Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 350 000,- for kr 1 350 000,-

Velkommen til Øvregate 12 !

Fasade

Fasade

Dronefoto med pilmarkering på inngangsdøren til leiligheten

Dronefoto med pilmarkering på inngangsdøren til leiligheten

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto - oversiktsbilde

Utsikt fra hagen

Hage

Hage

Entré / gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverommet

Stemningsbilde fra nærområdet

Stemningsbilde

Stemningsbilde

Stemningsbilde

3D Plantegning - Leiligheten ligger i 1. etasje med egen inngang

Øvregate 12 Norgeskart

Berger

Øvregate 12

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 500 000,-

Berger: Sjarmerende eierleilighet i svært idylliske omgivelser - Fjordutsikt - Hage - 1. etasje med egen inngang

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 1 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
56 / 56 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen er beliggende i naturskjønne og barnevennlige omgivelser på Fossekleiva på Berger i Svelvik, med nydelig utsikt over fjorden. Eiendommen ligger mot enden av blindvei, som sikrer minimalt med biltrafikk forbi. Bergerbukta med flotte bademuligheter ligger i praktisk gangavstand nedenfor eiendommen. Få steder på det sentrale Østland kan slå Berger sommerstid med sitt bade-, fiske- og båtliv.

Fine turmuligheter også til lysløype mot Blindevann, samt med kort vei til fin kyststi ved vannet.

Berger har aktiv idrettsklubb med bl.a. fotball, barneidrett, skigruppe og alpintgruppe, samt trening for voksne. Aktivt miljø for o-løp. Lysløype med preparerte skiløyper vinterstid. Se www.Bergeril.no for mer info. Fossekleiva galleri og kultursted tilbyr en rekke kulturelle arrangementer fra utstillinger til konserter og kulturcafè. Kunstmiljø på Fossekleiva.

Ellers tilgang til de fleste aktiviteter i sentrum av Svelvik, bl.a. med aktiv båtforening, seilforening, turnforening, sykkelklubb, hestesportsenter, karateklubb, musikkforening og flere kor. Flott golfanlegg i Sande.

Søndagsåpen landhandel på Sand/Berger. Svelvik har også de fleste servicetilbud man forventer av en liten by, slik som; bank, post, detaljforretninger, tannlege, lege, blomsterbutikk, spisesteder, butikker osv.

Bussholdeplasser få minutters gange unna eiendommen, hvor det går busser til Svelvik/Drammen. Det går også buss til Sande med videre hyppige buss-/togavganger til Holmestrand/Tønsberg eller Drammen/Asker/Oslo. Se www.vkt.no for rutetider.

7 min. kjøring til Svelvik, 15 min. til Sande, 25min til Drammen. Ferjekommunikasjon fra Svelvik til Verket på Hurum med videre tunnellforbindelse under Oslofjorden.

Barnehager og skoler

Svelvik kommune har flere barnehager, både offentlige og private. Den nærmeste er Berger barnehage.

Svelvik kommune har to barneskoler; en i Svelvik sentrum og en på Tangen. Svelvik ungdomsskole i sentrum av Svelvik. Skolebusser fra Berger. For mer informasjon, se: www.svelvik.kommune.no.

Adkomst

Via Svelvik:

Kjør RV319 fra Drammen til Svelvik. Følg veien forbi Svelvik hvor den endrer navn til Strømmeveien. Følg veien ut av Svelvik sentrum mot Berger. Ta til venstre ned Bergerveien, skilting Fossekleiva. Følg nedover. Ta til høyre i Nedregate og følg denne til endes og så mot høyre, veien går da inn i Øvregate. Nr 12 ligger etterhvert på høyre side av veien.

Via Sande/E18:

Følg E18 sørover og ta av ved avkjøring Sande N. Ta til venstre i rundkjøringen og kjør over motorveien. Hold rett frem i neste rundkjøring og følg Gamle Sørlandske i ca 8. km. Ta av til venstre ved YX stasjonen rett etter Sande sentrum. Følg Sandebuktveien ca 13 km., til den går over i Strømmveien. Ta til høyre ned Bergerveien, skilting Fossekleiva. Følg nedover. Ta til høyre i Nedregate og følg denne til endes og så mot høyre, veien går da inn i Øvregate. Nr 12 ligger etterhvert på høyre side av veien.

