Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 460 000,- for kr 3 460 000,-

Velkommen til Østdalsveien 8 - En lekker 3-roms leilighet, beliggende innerst i blindvei i stille og rolige omgivelser på Abildsø.

Stuen er leilighetens sentrum, og fremstår meget lys og åpen. Store vindusflater vendt ut mot vest, og med hyggelig utsyn mot sameiets grøntarealer.

Stuen er leilighetens sentrum, og fremstår meget lys og åpen. Store vindusflater vendt ut mot vest, og med hyggelig utsyn mot sameiets grøntarealer.

Det er meget god størrelse på stuen, og det er plass til spisestue, tv-krok og sofagruppe.

I stuen er det også rom for oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbler.

Fra stuen er det utgang til flott veranda på 8 kvm.

Verandaen er en utmerket uteplass som er et yndet ekstra rom på varme sommerdager.

Her er det god plass til diverse utemøblement som sittegrupper, loungeområde eller spisegruppe.

Klassisk -og stilfull kjøkkeninnredning med formpressede fronter og laminerte skapstammer.

Benkeplater i laminat med oppvaskkum i stål. Integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin.

Her er det godt med benkeplass, hvilket gjør matlagingen til en lek - organiser, hold det rent og ryddig! Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Lekkert og moderne bad som ble fornyet 2017, inkludert rør og sluk ifølge selger.

Badet er innredet med benkeskap med servant, vegghengt toalett, badekar med badearmatur og opplegg for vaskemaskin.

Det er 2 soverom i leiligheten. Et stort hovedsoverom, med god plass til stor dobbeltseng, samt garderobe.

Hovedsoverom, med god plass til stor dobbeltseng, samt garderobe.

Hovedsoverom, med god plass til stor dobbeltseng, samt garderobe.

Soverom nr. 2 benyttes idag som barnerom, men passer utmerket som kontor/gjesterom - alt etter behov.

Soverom nr. 2 benyttes idag som barnerom, men passer utmerket som kontor/gjesterom - alt etter behov.

Stor og luftig Entré. Entreen kan innredes med garderobe for oppbevaring av yttertøy og sko, samt knagger og kommode for ytterligger oppbevaring. Her kan man enkelt holde det ryddig!

Velkommen til Østdalsveien 8 - En lekker 3-roms leilighet, beliggende innerst i blindvei i stille og rolige omgivelser på Abildsø.

Plantegning 2D.

Plantegning 3D.

Abildsø

Østdalsveien 8

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 420 000,-

Abildsø: Gjennomgående 3-roms. God standard. Bad fra 2017. Innerst i blindvei. Parkeringsplass. Barnevennlig og trygt område.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 420 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 012,-
AREAL (P-ROM / BRA)
66 / 66 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Østdalsveien 8 ligger meget attraktivt til, innerst i blindvei i et veletablert bo-område bestående hovedsaklig av småhusbebyggelse på Abildsø, innenfor bomringen. Området tilbyr et barnevennlig bomiljø uten sjenerende gjennomgangstrafikk med kort og trygg skolevei til Abildsø skole. Det er flere barnehager i nærområdet. Kort avstand til offentlig kommunikasjon med blant annet buss 70, 78A (Østensjø ring).

For de som er glad i skog og mark, ligger Østensjøvannet som nærmeste nabo. Her finner du naturskjønne turstier rundt vannet, som strekker seg over 4,5 km. Herfra kan du ta turen videre innover i Østmarka, som byr på flere flotte turmuligheter og badesteder som f.eks. Nøklevann og Ulsrudvann. På vinterstid er det flotte skimuligheter, hvor man har tilrettelegt med lysløyper i marka for de tur- og skiglade.

Fra boligen er det også kort vei til både Lambertseter, Bøler, Manglerud og Bryn senter som tilbyr et godt og variert tilbud med butikker og servicetilbud. Her er det f.eks vinmonopol, kino, tannlege, bibliotek, frisør mm. Enten du trenger nye sokker til minstemann eller middag i en travel hverdag, her finner du alt.

Nærbutikken Joker ligger kun en kort spasertur fra leiligheten, samt kort avstand til søndagsåpne Kiwi og Bunnpris på Ryen.

