Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 220 000,- for kr 3 220 000,-

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Spisegruppe

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Bad

Gang med klesskap

Gang

Bakgård

Bakgård

Bakgård

Fasade

Plantegning

Torshov

Omsens gate 14

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 300 000,-

Torshov: Flott 2-roms leilighet med store vinduer. Peisovn. Nydelig gård med hyggelig grønn bakgård.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 300 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 667,-
Fellesgjeld:
Kr 122 994,-
AREAL (P-ROM / BRA)
42 / 42 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

I nærområdet finnes det meste av butikk- og servicetilbud lett tilgjengelig, inkludert flere søndags- og kveldsåpne matbutikker. Oslos "beste" slakter Strøm Larsen og Sultan grønnsakforretning med kvalitetsrik frukt og grønnsaker til lave priser. Sandaker Senter ligger i kort gangavstand med bl.a. Coop Mega, fysioterapi, bibliotek, Vinmonopol og apotek.

I nærområdet er det også utekaféer, restauranter, spisesteder, skoler, mange fine barnehager og flere treningssentre som SATS/Elixia og "Oslos råeste treningssenter" Myrens Sportssenter med Klatreverket. Populære Åpent Bakeri/Lofthus samvirkelag med byens beste bakevarer og pizzaservering på kveldstid, finner du noen minutters gange øst for leiligheten. I området er det også et variert kulturtilbud, som Soria Moria med konseptet HVASKJER som består av en restaurant og cocktail-barer, to konsertscener og retro-spillrom. Torshov Sport, Trikkestallen med teater og flott uteservering sommerstid, samt Ringnes Park med Norges eneste heldigitale kino - Ringen Kino finnes også i umiddelbar nærhet. Det er kort vei til Handelshøyskolen BI i Nydalen samt Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester, og som har et stort Satstreningssenter på ca. 3.000 m².

God offentlig kommunikasjon finner du også i nærområdet:

Kort gange til trikk 11, 12 og 13 som går hvert 5. minutt til bl.a. Grünerløkka/sentrum og Storo/Grefsen. I nærområdet går også bussrute 30 til BI Nydalen og sentrum/Huk/Bygdøy og bussrute 20 til Majorstuen/Skøyen og Tøyen. Det er ca. 10 minutter å gå til Tbanen på Sinsen. Flybussekspressen går fra Ring 2. Oslo kommune ønsker å opprette flere sykkelruter hvor du enkelt kan ta deg til alle byens hjørner, bl.a sykkelrute som strekker seg fra Torshov til Vippetangen. Byrutene vil utgjør til sammen ca. 55 km, og etablerer sammenhengende forbindelser for sykkel innenfor Ring 3.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter:

Torshovparken er tre minutters gange unna, og her er det flotte grøntarealer som aktivt benyttes til ulike fritidsaktiviteter sommer - og vinterstid blant mange av beboerne i området. Torshovparken er 41 mål i utstrekning og ligger på en naturlig høyde, som ble øket med overskuddsmasser fra utbyggingen av Torshovbyen. Det er utsikt mot byen og fjorden fra toppunktet (87 meter over havet) midt i parken, der musikkpaviljongen er plassert i enden av en allé. Sydsiden av Torshovparken er nylig blitt oppgradert med flott aktivitetspark for store og små, med bl.a. sandvolleyballbaner, minigolf og mulighet for andre ballspill, samt isbane om vinteren.

Torshovdalen er ca. seks minutters gange unna, og her er det store plener tenkt for aking og skilek (kommunen preparerer langrennsløype om vinteren) samt et yrende skateboardmiljø med 3 stk. ramper. I forbindelse med utbyggingen av Torshov, sørget bygartner Marius Røhne for at dette området ble skånet for utbygging i reguleringsplanen fra 1934. Torshovdalen gikk her inn i et sammenhengende parkmessig belte og turveier gjennom byen. Begrunnelsen var den tids begynnende tenkning om behovet for lys, frisk luft og tilgang til natur for byens befolkning med den positive virkningen dette har for folkehelsen. Foruten Torshovparken og Torshovdalen er det kort gangavstand til fine turstier langs idylliske Akerselva som går opp til Nordmarka og ned til sentrum.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 300 000,-

Fellesgjeld

Kr 122 994,-

Totalpris

Kr 3 422 994,-

Felleskostnader

Kr 2 667,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1920

Soverom

1

Primærrom

42m2

Bruksareal

42m2

Tomt

325m2

KR-kode

401876

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Omsens gate 14, 0478 Oslo

Gnr. 225, bnr. 203 i Oslo kommune.

