Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 800 000,- for kr 2 800 000,-

Velkommen til Møllergata 48 - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen

Stue

Stue

Stue

Stue

 

Kjøkken

Kjøkken

Balkong

Balkong

Balkong

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Bad

Entré

Entré

Frodig og stille indre gårdsrom

Indre gårdsrom

Kart

Nærområdet - Torggata

Nærområdet - Kristiparken

Nærområdet - Sofienbergparken

Nærområdet - Mathallen

Nærområdet - Grünerløkka

Nærområdet - Grünerløkka

Nærområdet - Oslo sentrum

Nærområdet - Oslo sentralbanestasjon

Plantegning

Fredensborg - Superflott 2-roms fra 2005 - Balkong - Heis - V.vann, fyr & strøm inkl. - IN-ordning - Felles takterrasse

Møllergata 48

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 450 000,-

Fredensborg - Superflott 2-roms fra 2005 - Balkong - Heis - V.vann, fyr & strøm inkl. - IN-ordning - Felles takterrasse: Fredensborg - Superflott 2-roms fra 2005 - Balkong - Heis - V.vann, fyr & strøm inkl. - IN-ordning - Felles takterrasse

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 8 488,-
Fellesgjeld:
Kr 1 049 620,-
AREAL (P-ROM / BRA)
48 / 48 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

En meget sentral og attraktiv beliggenhet på Fredensborg med kort vei til alle fasiliteter. Fredensborg har de siste årene virkelig plassert seg som en av Oslos populære bydeler grunnet sine idylliske omgivelser preget av klassiske bygårder og eldre småhus, grøntområder og parkanlegg, samtidig som det ligger midt i Oslo. Nærområdet kan by på alt fra Damstredet og Dops gate med nostalgisk småhusbebyggelse til Oslo sentrums hovedgater.

Området har et rikt servicetilbud med alt man kan ønske seg for den urbane beboer, samtidig som man er rolig tilbaketrukket ved Kristparken. Stort utvalg av kaféer og restauranter, take-away og matvarebutikker i området rundt. Den populære pizzarestauranten "Den Gode" er nærmeste nabo og kan foruten pizza by på shuffle board i kjelleren. Er du glad i hamburger er noen av byens beste steder like ved. I Møllergata finner du Illegal og Munchies ligger i Bernt Ankers Gate, noen få minutter unna leiligheten. Rundt Youngstorget er det også en rekke populære utesteder.

Gode tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva samt i parker og grønne lunger som vakre Vår Frelser Gravlund, St. Hanshaugparken og i Kristparken. I sistnevnte er det nylig installert et utendørs treningsanlegg, og man har det som på folkemunne kalles for en Tuftepark. Det er også gangavstand til Sofienbergparken og Birkelunden på Grünerløkka.

Beliggende midt mellom Sentrum, Grünerløkka og St. Hanshaugen har man alle sentrale bydeler innen gangavstand. Kun 10 minutters gange til St. Hanshaugen, Grünerløkka, Torggata og Karl Johan, samt ca. 20 min til Majorstuen og Bislett. Like ved ligger også nyutviklede Vulkan og Mathallen, samt nyoppussede, trendy Torggata, med mange av Oslos mest populære spise- og utesteder.

Svært god tilgang til offentlig kommunikasjon med nærhet til en rekke busser, trikker og t-bane. Skal du ut og fly er det bare å gå til Oslo S og Flytoget.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 450 000,-

Fellesgjeld

Kr 1 049 620,-

Totalpris

Kr 3 499 620,-

Felleskostnader

Kr 8 488,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

2005

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

48m2

Bruksareal

48m2

Tomt

1117m2

KR-kode

371890

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 2
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Møllergata 48, 0179 Oslo

Gnr. 208, bnr. 939, i Oslo kommune.

Leil.nr. 2010, andelsnr. 45,

Jess Carlsen Borettslag, org.nr. 886 261 772

Tomten

Eiet tomt på 1.117 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet gårdsrom med fine lekeareal, plen, beplantning, trær, benker, hellelagte internveier, sykkelparkering, prydbusker m.m. Kun beboerne har adkomst via portrom og trappeoppganger med heis.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Det er parkeringskjeller i borettslaget hvor det tidvis er garasjeplasser til salg/utleie i privat regi.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 54 kvm

Totalt bruksareal: 48 kvm

Totalt primærrom: 48 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 4 kvm. beliggende i melometasje (mellom 1. og 2. etasje).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.05.2018 utført av Erik Øyum.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Standard

Vi har gleden av å presentere en lys og meget pen 2-roms andelsleilighet fra 2005 i boligblokkens 2. etasje. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med malte vegger, flislagt bad med varmekabler og parkett på gulv. Leiligheten har utgang til balkong på ca. 4 kvm., god planløsning og supersentral beliggenhet! Leiligheten er vendt ut mot en enveiskjørt og trafikkstille gate.

Kort fortalt:

- Praktisk og god planløsning

- Meget sentralt - kort vei til "alt"

- Oppvarming med fjernvarme gir lave strømutgifter

- Moderne og god standard

- Gulv belagt med parkett i stue/kjøkken, entré og soverom samt fliser på bad.

