Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 750 000,- for kr 6 750 000,-

Sentralt og tilbaketrukket beliggende mellom Solli Plass, Vikatorget og Tjuvholmen.

Kjøkken

Kjøkken sett mot stue og spisestue

Stue med spisestue

Lekkert kjøkken med integrert teknisk utstyr

x

Kjøkken

Miele koketopp

Benkeplater i granitt

Kjøkken

Kjøkken

Stuen

Soverom med utgang til balkong

Stort soverom med inngang til badet

Balkong

Stue

Downlights i himling i stuen

Soverom sett mot hall/gang

Stort soverom (opprinnelig 2 soverom)

Soverom med skyvedørsgarderobe

Soverom

Delikat, flislagt bad

Bad

Bad med varmekabler og downlights

Egen nisje til vaskemaskin og tørketrommel

Romslig gang/hall

Sydvest-vendt balkong

Detalj

Fasade, inngangsparti

Plantegning

Alternativ planløsning

Frogner/Solli Plass

Observatorie Terrasse 2 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 750 000,-

Frogner/Solli Plass: Moderne 4 (5)-roms selveier med peis og balkong. Mulig parkeringsleie. Fyring og v.vann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 750 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 534,-
Fellesgjeld:
Kr 14 864,-
AREAL (P-ROM / BRA)
97 / 98 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Observatorie Terrasse 2 A - En meget attraktiv og populær beliggenhet på Skillebekk. Leiligheten ligger skjermet, i en fredelig enveiskjørt gate mellom Drammensveien og Munkedamsveien, uten gjennomgangstrafikk.

En velholdt og representativ gård fra 1936 beliggende i et området bestående av klassiske byvillaer og flotte grøntarealer. En meget sentral beliggenhet med kort vei til både shopping, barnehager, skoler og flotte naturomgivelser. Området er perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av en sentral beliggenhet og et rolig bomiljø!

Her bor man "midt i smørøyet" med gangavstand til alt byen har å by på. Frognerkilen ligger like i nærheten med kort vei ut til Bygdøy med unike tur- og rekreasjonsmuligheter, samt badeplasser langs sjøen. Gangavstand til Aker brygge og Tjuvholmen. I nærområdet finner man flere grønne lunger, slik som Hydroparken, Skarpsnoparken og Tinker'n. Skarpsnoparken og turområdene på Bygdøy er yndede turdestinasjoner, som gir energi og inspirasjon sommer - som vinter. Frognerparken ligger også innenfor gangavstand med sine store grøntområder, tennisbaner og badeanlegg.

Gangavstand til hyggelige restauranter, kafeer og butikker i Frognerveien og Niels Juels gate. Aker Brygge/ Tjuvholmen, Majorstuen og Skøyen ligger også i nærheten med flere forretninger, restauranter og fantastiske shoppingmuligheter.

Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via trikk og buss. Nærmeste holdeplass er Skillebekk som ligger ca. 350 meter fra boligen. Buss fra Solli Plass med bl.a. buss nr. 30 og 31, og trikk nr 12. Det er også kort vei til Nasjonalteateret for tog og T-bane. Med bil fra Skillebekk tar det ca. 4 min til Bogstadveien, 4 min til Frognerparken, 5 min til Sjølyst og 36 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, nasjonalbiblioteket ligger i nabolaget, og det er et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 750 000,-

Fellesgjeld

Kr 14 864,-

Totalpris

Kr 6 764 864,-

Felleskostnader

Kr 4 534,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

2

Byggeår

1937

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

97m2

Bruksareal

98m2

Tomt

1248m2

KR-kode

4017285

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Observatorie Terrasse 2 A, 0254 Oslo

Gnr. 211, bnr. 199, snr. 12 i Oslo kommune.

Tomten

Felles festet tomt på 1.248 kvm. Tomten er opparbeidet med asfalterte internveier, parkeringsplasser, prydbusker og trær.

Festeavgiften er kr 23.091,- Festeavgiften reguleres hvert år iht kpi.

Festeavtalen løper med 90 år regnet fra 15.08.1935 med rett til å fornye den i 30 år så lenge Observatorie byggeselskaps festeavtale med Universitetet står ved makt.

Grunneier er Universitetet i Oslo. Rettighetshavere til festerett Observatorieh bygges AS. Rettighetshavere til framfesterett er Malgorzata Mrozinska-Kruk og Dominik Przemyslaw Kruk.