Andelsnr. 39, Torshov kvartal 5 borettslag, org.nr. 947 837 427

Tomten

Festet tomt på 3.108 kvm tilhørende borettslaget.

Festeavgiften er kr ca. 85.000 pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert 01.11.1951 og neste regulering er 01.11.2021.

Festeavtalen utløper 01.11.2021.

Grunneier, Oslo Kommune, har forkjøpsrett ved salg av hele tomten.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 11.378,- pr. dekar tomt. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er mulig å leie parkeringsplass/garasje i nærområdet. Månedlig kostnad ca. 1.500,-.

Det er opprettet tilsammen 20 offentlige ladeplasser for ladbar motorvogn innen få minutters gange fra boligen. Det finnes bl.a ladestasjon til el-bil i Krebs' gate 13 B. Det finnes bysykkelstativ i Torshovparken, like ved Per Kvibergs gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 49 kvm

Totalt bruksareal: 42 kvm

Totalt primærrom: 42 kvm

Primærrom. 2.etg: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom

I tillegg disponerer boligen to boder. En i kjeller på ca. 6 kvm. Og en på loft på ca 3.5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.04.18 utført av Anders Roestad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:

TG2:

Tilknytning av membran til sluk:

Gulvmembran eller tettesjikt er ikke mulig se ved visuelle undersøkelser i sluket og kan derfor ikke konstateres. Muligheten for inspeksjon er noe redusert grunnet tilgjengeligheten under dusjkabinettet. Det er ikke anbefalt og dusje rett på gulv uten membran. Det er risiko for at vann kan trekke videre ned i gulvstøpen og underliggende konstruksjon dersom sluket tilstoppes e.l.

Ved rehabilitering bør sluket byttes. Tilstandsgraden er satt på grunnlag av at det i dag brukes dusjkabinett.

Overflater gulv på bad:

Baderomsgulvet er bygget opp i forskjellige høyder, kjøper gjøres oppmerksom på at det er kun et sluk ved dusjen som er høyeste punkt.

Knirk i den flissatte terskelen utenfor dusjkabinettet, dette kan skyldes manglende feste eller bevegelser i underliggendekonstruksjon.

Varmtvannsbereder og vannrør:

Teknisk levetid på varmvannsbereder i rustfritt stål er 15-30 år i henhold til BKS 700.330 levetider for sanitærinstallasjoner i boliger.

Det anbefales montering av waterguard ved berederen da berederen er innbygget i himling over en del av badet som ikke har sluk.

Rør av kobber, disse har en teknisk levetid på 25-100 år og en anbefalt brukstid på 30-50 år, ihht til byggforsk detaljeblad 700.330.

Dør til toalett: Døren har behov for en justering da denne ikke går i lås.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og trivelig 2-roms leilighet som ligger skjermet til i rolig sidegate på Torshov.

Leiligheten ligger fint til i 2.etasje med store vinduer som gir godt med lys. Alle vinduene er nye i 2016. God takhøyde og spennende planløsning. I gangen er det tilpasset garderobe på hele veggen med både heng og hyller/skuffer.

I stuen er det spesiallaget en praktisk bokhylle. Åpen kjøkkenløsning mot stuen med god skapplass. Deler av kjøkkenet er innebygget i karnappet med stor benkeflate. Det er plass til både spisestue og sofagruppe, og det er hyggelig peisovn i stuen.

Soverom med direkte inngang til bad. Flislagt bad med ulike høydenivåer. Toalett, dusjkabinett og servant med skap.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller og en på loft.

Felles vaskerom og tørkerom i kjelleren i nabo oppgangen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av leiligheten med panelovner montert på vegg og varmekabler på bad. Peisovn i stue.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1921.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1921.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 13 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet festekontrakt, vann/kloakk, bruksrett til uteareal, anlegg, vedlikehold av ledninger, bestemmelse om utbedring, brannvegg/dør.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Torshov Kvartal V.

Borettslaget består av 100 leiligheter.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Borettslagets hjemmeside: www.torshov5.no

Foretatt påkostninger de senere år:

2017 - Byttet ytterdører

2016 - Utskifting av vinduer i fasaden

2016 - Branntetting i kjellere

2016 - Radonmåling og tiltak

2014 - Felles brannvarslingsanlegg

2014 - Nye branndører i fellesarealer

2014 - Nytt lekestativ

2013-2016 - Utbedringer på tak og fasade

2013 - Nye porter og maling av portrom

2013 - Montering av slukkeutstyr i alle fellesarealer

2012 - Totalrenovering av piper over tak

2011-2012 - Innvendig renovering av pipeløp, rehabilitering av skorsteiner og bytte av alle feieluker

2010 - 2011 Total renovering av næringslokalet

2009 - Oppussing av oppganger

2005 - 2007 - Utskifting/oppgradering av elektrisk anlegg i leiligheter

2005 - Montering av brannsikringsutstyr i leiligheter

Planlagte påkostninger:

I 2012 fikk borettslaget utarbeidet en tilstandsrapport av OBF Teknisk. Rapporten danner grunnlag for en vedlikeholdsplan for 2013-2022.

