Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 030 000,- for kr 2 030 000,-

Fasade

Stor, innglasset veranda

Stue

Stue

Stue

Stue, mot entre/hall

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Romslig veranda

Romslig veranda

Stue

Detalj fra stue

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Stue, mot entre

Entre/hall

Fasade

Fasade

Plantegning

St. Hansberget / Strømsø - Pen leilighet, med 2 (1) soverom. Høy 1. etasje, enkel adkomst.

Pettersløkka 19 b

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 950 000,-

St. Hansberget / Strømsø - Pen leilighet, med 2 (1) soverom. Høy 1. etasje, enkel adkomst.: St. Hansberget / Strømsø - Pen leilighet, med 2 (1) soverom. Høy 1. etasje, enkel adkomst.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 996,-
Fellesgjeld:
Kr 266 449,-
AREAL (P-ROM / BRA)
59 / 73 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Det er god bussforbindelse både fra Torsvei/Gamle Kongevei, Svelvikveien og Holmestrandsveien til sentrum, med flere avganger i timen. Kun to-tre minutters gangavstand til nærmeste bussholdeplassi. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbusser. Fin sykkelavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen. Lett adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i bydelen. Kort vei til Marienlyst med svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også egne idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med bla. fotball-, håndball-, korps- og speideraktivitet.

Barnehager og skoler

22 barnehager bare i Strømsø barnehagekrets. Det er flere barnehageri kort gangavstand på St. Hansberget, bare noen få hundre meter unna leiligheten.

Brandengen barneskole (1. - 7. trinn).

Marienlyst ungdomsskole (8.-10. trinn).

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Fra Strømsø sentrum kjør mot Rundtom. Kjør forbi Statoil stasjonen og ta første vei til venstre (inn Gamle Kongevei). Denne veien følges oppover, ta til høyre inn Solbergsgate like etter frisørsalong. Når denne veien deler seg, ta skrått opp til venstre. Pettersløkka 19 ligger på venstre side. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 950 000,-

Fellesgjeld

Kr 266 449,-

Totalpris

Kr 2 216 449,-

Felleskostnader

Kr 3 996,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1966

Soverom

2

Primærrom

59m2

Bruksareal

73m2

Tomt

24481m2

KR-kode

2018305

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Pettersløkka 19 b, 3040 Drammen

Gnr. 112, bnr. 452 i Drammen kommune.

Andelsnr. 34, Pettersløkka Borettslag, org.nr. 948 473 062

Tomten

Leiligheten har egen og flott innglasset veranda, med utgang fra soverom/stue.

Stor, eiet felles selveiertomt for hele borettslaget på 24.481 kvm. Tomten er delvis naturtomt, mens store deler av tomten er opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser og internveier, samt hyggelig opparbeidet felleshage med plen, blomster, planter og sittegrupper.

Parkering

Parkering ved blokken, samt gateparkering. Gode parkeringsmuligheter etter områdets bestemmelser.

Det er et eget garasjelag på Pettersløkka, hvor det er muligheter for kjøp av garasjeplass (kan være venteliste).

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Pettersløkka som er en offentlig/kommunal vei. Borettslaget har ansvar for vedlikehold for internveier.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 78 kvm

Totalt bruksareal: 73 kvm

Totalt primærrom: 59 kvm

Primærrom:

Bad, kjøkken, stue, 2 soverom: 59 kvm

Sekundærrom:

Innglasset balkong: 14 kvm

Opprinnelig er dette en 2-roms leilighet. Soverommet som ligger mellom stue og terrasse var en del av stuen. Dette kan enkelt tilbakeføres, ved å ta bort lettveggen.

I tillegg disponerer boligen 2 boder og matbod(skap) i kjeller. Vedllagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Espen Grelland.

Bebyggelse

Lavblokk oppført i betong over fire etasjer + sokkeletasje. Blokken ble utvendig renovert med nyere fasade, etterisolering mm. for ca. 18 år siden. Verandaene er nye fra ca. 2010. Sikringsskapet med automatsikringer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiilgheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det er gitt anmerkninger knyttet til bad og røropplegg. Dette blir fornyet i regi av borettslaget. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises til ovennevnte rapport fra takstmann.

