Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 500 000,- for kr 3 500 000,-

Hyggelig og sjelfull stue

Stuen er malt i dempet farge

Det vakre originale panelet fra 1897 er hentet frem. Leiligheten er oppusset i 2016 med nye gulv, overflater og snekkerbygde løsninger

Detaljbilde

Stuen har store vindusflater og ligger flott til på byggets hjørne, med utsikt til den vakre trehusbebyggelsen i Normannsgata.

Opprinnelig var den romslige stuen inndelt i stue og soverom. Dette kan tilbakestilles.

Nedfellbar seng. Her får du en leilighet full av sjel og kreative løsninger!

I stuen er det god plass til stor spisebordsgruppe hvor man kan invitere venner til hyggelige, sosiale begivenheter!

Detaljbilde

Spisestue med plass til langbord

Detaljbilde

Kjøkkenet er nytt i 2014 og overflatebehandlet i 2018

Detaljbilde kjøkken

Kjøkkeninnredning med malte fronter og håndtak i messing. Malt heltre benkeplate

Original perlestaffpanel i stuen

Badet er oppusset i 2012

Lyst og moderne bad

Opplegg til vaskemaskin på badet

Gjennomført og unik leilighet. OSB-finérplater utgjør fine detaljer på badet

Dyp vinduskarm på badet

Kjøkkenet sett mot gangen og skyvedørsgarderoben

Entre med stor skyvedørsgarderobe

Soverom med god plass til dobbeltseng

Soverommet er holdt i lyse farger

Fasade

Trappegang

Steinsatt bakgård

Bakgård med utepeis og sittegruppe

Inngang til leiligheten fra hyggelig bakgård

Kampen er kjent for sitt særegne og idylliske bomiljø

Kampen park er et perfekt sted for deg som ønsker å slappe av i sola og grille med venner.

Botanisk hage – vakker og vitenskapelig grønn lunge i midt i storbyen

Botanisk hage

Flere populære bevertningssteder i nærheten

Tøyen Torg har fått en rekke nye serveringssteder og har blitt et populært samlingssted for mennesker i området.

Human Mote på Tøyen

Sørenga sjøbad

Planskisse

Alternativ planskisse

Idylliske Kampen - Sjarmerende, unik og trendy 2 (3)-roms hjørneleilighet med særegne løsninger. Bør sees!

Normannsgata 13

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Idylliske Kampen - Sjarmerende, unik og trendy 2 (3)-roms hjørneleilighet med særegne løsninger. Bør sees!: Idylliske Kampen - Sjarmerende, unik og trendy 2 (3)-roms hjørneleilighet med særegne løsninger. Bør sees!

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 156,-
Fellesgjeld:
Kr 22 969,-
AREAL (P-ROM / BRA)
56 / 56 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområdet. Her ligger småhusene tett, gatene er smale, folk er hyggelige og tar det med ro.

Her bor man godt skjermet for trafikk og støy, men allikevel i umiddelbar nærhet til de fleste service-tilbud. Kampen beskrives ofte som en idyllisk oase midt i byen. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø. Her er det godt naboskap og de som først bosetter seg her flytter sjelden mer enn noen få hundre meter. I grunnen mangler bare gamle kampentrikken, linje 7, for at inntrykket av Kardemomme by skal være fullkomment - og Thorbjørn Egner var da ganske riktig også født og oppvokst på Kampen, og plassen foran kirken er oppkalt etter ham.

Dette området har noe å by på for alle og enhver. Til et slikt landsbypreg hører naturlig nok også et sted å spise, og Kampen Bistro i Bydelshuset er vel verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Bistroen deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys.

Kun noen minutters gange fra leiligheten finner du fredelige Kampen park. Her kan du komme deg bort fra byens kjas og mas, og nyte stillhet i frodige og pene omgivelser. Parken ligger på en høyde og er et perfekt sted for deg som ønsker å slappe av i sola, grille med venner eller ta deg en skikkelig treningsøkt. Den ble opprettet på slutten av 1800-tallet, og har siden da utviklet seg til å bli et idyllisk sted med flotte trær, variert terreng og utsikt over Oslo.

