Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 940 000,- for kr 1 940 000,-

Utsikt fra terrasse

Velkommen til Olsvikåsen 148

Gang

Stue

Stuen har en god romløsning med plass til både sittegruppe og spisebord

Stue

Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse med god plass til hagemøbler

Kjøkken

Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass

God plass til spisestue på kjøkkenet

Boligens bad har varmekabler på deler av gulv, dusjkabinett, wc og vask

Bad

Rommet er stort og fungerer også som vaskerom.

Begge soverom er av god størrelse

God plass til dobbeltseng på begge rom

Soverom

Soverom

Bod/kontor

Plantegning

Fasade

Terrasse

Flere lekeplasser i nærområdet

Olsvikåsen er et område med populær og sentral beliggenhet

Kort vei til skoler, butikker, barnehager og treningssenter

Dronebilde

Bergen Vest - 3-roms leilighet med fin beliggenhet i Olsvik. Gode bussforbindelser og kort vei til butikk. Garasjeplass.

Olsvikåsen 148

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 100 000,-

Bergen Vest - 3-roms leilighet med fin beliggenhet i Olsvik. Gode bussforbindelser og kort vei til butikk. Garasjeplass.: Bergen Vest - 3-roms leilighet med fin beliggenhet i Olsvik. Gode bussforbindelser og kort vei til butikk. Garasjeplass.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 100 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 383,-
Fellesgjeld:
Kr 414 692,-
AREAL (P-ROM / BRA)
83 / 83 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Olsvikåsen er et område med populær og sentral beliggenhet! For et utvidet servicetilbud ligger Vestkanten storsenter omtrent 3 minutter unna i kjøretid med de fleste servicetilbud. Eiendommen er godt tilknyttet offentlig transport med busstopp like ved. Busstoppet er tilknyttet buss nr. 40 som går til sentrum en gang i halvtimen. Tidlig på dagen går den hvert 15. minutt.

En liten gåtur fra inngangsdøren finner vi dagligvarebutikken Kiwi Olsvik. Her er det tilgang til fasiliteter som Legesenter, helsestasjon, apotek, tannlege, fysioterapaut, frisør og solarium.

For den idrettsglade er tilbudet bra. Olsvik Idrettsplass ligger like ved skolen. Her tilbys det et bredt fritidstilbud til barn i alle aldre. For den turglade er det flere fine turalternativer i området. Du har Grøntulien like ved og det er mange alternative ruter om du ønsker å gå opp Lyderhorn. Ellers kort vei til treningssenter "in shape"

Adkomst

Fra Bergen sentrum, kjør over Puddefjordsbroen og følg skilt mot Sotra, Askøy. Følg motorveien omtrent seks kilometer til du kan ta av til høyre mot Loddefjord, se skilt. Etter du har tatt av til høyre, følg veien ca 100 meter til du kommer til en rundkjøring, ta til høyre i denne rundkjøringen mot Olsvik. Følg denne veien i ca 1,5 km.Ta så av til venstre der det er skiltet mot Olsvikåsen.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 100 000,-

Fellesgjeld

Kr 414 692,-

Totalpris

Kr 2 514 692,-

Felleskostnader

Kr 5 383,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1978

Soverom

2

Primærrom

83m2

Bruksareal

83m2

Tomt

38265m2

KR-kode

691869

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Olsvikåsen 148, 5183 Olsvik

Gnr. 143, bnr. 493 i Bergen kommune.

Andelsnr. 69, Fredheim Borettslag, org.nr. 951 598 216

Tomten

Eiet tomt på 38.265 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er flott opparbeidet med interne adkomstveier, lekeplass, grøntarealer og forskjellige prydbusker og annen beplantning.

Parkering

Fast parkeringsplass i felles, lukket garasjeanlegg. Gjesteparkering på utvendige, oppmerkede plasser. Har man flere biler kan man ved ledig kapasitet i tillegg leie parkeringsplass. Andelseier har anledning til å koble seg på ladesystem for el-bil for egen kostnad, forespørsel sendes til styret. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm

Totalt bruksareal: 83 kvm

Totalt primærrom: 83 kvm

Primærrom:

2. etasje: Gang, bad/vaskerom, kontor, 2 soverom, stue og kjøkken. 83 kvm.

Tilhørende leiligheten er det en utvendig bod på 5,3 kvm samt en bod i 1. Etasje på 1,2 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.05.2018 utført av Mats Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. våtromsrapport fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som betongkonstruksjoner. Utvendig er det benyttet fasadeplater. Vinduer med isolerglass i pvc karmer. Takkonstruksjonen er utført som flat konstruksjon, tekket med takbelegg eller lignende.

