Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 410 000,- for kr 2 410 000,-

Velkommen til Per Sivles gate 5

Fasade

Balkong

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Entré/gang

Gang

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Råloft

Balkong

Fasade

Fasade

Plantegning

Bragernes / Øren – Meget pen og vesentlig påkostet 3-roms leilighet med råloft. Solrikt. Sentrumsnær beliggenhet.

Per Sivles gate 5

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 350 000,-

Bragernes / Øren – Meget pen og vesentlig påkostet 3-roms leilighet med råloft. Solrikt. Sentrumsnær beliggenhet. : Bragernes / Øren – Meget pen og vesentlig påkostet 3-roms leilighet med råloft. Solrikt. Sentrumsnær beliggenhet.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 350 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 000,-
Fellesgjeld:
Kr 305 110,-
AREAL (P-ROM / BRA)
62 / 67 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentral beliggenhet på Bragernes med gang avstand til sentrum. 2 minutters gange til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no. 15 min. med tog til Asker. 40 min. med tog til Oslo fra Gulskogen jernbanestasjon. Flytog fra Drammen Stasjon tar én time til Gardermoen, se www.flytoget.no for rutetider.

Flotte turmuligheter i Drammensmarka, sommer som vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen. Praktisk avstand til bykjernen med "alle" servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater etc. Den flotte Elveparken med tur- og bademuligheter. Bademuligheter også på Landfalltjern. Altså alt for enhver smak!

Drammens Ballklubb, www.dbk.no, har klubblokale på Øren, et aktivt idrettslag innenfor fotball, bandy, ski og allidrett. Det bygges ny flerbrukshall samt utvidelse av fotballbane. På Åssiden finner man Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatring. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skileik, organisert trening m.m.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen. Flere barnehager i kort avstand. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i Drammen kontakt megler eller se www.drammen.kommune.no.

Øren barneskole; www.drammen.kommune.no/oren. Børresen ungdomskole; www.drammen.kommune.no/borresen.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. På Papirbredden ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Følg Haugesgate og Rosenkrantzgaten ut av sentrum. Per Sivles gate går til høyre rett før trafikken fra Bragernes tunnelen kommer opp. Eiendommen er beliggende på venstre side av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 350 000,-

Fellesgjeld

Kr 305 110,-

Totalpris

Kr 2 655 110,-

Felleskostnader

Kr 4 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1958

Soverom

2

Primærrom

62m2

Bruksareal

67m2

Tomt

690m2

KR-kode

2018327

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Per Sivles gate 5, 3018 Drammen

Gnr. 114, bnr. 743 i Drammen kommune.

Andelsnr. 2, Per Sivlesgate 5 Borettslag, org.nr. 947 163 531

Tomten

Eiet tomt på 690 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med plen samt annen beplantning. Gruset gårdsplass og parkering.

Parkering

En biloppstillingsplass som tilhører leiligheten. For øvrig vanlig gateparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 73 kvm

Bruksareal: 67 kvm

Primærrom: 62 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder entré/gang, pent kjøkken, lekkert flislagt bad, 2 soverom og stue med utgang til balkong som er innebygd: 62 kvm

Sekundærrom:

Leiligheten inneholder innebygd balkong: 5 kvm

Råloft med inngang fra fellesgang. Rommet er på ca. 28 kvm.

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på 7,6 kvm

Felles vaskerom i kjeller hvor man setter opp egen maskin.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.06.18 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Entré/gang: Fliser på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. 2 stk skyvedørsgarderober.

Kjøkken: Fliser på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Pen hvit høyglans innredning med fliser over benk. Integrert platetopp, stekeovn og mikro. Opplegg for oppvaskmaskin. Koselig bar spiseplass. Kun integrerte hvitevarer medfølger leiligheten. Kjøkkenet ble oppusset i 2014.

Soverom1: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Dusjhjørne med foldedører, servant i seksjon, overskap med speildører og vegghengt wc. Et lekkert bad fra 2015.

Stue: Laminat på gulv, malte flater på vegger, takess i tak. Vedovn. Montert varmepumpe. Utgang til balkong som er innebygd.

Soverom2: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Garderobeskap.

Leiligheten holder en gjennomgående god standard og fremstår som meget pen. Vesentlig oppgradert i de senere år.

Oppvarming

Vedovn i stuen. Montert varmepumpe i stuen samt varmekabler på baderom, entré /gang og kjøkken. For øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1945. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutt på borettslagets eiendom:

Dagboknr 6179, tinglyst 02.04.2004: Erklæring/avtale hvor Drammen kommune gis rett til å ha liggende kommunale ledninger med kummer.

Servitutten vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Per Sivlesgate 5 Borettslag. Borettslaget består av 4 leiligheter.

Forretningsfører/styreleder er Anita Stijak, tlf. 928 40 567

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslaget har ingen forkjøpsrett.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Brakerøya Sentrumsring, parsell Bragernes datert 18.02.1997 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen ligger innenfor rød støysone.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.000,- pr. mnd. og inkluderer nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, renovasjon, bygningsforsikring, noe vedlikehold og revisjon av regnskap.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Internett er levert av Get og koster kr 382,- pr. mnd.

Kabel-tv er levert av Get og koster kr 499,- pr. mnd.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 8.300 kWh pr. år.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.656.142,- Av dette beløpet utgjør kr 305.110,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Bragernes Sentrum 4
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Tinghus 0.2 km
Fylkeshuset 0.4 km
Bibliotek, kunstgalleri 1 km
Buskerud sentralsykehus 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.5 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1.9 km
Bussholdeplass Hamborgstrøm 0 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 1 km
Idrettsanlegg Gulskogen idrettspark 1.9 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 0.4 km
Treningssenter Fitness24Seven Drammen 1.4 km

Steder av interesse

Skoler

Øren skole (1-7 kl.) 1 km
Rødskog skole (1-7 kl.) 1.8 km
Åssiden skole (1-7 kl.) 2.4 km
Gulskogen skole (1-10 kl.) 2.5 km
Børresen skole (8-10 kl.) 0.5 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.6 km
Akademiet Ypsilon vgs 0.8 km
Drammen videregående skole 2.2 km

Barnehager

Ekornheia barnehage (0-5 år) 0.4 km
Drammen montessoribarnehage (0-6 år) 0.8 km
Dampsentralen barnehage 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torget Vest 1.2 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 1.7 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 1.2 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1.4 km
Apotek Boots apotek Drammen Legevakt 0.4 km
Apotek Sykehusapoteket Drammen 0.9 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 2.4 km
Dagligvare Rema 1000 Vinjesgate 0.7 km
Dagligvare Kiwi Landfalløya 1.2 km
Kiosk/video Lillemors Frukt og Tobakk 0.8 km
Kiosk/video Mix Buskerud Sentralsykehus 0.9 km
Bensin Esso Tiger Park 0.8 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,7 %
Andel kvinner 51,3 %
Gj.snittalder menn 44,1 år
Gj.snittalder kvinner 41,7 år
Husholdninger med barn 26,5 %
Husholdninger uten barn 73,5 %
Gj.snitt byggeår 1957
Gj.snitt tomtestørrelse 430
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Bragernes Sentrum 4 680 309

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 37.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?