Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 900 000,- for kr 2 900 000,-

Velkommen til Odvar Solbergs vei 36 - presentert av Emir Mekic ved Krogsveen avd. Løren

Stor stue med delvis åpen kjøkken løsning. Her er det plass til sofagruppe, tv-benk og spisebord i egen avdeling. Frittstående biopeis.

Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Fra stuen er det utgang til nydelig sydvendt innglasset balkong. De store vinduene sørger for at man får inn mye naturlig lys og skaper en god atmosfære.

Praktisk åpen kjøkkenløsning mot stue

Lekkert kjøkken med innredning fra IKEA i 2017

Kjøkkeninnredning med glatte høyglansfronter, laminat benkeplate, integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, microovn, kjøl- og fryseskap. Fliser over benk og LED-lys under overskap

Særdeles lekkert oppusset badeværelse i regi av borettslaget i 2018 av Sans Bygg. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med buede dører, heldekkende servant med underskap og speil med lys på vegg over servant.

På badet er det flislagt gulv med varme og downlights i nedsenket himling.

Flislagt bad med praktisk vegghengt skap til oppbevaring

Flislagt vaskerom pusset opp iregi av borettslaget i 2018. Utgang til luftebalkong.

Romslig og stort soverom vendende mot tilbaketrukket bakgård. God plass til 180 cm dobbeltseng og nattbord på hver side. Mye skapplass i stor garderobe.

Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Soverom II - Praktisk soverom med lyse flater, god plass til seng, skap og arbeidsbord. Rommet vender mot tilbaketrukket bakgård. Lekker en-stavs Pergo laminat på gulv. Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Soverom III - Praktisk soverom med lyse flater, god plass til seng, skap og arbeidsbord. Rommet vender mot tilbaketrukket bakgård. Lekker en-stavs Pergo laminat på gulv.

Soverom III - Benyttes i dag som kontor.

Romslig og lys entré/gang med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy i praktisk innvendig bod.

Entré/gang med downlights og LED-stripe i nedsenket himling. Adkomst til stue, baderom og alle soverom.

Entré/gang

Entré/gang med adkomst til praktisk bod

Solrik sydvendt innglasset balkong på ca. 12,2 m² med god plass til sittegruppe

Solrik sydvendt innglasset balkong

Flott utsikt fra balkong

Flott utsikt fra balkong

Meget pent opparbeidet gårdsrom

Kart over nabolaget

Målsatt planskisse

Romsås/Orremyr

Odvar Solbergs vei 36

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 900 000,-

Romsås/Orremyr: Strøken 4-roms m/fantastisk utsikt. Nytt bad i regi av brl. Nyere kjøkken. Heis & garasje. Barnevennlig rett v/marka.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 900 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 755,-
Fellesgjeld:
Kr 267 511,-
AREAL (P-ROM / BRA)
84 / 104 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et rolig boligområde med fine utearealer, sittebenker og lekeplasser. Borettslagene på Romsås har gjennomgått omfattende fasade- og områdeoppussing de siste årene. Kort vei til T-bane (linje 5) og buss (nr. 63), skoler, barnehager, svømmehall, bibliotek, postkontor, nærbutikk og legekontor ved Romsås senter.

Gode rekreasjonsmuligheter på Romsås. Det er flotte turmuligheter i Lillomarka både sommer og vinter med lysløype. Her kan du gå tur til badedammen, Steinbruvann og Lilloseter. Flotte Svarttjern ligger like i nærheten med badeplass, grillplasser og benker.

Kort vei til Grorud senter med en rekke servicetilbud og butikker. Stovner Senter ligger to holdeplasser unna med T-bane og er nylig pusset opp og tilbyr det meste av forretningstilbud.

Barnehager og skoler

Romsås senter bhg. (0-6 år) 0.3 km.

Tiurleiken bhg. (0-6 år) 0.6 km.

Ravnkollen bhg. (0-6 år) 1 km.

Tiurleiken skole (1-7 kl.) 0.5 km

Svarttjern skole (1-4 kl.) 1 km

Grorud skole (1-7 kl.) 1.3 km

Rommen skole (1-10 kl.) 1.6 km

Stovner videregående skole 4.5 km

Bjerke videregående skole 6.2 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 900 000,-

Fellesgjeld

Kr 267 511,-

Totalpris

Kr 3 167 511,-

Felleskostnader

Kr 5 755,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

6

Byggeår

1972

Soverom

3

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

84m2

Bruksareal

104m2

Tomt

29654m2

KR-kode

5418126

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Odvar Solbergs vei 36, 0970 Oslo

Gnr. 96, bnr. 64 i Oslo kommune.

Leil.nr. 6018, andelsnr. 278,

Orremyr Borettslag, org.nr. 951 081 450

Tomten

Eiet felles tomt for borettslaget på 55.026,9 m². Tomten er opparbeidet med lekområder, plen og beplantning, ballbinge, samt noe naturtomt. Asfalterte biloppstillingsplasser og internveier. Borettslaget består også av Gnr. 96 Bnr. 65. Arealet av denne matrikkelenheten kommer i tillegg med 25.372,9 m².