Tøyen har mye å by på og leiligheten har gangavstand til mange av disse fasilitetene. Parker og grøntområder som: Botsparken, Tøyenparken, Klosterenga, Kampen park og kanskje den mest kjente Botanisk Hage er et naturlig samlingspunkt på sommerstid med gressplener, uteservering og lekeplasser for barn.

Botanisk hage er som en grønn lunge i storbyen og også et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning. Samlingene i Botanisk hage omfatter over 5 500 plantearter fra ulike deler av verden, og brukes i undervisning, formidling og forskning.

Svømmehallen på Tøyenbadet ligger bare en spasertur fra leiligheten. For den museum- og kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet, Naturhistorisk museum med Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum. Tøyen er også i 2014 blitt innehaver av den kjente Øyafestivalen og miniøya, som holdes i Tøyenparken og hvert år har verdenskjente musikere som opptrer.

På Tøyen, ofte kalt Oslos hipsterparadis, finner du nå også en rekke nye barer, restauranter og populære cafeer. Det er verdt å nevne Lyst Kafé og Restaurant som serverer god mat og har nydelig uteservering på varme sommerdager, samt Brutus, Golden Chimp og Human Mote.

På Grønland, som er et spennende område i utvikling, kan du spise på eksotiske restauranter, handle i bugnende grønnsaksbutikker og oppleve et yrende uteliv fra "brune" puber til supertrendy barer og kafeer, samt et yrende kunst- og kulturliv. Den nye Havnepromenaden er en flott søndagsaktivitet og strekker seg fra Sørhavna og hele veien bort til Lysaker langs vannet.

Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere andre barnehager like i nærheten, er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.

De landlige omgivelsene til tross, er det svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter. T-bane i alle retninger både fra Tøyen og fra Ensjø. Busslinje 20, som kjører Ring 2 fra Galgeberg til Skøyen. Busslinje 60 har holdeplass et par minutter unna og går til sentrum. Busslinje 37 stopper også rett i nærheten, og tar deg fra Nydalen til Helsfyr gjennom sentrum og kjører hele døgnet. Oslo S ligger kun 20 min gange fra leiligheten. Det er enkel tilgang på bysykler som er flittig brukt.

For den aktive har man et godt utvalg med Sats/Elixia treningssenter, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng innen gangavstand.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Kampen skole 0.5 km

1-10 kl. Nyskolen i Oslo 0.8 km

1-7 kl. Gamlebyen skole 0.8 km

1-7 kl. Tøyen skole 0.9 km

8-10 kl. Jordal ungdomsskole 0.4 km

Vgs. Etterstad videregående skole 1.2 km

Vgs. F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.4 km

Bhg. Hurdalsgata barnehage (0-6 år) 0.1 km

Bhg. Internasjonal kulturbarnehage (0-6 år) 0.2 km

Bhg. Åkeberg barnehage (0-5 år) 0.2 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Normannsgata er det adkomst via bakgård til felles oppgang. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 22 969,-

Totalpris

Kr 3 522 969,-

Felleskostnader

Kr 1 156,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1878

Soverom

2

Primærrom

56m2

Bruksareal

56m2

Tomt

384m2

KR-kode

401873

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Normannsgata 13, 0655 Oslo

Gnr. 231, bnr. 342, snr. 4 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 384 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Steinbelagt bakgård med sykkelparkering og noe beplantninger.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Varmtvannsbereder fra 2007 på ca. 120 liter er plassert i skap på badet.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 62 kvm

Totalt bruksareal: 56 kvm

Totalt primærrom: 56 kvm

Primærrom:

Leilighet: 2. etasje 56 kvm: Entré, kjøkken, bad, soverom og hjørne stue (opprinnelig stue og soverom).