Grunneier har ikke forkjøpsrett. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 11.725,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Sameiet leier ut 12 parkeringsplasser som leies ut for kr. 351,- i mnd. Fordeles etter venteliste. Det er pt 4 stk på venteliste. Området er del av ordningen beboerparkering. Da kan man parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3.000,- pr. år. Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 108 kvm

Totalt bruksareal: 98 kvm

Totalt primærrom: 97 kvm

Primærrom: 2. etasje 97 kvm: Entré/gang, 3 soverom (mulighet for 4 soverom), bad, kjøkken og stue. Sørvest-vendt balkong på 3m2, med utgang fra det ene soverommet.

Sekundærrom: 2. etasje 1 kvm: Kott/bod.

I tillegg disponerer boligen 2 kjellerboder. En på ca. 5 kvm som er merket med nr. 24 og en på ca. 5 kvm som er merket med nr. 12.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.12.2017 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Ihht. tidligere takst ble det utført omfattende arbeider på bygget i 2008, herunder tak, fasade og delvis på balkonger. Yttervegger i betong, forblendet med teglstein. Vinduer fra 2003 utført med 2-lags isolerglass. Balkongdør fra 2003 utført med 2-lags isolerglass. Eiendommen ble i 2014 tilkoblet Hafslunds Varmes Fjernvarmenett. Oljetankene til gammel oljefyr er fjernet. I 2016 ble soilrørene spylt og filmet. Nytt brannvarslingsanlegg og nye branndører til kjeller ble montert/insatt i 2017.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG 2:

TG 2: Gulv på bad: Det er fall til sluk fra den ene døren mot hovedsluket, men ikke fra den andre døren hvor vaskemaskinen er. Der er gulvet tilnærmet flatt. Det dusjes i en lukket dusjinnredning med sokkel og eget hjelpesluk slik at vann ved normalt, daglig bruk ikke renner ut på gulvet ellers.

Sluk og gulvmembran på badet: Sluket er et eldre støpejernssluk uten tilknytning til gulvmembran. Det er ikke mulig å se hvordan smøremembranen på gulvet er tilknyttet hjelpesluket i dusjen. Eier har ikke opplevd problemer med badet mens de har bodd der. Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Stor, gjennomgående og svært hyggelig 4 (5)-roms eierseksjon/ funkisleilighet med god romfølelse, pen standard, flott tidstypisk peis og hyggelig balkong med ettermiddagssol. Leiligheten er meget innbydende og har en flott romløsning. Sjenerøs takhøyde (ca. 260 cm.) og fin atmosfære. Lyse, glatte og tidsmessige, vegger og himlinger. Downlights i tak på bad og i stue. Pen merbouparkett på gulv i alle oppholdsrom. Moderne, tiltalende kjøkken og stort bad med egen nisje til vaskesøyle. Her kan du flytte rett inn!

Leiligheten ligger flott til i 2. etasje i et bygg på 5 etasjer pluss kjeller. På ettermiddagen skinner sola i stuen og soverommet med balkong.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2004 med sorte høyglansfronter og håndtak i stål. Lekre benkeplater i polert granitt.

Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp fra Miele og Siemens. Ventilator over kokeplate. Stålkum og to-greps blandebatteri. Granitt- og glassplate mellom over- og underskap.

Stilig og effektiv peis mellom kjøkken og stue.

Stue: Stue og spisestue i åpen løsning mot kjøkkenet. Det store oppholdsrommet er selve hjertet i leiligheten og kan innredes på flere måter, avhengig av hvor mange soverom en har behov for. Her er god plass for både spisestue og sofagruppe.

Soverom: Leiligheten har 3 gode soverom hvorav det ene med utgang til balkong. Det ene soverommet kan enkelt inndeles til to soverom (se alternativ planskisse) og to av soverommene kan også benyttes som stue, spisestue eller kontor. Her er mulighetene mange!

Bad: Delikat, flislagt bad av god ttørrelse med varmekabler, downlights, vegghengt toalett, dusjhjørne med sokkel og skyvedører og god plass for oppbevaring i servant og speilskap

Egen nisje med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Koblingsskap for rør-i-rør system er plassert bak i veggen med tilgang via en inspeksjonsluke. Badet er pusset opp i 2004 (sluk ble ikke byttet). Elektrisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilgang til badet fra hall og et soverom.

Gang/hall: Romslig og flislagt gang med skyvedørsgarderobe med speildører. Porttelefon med fjernåpner.

Gulv: Flislagt entré og bad, ellers 3-stav merbau parkett i alle rom.

Vegger: Malte, slette flater. Flere rom er nymalt i 2015 og 2017. Fliser på bad.

Vinduer/terrassedør: Vinduer og balkongdør fra 2003 utført med 2-lags isolerglass.

Tak: Malte, slette flater (betongdekker). Lyskasser langs veggene i kjøkken/spisestue og i stuen. Romhøyde i stue er 2,65 meter.

