Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 000 000,- for kr 2 000 000,-

Nordre Toppe 50

Mjølkeråen - Herlig toppleilighet med høy og fri beliggenhet og solrik usjenert altan med flott utsikt!

Nordre Toppe 50

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 050 000,-

Mjølkeråen - Herlig toppleilighet med høy og fri beliggenhet og solrik usjenert altan med flott utsikt! : Mjølkeråen - Herlig toppleilighet med høy og fri beliggenhet og solrik usjenert altan med flott utsikt!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 050 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 954,-
Fellesgjeld:
Kr 148 758,-
AREAL (P-ROM / BRA)
72 / 72 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et flott og etablert boligområde i Mjølkeråen, Åsane. Kort gangavstand til dagligvarebutikk Rema 1000 og Kiwi (med søndagsåpen butikk) og bussholdeplass med hyppige avganger (buss nr.3).

Meget familievennlig område, godt tilrettelagt for den travle barnefamilie. Her er kun få minutters gange til flere barnehager, Heimly og Nordre Toppe. Få min gange til Mjølkeråen skole 1-10 klasse. Ved Mjølkeråen skole holder også fotballklubben Bergen Nord hjemmebane. Her er også sandvolleybane, ballbinge, trampoliner og spennende skogsområder.

Ca. 5 min kjøring til Ikea, Åsane Storsenter og Horisont kjøpesenter med de fleste servicetilbud og fasiliteter. For de spreke og turglade er det fine turmuligheter like rett utenfor døren til Geitanuken. Det er også nærhet til Toppenipa, Høgstefjellet, Nordgardsfjellet og Salhusfjellet.

Barnehager og skoler

Skoler:

Mjølkeråen skole (1-7 kl.)

Marikollen skole (8-10 kl.)

U. Pihl videregående skole

Åsane videregående skole

Barnehager:

Heimly barnehage

Toppemyr barnehage

Skogly barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Bergen kjør motorveien mot Åsane og ta av motorveien ved Gullgruven. Ta til høyre i rundkjøring over broen og videre til venstre i neste rundkjøring. Ta så videre til høyre inn i Salhusvegen, og så til venstre inn i Slettestølvegen. Ta deretter første til venstre ved Kiwi butikk, følg veien deretter opp til høyre opp til Nordre Toppe 50. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 050 000,-

Fellesgjeld

Kr 148 758,-

Totalpris

Kr 2 198 758,-

Felleskostnader

Kr 3 954,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1973

Soverom

2

Primærrom

72m2

Bruksareal

72m2

Tomt

110744m2

KR-kode

741882

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Nordre Toppe 50, 5136 Mjølkeråen

Gnr. 183, bnr. 12 i Bergen kommune.

Andelsnr. 174 i Toppe borettslag, org.nr. 953 955 083

Tomten

Eiet tomt på 110.744 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det kan søkes om garasjeplass, fordeles etter ansiennitet. I følge styret får man i de aller fleste tilfeller tildelt parkeringsplass (utendørs) umiddelbart etter søknad er mottatt hos styret for kr. 80,-pr mnd. Det finnes også parkeringsplasser utenfor på oppmerkede felt. Parkering i garasjeanlegg og faste utendørs parkeringsplasser er avgiftsbelagt. Styret fastsetter avgiftens størrelse. Ellers parkering i gate ettergjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 78 kvm

Totalt bruksareal: 72 kvm

Totalt primærrom: 72 kvm

Bruksareal:

Bolig 72 kvm

Primærrom:

Bolig:

4. etasje 72 kvm: Gang, to soverom, baderom, kjøkken og stue med utgang til altan

I tillegg disponerer boligen to boder, en i kjeller og en på loft. I bygget er det også stort felles treningsrom. Det er også fin felles uteplass ved blokken med bålpanne og grillmuligheter.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.06.2018 utført av Frøyen Takst v/ Thomas Frøyen.

Standard

Flott 3-roms leilighet som ligger i byggets 4. etasje og har gjennomgående god standard.

Leiligheten har en lys og fin gang med laminat på gulv, hvor det er muligheter for å henge fra seg yttertøy. Fra gang er det inngang til toalett med laminat på gulv, nyere møblement med vask og speil. Du entrer så en åpen stue med store vindusflater som gir en god og romslig følelse. Her er det god plass til både sofagruppe og spisebord. Utgang til solrik altan med nydelig utsikt over innseilingen til Bergen. Kjøkkenet er innholdsrikt med god skap- og benkeplass. Det er også plass til lite spisebord ved kjøkkenet. Hvitevarer medfølger i handelen.

Begge soverommene er av god størrelse. Hovedsoverommet er romslig med stort vindu og flott utsikt. Det andre soverommet har god plass til dobbeltseng og er innredet med stor skyvedørsgarderobe. Badet er pent med lyse fliser på gulv og vegg. Innredet med stort dusjkabinett, nyere skuffe- og skapseksjon seksjon med vask og speil samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Leiligheten disponerer også to boder som gir godt med oppbevaringsplass. Den ene i byggets kjeller og den andre på byggets loft. Det er også stort felles treningsrom (kr 100 i halvåret + nøkkeldepositum) i byggets underetasje. Treningsrommet har flere apparater og frivekter. Det er også fin fellesplass utenfor blokken med bålpanne og mulighet for grill.