Ellers er det kort vei ut på ringveien, hvor man med en med bil bruker du ca 10 min til Oslo sentrum - ca 15min med buss med holdeplass 250m fra boligen.

Barnehager og skoler

Nærmeste skole er Abildsø skole(1-10 kl.) som ligger i underkant av 500 m fra leiligheten.

Det er flere barnehager i nærområdet hvor Lille Langerud barnehage og Engleslottet familiebarnehage er de nærmeste. For øvrig kort avstand til Abildsø Menighetsbarnehagen som ligger ved Abildsø holdeplass. Sistnevnte er en privat barnehage.

Lambertseter skole er den nærmeste videregående skole i området.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 420 000,-

Felleskostnader

Kr 3 012,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

1976

Soverom

2

Primærrom

66m2

Bruksareal

66m2

Tomt

2009m2

KR-kode

171842

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Østdalsveien 8, 1187 Oslo

Gnr. 160, bnr. 1013, snr. 3 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 2.009 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det følger leiligheten en biloppstillingsplass som gis etter anvisning, ifølge styreleder. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 66 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm

Bruksareal:

Leilighet 1. etg. 66 kvm

Primærrom:

Leilighet 1. etg. 66 kvm: Bad, entré, kjøkken, stue og 2 soverom.

I tillegg følger det leiligheten to kjellerboder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.10.2018 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur lettbetong og bærende konstruksjoner i tre i 1976. Yttervegger med bindingsverk kledd med ytterpanel. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Vinduer er fra 1993, utenom vindu i stuen som er nyere. Overbygget veranda i trekonstruksjon på ca 8 kvm. Etasjeskiller i tre. Innvendig infrastruktur for vann og avløp i plast, kobber og stål. Varerør mot vannrør i benkeskap i kjøkken mangler endetettinger.

Leiligheten fremstår som alminnelig godt vedlikeholdt. Bad ble fornyet 201. Dels er utførelse med mindre god finish. Det ikke det er ikke drensspalte for innbygget sisterne og dokumentasjon på eventuell fuktsikring av denne er ikke forevist. I tillegg er de fleste flater oppusset siden 2017. Inngangsdør subber mot karm, dette gjelder også noen innvendige dører som har behov for justering.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Balkong, terrasse - TG 2:

- Dels har konstruksjon noe skjevheter.

- Rekkverket utførelse for høyde og sikring er ikke iht. dagens krav. Jfr. forskriftsendringer over tid.

Bygning generelt:

- Det er registrert fukt og saltutslag i grunnmur.

- Generelt behov for utvendig vedlikehold

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Østdalsveien 8 - En lekker 3-roms leilighet, beliggende innerst i blindvei i stille og rolige omgivelser på Abildsø. Med nærhet til off.kommunikasjon og flere kjøpesenter, samt flotte tur -og rekrasjonsmuligheter. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt, med bad fornyet 2017 og leilighet overflateoppusset 2017. Her kan du flytte rett inn!

Leiligheten ligger med enkel adkomst i 1. etasje fra hovedinngangen, og 2. etg fra verandasiden. Fra stuen er det utgang til 8 kvm stor veranda, med hyggelig utsyn mot sameiets fellesareal. Leiligheten disponerer for øvrig 1 parkeringsplass, og 2 stk kjellerboder.

• Lekker leilighet

• Bad fornyet 2017

• Overflateoppusset 2017

• 1 parkeringsplass

• Stor veranda

• Sentralt

• Innerst i blindvei

• Barnevennlig og rolig område

• Nærhet til Østmarka og Østensjøvannet

• Kort vei til off. kommunikasjon

Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Eiendomsmeglerfullmektig Marius Stormfelt på tlf. 91 71 48 55 eller marius.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!

Entré:

Stor og luftig Entré. Entreen kan innredes med garderobe for oppbevaring av yttertøy og sko, samt knagger og kommode for ytterligger oppbevaring. Her kan man enkelt holde det ryddig!