Se også kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 500 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

1

Byggeår

1890

Soverom

1

Primærrom

56m2

Bruksareal

56m2

Tomt

683m2

KR-kode

2017352

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Øvregate 12 , 3075 Berger.

Gnr. 1, bnr. 269, snr. 1 i Svelvik kommune.

Tomten

Eiet tomt på totalt 683 kvm som tilhører sameiet, areal ifølge Norges Eiendommer. Seksjon 1 disponerer i henhold til seksjoneringen den nordre halvdel av tomten (halve langside - delen som har adkomst via verandadør fra stue - samt kortsiden nærmest inngangsdøra til leiligheten).

Hageparsellen er pent og idyllisk opparbeidet med plen og beplantning. Magnoliatre ved inngangspartiet til leiligheten. Skillevegg mot naboens hageparsell. Utekran i hagen (ny 2016). Fra hagen er det fri og flott utsikt mot fjorden.

Parkering

Leiligheten disponerer en fast biloppstillingsplass vis-á-vis inngangspartiet. I tilllegg gateparkering etter områdets bestemmelser. Parkeringsarealet tilhører kommunen, men blir benyttet av beboerne i gaten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 61 kvm

Totalt bruksareal: 56 kvm

Totalt primærrom: 56 kvm

Primærrom:

1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, spisestue, bad, soverom: 56 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.08.2017 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er ikke utført radonmåling i denne leiligheten.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Det kunne ikke avdekkes spesielle problemer. Det settes ikke tilstandsgrad på

fundamenter, da kontrollmulighetene er begrenset. Grunnmur av granitt/naturstein. Sannsynligvis ikke lagt drenering rundt grunnmur. Krypkjeller er ikke besiktiget (adkomst via inngangspartiet til seksjon 2). Noe fukt i krypkjeller kan være påregnelig da det sannsynlig ikke er drenert rundt grunnmur. Yttervegger over grunnmur i laftet tømmer/plank. Utvendig stående kledning, liggende i gavlspisser. Vinduer med isolerglass. Standard utgangsdør. Jevnlig kontroll av vindusbeslag anses som viktig. Ny terrassedør og utgangsdør. Isolerglass er datostemplet 1979. Saltak med undertak av bord. Takkonstruksjon er ikke besiktiget eller kontrollert. Tekket med takstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål.

Baderom er gitt tilstandsgrad 3 grunnet hull i belegg samt generell alder. Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk.

Det anføres at det er en bygning av eldre dato. Etasjeskiller er ikke lydisolert etter moderne krav, slik at det kan oppleves lytt mellom etasjene ifølge selger. Lydisolering i himling bør derfor vurderes.

Det foreligger tilsynsrapport fra feiervesenet datert 25.04.2018. Det ble gitt merknad om utetthet mellom sotluke i stue og element i skorsteinens innerforing, samt utetthet mellom ildstedets røykrør og skorsteinens innerforing.

Standard

Leiligheten ligger i 1. etasje med egen inngangsdør.

Leiligheten inneholder:

Entré/gang: Ny (2015) ytterdør. Parkett på gulvet. Veggpanel. Sikringsskap.

Stue: Ei lys og meget trivelig stue. Store vindusflater sikrer mye lys og flott utsikt mot fjorden. Verandadør (ny 2016) med utgang til hagen. Parkett på gulvet. Lys veggpanel. Vedovn. Uttak for tv-signaler.

Kjøkken: Pen, hvitprofilert kjøkkeninnredning (ny 2014) med praktisk utnyttelse av rommet. Spiseplass. Parkett på gulvet. Lyse overflater i rommet forøvrig. Vegghengt hylle medfølger ikke.

Bad: Gulvbelgg. Våtromsplater på veggene. Stråleovn. Opplegg for vaskemaskin. Dusjkabinett. Wc. Vegghengt varmtvannsbereder. Avtrekksvifte.

Soverom: Laminat på gulvet. Tapet på veggene. Skyvedørsgarderobe.

Oppvarming

Vedovn i stua.

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Seksjonering tinglyst 05.03.1991 med dagboknummer 1017.

Formål: Bolig.

Sameiebrøk: 1/2.

Eierne av seksjonene har innbyrdes forkjøpsrett til hverandres seksjoner v/salg utenom nære slektninger.

