Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 800 000,- for kr 3 800 000,-

Meget tiltalende og lys eierseksjonsleilighet med god romfølelse i 3. etasje, Narverød Park. P-plass i garasjekjeller med heisadkomst!

Gjennomgående, lys og tiltalende leilighet.

Fin utsikt over nabolag fra vestvendt balkong med ettermiddags- og kveldssol

Stor vestvendt og solrik overbygget terrasse med spesielt god takhøyde og fjernbetjent terrassemarkise

Stor lys og trivelig vinkelstue med spisestue, salong og TV-stue

Salong i stuen - utgang via heve-/skyvedør til balkong som gir mye lys inn i rommet

Salong / spisestue i god harmoni!

Salong / spisestue sett fra kjøkken

Koselig og praktisk spisestue i kort avstand fra leilighetens kjøkken

Lun og koselig TV-stue i vinkel av stuen

Meget tiltalende innredet kjøkken med en praktisk arbeidsbenk / spiseplass med tilleggsinnredning

Pent innredet kjøkken med integrerte hvitevarer i åpen løsning mot stue / spisestue

Kjøkken i god kvalitet

Østvendt og romslig hovedsoverom med direkte adkomst til hovedbad/wc via walkin closet

Hovedsoverom mot walkin closet

Walkin closet

Hovedbad

Delikat innredet hovedbad/wc

Hovedbad

Hovedbad

Romslig soverom 2

Tiltalende og praktisk innredet kombinert vaskerom/bad/wc

Kombinert vaskerom/bad/wc

Romslig entré/hall med skyvedørsgarderobe i åpen løsning mot stuen

Kort vei fra trapperom/heishus til leilighetens inngangsparti

Hyggelig inngangsparti

Vestvendt fasade

Pene opparbeidede uteområder i Sameiet Narverød Park

Hyggelig opparbeidet uteområde med lekeplass

3D plantegning, Narverødveien 55P, snr. 30 (gjennomgående leilighet på et plan i 3. etasje)

Tønsberg/Narverød Park

Narverødveien 55 P

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 090 000,-

Tønsberg/Narverød Park: Gjennomgående, lys og tiltalende eierleilighet med god standard - 3. etasje - 2 bad - garasjeplass

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 090 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 761,-
Fellesgjeld:
Kr 6 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
102 / 102 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger vestvendt, lyst og trivelig til i 3. etasje i Sameiet Narverød Park på Snippen på Råel ca. 4 km fra Tønsberg sentrum. Meget solrik beliggenhet med stor, overbygget vestvendt balkong med ettermiddags- og kveldssol. Fra balkongen har en utsikt til pent opparbeidet utomhusareal. Kort vei til sjøen og strender. Flott turområde med lysløype i umiddelbar nærhet. Gangavstand til KIWI dagligvareforretning. Barneskole på Tolvsrød og Husvik. Ungdomsskole på Tolvsrød. Ulike forretninger på Tolvsrød og Olsrød Park.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum følg Halfdan Wilhelmsens Allé og hold høyre felt over jernbaneovergangen videre over i Halfdan Wilhelmsens Allé til høyre (459). Følg forbi Vestfold Sentralsykehus og ned til rundkjøringen og ta av 2. avkjørsel (469). Følg til neste rundkjøring og ta av 2. avkjørsel inn i Valløveien (311). Følg til neste rundkjøring og ta av 1. avkjørsel (311). Følg så til neste rundkjøring og ta 2. avkjørsel (311). Hold til høyre i lyskryss inn i Presterødalleen (505) og hold til venstre over i Narverødveien (509) og følg fram til rundkjøring og ta 3. avkjørsel videre på Narverødveien og ta deretter 2. avkjørsel til høyre inn til Narverød Park. Innerste bygg på høyre hånd.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 090 000,-

Fellesgjeld

Kr 6 000,-

Totalpris

Kr 4 096 000,-

Felleskostnader

Kr 3 761,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

2012

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

102m2

Bruksareal

102m2

Tomt

15288m2

KR-kode

21.18115

Energimerke
Energikarakter: B / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Narverødveien 55 P, 3124 Tønsberg

Gnr. 150, bnr. 52, snr. 30 i Tønsberg kommune.

Tomten

Pent opparbeidet felles utomhusareal i sameiet bestående av bl.a. plen, gangstier, hekker, beplanting, pen steinlagt patio med pergola, lekeplass og asfaltert veiadkomst og parkeringsplasser med steinlagt inngangsparti.

Parkering

Leiligheten har tilhørende garasjeplass i byggets parkerings-/garasjekjeller, hvor en har aut. fjernbetjent portåpner. En tar heis direkte opp til utvendig svalegang med inngang til leiligheten. Forøvrig utvendig parkering/gjesteparkering. Felles sykkelparkering i parkeringskjeller. Regler rundt biloppstillingsplasser i garasjeanlegg er regulert i "avtale om bruksrett til garasjeplass i parkeringskjeller Narverød Park i Tønsberg".

