Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 200 000,- for kr 6 200 000,-

Velkommen til Olav Kyrres gate 6

På terrassen er det god plass til utemøbler og grill.

De store vindusflatene slipper inn godt med dagslys og gir en herlig atmosfære.

Boligen har en god planløsning og fremstår som lys og luftig.

Sydvendt terrasse med fin utsikt

Leiligheten har gjennomgående planløsning

Detaljbilde

Romslig og innbydende entré

romslig entré med garderobeplass

Hovedsoverommet er av god størrelse

Hovedsoverom har godt med skapplass

Hovedsoverom

Flislagt bad med varmekabler innredet med vegghengt toalett, hjørne boblebadekar, vegghengt servant og opplegg til vaskemaskin.

Boligens største bad ligger i tilknytning til hovedsoverommet.

Gjestebadet ligger i tilknytning til entréen

Soverom 2 med garderobeskap

Spisestue i åpen løsning mot kjøkkenet

Spisestue i tilknytning til kjøkkenet

I ene enden av boligen finner du spisestuen med åpen løsning mot kjøkkenet.

Boligens kjøkken kan by på store arbeidsflater og godt med oppbevaringsplass.

Kjøkken

Etter en god middag er det hyggelig å tre ut på den innglassede balkongen.

Balkong med utgang fra kjøkkenet

Garderobe tilknyttet entré

Fasade. Nyasfalterte fellesarealer.

Solrik og usjenert terrasse med fjordgløtt ned til Frognerkilen

Planskisse

Alternativ/ opprinnelig planløsning

Kart

Frogner/Skarpsno - Gjennomgående og pen 3(4)-roms toppleilighet - Garasje - 2 terrasser -2 bad - Attraktiv beliggenhet.

Olav Kyrres gate 6 C

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 350 000,-

Frogner/Skarpsno - Gjennomgående og pen 3(4)-roms toppleilighet - Garasje - 2 terrasser -2 bad - Attraktiv beliggenhet.: Frogner/Skarpsno - Gjennomgående og pen 3(4)-roms toppleilighet - Garasje - 2 terrasser -2 bad - Attraktiv beliggenhet.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 350 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 363,-
Fellesgjeld:
Kr 44 205,-
AREAL (P-ROM / BRA)
91 / 100 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet på Frogner/Skarpsno - Olav Kyrres Plass, ved den Danske Ambassade. Eiendommen ligger innerst i en blindvei i et veletablert og meget attraktivt boligområde bestående av villaer, murgårder og terrassehus. Gangavstand til Karenslyst Allé med sitt rike tilbud av diverse møbel- og klesforretninger, tre matbutikker, kaféer, restauranter, treningssentre (Sats/Elixia), postkontor og bank. Videre er det kort vei til Bygdøy Allé og Frogner med eksklusive forretninger og de fleste servicetilbud.

I umiddelbar nærhet finnes Skarpsnoparken som har en fin lekeplass og mulighet for ballspill. Parken er 7 mål stor og ligger mellom Drammensveien med Gimlehøyden bak i nordøst, samt Drammensbanen i sydvest.

Majorstuen/Bogstadveien og Aker Brygge er også i gangavstand. Store tur- og friområder på Bygdøy like ved med blant annet flotte bademuligheter på Huk og Paradisbukta. Dersom båtlivet frister, ligger både Frognerstranda og Bestumkilen kun 3 minutters gange unna. Gangavstand er det også til Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Videre har området gang- og sykkelstier fra Frognerstranda og inn til Aker Brygge mot byen og helt ut til Sandvika i motsatt retning. Dette er svært egnede områder for den som er glad i utendørstrening eller bare en hyggelig tur.

Umiddelbar nærhet til alt av offentlig kommunikasjon, herunder buss, trikk, tog, flytog og taxiholdeplass. Nærmeste holdeplasser Olav Kyrres plass med blant annet buss nr. 20, 30 og 31 og Nobels gate med trikk nr. 13. Fra Skøyen stasjon (ca 10 min gange) går Flytoget til Gardermoen, samt andre tog.

