Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 100 000,- for kr 3 100 000,-

Stue

Veranda

Fasade kopi

Utsikt

Veranda

Veranda

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Spisestue

Spisestue og kjøkken

Kjøkken

Vaskerom

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken og spisestue

Entré

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Terrasse

Bad

Bad

Bad

Fasade/inngangsparti

Fasade

Fasade

Floorplan letterhead - Nedre Slottsgate 3b - Leilighet - 3D Floor Plan

Tønsberg sentrum

Nedre Slottsgate 3 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 200 000,-

Tønsberg sentrum: Pen og praktisk leilighet i 2. etg. Herfra er det koselig utsikt over nabolaget og sjøen!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 127,-
Fellesgjeld:
Kr 338 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
80 / 80 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Nedre Slottsgate har en flott beliggenhet i bykjernen ved foten av Slottsfjellet med få meter ned til bryggen og gjestehavnen og det er 3 kvartaler til torvet, her er det et mangfold forretninger, kjøpesentre, cafeer, et sjeldent flott bibliotek og alt man kan ønske seg av tilbud. Eiendommen ligger rett ved sjarmerende Nordbyen og flotte turområder, kun en liten spasertur opp til Tønsbergs tak - Slottsfjellet - hvor man kan nyte utsikten i et terreng med «et historisk sus. Tar man turen gjennom Nordbyen og man er straks på Grevestien, som går til Ilene naturreservat, ønsker man en lengere tur kan man ta seg over til «Gullkronen» en fredet liten skog, som er i eie av Wedel Jarlsberg. Det flotte bryggeområdet med gjestehavnen, mange hyggelige restauranter og kinoen ligger og venter på besøk – her er det koselig å trekke inn en kald vinterkveld og på sommeren er det et yrende liv på denne strekningen. Fra leilighet og den store terrassen har man et hyggelig utsyn til Domkirken og ett koselig nabolag.

Barnehager og skoler

Træleborg barneskole og Byskogen ungdomskole. Barnehager i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Leiligheten ligger ovenfor Domkirken. Med adkomst til leiligheten både fra Nedre Slottgate samt fra byggets bakside (bakkeplan uten trapper). Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 200 000,-

Fellesgjeld

Kr 338 000,-

Totalpris

Kr 3 538 000,-

Felleskostnader

Kr 4 127,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1977

Soverom

2

Primærrom

80m2

Bruksareal

80m2

Tomt

2296m2

KR-kode

2117186

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Nedre Slottsgate 3 B, 3111 Tønsberg

Gnr. 1001, bnr. 207 i Tønsberg kommune.

Andelsnr. 20,

Slottsbakken 2 Borettslag A/L, org.nr. 953 425 955

Tomten

Festet tomt på 2.296 kvm hvor borettslaget er fester. Grunneier er Tønsberg kommune.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Som andelseier kan man søke garasje-/parkeringsplass. Tildeling skjer etter ansiennitet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 91 kvm

Totalt bruksareal: 80 kvm

Totalt primærrom: 80 kvm

Bruksareal:

Leilighet 80 kvm

Primærrom:

Leilighet:

2. etasje 80 kvm: Bad, gang/entré, stue/kjøkken, 2 soverom og vaskerom

I tillegg disponerer boligen 1 bod i felles gang samt 1 bod i 1. etasje (ikke medtatt i måling iht måleregler.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.01.2018 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Andelsleilighet i 2. etasje i en lavblokk over 3. etasjer i et etablert borettslag fra 1977. Bygningen er oppført i betong og tradisjonelt bindingsverk på støpt plate. Fasader med fuget teglstein og liggende kledning. Felles adkomst med dørtelefon og trapp mellom etasjene.

Det medfølger låsbar bod på 2,9 kvm i felles gang ved dør til leiligheten. Overbygd, solrik og vestvendt balkong med noe sjøutsikt. I tillegg er det en bod i 1. etasje.

Standard

En hyggelig og velholdt andelsleilighet i Slottsbakken 2 Borettslag, med p-rom på 80 kvm, beliggende i ett bygg oppført i 1977. Boligen har en funksjonell og fin planløsning, samt flotte uteplasser på hver side av den gjennomgående leiligheten. Her har man en romslig og lys stue med utgang til en solrik balkong, herfra er det en koselig utsikt til et hyggelig nabolag og glimt til havnebassenget. Kjøkkenet med pen innredning og spiseplass ligger i til stuen. Et pent, nyrenovert badeværelset med dusjhjørne og glassdører, handvask i innredning og wc, ligger nær til de 2 soverommene, som har balkong på utsiden. Praktisk med eget vaskerom med varmtvannsbereder, rommet er nyoppusset med vaskekum og plass/opplegg for vaskemaskin. Den pene og praktiske boligen har en ypperlig beliggenhet, kun få skritt fra sentrum!

