Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 420 000,- for kr 2 420 000,-

Velkommen til Pettersløkka 38 C

Lys og pen leilighet beliggende i rolige og markanære omgivelser

Innglasset balkong på 14 kvm

Velkommen inn

Romslig tv-stue med store vinduer gir godt med naturlig lys og fin utsikt

Stue

Stue

Mellom tv-stuen og kjøkken er det god plass til spisebord

Koselig stemning på kveldstid

Koselig peisovn varmer godt på kalde vinterdager

Velutstyrt kjøkken

Integrert koketopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys

Kjøkken mot spisestue

Hovedsoverom

Soverom 2

Romslig og med garderobeskap

Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2017

Dusjhjørne med innfellbare dører

Stor, innglasset balkong

Fint utsyn mot marka med flotte turløyper

Koselig på balkongen kveldstid

Kveldsstemning

Kveldsstemning

Rolig og barnevennlig borettslag

Fasade

Fasade

Plantegning

St. Hansberget

Pettersløkka 38 C

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 480 000,-

St. Hansberget: Pent oppusset og tiltalende 3 - roms leilighet med god planløsning - Populært område - Nytt bad

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 480 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 512,-
Fellesgjeld:
Kr 343 619,-
AREAL (P-ROM / BRA)
69 / 69 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en fri og fin beliggenhet internt på boligfeltet med Nordbykollen med regulerte friarealer, flott turterreng og lysløype som nærmeste nabo.

Det er god bussforbindelse både fra Torsvei/Gamle Kongevei, Svelvikveien og Holmestrandsveien til sentrum, med flere avganger i timen. Kun fem minutters gangavstand til nærmeste bussholdeplass. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbusser. Fin sykkelavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen. Lett adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Vestfold eller E134 til Kongsberg.

Mange fritidstilbud i bydelen. Kort vei til Marienlyst med svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane samt Drammenshallen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også egne idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med bla. fotball-, håndball-, korps- og speideraktivitet.

Barnehager og skoler

22 barnehager bare i Strømsø barnehagekrets. Det er flere barnehager i kort gangavstand på St. Hansberget, bare noen få hundre meter unna leiligheten.

Brandengen barneskole (1. - 7. trinn).

Marienlyst ungdomsskole (8.-10. trinn).

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Fra Strømsø sentrum kjør mot Rundtom. Kjør forbi CircleK-stasjonen og ta første vei til venstre (inn Gamle Kongevei). Denne veien følges oppover, ta til høyre inn Solbergsgate like etter frisørsalong. Når denne veien deler seg, ta skrått opp til venstre. Pettersløkka 38 ligger på høyre side, like etter garasjeanlegget. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 480 000,-

Fellesgjeld

Kr 343 619,-

Totalpris

Kr 2 823 619,-

Felleskostnader

Kr 4 512,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1966

Soverom

2

Primærrom

69m2

Bruksareal

69m2

Tomt

24481m2

KR-kode

16.18172

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Pettersløkka 38 C, 3040 Drammen

Gnr. 112, bnr. 453 i Drammen kommune.

Andelsnr. 148,

Pettersløkka Borettslag, org.nr. 948 473 062

Tomten

Stor, eiet felles selveiertomt for hele borettslaget på 24.481 kvm. Tomten er delvis naturtomt, mens store deler av tomten er opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser og internveier, samt hyggelig opparbeidet felleshage med plen, blomster, planter og sittegrupper.

Parkering

Parkering ved blokken, samt gateparkering. Gode parkeringsmuligheter etter områdets bestemmelser.

Det er et eget garasjelag på Pettersløkka, hvor det er muligheter for kjøp av garasjeplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Pettersløkka som er en offentlig/kommunal vei. Borettslaget har ansvar for vedlikehold for internveier.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 74 kvm

Totalt bruksareal: 69 kvm

Totalt primærrom: 69 kvm

Primærrom:

2. etasje 69 kvm: Entré/gang, kjøkken, stue med spiseplass, bad/vaskerom og 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen 2 boder samt en matbod i bygningens kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.11.2018 utført av Huskonsulenten AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Lavblokk oppført i betong over fire etasjer + sokkeletasje. Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong fra byggeår, drenering er antatt fra byggeår. Etasjeskillere og yttervegger i betongelementer. Innvendig bærevegger i betong. Blokken ble utvendig renovert med nyere fasade, etterisolering mm. for ca. 20 år siden ifølge borettslaget. Verandaene var nye ca. 2010 og alle baderommene er blitt/blir pusset opp i 2017/2018. Sikringsskap med automatsikringer og nyere vippebrytere.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiilgheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann har i rapporten kommentert at det er en pen leilighet med normal god standard. Takstmann har kun satt tilstandsgrad 2 på vinduer, som er borettslagets ansvar å skifte når det blir nødvendig.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Meget pen leilighet malt opp i lyse og moderne farger. Leiligheten har en praktisk planløsning med to soverom, stue og spisestue i ett og kjøkken i vinkel med god skap og benkeplass.