Barnehager og skoler

Bhg. Amigos familiebhg. - Semillitas (8 mnd.-3 år) - 0.3 km

Bhg. De ni musene familiebarnehage (1-3 år) - 0.7 km

Bhg. Frognerkilen barnehage (1-6 år) - 0.8 km

1-7 kl. Skøyen skole - 1.7 km

1-10 kl. Uranienborg skole - 1.8 km

1-7 kl. Bygdøy skole - 2.3 km

1-10 kl. Ruseløkka skole - 2.5 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole - 3.2 km

8-10 kl. Fagerborg skole - 3.4 km

Vgs. Hartvig Nissens skole - 1.8 km

Vgs. Oslo Private Gymnasium - 2.6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Asfaltert adkomst. Olav Kyrres gate er en blindvei. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 350 000,-

Fellesgjeld

Kr 44 205,-

Totalpris

Kr 6 394 205,-

Felleskostnader

Kr 3 363,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

4

Byggeår

1980

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

91m2

Bruksareal

100m2

Tomt

7710m2

KR-kode

401882

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Olav Kyrres gate 6 C, 0273 Oslo

Gnr. 212, bnr. 732, snr. 17 samt ideell andel 1/80 av snr 43 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 7.710 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, lekeplass, gressplener, prydbusker og trær. Nyasfalterte fellesarealer.

Parkering

Det medfølger 1 biloppstillingsplass i felles lukket garasjeanlegg. Sameiet har installert opplegg for el-lading. Dette gir beboerne mulighet til å etablere ladestasjon på parkeringsplassene. Eier må selv stå for kostnaden for å etablere ladepunkt. Garasjeporten kan fjernstyres via app på mobil.

Sameiet har gjesteplasser på egen tomt. 1 gjesteparkeringskort pr leilighet. Nyasfalterte fellesarealer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 110 kvm

Totalt bruksareal: 100 kvm

Totalt primærrom: 91 kvm

Primærrom: 4. etasje, 91 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 bad og 2 soverom. Sørvendt terrasse på 12 m2, med utgang fra stuen. Nordvendt, innglasset balkong på 9 m2, med utgang fra kjøkkenet.

Sekundærrom: 4. etasje, 9 kvm: Innglasset balkong.

I tillegg disponerer boligen 2 boder, en utvendig bod på terrassen på 2 kvm, og en i kjeller på 2 kvm, merket med "c 41".

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2018 utført av Aleksander Røv.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Leiligheten ligger i 4. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss underetasje/garasje. Frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2.

TG 2:

-Vinduer og terrasse/balkongdører: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk. Terrassedøren kan til fordel justeres.

-Gulv på terrassen: Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) under flere av flisene.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Stor og gjennomgående selveierleilighet med stor terrasse, innglasset balkong og egen garasjeplass i byggets kjeller.

Leiligheten har en gjennomgående planløsning og et gjentagende bruk av store vindusflater, som sørger for at rikelig med lys slippes inn. Er du glad i å tilbringe tiden din utendørs på solrike dager, har du muligheten til å gjøre det på boligens to balkonger, hvorav den ene er innglasset. Boligen er malt i lyse fargekombinasjoner, og har gjennomgående pene eikegulv i alle oppholdsrom, noe som gjør det enkelt å innrede hvert rom i leiligheten.

Leiligheten er omfattende oppusset siden 2004, inkludert 2 nye bad, nytt kjøkken, solide eikegulv i hele leiligheten samt nye overflater. Leiligheten fremmstår som meget pen og velholdt.

MATERIALER:

Entre/gang: Romslig entre med skapplass. Adkomst til innvendig bod/garderoberom. Det er også god plass til andre møbler. Porttelefon med fjernåpner.