Stue & Veranda:

Stuen er leilighetens sentrum, og fremstår meget lys og åpen. Store vindusflater vendt ut mot vest, og med hyggelig utsyn mot sameiets grøntarealer. Det er meget god størrelse på stuen, og det er plass til spisestue, tv-krok og sofagruppe. I stuen er det også rom for oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbler. Fra stuen er det utgang til flott veranda på 8 kvm. Verandaen er en utmerket uteplass som er et yndet ekstra rom på varme sommerdager. Her er det god plass til diverse utemøblement som sittegrupper, loungeområde eller spisegruppe.

Kjøkken:

Klassisk -og stilfull kjøkkeninnredning med formpressede fronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i laminat med oppvaskkum i stål. Integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Ventilator med utblåsning. Her er det godt med benkeplass, hvilket gjør matlagingen til en lek - organiser, hold det rent og ryddig! Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad:

Lekkert og moderne bad som ble fornyet 2017, inkludert rør og sluk ifølge selger. Badet er innredet med benkeskap med servant, vegghengt toalett, badekar med badearmatur og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:

Det er 2 soverom i leiligheten. Et stort hovedsoverom, med god plass til stor dobbeltseng, samt garderobe. Soverom nr. 2 benyttes idag som barnerom, men passer utmerket som kontor/gjesterom - alt etter behov.

Bod: Leiligheten disponerer også 2 stk kjellerboder. Her er det godt med oppbevaringsmuligheter!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.05.1977. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Når selger fornyet bad 2017, utvidet man badet ved å bygge inn toalettet. Ferdigattesten omfatter ikke tiltaket, og avviker fra opprinnelige byggetegninger. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 6257, tinglyst 08.04.1975, type heftelse: erklæring/avtale som er en begjæring hvor sameiet forbeholder herved panterett for kr. 5.000,- i hver seksjon til dekning av fellesutgifter. Denne panterett skal ha prioritet etter kr. 200.000,- og er uten opptrinnsrett. Ved vesentlig mislighold fra beboers side, kan sameiet pålegge beboer å fraflytte leiligheten. Således følger det av dagboknr 28325, tinglyst 15.12.1978, type heftelse: prioritetsbestemmelse at Boligsameiet Østdalsveien 8 viker hermed med sin vedtektsmessige panterett for kr. 5.000,- prioritet til fordel for obligasjon kr. 100.000,- pluss vedtektsmessig tilleggsansvar til den Østenfjelske Bykreditforening.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 15084, tinglyst 20.08.1973, type heftelse: bestemmelse om vann/kloakkledning hvor det gis rett til å føre kloakkledningen fra og vannledningen til sin eiendom over gnr. 160, , bnr. 1013 sin grunn samt adgang til nødvendig reperasjon og ettersyn av ledningene samme sted når dette er påkrevd.

Dagboknr 15974, tinglyst 22.08.1974, type heftelse; bestemmelse om vann/kloakkledning hvor man forplikter seg til å forbinde eiendommens overvannsavløp til offentlig overvannskloakk når som helst kommunen måtte forlange det, samt innbetale til kommunen det fastsatte tilknytningsgebyr.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Styret må godkjenne utleie / leier. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom en sameier leier ut sin leilighet skal hun/han påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter og husordensregler. Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Østdalsveien 8, med sameiebrøk 1/8.

Sameiet består av 8 leiligheter.

Forretningsfører/styreleder kan kontaktes på tlf. 915 96 129.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Det er lov å holde kund og katt, eller andre kjæledyr regulert i henhold til norsk lov. Andre dyr(eksotiske) skal søkes styret om tillatelse og eventuelt godjennelse på sameiermøtet.

Det er mulighet for å plassere vaskemaskin og tørketrommel nede i eget vaskerom.

Foretatt påkostninger 2018:

- Det ble iløpet av 2018 inngått avtale med GET som leverandør av kabel-tv og internett.

- Det ble oppdaget vannlekkasje i oppgang B. Dette ble dekket av forsikringen, og berørte seksjoner og oppganger har fått sine skader behandlet.

- Nye strømmålere og belysning er installert i begge oppgangene

Planlagte påkostninger:

- Rehabilering av fasade. Dette vil eventuelt medføre låneopptak og en økning av fellesutgiftene.

