (grunnpakke), styrehonorar, diverse vedlikehold, kommunale avgifter slik som vann/avløp, feiing og renovasjon. Nedbetaling av andel fellesgjeld samt renter. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Grunnleie: kr. 4.228,-

Dugnad: kr. 100,-

Annen oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Fra 01.01.2019 vil felleskostnadene bli økt med tre hundre kroner til kr. 4.628,-. Økningen gjelder et a-konto-beløp for bruk av varmt vann/felles varmtvannsbereder.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.800kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og har avgift inkludert i månedlige felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Internett leveres av IceNet og koster for selger kr. 299,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr. 2.355.155,-. Av dette beløpet utgjør kr 74.123,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 2
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Drammens museum 2.6 km
Drammensbadet 2.9 km
Marienlyst stadion 3.1 km
Åskollen 4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 93.8 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 2.2 km
Bussholdeplass Maria Fegths gate 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 0.8 km
Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 1.5 km
Treningssenter SATS BASE Strømsø 1.2 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 2 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 0.6 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.8 km
Fjell skole (1-7 kl.) 2 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2 km
Drammen videregående skole 2.8 km
Akademiet videregående skole Drammen 3.6 km

Barnehager

Kobbervik Gård Barnehage (0-5 år) 0.4 km
Solbakken barnehage 0.9 km
St. Hansberget barnehage (0-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 1.7 km
Kjøpesenter CC Drammen 3 km
Postkontor Kiwi Austadveien 1.8 km
Postkontor Strømsø Postkontor 2.2 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 1.7 km
Apotek Boots apotek Strømsø 2.4 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 2.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 4.4 km
Dagligvare Spar Kristensen 0.2 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 0.7 km
Kiosk/video Rundtom Spill 0.6 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 0.7 km
Bensin Circle K Rundtom 0.6 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48 %
Andel kvinner 52 %
Gj.snittalder menn 38,1 år
Gj.snittalder kvinner 40 år
Husholdninger med barn 21,3 %
Husholdninger uten barn 78,7 %
Gj.snitt byggeår 1959
Gj.snitt tomtestørrelse 929
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 2 631 362

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,125 % provisjon av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Minimumsprovisjon utgjør kr. 37.500,-, grunnhonorar kr. 12.500,-, oppgjørshonorar kr. 4.550,-, SmartAnnonsepakke kr. 13.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?