Oppvarming

Fjernvarme. Moderne peisovn på kjøkkenet og varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 20.07.1940 , som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 900539, tinglyst 17.06.1935 - Festekontrakt som gjelder fremfeste.

Dagboknr 901441, tinglyst 14.12.1935 - Festekontrakt som gjelder feste av eiendomsretten.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen. Denne omhandle bestemmeler om vann- og avløp. Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Observatorie Terrasse 2, med sameiebrøk 114/2712.

Sameiet består av 18 leiligheter og 2 næringsseksjoner.

Forretningsfører er Advokatfirmaet Røer ANS, tlf. 21 51 20 50.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt, men kan ikke være til sjenanse for naboer.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017 - Nye branndører og brannvarslingsannlegg. Ferdig montert og i drift idag.

2016- Alle soilrør ble spylet og filmet. Ingen alarmerende funn. Dte ble også satt opp nytt søppelhus i fjor.

2014 - Eiendommen ble tilkoblet Hafslunds Varmes Fjernvarmenett. Oljetankene til gammel oljefyr er fjernet

2008 - Omfattende arbeider på bygget utført iherunder tak, fasade og delvis på balkonger.

Planlagte påkostninger: Ingen kjente iht. styreleder.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-1949 datert 26.09.1974. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste med kommunalt listeført vernestatus. Dette medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Sentralt og tilbaketrukket beliggende mellom Solli Plass, Vikatorget og Tjuvholmen. Bygården er meget rolig og attraktivt beliggende i Vika, like ved Solli plass med tilgang til alt. Gangavstand til alt man trenger av blant annet matforretninger, shopping, kafeer, restauranter, apotek, helsestasjon og treningssenter. Mange flotte parker innen gangavstand, flotte Ankerhagen ligger like utenfor og Slottsparken et lite stykke unna. Frognerstranda fører til Bygdøy, med sine hyggelige skoger og badestrender. God offentlig kommunikasjon med trikk og buss fra Observatoriegata, Cort Adelers gate og Solli plass. T-bane, tog og flytog fra Nathionatheatret, inngang Parkveien.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.534,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme, varmtvann, trappevask, kabel-TV, bredbånd, kommunale avgifter, forretningsførsel, generell vedlikehold, byggforsikring, festeavgift m.m.

Fordeling av felleskostnader:

Fellesutgifter: kr 2.962,-

Brensel: kr 1.434,-

Tv/bredbånd: 138,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2017.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 6 000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Sameiet har en kollektiv avtale som inkluderer Premium Sport, HBO Nordic og Get boks micro samt 25 mbps bredbånd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 3.233,- for 2018. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 4.500,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.939.363,-.

Av dette beløpet utgjør kr 14.864,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Skillebekk Rode 4
Kirkesogn Frogner

Steder i nærheten

Oslo handelsgymnasium 0.1 km
Solli plass 0.1 km
Nobelinstituttet 0.4 km
Aker brygge, Bryggetorget 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 55 km
Sentralstasjon Oslo S 3.7 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1 km
T-bane stasjon Nationaltheatret jb.st. 1 km
Trikkeholdeplass Solli 0.2 km
Bussholdeplass Observatoriegata 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Vestkantbadet 0.3 km
Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 1.5 km
Treningssenter SATS Solli plass 0.2 km
Treningssenter Friskis & Svettis Oslo 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Ruseløkka skole (1-10 kl.) 0.5 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 0.9 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Oslo Handelsgymnasium 0.2 km
Oslo Private Gymnasium 0.4 km

Barnehager

Ankerhagen Andelsbarnehage (1-6 år) 0.1 km
Ruseløkka barnehage (1-6 år) 0.3 km
Amigos familieng. - Abrakadabra (8 mnd.-3 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter House of Oslo 0.5 km
Kjøpesenter Aker Brygge 0.7 km
Postkontor Solli Postkontor 0.1 km
Postkontor Elisenberg Postkontor 0.9 km
Apotek Boots apotek Solli 0.2 km
Apotek Apotek 1 Skovveien 0.4 km
Vinmonopol Aker Brygge Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Briskeby Vinmonopol 1 km
Dagligvare Bunnpris Ruseløkka 0.2 km
Dagligvare Kiwi Solli plass 0.2 km
Kiosk/video Narvesen Indekshuset 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Frognerveien 0.3 km
Bensin Shell Frogner 0.8 km
Bensin Esso Kongen Marina 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 38,7 år
Gj.snittalder kvinner 40,6 år
Husholdninger med barn 13,5 %
Husholdninger uten barn 86,5 %
Gj.snitt byggeår 1966
Gj.snitt tomtestørrelse 469
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Skillebekk Rode 4 1587 1073

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?