I tillegg disponerer boligen 1 bod i 1.etasje i uthuset på ca. 2,5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Standard

Sjelfull og trendy leilighet du ikke vil gå glipp av!

Velkommen til hyggelige Normannsgata 13 ! Her bor du midt på attraktive Kampen, med et stemningsfullt miljø og trivelig nabolag. I tillegg har du alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Beliggenheten er stille og tilbaketrukket, i skjermet gate. Dette er en sjelden mulighet!

Ettertraktet og sjarmerende selveierleilighet, beliggende i en hyggelig bygård fra slutten av 1870-tallet. Leiligheten ligger flott til i en av Kampens hyggeligste gater. Leiligheten på hjørnet i byggets 2. etasje med store vindusflater og hyggelig utsyn mot Kampens karakteristiske trehusbebyggelse.

Leiligheten er oppusset i 2016/2018 med skreddersydde og kreative løsninger som kler leiligheten perfekt. Inspirasjon har selger hentet fra blant annet fremtredende interiørbloggere og en rekke interiørmagasiner. Leiligheten har en gjennomgående bruk av OSB-finérplater, som både er brukt som overflate på gulv og i en større snekkerbygget skapkonstruksjon med nedfellbar seng i stuen. Stuen er på hele 30 kvm og malt i den moderne blåfargen, Oslo. Fargen har en dyp blåtone med et svakt grønt hint av magi, som skifter uttrykk gjennom døgnets timer. Fargen er en nydelig kontrast til de lysere, trendy gulvene. Her får du en leilighet full av sjel og kreative løsninger med et moderne tilsnitt! Leiligheten har kjøkken fra 2014 som er malt i 2018 og et pent, flislagt bad fra 2012.

MATERIALER:

Gang:

Hyggelig entre/gang med god plass til sko og klær i stor skyvedørsgarderobe. Porttelefon med fjernåpner.

Stue:

Unik og trendy innredet hjørnestue av meget god størrelse. Her er det god plass til stort spisebord hvor man kan invitere venner til hyggelige, sosiale begivenheter! I tillegg er det plass til sofagruppe og tv- møblement. Stuen har store vindusflater og ligger flott til på byggets hjørne, med utsikt til den vakre trehusbebyggelsen i Normannsgata. Plassbygget skapløsning med fronter i OSB med nedfellbar seng. På denne måten fungerer leiligheten som en fullverdig 3-roms med et usedvanlig stort oppholdsrom. Opprinnelig var den romslige stuen inndelt i stue og soverom. Dette kan enkelt tilbakestilles med en lettvegg. I deler av stuen er det originale panelet hentet frem og er med på å gi leiligheten sjel.

Kjøkken:

Velutstyrt kjøkkeninnredning med fronter malt i moderne farge og håndtak i messing. Kjøkkenet fremstår som tidsriktig og moderne og også dette rommet er innredet med gjennomtenkte løsninger og fine detaljer. Malt heltre benkeplate. Lys under overskap. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn og platetopp. Nisje til kjøleskap. Ventilator over kokeplate. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er nytt i 2014 og overflatebehandlet i 2018.

Bad:

Pent og delikat flislagt bad med varmekabler, innmurt badekar, vegghengt toalett og servantskap med innredning. Stort speil og hyggelig vindu med dyp vinduskarm for ekstra oppbevaring. Opplegg for vaskemaskin. Badet er pent oppusset i 2012.

Soverom:

Hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng. Leiligheten hadde opprinnelig 2 soverom. Nåværende eier har fjernet lettveggen mot soverom nummer 2 i stuen, og plassbygget en skapløsning med nedfellbar seng. På denne måten får man en fantastisk fin stue med flere soner og samtidig 2 soveplasser.

Gulv:

Malt parkett på soverommet, ellers moderne OSB-konstruksjonsplater på gulvene. Nye gulv i gang, kjøkken og stue i 2016. Fliser og varmekabler på bad.

Vegger:

Malte, slette flater i dempede og stemningsfulle farger og vakker, original perlestaffpanel i stuen. Fliser på bad.

