Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 660 000,- for kr 1 660 000,-

Velkommen til Olsvikåsen 22!

 

 

 

 

 

 

 

 

Gudfaren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plansskisse.

Bergen Vest - Bestefar selger kåken sin! Stor 2-roms med fast plass i felles garasjeplass!

Olsvikåsen 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 600 000,-

Bergen Vest - Bestefar selger kåken sin! Stor 2-roms med fast plass i felles garasjeplass!: Bergen Vest - Bestefar selger kåken sin! Stor 2-roms med fast plass i felles garasjeplass!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 600 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 635,-
Fellesgjeld:
Kr 351 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
66 / 70 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Olsvikåsen 22 ligger i et rolig, barnevennlig og veletablert boligområde, sentralt på Olsvik. For oss som er oppvokst i Bergen-Vest vet at Olsvik er et boligområde i Loddefjord i den vestlige delen av Laksevåg bydel i Bergen. Det høyeste punktet er Grønntulia. Olsvikskjenet er hovedveien gjennom området.

Olsvik skole med skolefritidsordning ligger i gangavstand fra eiendommen, det samme gjelder Kjøkkelvik skole og Skjenlia skole. Det kan også nevnes at nærmeste barnehage kun ligger i gangavstand. Trafikkfri gangsti til nærbutikk med post, legesenter, fysioterapeut, tannlege mm.

Fra leiligheten er det fin utsikt over nærområdet/nabolaget og omkringliggende fjell. Olsvik er kjent for sine idrettsanlegg og fritidstilbud som blant annet Olsvikhallen, gode fotballbaner, fotballbinger og basketbaner som opp gjennom årene har oppfostret mange kjente profiler.

Området har et velutviklet kollektivtilbud med gode bussforbindelser med hyppige avganger mot Vestkanten Storsenter og videre til Bergen sentrum. Det tar deg 1 minutt å gå til nærmeste holdeplass. Her går linje 24 (Olsvikjenet/Oasen terminal) og 40 (Storavatnet terminal/Bergen busstasjon).

Vestkanten storsenter, som fikk prisen "Årets Kjøpesenter 2014" av Nordic Council of Shopping Centers, ligger ikke langt fra leiligheten. Her finner du alle tenkelige servicetilbud, samt ishall, badeland, bowling og treningssenter.

Det er kort vei til vakre turområder, som blant annet Lyderhornsfjellet og Storavatnet. Lyderhornsfjellet kan friste med en helt fantastisk utsikt, og er absolutt verdt turen.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjør over Puddefjordsbroen og følg veien mot Sotra/Askøy. Fortsett inn på Sotraveien. Ta deretter 1. avkjørsel i rundkjøringen og følg veien innover til du kommer til Olsvikåsen 22.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 600 000,-

Fellesgjeld

Kr 351 000,-

Totalpris

Kr 1 951 000,-

Felleskostnader

Kr 4 635,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1979

Soverom

1

Garasje

Ja

Primærrom

66m2

Bruksareal

70m2

Tomt

38266m2

KR-kode

6918105

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Olsvikåsen 22, 5183 Olsvik

Gnr. 143, bnr. 493, i Bergen kommune.

Andelsnr. 171,

Fredheim Borettslag, org.nr. 951 598 216

Tomten

Tomtearealet er felles for borettslaget. Opparbeidet med div interne veier, lekeplass, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.

Tilhørende uteareal: Tilhørende uteareal er opparbeidet med plen og div trær/beplantning. Tilhørende uteareal er gjengrodd.

Parkering

Fast parkeringsplass i felles, lukket garasjeanlegg. Gjesteparkering på utvendige, oppmerkede plasser. Har man flere biler kan man ved ledig kapasitet i tillegg leie parkeringsplass. Andelseier har anledning til å koble seg på ladesystem for el-bil for egen kostnad, forespørsel sendes til styret. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 77 kvm

Totalt bruksareal: 70 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm

P-rom: Stue, kjøkken, bad, soverom, entre

S-rom: Innvendig bod på ca 4 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 ekstern bod i 1-etg på ca 2,1 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.08.18 utført av Trond Bertelsen.

Standard

Velkommen inn til bestefars leilighet Olsvikåsen 22. En koselig leilighet med praktisk planløsning og mye sjel. Dette er virkelig en leilighet du bør få med deg hvis du ønsker å bo sentralt med alt av fasiliteter rett i nærheten.

Entre/gang

Det første som møter deg når du kommer inn i bestefars leilighet er en romslig og fin entre hvor man kan sette fra seg sko, og henge fra seg yttertøy.