Brannsikkerhet er en hovedprioritet i vedlikeholdsplanen. Siden 2013 har det blitt montert slukkeutstyr i fellesarealer, byttet branndører, utført branntetting i kjellerne, installert felles brannvarslingsanlegg, etablert barnevognparkering og fellesarealer holdes ryddet.

Vann og avløpsrør:

Rehabilitering av vann og avløp er den mest krevende og omfattende oppgaven. I 2013-15 har Obos Prosjekt har bistått styret med å oppdatere kunnskapen om tilstanden og alternativer for utbedringer. De mener at tilstanden ennå ikke er kritisk og tror ikke det vil bli det i løpet av ca. 5-10 år men tar forbehold om at hvis skadefrekvens øker bør en vurdere å fremskynde en større rehabilitering. De har skissert en fremdriftsplan for en total rehabilitering. Ser vi på skadehistorikken per i dag og fagvurderingene er det ikke noe som tilsier at behovet for en omfattende rehabilitering av vann- og soilrør er akutt.

Styrets prioritering er å rehabilitere vanninntak og bunnledninger. Å gjennomføre disse tiltak mener vi muliggjør å utsette et større rehabiliteringsprosjekt i noen år.

Dette arbeidet var planlagt prosjektert høsten 2017. Bunnledninger, vanninntak og

dreneringsbehov ble kartlagt i 2016. På nåværende tidspunkt mener styret at det er mest hensiktsmessig å avvente et større prosjekt, nyttiggjøre seg av erfaringene fra andre kvartaler og bruke god tid på planleggingen. Vi er klar over at dette er utfordrende for andelseiere som ønsker forutsigbarhet med tanke på å pusse opp bad. Styret vil jobbe for at det i løpet av de neste årene tas en beslutning om hvilken løsning som velges og tidfeste når en

eventuell rehabiliteringen gjennomføres.

Styret prioriterer løpende vedlikehold av fasaden, tak og brannbalkonger.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.667,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV og grunnpakke internett, kommunale avgifter, trappevask, forretningsførsel, byggforsikring m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2017

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter og avdrag: 489,-

Trappevask: 100,-

Digital tv og bredbånd: 374,-

Felleskostnader: 1.704,-

Nåværende eier har et strømforbruk inkl nettleie som tilsvarer ca. kr 10.076,- pr. år. / 8.710 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.062,50,- .

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.431.115,50,- Av dette beløpet utgjør kr 122.994,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Torshov Rode 4
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Torshovteatret 0.1 km
Sæveruds plass 0.6 km
Advokat Dehlis plass 0.8 km
Treschows bru 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.7 km
Sentralstasjon Oslo S 3.7 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 1.5 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 1.2 km
Trikkeholdeplass Torshov 0.2 km
Bussholdeplass Torshov 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.3 km
Idrettsanlegg Golfsenteret 0.5 km
Treningssenter Mudo Torshov 0.4 km
Treningssenter Myrens Sportssenter 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Lilleborg skole (1-7 kl.) 0.2 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 0.8 km
Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.8 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.8 km
Foss videregående skole 1.3 km
Nydalen videregående skole 2 km

Barnehager

Lykketrollet familiebhg - Vogts gt. 0.4 km
Oskar Braaten barnehage (3-6 år) 0.4 km
Åsenhagen barnehage (0-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.4 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 1.5 km
Postkontor Rema 1000 Torshov 0.5 km
Postkontor Coop Extra Sagene 1.1 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.4 km
Apotek Apotek 1 Torshov 0.4 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.4 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 1.5 km
Dagligvare Kiwi Vogtsgate 0.2 km
Dagligvare Bunnpris Presidentgate 0.4 km
Kiosk/video 7-Eleven Vogts gate 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Torshov 0.3 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1.1 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 44,5 %
Andel kvinner 55,5 %
Gj.snittalder menn 33,2 %
Gj.snittalder kvinner 33,4 %
Husholdninger med barn 24,3 %
Husholdninger uten barn 75,7 %
Gj.snitt byggeår 1923
Gj.snitt tomtestørrelse 442
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Torshov Rode 4 879 497

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Therese Ekeli Berg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?