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles lukket anlegg. Godt med gjesteparkering og ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med interne stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 112 m²

Totalt bruksareal: 104 m²

Totalt primærrom: 84 m²

Primærrom:

6. etasje på 84 m² inneholder: Entré/gang, stue, kjøkken, badeværelse, vaskerom og 3 soverom.

Sekundærrom:

6. etasje på 20 m² inneholder: Innvendig bod og innglasset balkong.

I tillegg disponerer boligen en bod vegg i vegg i felles garasje på 3,3 m² med vegger i gitter utførelse og en bod i kjeller.

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.11.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Fasaden er pusset og malt. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.

Vinduer og balkongdør med skyvedørsfunksjon med 2 lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 1999.

Entredør i fabrikkmalt utførelse. Døren er lyd og brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging".

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Standard

Entré/gang:

Romslig og lys entré/gang med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy i praktisk innvendig bod. Lysmalte vegg- og takflater, samt lekker en-stavs Pergo laminat på gulv med varmefolie. Downlights og LED-stripe i nedsenket himling. Adkomst til stue, baderom og alle soverom.

Stue:

Stor stue med delvis åpen kjøkken løsning. Her er det plass til sofagruppe, tv-benk og spisebord i egen avdeling. Fra stuen er det utgang til nydelig sydvendt innglasset balkong. Frittstående biopeis.

De store vinduene sørger for at man får inn mye naturlig lys og skaper en god atmosfære. Lekker en-stavs Pergo laminat på gulv med varmefolie. Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Innglasset balkong:

Nydelig sydvendt innglasset balkong på ca. 12,2 m² med flott utsikt over dalen med god plass til utemøbler, grill m.m. Treheller på gulv med betong dekke. Balkongen har tilgang fra stue.

Nedlektet tak med integrerte downlights. Rekkverk utført med glassbyggerstein og skyveglass.

Kjøkken:

Lekkert kjøkken med innredning fra IKEA i 2017 med opplegg for oppvaskmaskin og god plass til spisebord. Godt med skap og benkeplass. Kjøkkeninnredning med glatte høyglansfronter, laminat benkeplate, integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, microovn, kjøl- og fryseskap. Kjøkkenventilator med kullfilter. Fliser over benk og LED-lys under overskap. Lekker en-stavs Pergo laminat på gulv med varmefolie. Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Badeværelse:

Særdeles lekkert oppusset badeværelse i regi av borettslaget i 2018 av Sans Bygg. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med buede dører, heldekkende servant med underskap og speil med lys på vegg over servant. Flislagt gulv med varme. Downlights i nedsenket himling.

Vaskerom:

Praktisk vaskerom lekkert oppusset badeværelse i regi av borettslaget i 2018 av Sans Bygg. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Vegghengt servant i stål. Utgang til luftebalkong. Fliser på vegger og gulv, samt varmekabler i gulv. Benkeplate er frittstående og medfølger ikke i handelen.

Hovedsoverom:

Romslig og stort soverom vendende mot tilbaketrukket bakgård. God plass til 180 cm dobbeltseng og nattbord på hver side. Mye skapplass i stor garderobe. Lekker en-stavs Pergo laminat på gulv. Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Soverom/barnerom:

Praktisk soverom med lyse flater, god plass seng, skap og arbeidsbord. Rommet vender mot tilbaketrukket bakgård. Lekker en-stavs Pergo laminat på gulv. Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Soverom/Gjesterom/kontor:

Praktisk soverom med lyse flater, god plass seng, skap og arbeidsbord. Rommet vender mot tilbaketrukket bakgård. Lekker en-stavs Pergo laminat på gulv. Tapet på veggene. Downlights og LED-stripe i nedsenket himling.

Utstyr/Fasiliteter:

- Solrik sydvendt innglasset balkong på ca. 12,2 m².

- Luftebalkong på ca. 2,1 m² med tilgang fra vaskerom.

- El.- og gassgrill er tillatt på balkong.

- P-plass i lukket garasjeanlegg.

- Kabel-TV og bredbånd fra Get.

- Vegger mellom soverom er isolert.

- Barnevennlig opparbeidet felles tomt med lekeapparater internt i tunet.

- Nye formpressede innerdører.

- Downlights i hele leiligheten.

- Frittstående biopeis i stuen.

- Dørcalling med åpner.

- Automatsikringer.

- Eget praktisk vaskerom.

Oppvarming

Elektrisk varmefolie i gulv stue, kjøkken og gang. Vegghengt oljefylt radiator i et av soverommene. Elektriske varmekabler i bad og vaskeromsgulv. Frittstående biopeis i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.10.1975. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet adkomstrett, vann- og kloakkledninger og tilfluktsrom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Orremyr Borettslag.

Borettslaget består av 341 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter søknad til styret, se husordensreglene for ytterligere info.

Borettslaget er forsikret i Gjensidige Forsikring - polisenummer 81331515.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.orremyr.no

Foretatt påkostninger de senere år:

2005: Bygget ballbinge på "sukkertoppen". Helasfaltert innkjøringsveien og hevet kantestein. Installert flere kameraer i P-huset. Nye postkasser i oppgangene.