Det følger av referat fra årsmøte datert 26.04.2018 at fasaden må skiftes da dette ikke er gjort siden bygget var nytt i 1976. Det er innhentet tilbud fra to leverandører, men 1-2 til bør skaffes for å kunne sammenlikne og disse bør være spesifikke og seriøse. Vi er nå i starten av prosessen, og det er usikkert om arbeidet gjøres i år eller neste vår/sommer. Det vil mest sannsynlig ta 8 uker å få alt ferdig. Husleien vil også øke som et resultat av utbedringen, hvor mye kommer an på hvor stort lånet blir. Dette kommer styret tilbake til.

Det er ifølge styreleder pågående oppussing av oppganger, som innebærer maling av alle flater(utføres som dugnad), samt nytt gulvbelegg(utføres av fagfolk).

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Det følger av sameiets husordensregler at bygningsmessige forandringer skal meldes styret.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger/bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser, samt midlertidig snuplass/offentlig kjørebane/veigrunn i henhold til reguleringsplan S-441 datert 24.05.1961. Sameiets tomt grenser i sør-vest mot næringsområde (kontor, industri, garasjeanlegg).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Kjøleskap og vaskemaskin følger ikke med. Oppvaskmaskin og komfyr følger med.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.012,- pr. mnd. og inkluderer: GET TV/bredbånd, strøm fellesareal, plen/brøyting, bygningsforsikring mm.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 2017. Det er planer om rehabilering av fasade. Dette vil eventuelt medføre låneopptak og en økning av fellesutgiftene ifølge styreleder.

Det følger av sameiets vedtekter at fellesutgiftene fordeles likt mellom alle sameierne. Unntatt fra dette er utgifter knyttet til den enkelte leilighet. Fellesutgiftene innbetales for tre mndr. av gangen. 1.kv. forfaller 10. januar, 2.kv. forfaller 10.april o.s.v. Ved forsinket betaling belastes renter fra forfallsdag til innbetaling er på sameiets konto. Rentene belastes ved neste forfall. Størrelsen på renten bestemmes i sameiermØte men skal ikke overstige gjeldende bestemmelser i loven.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.511.967,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.521.867,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Lille Langerud

Steder i nærheten

Abildsø kirke 0.6 km
Bakkehavn 1.2 km
Brattlikollen 1.8 km
Lambertseter kirke 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.3 km
Sentralstasjon Oslo S 6.5 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 4.7 km
T-bane stasjon Karlsrud T-banestasjon 1.4 km
Trikkeholdeplass Kastellet 2.8 km
Bussholdeplass Abildsø 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Abildsø Idrettsplass 0.7 km
Idrettsanlegg Langerudbanen 1.2 km
Treningssenter Mudo Nordstrand 1.4 km
Treningssenter Elixia Karlsrud 1.4 km

Steder av interesse

Skoler

Abildsø skole (1-10 kl.) 0.4 km
Karlsrud skole (1-10 kl.) 1.5 km
Lambertseter skole (1-10 kl.) 1.7 km
Rustad skole (1-7 kl.) 1.8 km
Skullerud skole (8-10 kl.) 2.8 km
Lambertseter videregående skole 1.5 km
Ulsrud videregående skole 2.6 km

Barnehager

Lille Langerud barnehage (2-6 år) 0.9 km
Engleslottet familiebarnehage 1.1 km
Havnehagan friluftsbarnehage (4-6 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Lambertseter Senter 1.4 km
Kjøpesenter Bøler Senter 2.2 km
Postkontor Bunnpris Lambertseter 1 km
Postkontor Kiwi Lambertseter senter 1.4 km
Apotek Apotek 1 Karlsrud Lambertseter 1.4 km
Apotek Boots apotek Lambertseter 1.4 km
Vinmonopol Lambertseter Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Bøler Senter Vinmonopol 2.2 km
Dagligvare Bunnpris Lamberseter 1 km
Dagligvare Joker Abildsø 1.1 km
Kiosk/video Abildsø Kiosk 0.5 km
Bensin Circle K Abildsø 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52 %
Andel kvinner 48 %
Gj.snittalder menn 36,9 år
Gj.snittalder kvinner 37,3 år
Husholdninger med barn 36,2 %
Husholdninger uten barn 63,8 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 2163
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Lille Langerud 858 354

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.625,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.900,-

Visningshonorar: kr 2.250,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Marius Stormfelt
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?