Stue: Stuen er et sosialt og herlig rom med gode innredningsmuligheter. De store vindusflatene slipper inn godt med dagslys og gir en deilig atmosfære. Stuen har god plass til en stor sofagruppe, bord og TV-benk, perfekt for avslapping og hygge. Fra stuen har du utgang til terrasse på 12 m², hvor varme dager kan nytes. Her har du god plass til utemøblement og det som hører sommeren til. Terrassen er flislagt og sørvendt.

Spisestue: I andre enden av boligen finner du spisestuen i åpen løsning mot kjøkkenet. Her kan gode middager virkelig nytes. Er du glad i å invitere familie og venner over på middagsselskap, vil du sette pris på dette rommet. Her kan du enkelt møblere med spisegruppe. Den åpne løsningen mot kjøkkenet inviterer til sosial matlaging og gjør det enkelt å servere et festmåltid.

Kjøkken: Boligens kjøkken kan by på store arbeidsflater og godt med oppbevaringsplass. Kjøkkeninnredning fra 2004 med sorte høyglansfronter og håndtak i stål. Benkeplate i heltre eik. Lys under overskap. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøl-/fryseskap. Nisje til vinskap som også medfølger. Ventilator over kokeplate. Fliser mellom over- og underskap. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Utgang til nordvendt og innglasset balkong på 9 m². Balkongen har plass til utemøblement.

Hovedsoverom: Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til stor dobbeltseng i tillegg til nattbord. Rommet har også rikelig med garderobeskap med god plass til oppbevaring av klærne dine. Rommet har tilknytning til et av leilighetens to bad.

Soverom: Boligens minste soverom egner seg fint som barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter hva du har behov for. Også dette rommet har garderobeskap. Leiligheten hadde opprinnelig 3 soverom.

Bad ved hovedsoverom: Boligens største bad ligger i tilknytning til hovedsoverommet. Badet ble pusset opp i 2004 og fremstår som moderne med fliser på vegger og gulv. I gulvet har du varmekabler, som gjør godt på kalde morgener. Badet er innredet med vegghengt toalett, hjørne boblebadekar, vegghengt servant og opplegg til vaskemaskin.

Gjestebad: Det minste badet ligger i tilknytning til entréen. Flislagt bad med varmekabler innredet med vegghengt toalett, dusjnisje med glassdør innfelt speil og vegghengt servant.

Terrasse/balkong: Solrik og usjenert terrasse med fjordgløtt ned til Frognerkilen. Terrassen har utgang fra stue. Innglasset balkong med utgang fra kjøkken. Her er det utsikt til Holmenkollbakken. Både terrassen og balkongen er flislagt.

Gulv: Spileparkett i eik, fliser og varmekabler på bad.

Vegger: Malte flater, fliser på bad.

Tak: Malte, slette flater (betongdekker). Romhøyde i stue er 2,38 meter.

Vinduer: Vinduer og terrassedører fra 1979 utført med 2-lags isolerglass.

Dører: Branndør inngangsdør/leilighetsdør. B-30.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulvstøp på badene. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.05.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Et soverom er fjernet (lettvegg) og større spisestue etablert etter at ferdigattest ble gitt. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 30019, tinglyst 04.05.1988 - Pantsettelseserklæring til Olav Kyrres Gate 6 Boligsameiet, NOK 30.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 14 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledninger, benyttelse, deleforbud, gjerde, veg, bebyggelse, byggeforbud på deler av eiendommen, trafostasjon/kiosk, anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. og vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleie av seksjon kan ikke foretas uten styrets skriftlige godkjennelse, som dog ikke kan nektes uten saklig grunnlag. Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Frognerkilen Terrasse, med sameiebrøk 91/6600.

Sameiet består av 48 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.

Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69

Dugnad må påregnes. De som ikke møter blir belastet med ett fraværsgebyr.

Det er ikke tillatt å holde dyr uten godkjenning fra styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016/2017: Innstallert opplegg for el-lading i garasjen. Restaurert og fornyet uteareal, innstallert varmekabler i fortau.