2006: Lagt varmekabel i senterveien. Skiftet ut alle sikringer med nye automatsikringer med jord- og overspenningsvern i alle leiligheter. Nye heiser i nr. 36 og 40. Oppussing av aktivitetshuset O.S.vei. 2. Rensing av viftehusene og utskifting av lagrene i viftene.

2007: Nye heiser, takbelegg, varmekabler. Nye heiser i OS vei 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 20 og 50. Nytt takbelegg på OS vei 32 og 34. Lagt varmekabel i gangveien fra OS vei 2 til nr 16.

2008: Nye heiser, innglass., takbel. og dører.

2009: Takreparasjoner mot vannlekkasjer.

2010: Utskiftning av takvifter og maling av innvedig tak i grendahuset.

2011: 6 av 9 elektriske hovedtavler er byttet ut.

2012: Siste 3 elektriske hovedtavler er byttet ut og 2 garasjeporter er byttet.

2013: Fjerning av sopp/alger på balkonger, installert varme i heishusene, felt mange trær for å åpne opp til lysere landskap, nye tak på nr. 22, 24 og 26.

2014: Takvifter byttet ut på 36 – 38 – 48 – 50. Nye tak har blitt lagt på 38 – 16 – 18 og 20. Garasjegulvet i 3 etg har blitt reparert pga. sprekker og lekkasje.

Skiftet ut mange lekeapparater på tunene.

2015: Garasjeport i 3. etg. montert. Rens av ventilasjonsanlegget og inn i leilighetene. Lagt nye tak med tilleggsisolasjon på nr 4, 10, 12, 36, 44, 46 og 48. Skiftet ut elektriske hovedtavler og nye sikringsskap i P-huset.

2016: Garasjegulv 1. og 2. etg. Nye duegardiner. Skiftet til skum brannslukkere. Trefelling.

Planlagte påkostninger:

- Pågående våtromsprosjekt.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1470 med tilhørende reguleringsbestemmelser 03.07.1968.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.755,- pr. mnd. og inkluderer kommunale avgifter, garasjeplass, kabel-tv og internett, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, trappevask og oppvarming av fellesarealer, m.m.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og vil bli økt pr. 01.01.2019 med 3 % til kr 5.928,-

Felleskostnadene vil trolig øke på nytt til sommeren 2019. Foreløpig er dette noe uklart men ifølge styreleder vil det tas ny vurdering løpende i 2019.

Et av borettslagets lån er avdragsfritt frem til 01.04.2020. Dermed betales det kun renter på dette lånet. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 251,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kWh per år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3175.099,-. Av dette beløpet utgjør kr 267.511,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,- Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-. Og evt. innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grorud
Grunnkrets Vestre Romsås
Kirkesogn Grorud

Steder i nærheten

Romsås bad 0.5 km
Grorudkrysset 1 km
Grorud kirke 1.4 km
Groruddammen 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 40.8 km
Sentralstasjon Oslo S 12.5 km
Jernbanestasjon Grorud stasjon 3.7 km
T-bane stasjon Romsås T-banestasjon 0.5 km
Bussholdeplass Gangtunnellen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Tiurleiken ballbinge 0.4 km
Idrettsanlegg Humleby fotballbaner 1 km
Treningssenter Actic - Romsås Senter 0.3 km
Treningssenter Family Sports Club Rommen 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Tiurleiken skole (1-7 kl.) 0.5 km
Svarttjern skole (1-4 kl.) 1 km
Grorud skole (1-7 kl.) 1.3 km
Rommen skole (1-10 kl.) 1.6 km
Stovner videregående skole 4.5 km
Bjerke videregående skole 6.2 km

Barnehager

Romsås senter barnehage (0-6 år) 0.3 km
Tiurleiken barnehage (0-6 år) 0.6 km
Ravnkollen barnehage (0-6 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Grorud Nærsenter 1.3 km
Kjøpesenter Stovner Senter 1.9 km
Postkontor Kiwi Romsås 0.3 km
Postkontor Coop Extra Grorud 0.9 km
Apotek Apotek 1 Romsås 0.3 km
Apotek Apotek 1 Grorud 1 km
Vinmonopol Grorud Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Stovner Vinmonopol 1.9 km
Dagligvare Kiwi Romsås 0.3 km
Dagligvare Coop Extra Grorud 0.9 km
Kiosk/video Mix Romsås 0.3 km
Bensin Shell Rommen 1.1 km
Bensin Shell Grorud 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,4 %
Andel kvinner 52,6 %
Gj.snittalder menn 40,3 år
Gj.snittalder kvinner 43,8 år
Husholdninger med barn 28,7 %
Husholdninger uten barn 71,3 %
Gj.snitt byggeår 1999
Gj.snitt tomtestørrelse 1666
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Vestre Romsås 2043 967

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Emir Mekic
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler
Anne Marte Roer
Fagansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF/ Salgskoordinator
Les mer om megler

Lurer du på noe?