Oppvarming

Mulighet for elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.06.1973. Denne følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Tillatelsen er gitt på vilkår om at gjenstående arbeid ble utført innen 01.06.1974.

Gjenstående arbeid utvendig:

- Finplanering av terrenget samt opprydning.

- Adkomstveg til L5 fra hovedvei må utbedres.

- Ferdigbehandling av adkomstveier og fortau, samt lekeplasser og treverk.

- Luke over nødutgang fra tilfluktsrom mangler ved L2.

Gjenstående arbeid innvendig:

- Tilfluktsrom med utstyr må settes i forskriftsmessig stand.

- Karmene for ståldørene må monteres forsvarlig (støpes fast).

- Manglende selvlukkere på A-60 dører må monteres.

- Brannslanger i søppelrommene må opphenges på bøyle eller slangerull.

- Såfremt tilfluktsrommene nyttes til aktiviteter, boder e.l., må det mot trapperommene være branntrygge dører A60 i tillegg til luftverndørene.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet: Bestemmelse om gjerde, elektriske kraftlinjer, bestemmelse om veg, og bestemmelse om vann/kloakkledniger.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Toppe Borettslag består av 521 leiligheter fordelt på 2 høyblokker, 22 punkthus og 18 lavblokker

med tilhørende grøntareal.

Forretningsfører er Bergen Og Omegn Boligbyggelag, tlf 55 54 74 00.

Egne regler i forhold til dyrehold i vedtekter.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Løpende vedlikehold av bygninger og friarealer. Fasader ble rehabilitert på slutten av 1990-tallet, inkl. utskiftning av vinduer/terrassedører.

- KTV AS har utført fasadevask av ca 11.000 kvm.

- Sikringsskap er oppgradert med nye automatsikringer, skapfronter og ekstra kurs.

- 6 nye huskestativer og ny sklie ved. nr. 49.

- Diverse utskifting og supplering av planter på grøntareal.

Planlagte påkostninger:

- Utskiftning av alle varmtvannsberedere eldre enn 1993.

- Montering av vannstoppventiler i alle leiligheter.

- Omtekking av tak på lavblokker

- Oppgradering av lekeplasser med skiftning av utslitte vipper.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene. Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boilgformål i henhold til reguleringsplan Åsane. Mjølkeråen, Boligareal/Blokkbebyggelse datert 07.10.1969.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.954,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter/eiendomskatt, felles bygningsforsikring, vedlikehold og avsetning til vedlikehold av fellesareal, strøm felles areal, dugnad, grunnpakke tv, renhold felles areal, boss, forretningsførsel og drift av borettslaget, renter og avdrag fellesgjeld.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr 178,-

Avdrag kr 711,-

Driftsutgifter kr 3.666,-

Kabel-tv kr 230,-

Renhold/boss kr 145,-

Dugnad kr 25,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet AltiBox som leverandør av tv-signaler, grunnpakke er inkl. i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger

Boligen er tilknyttet BKK Fiber for bredbånd og har avgift på kr 449,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.063,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.207.653,-. Av dette beløpet utgjør kr 148.758,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Åsane
Grunnkrets Toppe
Kirkesogn Salhus

Steder i nærheten

Toppesanden badeplass 0.9 km
Hitland 1.8 km
Bogetveit 2.3 km
Salhus kirke 3.6 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 34.5 km
Sentralstasjon Bergen 17.5 km
Jernbanestasjon Arna stasjon 16.9 km
Bussholdeplass Toppe 0.6 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marikollen idrettsanlegg 0.4 km
Idrettsanlegg Toppe ballbinge 0.5 km
Treningssenter Max Fitness Åsane (åpner 2018) 2 km
Treningssenter SATS Horisont 4.6 km

Steder av interesse

Skoler

Mjølkeråen skole (1-10 kl.) 0.4 km
U. Pihl videregående skole 5.1 km
Åsane videregående skole 5.3 km

Barnehager

Heimly barnehage (0-6 år) 0.5 km
Kidsa Toppemyr (1-6 år) 0.6 km
Salhus barnehage (2-6 år) 3.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Horisont 4.6 km
Kjøpesenter Åsane Storsenter 5.1 km
Postkontor Coop Obs! Horisont 4.7 km
Postkontor Coop Extra Nyborg 5.1 km
Apotek Apotek 1 Horisont 4.6 km
Apotek Apotek 1 Åsane 5.1 km
Vinmonopol Horisont Vinmonopol 4.6 km
Vinmonopol Åsane senter Vinmonopol 5.1 km
Dagligvare Kiwi Toppe 0.6 km
Dagligvare Rema 1000 Marikollen 0.7 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Nyborg 4.5 km
Kiosk/video Narvesen Åsane storsenter 5.9 km
Bensin Shell Express Marikollen 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,3 %
Andel kvinner 50,7 %
Gj.snittalder menn 37,5 år
Gj.snittalder kvinner 39,4 år
Husholdninger med barn 27,3 %
Husholdninger uten barn 72,7 %
Gj.snitt byggeår 1980
Gj.snitt tomtestørrelse 4360
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Toppe 1024 543

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 39.900,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Rekv. kom. opplysninger: kr 5.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotografering kr 5.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Mats-Eirik Misje
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?