Selger har fått utarbeidet en våtromsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;

Membran tettesjikt og sluk

Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder. Sluket og avløpsrør stammer trolig fra byggeår.

Våtromsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

3-roms leilighet med sentral beliggenhet, altan og fast garasjeplass. Boligen består av entré, 2 romslige soverom, bad/vaskerom og åpen kjøkken/stue løsning. Entré har god plass til å henge fra seg yttertøy å sette fra seg sko. Her er det inngang til innvending bod med gode oppbevaringsmuligheter. Bodet er p.t benyttet som kontor. Stuen har en god romløsning med plass til både sittegruppe og spisebord. Kabel-tv og bredbånd er også inkludert i de månedlige felleskostnadene. Fra stue er det utgang til terrasse. Her er det gode solforhold og plass til hagemøler etter eget ønske. Kjøkkenet ligger plassert i hjørnet av rommet med delvis åpen løsning. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen. Her er det rikelig med skap-og benkeplass. Begge soverommene er av god størrelse med plass til både dobbeltseng og nattbord. Boligens bad har varmekabler på deler av gulv, dusjkabinett, wc og vask. Rommet er stort og fungerer også som vaskerom.

Oppvarming

Varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 2.6.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst syv servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler bla. bruksrett/veirett, gjerdeplikt og vann/kloakkledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fredheim Borettslag. Borettslaget består av 247 leiligheter og 7 næringslokaler. Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 22 86 55 51. Dugnad må påregnes. Dyrehold må søkes styret.

Foretatte påkostninger de senere år:

Borettslaget var ferdig med rehabilitering i 2013.

Alle veier ble asfaltert i 2015.

Planlagte påkostninger:

Stigeledninger må skiftes ila de neste 5-7 år. Det er ikke estimert hva dette vil medføre i økning felleskostnader.

I følge styreleder må vinduer skiftes innen 10 år. Det er ikke estimert hva dette vil medføre i økning felleskostnader.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Boligen er forhåndsutlyst.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan "3320100 - Laksevåg. Loddefjord Nord/Olsvik, område 4, Olsviktjernet" datert 11.05.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.383,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, utvendig forsikring, utvendig vedlikehold, drift av borettslaget, renter og avdrag på fellesgjeld, trappevask, dugnad, varmtvann og grunnpakke på kabeltv og bredbånd. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader 5.024,-

Dugnad 30,-

Renhold 101,-

Kabel-Tv 228,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8833,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkl. i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.522.780,-. Av dette beløpet utgjør kr 414.692,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Olsvikåsen
Kirkesogn Olsvik

Steder i nærheten

Olsvik kirke 0.4 km
Festergården 1.8 km
Vannkanten 2.7 km
Sotrabroen, Bergen siden 4.3 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 14.6 km
Sentralstasjon Bergen 9.9 km
Bussholdeplass Skjenlien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Olsvik idrettsplass 0.6 km
Idrettsanlegg Olsvikhallen 0.6 km
Treningssenter In Shape 0.4 km
Treningssenter SATS Vestkanten 2.6 km

Steder av interesse

Skoler

Olsvik skole (1-10 kl.) 0.6 km
Kjøkkelvik skole (1-10 kl.) 1.1 km
Loddefjord skole (1-7 kl.) 2.6 km
Olsvikåsen videregående skole 0.3 km

Barnehager

Olsvikåsen barnehage (0-6 år) 0.3 km
Grøntulien barnehage (0-6 år) 0.3 km
Norheim barnehage (0-6 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 2.6 km
Kjøpesenter Drotningsvik Senter 4.2 km
Postkontor Coop Prix Olsvik 0.8 km
Postkontor Joker Brønndalen 1.3 km
Apotek Ditt Apotek Olsvik 0.4 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 2.6 km
Dagligvare Kiwi Olsvik 0.4 km
Dagligvare Coop Prix Olsvik 0.8 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 2.6 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Drotningsvik 4.4 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 2.6 km
Bensin YX Godvik 2.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,4 %
Andel kvinner 53,6 %
Gj.snittalder menn 39,1 år
Gj.snittalder kvinner 40,6 år
Husholdninger med barn 27,7 %
Husholdninger uten barn 72,3 %
Gj.snitt byggeår 1983
Gj.snitt tomtestørrelse 8541
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Olsvikåsen 1210 613

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 10.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 4.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Tarek Andrè Bergfjord
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?