Baderommet og vaskerommet er renovert i 2017-2018. Badet er utført av fagfolk, firma Frøiland Bygg og Skade. Det er lagt ny laminat benkeplate på kjøkkenet. Det er installert ny ytterdør i 2018.

Oppvarming

Varmekabel på våtrom og elektrisk varme.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 18.11.1977, samt for utvidelse av balkonger og rekkverk, datert 17.02.2009.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 6667, tinglyst 12.11.1976, type heftelse:

Festekontrakt - Vilkår: Festetid 100 år. Årlig festeavgift med pant for forfalt festeavgift. Forkjøpsrett for grunneier. Husbankens standardklausul vedtatt med flere bestemmelser.

Festekontrakten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Slottsbakken II Borettslag.

Borettslaget består av 30 eiligheter.

Forretningsfører er OBOS Tønsberg, tlf. 33 30 94 73 v/Fred-Arne Østrem.

Dugnad må påregnes.

Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt uten tillatelse fra styret. Det skal også innhentes samtykke fra de andre beboerne i oppgangen. Det er en selvfølge at hunden/katten ikke er til sjenanse for de andre beboerne.

Planlagte påkostninger:

Legge om takene, legge tak over balkonger bak.

Saker under arbeid og planlegging:

Se styrets årsberetning og regnskap for nærmere detaljer.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 3.2.2016 er avsatt til: Veg - Nåværende og Boligbebyggelse - Nåværende. Jfr. Kommuneplan - Sentrum - Byplan 2014-2026.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.127,- pr. mnd. og inkluderer: Honorarer, drift og vedlikehold, forsikringer, festeavgift, kommunale avgifter, energi/fyring på fellesarealer, Kabel-/TV-anlegg. Se regnskap for utfyllende informasjon.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnad kr. 3.927,-

Gangvask kr. 100,-

Mediaprodukter kr. 100,-

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av grunnpakke kabel-tv og internett og er inkludert i husleien. Det er mulig å bestille tillegg til avtalen for en tilleggsfakturering. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.546.115,- Av dette beløpet utgjør kr 338.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Tønsberg
Grunnkrets Nordbyen
Kirkesogn Tønsberg Domkirke

Steder i nærheten

Sjøbodkvartalet 0.6 km
Haugar (Møllebakken) 0.6 km
Fylkeshuset 1 km
Vestfold sentralsykehus 1 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 24.1 km
Jernbanestasjon Tønsberg 0.5 km
Bussholdeplass Nedre Langgate 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Tønsberg gymnas 0.8 km
Idrettsanlegg Kaldnes grus 1.4 km
Treningssenter Stamina KEY Torvgården 0.4 km
Treningssenter WellnessClub Tønsberg 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Træleborg skole (1-7 kl.) 1.5 km
Byskogen skole (1-10 kl.) 2.5 km
Wang Ung Tønsberg (8-10 kl.) 3.6 km
Kongseik ungdomsskole (8-10 kl.) 6 km
Presterød ungdomsskole (8-10 kl.) 5.4 km
Færder videregående skole 1.7 km
Wang Toppidrett Tønsberg 5.1 km

Barnehager

Fjerdingen barnehage (1-5 år) 0.4 km
Haugar barnehage (1-5 år) 0.5 km
Knapløkka barnehage (1-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Foyn Senteret 0.4 km
Kjøpesenter Torvgården 0.4 km
Postkontor Tønsberg Postkontor 0.5 km
Postkontor Spar Kaldnes Brygge 0.9 km
Apotek Apotek 1 Hvalen Tønsberg 0.4 km
Apotek Apotek 1 Løven Tønsberg 0.4 km
Vinmonopol Tønsberg Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Nøtterøy Vinmonopol 2.5 km
Dagligvare Kiwi Foyn 0.4 km
Dagligvare Meny Farmandstredet 0.6 km
Kiosk/video Sf Kino Tønsberg 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 0.4 km
Bensin Uno-X Tønsberg 0.7 km
Bensin Shell/7-Eleven Storgaten 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,4 %
Andel kvinner 51,6 %
Gj.snittalder menn 48,4 år
Gj.snittalder kvinner 54,3 år
Husholdninger med barn 8,9 %
Husholdninger uten barn 91,1 %
Gj.snitt byggeår 1957
Gj.snitt tomtestørrelse 394
Område Personer Husholdninger
Kommune: Tønsberg 41948 20201
Grunnkrets: Nordbyen 258 190

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning hvor 1. visning er inkludert

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?