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 111 kvm

Totalt bruksareal: 102 kvm + 4 kvm kjellerbod og 1,9 kvm bod med adkomst fra balkong.

Totalt primærrom: 102 kvm

Bruksareal:

Leilighet 102 kvm

Primærrom:

Leilighet:

3. etasje 102 kvm: Entré/hall, stue, kjøkken, 2 soverom, omkledningsrom/walkin closet, bad/wc og bad/wc/vaskerom.

I tillegg disponerer boligen kjellerbod på 4 kvm og bod på 1,9 kvm med adkomst fra balkong.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.10.2018 utført av Boligtakst Vestfold AS.

Bebyggelse og byggemåte

Leilighetsbygg oppført i fire etasjeplan, hvorav det fjerde etasjeplanet er trukket inn på taket av bygget som gjør at nærværende leilighet får en spesielt god takhøyde på den overbyggede balkongen og slipper mye lys inn i leiligheten. I tillegg kommer etasjen med felles parkeringskjeller. Bygningen er oppført med betongdekker på et bæresystem av stål og betong. Etasjeskiller og skillevegger mellom leilighetene er av betong. Innvendige skillevegger i leilighetene er for øvrig kledd med malt gips. Yttervegger i isolert bindingsverk med fasadekledning forblendet i en kombinasjon av tre og teglstein.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer fra takstmann at leiligheten gir et godt inntrykk og boligsalgsrapporten har TG 1 på samtlige bygningsdeler. Leiligheten er velholdt med vanlig bruksslitasje. Det gjøres særskilt oppmerksom på at sluk under vaskemaskin ikke er vurdert av takstmann. Innvendige vannledninger i plast fra 2012. Innvendige avløpsledninger i plast/PVC fra 2012. Det kan ikke utelukkes at deler av ledningsnett kan være i annen utførelse enn foran beskrevet.

Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema at Sameiet Narverød Park forhandler med utbygger om diverse utbedringer/reklamasjoner, hvor det også henvises til salgsoppgavens punkt "DIVERSE" hvor dette redegjøres for. Videre er det av selger informert om at det er observert noen få sølvkre/skjeggkre på det ene badet. Selger har derfor valgt å kontakte Pelias som har satt ut limfeller, og det er også tettet med silicon rundt sluker etc.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

En meget tiltalende, lys og gjennomgående leilighet i 3. etasje med god innvendig standard og planløsning. Leiligheten har en spesiell god romfølelse hvor en kommer inn i en stor entré/hall hvor leiligheten så åpner seg mot en lys og delikat stue hvor en har TV-stue i vinkel av stuen (med mulighet for frigjøring av et ekstra soverom) og en romslig spisestue utenfor kjøkkenet i stuen. Leiligheten har felles adkomst via trapperom/heisrom med adkomst til leiligheten fra utvendig svalegang. Porttelefon med aut. døråpner. Heis direkte fra parkerings-/garasjekjeller. Her får du mye leilighet for pengene!

2 østvendte og svale soverom.

Fra stuen har en utgang til ca. 16 kvm vestvendt overbygget balkong med spesielt god takhøyde som slipper mye lys inn i stuen. Det er installert elektrisk, fjernstyrt terrassemarkise på balkong og innvendige lameller i stue på heve-/skyvedør mot balkong. Balkonggulv er også oppgradert.

Lys eikeparkett på gulv, fliser i baderommene. Lysmalte veggflater med en pen kontrastvegg i TV-stue (stuen er oppmalt i en lun og behagelig fargetone, mens de øvrige rommene har hvitmalte veggflater), fliser på vegger i baderommene. Malte betongelementer i himlinger med nedforede, malte himlinger i baderommene.

Leilighetens kjøkken, som ligger i delvis åpen og tilbaketrukket løsning mot stuen, har en pen "Sigdal" innredning i hjørneløsning med hvite, profilerte fronter, lys eik laminat benkeplater, veggfliser under overskap mot benker, lysarmaturer under overskap og hylle over arbeidsbenk, "Beha" integrerte hvitevarer bestående av: Kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin og stekeovn, keramisk platetopp og pen innsatt tilleggsinnredning med glatte, hvite fronter med fasede håndgrep og en praktisk og koselig arbeidsplass/arbeidsbenk/spiseplass. Ventilator mot balansert ventilasjonssystem i leiligheten. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Leiligheten har et delikat innredet hovedbad med fliser på gulv med varmekabel og fliser på vegger. Vegghengt toalett, dusjhjørne, pen baderomsinnredning (120 cm) med glatte, hvite fronter, speil, lysarmatur og 2 overskap med hylle, høyskap med innredning for lagring av støvsuger m.m. Lysspotter i himling. Hovedbadet har adkomst fra entré/hall og direkte adkomst fra hovedsoverom via omkledningsrom/walkin closet.