Tak:

Malte, slette flater. Romhøyde i stue er 2,67 meter.

Oppvarming

Varmekabler i gulvstøp på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål i en årrekke.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet best om salg av øl/mineralvann, bestemmelse om bebyggelse og midlertidig dispensasjon fra bygningsloven vedr uthus.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Normannsgata 13, med sameiebrøk 47/572.

Sameiet består av består av 7 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Sameiet har ikke forretningsfører, men styre fører et forenklet regnskap.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Siste årsmøte var i februar 2018.

Foretatt påkostninger de senere år:

1997- Fasadene er pusset opp.

1989 - Taktekking skiftet.

1989-1993- Loft/3. etasje ble innredet til leiligheter.

2003 - Vegg med dør inn til bakgården etablert.

Nytt tak over felles boder, nye felles vannrør i kjelleren og installasjon av brannalarm i alle leilighetene samt fellesareal.

Planlagte påkostninger:

Sameiet har fått utarbeidet en tilstandsvurdering og vedlikeholdsplan i desember 2016. Denne beskriver byggets tilstand, samt skisserer forslag til en vedlikeholdsplan over 5 år.

Iht. styreleder er det planlagt å gjøre noen småting som oppussing av trapperom med maling av gang, skifte ut gulvbelegg etc. Iht. styreleder er det per 26.03.18 ikke planlagt vedlikehold som vil medføre økte felleskostnadene nærmeste året.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Kontakt megler for mer informasjon.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Kjøleskap på kjøkken medfølger ikke salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.156,- pr. mnd. og inkluderer: Felles byggforsikring, kommunale avgifter, styrehonorar, strøm i fellesareal.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert i januar 2016.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.500,- pr. år.

Boligen er tilknyttet parabol fra Canal Digital som leverandør av tv-signaler. Telenor mobilt nett.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.611.718,-

Av dette beløpet utgjør kr 22.969,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Kampen Rode 7

Steder i nærheten

Kampen kirke 0.4 km
Jordal Amfi 0.4 km
Vålerenga kirke 0.8 km
Politihuset 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.4 km
Sentralstasjon Oslo S 2.1 km
T-bane stasjon Tøyen T-banestasjon 0.8 km
Trikkeholdeplass Munkegata 0.9 km
Bussholdeplass Galgeberg Jordalgata 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Jordal idrettsanlegg 0.3 km
Idrettsanlegg Jordalhallen 0.3 km
Treningssenter SATS Kampen 0.7 km
Treningssenter Fresh Fitness Ensjø 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Kampen skole (1-7 kl.) 0.5 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 0.8 km
Gamlebyen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 0.4 km
Etterstad videregående skole 1.2 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.4 km

Barnehager

Hurdalsgata barnehage (0-6 år) 0.1 km
Internasjonal kulturbarnehage (0-6 år) 0.2 km
Åkeberg barnehage (0-5 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tøyen Senter 0.7 km
Kjøpesenter Grønland Basar 1.2 km
Postkontor Coop Prix St. Halvardsgate 0.3 km
Postkontor Coop Mega Tøyen 0.8 km
Apotek Boots apotek Tøyen 0.7 km
Apotek Apotek 1 Ensjø 0.9 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 1.2 km
Vinmonopol Oslo City Vinmonopol 1.9 km
Dagligvare Rema 1000 Jordal 0.1 km
Dagligvare Coop Prix St. Halvardsgate 0.3 km
Kiosk/video Mix Vålerenga 0.6 km
Kiosk/video Saif Dagligvare 0.7 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 0.7 km
Bensin Shell Etterstad 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,2 %
Andel kvinner 51,8 %
Gj.snittalder menn 34,7 år
Gj.snittalder kvinner 36,6 år
Husholdninger med barn 24,1 %
Husholdninger uten barn 75,9 %
Gj.snitt byggeår 1957
Gj.snitt tomtestørrelse 242
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Kampen Rode 7 1334 771

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?