Standard

Leiligheten har en normalt god standard. Tiltalende oppusset, delikat fargevalg.

Baderommet er av eldre dato. Blir rehabilitert i regi av borettslaget. Standard blir god med fliser på gulv og vegg. Varmekabler. Panel i tak. WC, servant i innredning og dusjkabinett. Mulighet for vaskemaskin og tørketrommel på eget bad. Beskrivelse er hentet fra andre leiligheter hvor bad er ferdig, forbehold om endringer. Det vil være mulighet for noe tilvalg. Kontakt megler for nærmere info.

Delikat kjøkken. Innredning med hvite profilerte fronter. Laminat benkeplate. Fliser over benk. Takhøye overskap. Kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr. Barløsning/spiseplass. Hvitevarene på kjøkken medfølger i handelen.

Det er lamiant på gulv. Malte vegger (panel og slette flater). Malte tak.

Lys og pen leilighet.

Stor innglasset veranda.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Etter rehabilitering av badet blir det varmekabler i baderomsgulv.

Det er pipe og installert peisovn i leiligheten. Lettveggen som er satt opp til soverommet står nær peisovnen. Ovnen kan ikke brukes uten at dte monteres forskriftsmessig brannisolasjon eller veggen fjernes.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1966.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler bestemmelser om vann/kloakkledninger, og antas å ikke ha noen betydning for den enkelte leilighet/andelseier.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Pettersløkka Borettslag.

Borettslaget består av 165 leiligheter, fordel på 5 bygninger.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men borettslagets husordensregler sier at gjeldende lover skal følges og gir anledning til å fremme begrunnet søknad om dyrehold (hund/katt).

For noen år siden bygget borettslaget nye innglassede balkonger. Det går for tiden et prosjekt hvor baderommene/røropplegg rehabiliteteres. Arbeidene er langt på vei ferdig i de andre blokkene, planlagt oppstart i november for denne blokken.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Boligen er forhåndsutlyst, ingen har meldt forkjøpsrett. Medlemmere/beboere må delta i budgivning, på vanlig måte.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for St. Hansberget III, datert 23/11-1962.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.996,- pr. mnd. og renter og avdrag på andel fellesgjeld, bygningsforsikring, kabel-tv (grunnpakke), internett (grunnpakke), vann/avløp, renovasjonsgebyrer, strøm i fellesarealer, gang- og trappevask, plenklipping, snørydding/måking, avsetning til vedlikehold og drift av fellesarealer, styrearbeid og forretningsførsel.

Felleskostnadene fordeles slik:

Grunnleie kr. 2.496,-

Lån balkong/bad kr. 1.500,-

Nærmere fordeling av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr. år. / 12.000 kwh. pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.223.131,-. Av dette beløpet utgjør kr 266.449,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 7
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 2.8 km
Drammens museum 3.4 km
Drammensbadet 3.6 km
Marienlyst stadion 3.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.6 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 3 km
Bussholdeplass Solbergs gate 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 1 km
Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 1.6 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 2 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 2.7 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 2.7 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 4.6 km
Galterud skole (8-10 kl.) 4.8 km
Drammen videregående skole 3.5 km
Akademiet videregående skole Drammen 4.3 km

Barnehager

St. Hansberget barnehage (0-5 år) 0.7 km
Hedensrud barnehage (0-5 år) 0.7 km
Tangen menighets barnehage (2-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 2.5 km
Kjøpesenter CC Drammen 3.7 km
Postkontor Strømsø Postkontor 3.1 km
Postkontor Kiwi Åskollen 2.9 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 2.5 km
Apotek Boots apotek Strømsø 3.2 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.1 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.2 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 1.1 km
Dagligvare Spar Kristensen 1.3 km
Kiosk/video Rundtom Spill 1.3 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 1.5 km
Bensin Circle K Rundtom 1.3 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,1 %
Andel kvinner 51,9 %
Gj.snittalder menn 41,6 år
Gj.snittalder kvinner 46,7 år
Husholdninger med barn 16,8 %
Husholdninger uten barn 83,2 %
Gj.snitt byggeår 1967
Gj.snitt tomtestørrelse 9004
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 7 597 386

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Tormod Boldvik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?