- Heis

- Perfekt for førstegangskjøpere

- Hyggelige fellesområder i indre gårdsrom

- Ingen dokumentavgift!

- Felles takterrasse med flotte sol- og utsiktsforhold

- Populært område

- IN-ordning

- Gunstig rente på fellesgjeld (1,57%)

Nærmere innhold:

Entré:

Lysmalt og praktisk entré med plass til klesavheng og skostativ. Fastmontert garderobeskap gir fine oppbevaringsmuligheter. Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i gangen.

Stue:

Romslig og luftig stue med stort vindu mot rolig, trafikkstille gate. Stuen har plass til sofagruppe, spisebord, tv-seksjon m.m. Fra stuen er det utgang til den vestvendte balkongen på ca 4 kvm. med gode solforhold mellom 14:00-20:00 sommerstid. Her er det plass til utemøbler og grill.

Kjøkken:

Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Pen gråmalt kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter og rustfrie håndtak. Laminat kjøkkenbenk med oppvaskkum og fliser mellom overskap og benkeplate. Nye hvitevarer med innebygget stekeovn og induksjon koketopp. Nisje til kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk.

Baderom:

Flislagt baderom med varmekabler i gulv, downlights i himling, vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin. Innmurt speil over servant med underskap. Varmtvann leveres fra fellesanlegg.

Soverom:

Innbydende soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap. Soverommet vender ut mot trafikkstille gate.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved radiatorer tilkoblet fjernvarme. Det er elektrisk gulvvarme i baderomsgulvet.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.11.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst ni servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, rett til bruk av rømningsveier, bruksrett til sykkelplasser og til grunn for reperasjon og vedlikehold, vann- og avløp, vedr. bruk av avfallsrom, heis og trapperom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet Jess Carlsen Borettslag.

- Borettslaget består av 98 andelsleiligheter.

- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Alt dyrehold skal meddeles styret.

- Borettslagets eiendommer er forsikret hos Gjensidige Forsikring, polisenummer 83222700.

- Borettslaget har egne nettsider: www.jesscarlsen.no

Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år/ pr kvartal mot innkrevd á kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig / kvartalsvis. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016 – Spyling av alle kloakkrør. Utarbeidet tilstandsrapport fra OBOS Prosjekt.

2014 – Større vedlikehold av heisene.

2013 – Spyling av alle kloakkrør samt montering av stakeluker.

2012 – Utvendig maling av alle vinduer.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for ytterligere informasjon.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3913 datert 19.06.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 8.419,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto strøm/ fyring/ varmtvann, kapitalkostnader, trappevask, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, felles forsikring m.m.

Herav:

Felleskostnader: kr 1.746,-

Kabel-tv/ bredbånd: kr 270,-

Strøm, oppvarming, v.vann: kr 464,-

Kapitalkost. lån 1 HUS601: kr 5.939,-

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Nåværende eier har ikke oversikt over strømforbruk for boligen da kostnader knyttet til strøm er inkludert i felleskostnadene.

Boligen er tilknyttet Riks-TV som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger i utgangspunktet ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.507.708,-. Av dette beløpet utgjør kr 1.049.620,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets Sentrum II Rode 8
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

Ankerbrua 0.4 km
Rockefeller 0.4 km
Grünerbrua 0.5 km
Deichmanske bibliotek 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.8 km
Sentralstasjon Oslo S 1.2 km
T-bane stasjon Jernbanetorget T-banestasjon 0.9 km
Trikkeholdeplass Hausmanns gate 0.5 km
Bussholdeplass Jakob kirke 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.6 km
Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 1.1 km
Treningssenter Skippern Squash 0.4 km
Treningssenter Torggata Bad Tr.senter 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

Møllergata skole (1-7 kl.) 0.1 km
St. Sunniva skole (1-10 kl.) 0.6 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 1.2 km
Vahl skole (1-7 kl.) 1.2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 2.9 km
Elvebakken videregående skole 0.2 km
Edvard Munch videregående skole 0.6 km

Barnehager

Hausmannsgate Espira barnehage (0-6 år) 0.2 km
Kristent interkulturell arbeidsbhg. 0.5 km
Hammersborg barnehage (1-5 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gunerius Shoppingsenter 0.7 km
Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.8 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0.7 km
Postkontor Grünerløkka Postkontor 0.8 km
Apotek Ditt apotek Anker 0.4 km
Apotek Vitusapotek Youngstorget 0.5 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Oslo City Vinmonopol 0.9 km
Dagligvare Kiwi Fredensborg 0.2 km
Dagligvare Bunnpris Møllergaten 0.3 km
Kiosk/video 7-Eleven Torgt./Osterhaugsgate 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Anker Studentboliger 0.5 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 0.9 km
Bensin Circle K Kiellands plass 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 56,2 %
Andel kvinner 43,8 %
Gj.snittalder menn 36,7 år
Gj.snittalder kvinner 33,8 år
Husholdninger med barn 11,2 %
Husholdninger uten barn 88,8 %
Gj.snitt byggeår 1989
Gj.snitt tomtestørrelse 115
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Sentrum II Rode 8 1075 770

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?