Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 700 000,- for kr 2 700 000,-

Fasade

Fasade - Inngangsparti

Veranda fra hovedetasje

Utsikt fra veranda

Utsikt fra veranda

Terrasse fra underetasje

Fasadebilde hage - høst

Entré / gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Vaskerom

Toalettrom i hovedetasje

Soverom 1 med utgang til terrasse

Soverom 2

Soverom 3

Dronefoto over borettslaget

Plantegning av hovedetasje

Plantegning av underetasje

Kart

Konnerud - Vertikaldelt bolig med fin internbeliggenhet og utsikt - Veranda og terrasse - Garasje

Minkstien 29

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 700 000,-

Konnerud - Vertikaldelt bolig med fin internbeliggenhet og utsikt - Veranda og terrasse - Garasje: Konnerud - Vertikaldelt bolig med fin internbeliggenhet og utsikt - Veranda og terrasse - Garasje

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 700 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 380,-
Fellesgjeld:
Kr 394 808,-
AREAL (P-ROM / BRA)
115 / 119 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger solrikt og usjenert til på Skjelsbekk på Konnerud. Boligen ligger fint til på feltet, høyt og fritt, med utsikt. Rolig og populært boligområde, med gangavstand til Konnerud sentrum med alle servicetilbud. Barnevennlig beliggenhet uten gjennomgangstrafikk og med mange barnefamilier på boligfeltet. Fotballøkke og mange lekeplasser på feltet. Variert alders-sammensetning i boligområdet.

Det finnes mange fritidstilbud på Konnerud. Umiddelbar nærhet til marka med lysløype, merkede turstier og flotte turmuligheter sommer og vinter.

Konnerud IL er et av Norges største og driftigste idrettslag som innehar ulike idrettsanlegg. Kort vei til Drammens største kunstgressanlegg for fotball, med oppvarmet underlag og dermed tilgjengelig hele vinteren. Flott langrennsarena der det har vært arrangert World Cup FIS langrenn med tilhørende standard. Langrennsareanen har kunstsnøanlegg og milevis med skiløyper. 10 min. kjøring til Skoger Golfbane. 5 min. til Imjelt golfbane.

Trygg gangavstand til barne- og ungdomsskole på gangveier/fortau.

Fra boligen er det få minutters gange til bussholdeplass på Skjelsbekk Øvre, og ca. 7 minutters gange til bussholdeplass ved Konnerudsenteret. Fra Drammen sentrum går det buss hvert 10. min. til Konnerudsenteret og hvert 20. min. til Skjelsbekk Øvre, frem til kl. 20:50 på hverdager. Deretter hvert 30 min. 10 min kjøring til jernbanestasjon med parkeringsmuligheter. Toget tar ca. 35 min til Oslo og 15 min til Asker. Flytog fra Drammen 3 ganger i timen, som bruker en time til Gardermoen. For rutetider se www.brakar.no, www.nsb.no og www.flytoget.no.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har 61 privat- og kommunale barnehager. 12 barnehager bare i Konnerud barnehageområde. 3 barnehager ligger i umiddelbar nærhet til boligen er: Røyseplassen, Torsbergskogen og Amicus. Se også kommunens hjemmesider for fullstendig liste over alle barnehager.

Konnerud skole: 1.-7. skoletrinn, ca. 1,6 km gange fra boligen.

Hallermoen skole: 1.-7. skoletrinn, ca. 1,9 km gange fra boligen.

Kontakt gjerne skolekontoret for mer informasjon om inndeling av barneskoler på Konnerud.

Gangavstand til Svensedammen ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med bla. Høgskolen i Sørøst-Norge, se www.usn.no. eller www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Strømsø Torg kjøres til Konnerud, ved Bernåskrysset tas inn til venstre som er Djupdalsveien. Denne følges, ta av andre vei til høyre som er innkjøring til Skjelsbekkskogen Borettslag. Kjør ned bakken til parkeringsplassen. Parker. Gå tilbake ca. 50 meter inn Minkstien til venstre. Følg veien innover ca. 200 meter. Eiendommen er da beliggende rett frem i krysset mellom Røyskattfaret og Minkstien.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 700 000,-

Fellesgjeld

Kr 394 808,-

Totalpris

Kr 3 094 808,-

Felleskostnader

Kr 5 380,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1981

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

115m2

Bruksareal

119m2

Tomt

69999m2

KR-kode

201896

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Minkstien 29, 3033 Drammen.

Gnr. 80, bnr. 714 i Drammen kommune.

Andelsnr. 99 i Skjelsbekkskogen Borettslag, org.nr. 950 614 587.

Tomten

Felles eiet tomt på totalt 69.999 kvm som tilhører borettslaget. Asfalterte adkomstveier. Gruset areal ved inngangspartiet.