Badet ble totalrenovert i regi av borettslaget i 2017 og har lyse fliser på vegg og mørke fliser på gulv. Det er toalett, servant i innredning, dusj med innfellbare dører og opplegg for vaskemaskin. Det er også vaskerom i oppgangen som er felles for beboerne.

Pent HTH kjøkken fra 2009. Kjøkkenet har lys innredning med underskap og takhøye overskap. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og koketopp. Det er også integrert oppvaskmaskin, stekeovn samt kombinert kjøl/fryseskap som følger leiligheten.

Leiligheten har egen og flott innglasset balkong, med utgang fra stuen. Verandaen er vendt opp mot friareal/Nordbykollen og er helt usjenert og lite innsyn.

Innvendige gulv har laminat i entré/gang, begge soverom og kjøkkenet fra 2009. Parkett i stue/spisestue.

Innvendige vegg overflater har malte overflater.

Innvendige himlinger har malte overflater.

Oppvarming

Det er elektriske varmekabler i badegulv og en koselig peisovn i stuen. Nyere panelovner forøvrig. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.01.1967. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er ukjent om det er gjort endringer etter ferdigattesten ble gitt men selger opplyser at det er ikke utført endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant i alle leiligheter i borettslaget for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom med dagboknr: 301822, datert: 06.08.1964. Denne omhandler bestemmelser om vann/kloakkledninger, og antas å ikke ha noen praktisk betydning for den enkelte leilighet/andelseier.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Pettersløkka Borettslag.

Borettslaget består av 165 leiligheter, fordelt på 5 blokker.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men borettslagets husordensregler sier at gjeldende lover skal følges og gir anledning til å fremme begrunnet søknad om dyrehold (hund/katt).

For noen år siden bygget borettslaget nye innglassede balkonger. Det går for tiden et prosjekt hvor baderommene/røropplegg rehabiliteteres. Baderommet er nyoppusset i leiligheten.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kopi av årsoppgave med årsregnskap, vedtekter, husordensregler kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for St. Hansberget III, datert 23.11.1962. Kopi av reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Februar 2019 eller etter nærmere avtale.

Diverse

Fastmontert hylle på veranda, lysekrone på ett av soverommene samt lampene i stue og spisestue følger ikke med i handelen.

Det gjøres oppmerksom på at en av oppdragsgiverne er i familie med en ansatt ved Krogsveens avdeling i Drammen, men at dette ikke er i strid med egenhandelsreglene i lov om eiendomsmegling.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.512,- pr. mnd. og inkluderer: renter og avdrag på andel fellesgjeld, bygningsforsikring, Get kabel-tv (grunnpakke), Get internett (grunnpakke), vann/avløp, renovasjonsgebyrer, strøm i fellesarealer, gang- og trappevask, plenklipping, snørydding/måking, avsetning til vedlikehold og drift av fellesarealer, styrearbeid og forretningsførsel.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter/avdrag fellesgjeld: 1.500,-

Grunnleie: 3.012,-

I tillegg betales det medlemskontigent en gang i året på kr. 250,- (Forfall januar).

Fellesutgiftene vil øke med 60,- fra 01.01.2019.

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.500,- pr. år./10.400 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.825.201,-. Av dette beløpet utgjør kr 343.619,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 7
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 2.9 km
Drammens museum 3.4 km
Drammensbadet 3.7 km
Marienlyst stadion 3.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.6 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 3 km
Bussholdeplass Solbergs gate 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 1.1 km
Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 1.6 km
Treningssenter SATS BASE Strømsø 2 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 2.8 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 2.8 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.8 km
Børresen skole (8-10 kl.) 4.6 km
Galterud skole (8-10 kl.) 4.9 km
Drammen videregående skole 3.6 km
Akademiet videregående skole Drammen 4.4 km

Barnehager

St. Hansberget barnehage (0-5 år) 0.8 km
Hedensrud barnehage (0-5 år) 0.8 km
Tangen menighets barnehage (2-5 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 2.5 km
Kjøpesenter CC Drammen 3.8 km
Postkontor Strømsø Postkontor 3 km
Postkontor Kiwi Åskollen 3 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 2.5 km
Apotek Boots apotek Strømsø 3.2 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.2 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.3 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 1.2 km
Dagligvare Spar Kristensen 1.3 km
Kiosk/video Rundtom Spill 1.4 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 1.5 km
Bensin Circle K Rundtom 1.4 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,1 %
Andel kvinner 51,9 %
Gj.snittalder menn 41,6 år
Gj.snittalder kvinner 46,7 år
Husholdninger med barn 16,8 %
Husholdninger uten barn 83,2 %
Gj.snitt byggeår 1967
Gj.snitt tomtestørrelse 9004
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 7 597 386

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 37.500,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-

Visningshonorar: kr 0,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Elisabeth Viljugrein Rasmussen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?