Kopi av seksjoneringen kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Det er ikke utført radonmåling.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Seksjon 1 og seksjon 2 har gjensidig forkjøpsrett ved salg av seksjonene. Forkjøpsretten til seksjon 2 må derfor avklares før kjøper kan gis endelig aksept. Konferer gjerne megler om dette.

Sameiet består av 2 boligseksjoner.

Eiebrøk for denne seksjonen: 1/2.

Seksjon 2 har bruksrett til loftet alene.

Sameiet har ikke fellesgjeld.

Det betales ikke felleskostnader, kostnader fordeles etter eiebrøken.

Sameiet har felles bygningsforsikring i Gjensidige.

Regulering

Eiendommen ligger i område (Fossekleiva) som i kommuneplanen er avsatt til spesialområde/bevaring/kulturminner og bolig.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Gardinstenger med oppheng medfølger ikke.

Frittstående hvitevarer medfølger som utgangspunkt ikke, men kan medfølge etter nærmere avtale.

Det foreligger tilsynsrapport på fyringsanlegget datert 10.01.2013. 2 merknader for seksjon 1: "Det ble avdekket utettheter i sammenkoblingen mellom ildstedets røykrør og skorsteinens innerforing, dette skyldes enten at røykrørsinnføring mangler eller er feil montert." I tillegg anbefaling om montering av ekstra friskluftsventil.

Bygningen er SEFRAK-registrert med vernestatus.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Kr. 2.875,- (2016), fordelt over to terminer. Det er installert vannmåler, slik at avgiften vil variere avhengig av eget forbruk.

Renovasjon: Kr. 2.928,- (2016), fordelt over to terminer.

Eiendomsskatt: Kr. 946,- per år.

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon. Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.

Selger har bygningsforsikring i Gjensidige, polisenummer 84474951.

Selger hadde i 2016 et strømforbruk på 10.210 kwt ifølge Skagerak Energi.

Selger har tv-signaler fra Canal Digital (parabol). Dekoder medfølger ikke. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Selger har internettabonnement fra Telenor. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Selger har husalarm fra Sector Alarm. Abonnement og utstyr kan videreføres hvis ønskelig av kjøper.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.538.749,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Svelvik
Grunnkrets Berger
Kirkesogn Svelvik

Steder i nærheten

Blindsand 1 km
Langdokk 7 km
Selvik 10.2 km
Nils Kjær Monumentet 25.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 123.1 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 68.8 km
Jernbanestasjon Sande stasjon 14.7 km
Bussholdeplass Strandveien 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bergerbanen gress 0.7 km
Idrettsanlegg Strømmhallen 8.3 km
Treningssenter Studio 90 8.7 km
Treningssenter Fitnessplanet 10 km

Steder av interesse

Skoler

Tømmerås skole (1-7 kl.) 8.5 km
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) 7.9 km
Sande videregående skole 12.6 km
Holmestrand videregående skole 28.5 km

Barnehager

Berger barnehage (1-5 år) 1.6 km
Vammen friluftsbarnehage (0-6 år) 3.6 km
Nordre Jarlsberg barnehage (0-6 år) 9.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Svelvik Senter 9.8 km
Kjøpesenter Torggården Sande 14.7 km
Postkontor Coop Prix Svelvik 7.1 km
Postkontor Kiwi Sande 14.8 km
Apotek Boots apotek Svelvik 8.6 km
Apotek Ditt apotek Sandesenteret 14.8 km
Vinmonopol Svelvik Vinmonopol 9.7 km
Vinmonopol Sande Vinmonopol 14.7 km
Dagligvare Coop Prix Svelvik 7.1 km
Dagligvare Kiwi Bjørnstad 8.9 km
Kiosk/video Sand Dagligvare 2.4 km
Kiosk/video Mix Pølsebaren 9.7 km
Bensin Shell Svelvik 9.5 km
Bensin YX Sande 13.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52 %
Andel kvinner 48 %
Gj.snittalder menn 36,6 år
Gj.snittalder kvinner 40 år
Husholdninger med barn 41,4 %
Husholdninger uten barn 58,6 %
Gj.snitt byggeår 1981
Gj.snitt tomtestørrelse 1267
Område Personer Husholdninger
Kommune: Svelvik 6605 2912
Grunnkrets: Berger 396 165

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand.

Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis. Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet.

Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 37.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?