Til denne boligen ligger det naturlig en tomteparsell som har en fin og barnevennlig uteplass, som er opparbeidet og beplantet med plen og planter. Veranda med utgang fra stue, og terrasse med utgang fra soverom. Uteplassene har utsikt og fremstår som usjenerte. Gode solforhold.

Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass i borettslagets felles, moderne garasjeanlegg. Garasjen er merket med nummer 6. Gjesteparkering på fellesområde.

Det er i tillegg mulighet for å søke styret om tillatelse til å etablere evt. biloppstillingsplass ved inngangspartiet til boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Interne adkomstveier på feltet tilhører borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningsmassen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 132 kvm

Totalt bruksareal: 119 kvm

Totalt primærrom: 115 kvm

Primærrom:

Hovedetasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, wc: 61 kvm

Underetasje: Gang, 3 soverom, vaskerom, bad: 54 kvm

Sekundærrom:

Underetasje: Bod: 4 kvm

I tillegg har boligen en utvendig bod på ca. 4 kvm ved inngangspartiet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder takstmannens anføring i sin konklusjon om at "innvendig har boligen noe bruksslitasje og oppussing av enkelte rom og overflater kan påregnes. Skade i gulv på badet (hull i belegg og svikt i gulv omtrent midt på baderomsgulvet) og utbedring av badet må påregnes."

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Grunnmasser av fjell, sprengsteinsfylling og pukk. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Grunnmur av betong. Drenering er fra byggeår. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk. Trebjelkelag mellom etasjene. Utvendig liggende kledning. Vinduer med isolerglass. Standard utgangsdør. Saltak med undertak av sponplater. Loftslem med nedfellbar stige. Tekket med takplater. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Terrasseplatting ut fra det ene soverommet. Balkong på ca. 14 m² oppført i trekonstruksjon med adkomst fra stue. Rekkverk med stående bord. Markise over balkong. Utvendig har boligen blitt påkostet og utbedret i senere tid i regi av borettslaget.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Det foreligger tilsynsrapport fra feiervesenet datert 08.04.2015, uten merknader.

Standard

Hovedetasje inneholder:

Entré/vindfang: Inngang via overbygget inngangsparti. Gulvbelegg. Lysmalte overflater.

WC: Gulvbelegg. Lysmalte overflater. WC. Servant.

Gang: Gulvbelegg. Lysmalte overflater. Sikringsskap med automatsikringer. Garderobeskap. Loftsluke med nedfellbar trapp. Loftet har delvis lagt dekke, som gir lagringsplass.

Stue: Lys og romslig stue. Laminat på gulvet. Lysmalte overflater. Peisovn for vedfyring. Uttak for tv-signaler. Utgang til veranda på ca. 14 kvm, og har markise. Verandaen er usjenert og har fin utsikt.

Kjøkken: Lys innredning med god skap- og benkeplass. Fliser over benken. Spiseplass. Laminat på gulvet. Lysmalte overflater i rommet. Frittstående hvitevarer medfølger som utgangspunkt ikke.

Underetasje inneholder:

Gang: Gulvbelegg. Lysmalte overflater.

Vaskerom: Gulvbelegg. Lysmalte overflater. Opplegg for vaskemaskin. Utslagsvask.

Bod: Gulvbelegg. Malte overflater. Fin plass til fryseboks, etc.

Soverom 1: Gulvbelegg. Lysmalte overflater. Verandadør med utgang til terrassen. Anførsel er at håndtak på verandadør er brukket, selger har forsøkt å skaffe nytt, tilsvarende håndtak, men ikke fått tak i dette. Kjøper overtar ansvaret for dette, evt. da å sette inn ny verandadør dersom passende håndtak ikke er å oppdrive.

Soverom 2: Laminat på gulvet. Lysmalte overflater.

Soverom 3: Laminat på gulvet. Lysmalte overflater.

Bad: Fra byggeår og må påregnes oppgradering. Gulvbelegg. Tapet. Servant. Dusjkabinett. Stråleovn.

Utvendig bod ved inngangspartiet.

Oppvarming

Peisovn for vedfyring i stue.

Forøvrig basert på elektisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligen gitt av Drammen kommune datert 25.11.81. Ferdigattest angir at byggingen av Minkstien 29/31 ble påbegynt 28.04.1981, dette settes derfor som byggeår i markedsføringen. Prosjektet ble byggesøkt i 1979.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. Vi gjør oppmerksom på at enkelte rom ikke nødvendigvis tilfredsstiller plan- og bygningslovens krav til varig opphold.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle boligen:

Dagboknr. 9561, tinglyst: 30.12.1980: Elektriske kraftlinjer.

Dagboknr. 2198, tinglyst 23.03.1981: Erklæring/avtale vedr. borettslagets vann- og avløpsledning.