Leiligheten har også et praktisk innredet kombinert bad/wc/vaskerom som egener seg godt til et gjestebad. Baderommet har fliser på gulv med varmekabel og fliser på vegger. Toalett, dusjhjørne, og skapinnredning (60 cm) med servant, speil og lysarmatur samt en praktisk arbeidsbenk med varmtvannsbereder under benk hvor det også er opplegg for vaskemaskin og plass for tørketrommel. Over arbeidsbenken har en også 2 doble overskap med glatte, hvite skapfronter.

Løse kommoder og skap på hovedsoverom medfølger ikke i handelen. I soverom 2 medfølger kun dobbelt garderobeskap i handelen.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

TV og bredbånd:

Sameiet har felles avtale med Canal Digital (fibernett) med TV og bredbånd som er inkludert i månedlige felleskostnader. Mulighet for oppgradering med faktura til sameier.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med varmekabel i baderomsgulvene, elektrisk peis i stuen og ellers med termostatstyrte panelovner. Balansert ventilasjonsanlegg sørger for et behagelig og sunt inneklima.

Ferdigattest

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 04.07.2016 som erstatning for tidligere midlertidig brukstillatelse av 31.10.2012. Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for alle de tre bygningene på eiendommen. Kopi av midlertidig brukstillatelse fåes ved henvendelse til megler.

Alle punkt i midlertidig brukstillatelse av 04.07.2016 utenom ventilasjon skal nå være lukket og i orden iflg. innlevert bekreftelse fra utbygger overfor Tønsberg kommune.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 12 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:

Dagboknr 888768, tinglyst 23.10.2012, type heftelse: BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKKLEDNING Det gis rettighet for Tønsberg kommune å vedlikeholde/skifte VA-ledninger over eiendommen gnr. 150 bnr. 52 i Tønsberg kommune. Eiendommen skal settes i samme stand som før gravearbeider ble igangsatt.

Dagboknr 1033998, tinglyst 05.12.2012, type heftelse: BESTEMMELSE OM PARKERING Snippenskogen AS gis bruksrett til 12 av 65 parkeringsplasser i eiendommens parkeringsanlegg innendørs på gnr. 150 bnr. 52 i Tønsberg kommune hvor parkeringsanleggene ligger i Narverødveien 55 i underetasjen i Hus 1, Hus 2 og Hus 3.

Dagboknr 1034010, tinglyst 05.12.2012, type heftelse: BESTEMMELSE OM VEG Eiendommene gnr. 150 bnr. 13, 14, 214, 215 og 216 i Tønsberg kommune gis bruksrett til å benytte areal som veiadkomst over eiendommen gnr. 150 bnr. 52 i Tønsberg kommune. Eventuelle oppgraderingskostnader av adkomstareal skal utføres og bekostes av rettighetshaver. Ved etablering av nye matrikler fra rettighetshavere skal de nye matriklene ha samme rettighet.

De øvrige servituttene omhandler: Eldre bestemmelser om bl.a. vei samt vann/kloakkledninger.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter de tinglyste servitutter.

Kopi av tinglyste servitutter kan fåes ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Sameier har fri og ubegrenset adgang til hel eller delvis utleie av leiligheten. Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Narverød Park, med sameiebrøk 103/5167.

Sameiet består av 51 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold: Det er som hovedregel tillatt å ha kjæledyr i Narverød Park. Ved ønske om å anskaffe nye kjæledyr (også re-anskaffelse), skal dette dog godkjennes av styret før anskaffelse kan skje. Dette skal gjøres på eget skjema, som fås ved henvendelse til styret. Gjennom godkjent søknad forplikter sameieren seg til at kjæledyret ikke må være til sjenanse for øvrige sameiere. Ved eventuelle gjentatte klager, kan styret vurdere å eventuelt trekke godkjenning tilbake. Lufting av kjæledyr skal skje ved at man beveger seg ut av sameiets område. Det er forøvrig ikke tillatt å mate fugler eller andre dyr hverken på balkonger, terrasser eller i sameiets fellesområde. Dette kan medføre invasjon av skadedyr.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

De øvrige sameiere har ikke forkjøpsrett.

Årsresultat pr. 31.12.2017 kr 141.756,- har gått til reduksjon i udekket tap.

Sameiet hadde pr. 31.12.2017 et udekket tap på -kr 191.366,- ifm. at sameiet har gjennomført rehabiliterings- og vedlikeholdsprosjekter. Den manglende likviditeten er blitt finansiert ved låneopptak.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til felles avkjørsel, felles grøntareal, boliger og gangvei i henhold til reguleringsplan, planid. 704 53031 Snippenområdet med vedtaksdato 5.9.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.09.2007 (mindre endring vedtatt i UBA-sak: 222/16 den 25.11.2016). Det eksisterer ingen planforslag eller er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det vil bli holdt dugnad 2 ganger i året, vår og høst (sameiet har valgt egen dugnadskomité).