Stilrent baderom med vaskerom

Ved enden av entreen har du badet til bestefar som har våtromsbelegg på gulv, malt strie på vegger, malt betong i himling. Inneholder: Servant med møblement/speilskap og belysning, toalett, dusjkabinett.

Avtrekksventil i kasse. Dusjkabinett har bunn og bakvegger. Dusjvann går direkte til sluk. Dette fører til minimal fuktpåvirkning på gulv/vegger ved dusjing. Nytt toalett og nytt dusjkabinett i ca 2004/2005.

Koselig kjøkken med gode arbeidsflater

Kjøkkenet er for bestefar et viktig rom i leiligheten. Her har han disket opp med de deiligste retter til sine barn og barnebarn. Takket være gode arbeidsflater og mye skapplass har matlagingen vært lekende lett for bestefar. Laminat på gulv, malt platekledning/tynnpanel på vegger, malt betong i himling. Kjøkkeninnredning med slette hvite fronter. To glassfronter. Laminat benkeplate, stål vaskekum, ventilator (Ecoline), opplegg for oppvaskmaskin Keramiske fliser over benkeplate.

Medfølgende hvitevarer:

- Komfyr (Grepa).

- Oppvaskmaskin (Siemens).

- Kjøleskap/frys (Beko). Fra 2013/2014.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Kjøkkeninnredning ble skiftet i 2001.

I 2006/2007 ble kjøkkenet oppgradert med nye fronter, benkeplate og vask.

Romslig stue

Lys og romslig stue med god plass til en koselig sofagruppe, en liten lesekrok og en spisegruppe. Stuen har vært et viktig samlingspunkt for familien til bestefar. Stuen føles luftig med store vinduer hvor man har utgang til hage. Mye lysinnslipp skaper en lun og god atmosfære. Her kan man nyte morgenkaffen og en god bok. Stuen har vært et rolig og avslappende sted for bestefar. Her har han kost seg med en god bok og en god kopp med te.

Stort og lyst soverom

Soverommet er romslig, lyst og delikat med god plass til en stor og deilig seng. Mye lysinslipp skaper en lun og god atmosfære, også på soverommet. Laminat på gulv og garderobeskap.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.07.1977 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst syv servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler bla. bruksrett/veirett, gjerdeplikt og vann/kloakkledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fredheim BRL.

Borettslaget består av247 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS, tlf. 22865500

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold må styregodkjennes.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

SIKRINGSFOND

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan "3320100 - Laksevåg. Loddefjord Nord/Olsvik, område 4, Olsviktjernet" datert 11.05.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.635,- pr. mnd. og inkluderer:

Kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling renter/avdrag andel fellesgjeld,

kabel-tv, dugnad og div drift/vedlikehold av fellesarealer/utv bygningsmasse.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på

kr 228,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 1.952.532,-. Av dette beløpet utgjør kr 351.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Olsvikåsen
Kirkesogn Olsvik

Steder i nærheten

Olsvik kirke 0.5 km
Festergården 1.7 km
Askøybroen, Bergen Siden 2 km
Vannkanten 3 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 14.9 km
Sentralstasjon Bergen 10.2 km
Bussholdeplass Fredheim Olsvik 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Olsvik idrettsplass 0.2 km
Idrettsanlegg Olsvikhallen 0.4 km
Treningssenter In Shape 0.5 km
Treningssenter SATS Vestkanten 2.9 km

Steder av interesse

Skoler

Olsvik skole (1-10 kl.) 0.4 km
Kjøkkelvik skole (1-10 kl.) 1.4 km
Loddefjord skole (1-7 kl.) 3 km
Olsvikåsen videregående skole 0.4 km

Barnehager

Norheim barnehage (0-6 år) 0.3 km
Olsvikåsen barnehage (0-6 år) 0.4 km
Grøntulien barnehage (0-6 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 2.9 km
Kjøpesenter Drotningsvik Senter 4.5 km
Postkontor Coop Prix Olsvik 0.6 km
Postkontor Joker Brønndalen 1.6 km
Apotek Ditt Apotek Olsvik 0.1 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 2.9 km
Dagligvare Kiwi Olsvik 0.1 km
Dagligvare Coop Prix Olsvik 0.6 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 2.9 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Drotningsvik 4.7 km
Bensin YX Godvik 2.4 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 2.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,4 %
Andel kvinner 53,6 %
Gj.snittalder menn 39,1 år
Gj.snittalder kvinner 40,6 år
Husholdninger med barn 27,7 %
Husholdninger uten barn 72,3 %
Gj.snitt byggeår 1983
Gj.snitt tomtestørrelse 8541
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Olsvikåsen 1210 613

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 40.000.- av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Kommunale opplysninger og EDR: kr 2.000,-

Foto: kr 4.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Hamza Yousaf Choudhary
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?