Servituttene vil følge på borettslagets eiendom.

Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier, det er ikke utført radonmåling. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Skjelsbekkskogen borettslag, orgnr. 950 614 587.

Borettslaget består av 144 boliger fordelt på 69 bygninger.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Formann er Marius Meyer, Minkstien 42, epost: styretssbrl@gmail.com.

Borettslaget har forsikret bygningsmassen i Gjensidige skadeforsikring.

Dyrehold er tillatt på spesielle vilkår som blant går på at dyrehold ikke skal være til sjenanse for andre.

Saker som har vært og er under arbeid i 2016 er bla. tak, vedlikehold, ballplass, garasjer, søknader fra beboere, biloppstillingsplasser, brannsikkerhet, dugnad, fartsdumper, varmekabel, økonomi, vinduer, vaktemester, snekker, bytte av forsikringsselskap, reguleringsplan, grunnmurer, HMS, lån/bytte av bank, reforhandling av tv/internett forhandler, flytting av postkasser, besparelse vedr. renovasjon/søppelstasjoner, snømåking, vurdering av forretningsfører, interne rutinger vedr. effektivisering av interne prosesser. Framover skal borettslaget ha fokus på vedlikehold av vinduer, tak, grunnmur og yttervegger, fartsdumper, økonomi, vaktmester, snekkerstillingbesparelse, reguleringsplan, HMS, snømåking, interne rutiner og autovern i Djupdalsveien ved Minkstien 38-44.

På generalforsamling i 2017 ble det ikke vedtatt påkostninger, utover at styret skal undersøke muligheten for utelys i Røyskattfaret og Minkstien.

Det foreligger dermed ikke planer pt. som ventes å påvirke andel felleskostnader/fellesgjeld.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Nedre Buskerud boligbyggelag praktiserer en ukes forkjøpsrett; fra torsdag til torsdag.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for området skjellsbekk øvre/nedre datert 15.03.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser (kommuneplanens arealdel datert 26.02.2008.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst, kontakt evt. megler for mer informasjon omkring dette.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.380,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, renter på andel fellesgjeld, tv-signaler (Viken Fiber grunnpakke med PVR dekoder med opptaksfunksjon m.m.), internett 80/80-hastighet (Viken Fiber grunnpakke), a-konto vann/avløp, renovasjon, forretningsførsel, snøbrøyting, avsetning til utvendig vedlikehold.

Felleskostnadene fordeles slik:

Grunnleie: kr 4.682,-

Dugnad: kr 42,-

Akonto vann: kr 631,-

Gebyr for papirfaktura: kr 25,-

Det må i tillegg påregnes utgifter til strøm/nettleie og innboforsikring.

Boligen hadde i 2017 et strømforbruk på ca. 11.800 kWt ifølge Glitre Energi.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.706.709,-. I tillegg utgjør kr 394.808,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men som følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,- som faktureres direkte fra forretningsfører.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Konnerud 47
Kirkesogn Konnerud

Steder i nærheten

Konnerud fysioterapi/kiropraktor 0.8 km
Konnerud legesenter 1.1 km
Marienlyst stadion 5.3 km
Drammens museum 5.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 100.2 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 6.5 km
Bussholdeplass Skjellsbekk nedre 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torsbergbanen 0.9 km
Idrettsanlegg Konnerud fotballbaner 0.9 km
Treningssenter EVO Konnerud 0.9 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 6.1 km

Steder av interesse

Skoler

Hallermoen skole (1-7 kl.) 1.3 km
Konnerud skole (1-7 kl.) 1.5 km
Svensedammen skole (8-10 kl.) 1.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 5.7 km
Heltberg vgs. Drammen 5.8 km

Barnehager

Torsbergskogen andelsbarnehage (0-6 år) 0.4 km
Konnerud barnehage (1-5 år) 0.7 km
Røyseplassen barnehage (0-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Konnerudsenteret 0.7 km
Kjøpesenter Strømsø Senter 6.7 km
Postkontor Coop Prix Konnerud 0.9 km
Postkontor Strømsø Postkontor 6.3 km
Apotek Boots apotek Konnerud 0.8 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 6.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 7.9 km
Dagligvare Meny Konnerud 0.8 km
Dagligvare Kiwi Konnerud 0.8 km
Kiosk/video Nybyen Nærkjøp 5.4 km
Kiosk/video Mix No 19 Video og Kiosk 5.6 km
Bensin Circle K Konnerud 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,7 %
Andel kvinner 51,3 %
Gj.snittalder menn 35,7 år
Gj.snittalder kvinner 38,2 år
Husholdninger med barn 45,2 %
Husholdninger uten barn 54,8 %
Gj.snitt byggeår 1975
Gj.snitt tomtestørrelse 2612
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Konnerud 47 832 323

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis. Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?