Felleskostnader vil pr. 01.01.2019 bli økt med konsumprisindeks 3,9% etter husleiebrøk jfr. opplysning fra forretningsfører.

På ordinært årsmøte 18.04.2018 ble orientert angående status reklamasjoner / sak mot utbygger, hvor saken skal opp på ekstraordinært årsmøte 18.04.2018 etter ordinært årsmøte.

I ekstraordinært årsmøte 18.04.2018 ble redegjort for forlikstilbud i fra Snippenskogen AS angående feil og mangler og veien videre behandlet. I tilbudet ble det kun gitt 1 million til å dekke Sameiet Narverød Park sine kostnader, som pr. 18.04.2018 er på over kr 1.800.000,-. Tilbudet gjalt kun utbedring av ventilasjon. Alle andre reklamasjoner ble avslått.

Styret i Sameiet Narverød Park uttaler at skal sameiet betale resterende

kr 800.000,- + alle utbedringer, må en øke felleskostnader.

Kommer en ikke i mål med rettsforlik, mekling, forhandlinger osv., skal sameiet gi klarsignal før en eventuell videre prosess iverksettes. Dette betyr at det må kalles inn til ekstraordinært årsmøte og sameiet må på nytt forelegges videre prosess og risiko. Det er innkalt til nytt ekstraordinært årsmøte er den 24.10.2018 vedrørende veien videre.

Innkalling til og protokoll fra ekstraordinært årsmøte kan fåes ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.761,- pr. mnd. og inkluderer: Drift og vedlikeholdskostnader av bygninger, elektro, utvendig anlegg, heisanlegg, brannsikring, venitlasjonsanlegg og garasjeanlegg, bygningsforsikring, kommunale avgifter, energi/fyring på fellesareal, TV-avtale, bredbånd, styrehonorar, forretningsførerhonorar, revisjonshonorar og andre driftskostnader i sameiet og fordeler seg slik:

- Ventilasjonsfilter kr 61,-

- Felleskostnader kr 2.817,-

- TV/Internett kr 541,-

- Rehabilitering kr 342,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.000 kwh. pr. år.

Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 108.867,-.

Av dette beløpet utgjør kr 6.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Tønsberg
Grunnkrets Teigen
Kirkesogn Søndre Slagen

Steder i nærheten

Husvik 1.5 km
Klopp 1.6 km
Presterød 2.2 km
Gårdbo 3.6 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 28.3 km
Jernbanestasjon Tønsberg 4.4 km
Bussholdeplass Snippen 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Slagenhallen 1.9 km
Idrettsanlegg Flint fotballbaner 2.9 km
Treningssenter Level treningssenter 2.2 km
Treningssenter Tønsberg Velotell 2.4 km

Steder av interesse

Skoler

Husvik skole (1-7 kl.) 1.4 km
Elihu Kristne Grunnskole (1-10 kl.) 1.6 km
Presterød skole (1-7 kl.) 2.1 km
Sandeåsen skole (1-7 kl.) 2.5 km
Presterød ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
Færder videregående skole 5.4 km
Greveskogen videregående skole 5.4 km

Barnehager

Råelåsen barnehage (0-6 år) 0.5 km
Ingas Tigergutt familiebhg 1.1 km
Regnbuen barnehage (1-5 år) 1.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tolvsrød Senter 2.9 km
Kjøpesenter Farmandstredet 4.3 km
Postkontor Meny Råel 1.1 km
Postkontor Rema 1000 Olsrød 2.2 km
Apotek Boots apotek Olsrød 2.3 km
Apotek Boots apotek Tolvsrød 2.9 km
Vinmonopol Tønsberg Vinmonopol 4.3 km
Vinmonopol Nøtterøy Vinmonopol 6 km
Dagligvare Meny Råel 1.1 km
Dagligvare Joker Jarlsø 1.7 km
Kiosk/video Jafs Tolvsrød 2.1 km
Kiosk/video Sofus Storkiosk 2.1 km
Bensin Best Tolvsrød 2.8 km
Bensin Esso Kilen 3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,1 %
Andel kvinner 49,9 %
Gj.snittalder menn 41,5 år
Gj.snittalder kvinner 46 år
Husholdninger med barn 31,3 %
Husholdninger uten barn 68,7 %
Gj.snitt byggeår 1969
Gj.snitt tomtestørrelse 2312
Område Personer Husholdninger
Kommune: Tønsberg 44922 21584
Grunnkrets: Teigen 930 403

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,88% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 11.500,-

Visningshonorar: kr 0,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Eirik Roberg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?