Planlagte påkostninger: Ny membran over kulverter (antatt pris 450.000,- beregnet utført 2019-2021). Overflatebehandling balkonggulv (antatt verdi 500.000,- beregnet utført i 2019-2021).

Iht. styreleder ønsker også sameiet å oppgradere støyskjermen, samt gjøre oppdateringer av bygningsmassen som bl.a maling av fasade, bytte ut blomsterkasser med glassrekkverk og brannsikring. Iht styreleder er dette p.t ikke vedtatt og de vet ikke hvor mye dette vil koste, men de ser for seg å ta opp lån.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-3330 datert 28.10.1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030.

Følgende reguleringsplaner i nærheten:

Saksnr: 200302037 - Olav Kyrres gate 2 og 5 - Reguleringsforslag som gjelder bl.a endring av byggehøyder og linjer.

Saksnr: 201414412 - Skøyen - Områderegulering - Gjelder bl.a at Plan og bygningsetaten har vedtatt at Skøyen er et område hvor befolkningstettheten skal økes. I og med at det er begrenset med arealer hvor det kan bygges bolig og næringsbygg, så er løsningen at man bygger i høyden.

Saksnr: 200504456 - Fjordbyplanen: En stor del av arealet i Fjordbyen er i dag brukt til havnevirksomhet og trafikkårer. Kommunen ønsker å frigjøre så mye som mulig av havnearealene til bolig, næring og rekreasjonsområder. Prosjekt Fjordbyen gir en historisk sjanse til å forme nye deler av byen fra grunnen av. https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/fjordbyen/#gref

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Taklampe i stue og gang medfølger ikke salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.363,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, garasjeplass, kabel-tv, internett, dugnadsbidrag, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2017.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr 1.622,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 8 629 kWh i 2016 og 7 810 kWh i 2017.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.554.090.

Av dette beløpet utgjør kr 44.205,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Frogner Rode 1
Kirkesogn Frogner

Steder i nærheten

Olav Kyrres plass 0.5 km
Thomas Heftyes plass 0.8 km
Sjølyst plass 0.8 km
Skøyen næringssenter 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 56 km
Sentralstasjon Oslo S 4.6 km
Jernbanestasjon Skøyen jb.st. 1.1 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 2.4 km
Trikkeholdeplass Nobels gate 0.5 km
Bussholdeplass Karenslyst allé 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bygdøy stadion 0.9 km
Idrettsanlegg Madserud Tennisanlegg 1.1 km
Treningssenter EVO Sjølyst 0.6 km
Treningssenter Elixia Sjølyst 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Skøyen skole (1-7 kl.) 1.7 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.8 km
Bygdøy skole (1-7 kl.) 2.3 km
Ruseløkka skole (1-10 kl.) 2.5 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 3.2 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 3.4 km
Hartvig Nissens skole 1.8 km
Oslo Private Gymnasium 2.6 km

Barnehager

Amigos familiebhg. - Semillitas (8 mnd.-3 år) 0.3 km
De ni musene familiebarnehage (1-3 år) 0.7 km
Frognerkilen barnehage (1-6 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tårnhuset 0.6 km
Kjøpesenter Skøyentorget 0.7 km
Postkontor Skøyen Bedriftssenter 0.6 km
Postkontor Elisenberg Postkontor 1.1 km
Apotek Boots apotek Skøyen 0.6 km
Apotek PulsApoteket Skøyen 0.8 km
Vinmonopol Frogner Vinmonopol 1 km
Vinmonopol Skøyen Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Kiwi Skøyen 0.6 km
Dagligvare Coop Mega Sjølyst 0.7 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.8 km
Kiosk/video 7-Eleven Bygdø allè 0.8 km
Bensin Shell Frogner 1.2 km
Bensin Circle K Skøyen 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 38,7 år
Gj.snittalder kvinner 42,3 år
Husholdninger med barn 13 %
Husholdninger uten barn 87 %
Gj.snitt byggeår 1959
Gj.snitt tomtestørrelse 504
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Frogner Rode 1 1253 822

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?