Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 400 000,- for kr 3 400 000,-

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Bad

Gang med skyvedørsgarderobe

Fasade

Inngangsparti

Trappeoppgang

Plantegning

Bislett

Pilestredet 70

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 150 000,-

Bislett: Sjarmerende loftsleilighet med vedovn og ca 40 kvm gulvareal. Meget sentral beliggenhet. Lave felleskostnader.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 150 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 482,-
Fellesgjeld:
Kr 72 232,-
AREAL (P-ROM / BRA)
34 / 34 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Bo sentralt med nærhet til alt! Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Bislett. Området består av ulik bebyggelse med en god blanding av eldre og nyere bygårder, småhus og næringsbygg. Pilestredet er blant Oslo sentrums lengste gater og fikk sitt navn på 1820-tallet nettopp på grunn av sine mange piletrær.

Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet i en pulserende bydel, med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby. Gangavstand til en av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate. På Bislett og Majorstuen finner du også hyggelige fortauskaféer og velkjente restauranter som Nodee, Cru og Delicatessen. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Litteraturhuset og Kunstnernes hus.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Få minutters gange til Slottsparken med sitt karakteristiske uttrykk.

For øvrig kort vei til anerkjente Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, beplantning og grøntanlegg i særklasse. 150 meters gangavstand til sjarmerende Stensparken og 5 minutters gange til St. Hanshaugen park.

Både Bislett og Majorstuen har gode velvære- og treningstilbud innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien, for ikke å glemme Bislet Bad. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann med milevis av turløyper sommer som vinter.

Foruten å ha gangavstand til Oslo sentrum, Bislett og Bogstadveien er det god tilknytning til resten av byen med offentlig kommunikasjon. Du finner trikkelinjene 17 og 18 i Theresesgate og busslinje 21 fra Bislett Stadion, alt under 2 minutters gange fra utgansdøren, samt alle t-banens linjer fra Nationaltheatret.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 150 000,-

Fellesgjeld

Kr 72 232,-

Totalpris

Kr 3 222 232,-

Felleskostnader

Kr 1 482,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

5

Byggeår

1891

Soverom

1

Primærrom

34m2

Bruksareal

34m2

Tomt

538m2

KR-kode

401853

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Pilestredet 70, 0354 Oslo

Gnr. 216, bnr. 123, snr. 14 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 538 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Området har beboerparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 40 kvm

Totalt bruksareal: 34 kvm

Totalt primærrom: 34 kvm

Primærrom: Bad, entré, stue/kjøkken og soverom.

I tillegg disponerer boligen tre boder. En på loft på ca. 5 kvm gulvareal og en i kjeller på ca. 10 kvm gulvareal, samt et innvendig «stableloft» over gang/bad .

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.03.18 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:

TG 2:

Veintilasjon: Avtrekksrørene fra badet og kjøkkenet er dratt gjennom kaldloftet/lagringsloftet over badet og videre og over tak. Rørene er ikke

isolert og det er derfor fare for kondensering rundt rørene som kan føre til fuktskader på sikt. Rørene må isoleres utvendig.

Bad generelt: I hht. Byggforsk byggforvaltning detaljblad 700.320, er normal levetid for baderom 20-25 år. Badet er fra 1991, og har utløpt den anbefalte brukstiden. Plasseringen av sluket vanskeliggjør viktig renhold og vedlikehold av sluket og vannlåsen.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Sjarmerende 2-roms loftsleilighet med fantastisk beliggenhet og alt av fasiliteter rett utenfor døren. Leiligheten består av gang med skyvedørsgarderobe. Flislagt bad med toalett, dusjkabinett, servant med skaprekke og opplegg for vaskemaskin. Åpen og lys stue med god plass til både spisestue og sofa. Soverom med veluxvindu. Kjøkken er i delvis åpen løsning mot stuen. God benkeplass og godt med skap. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Frittstående kjøleskap. Leiligheten er oppgraderte med nymalte flater nå i mars 2018. Kjøkken fra 2015 og nytt takvindu i 2012. Varmtvannsbereder fra 2012. Godt med lagring til leiligheten. Bod på loft og i kjeller, samt en stableloftsbod med inngang fra taket i leiligheten.

Leiligheten er perfekt som førstgangsleilighet, pendlerbolig eller utleieobjekt. Nåværende eier har leid ut for kr.13.000,- pr.mnd.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av leiligheten. Varmekabler på bad. Vedovn i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på loftsleilighetene datert 1991. I henhold til opprinnelige byggetegninger fra 1991 så står det ikke spesifisert hva de ulike rommene er godkjent som med unntak av badet. Ferdigattesten kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst to servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann/kloakk.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Pilestredet 70, med sameiebrøk 35/1547.

Sameiet består av 14 leiligheter og 1 næringsseksjon.

Sameiet har ingen forretningsfører, men Revisorgruppen Oslo AS er regnskapsfører.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: Fasade, piperehabilitering og tak i 2012.

Delvis utskiftning avløpsrør fra bygget til komm. avløpsrør i 2013.

Installering avfuktersystem i kjeller 2013.

Planlagte påkostninger: Sameiet har fått pålegg fra brannvesenet i Oslo om utbedring av brannsikkerhet. Bl.a felles varslingsanlegg, utskiftning/restaurering av vinduer i fellesarealer. Det skal være generalforsamling 22.03.18 hvor brannsikkerheten og finansieringsplan skal

tas opp. I følge styret så vet man ikke eksakte kostnader enda, men antagelig vil det bli rundt 10% husleieøkning. Og at fellesgjelden vil øke noe. Utifra prognosene rundt 20.000,-. Arbeidene vil påbegynnes i løpet av 2018.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Utleie skal godkjennes av styret.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Sameiet har mottat nabovarsel på omregulering av næringsbygget vis a vis i Pilestredet 75 til boliger. T-baneutbygging, samt endringer av loft til arker i sporveisgata 6.

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.482,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, strøm i fellesarealer, betjening av lån, mindre vedlikehold og andre mindre påløpte kostnader.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.06.2017.

Seksjonen er ansvarlig for snømåking en uke i året.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 6.100 pr.år/ 10.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv.Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 4.600,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.306.831,-.

Av dette beløpet utgjør kr 72.232,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets Fagerborg Rode 1

Steder i nærheten

Fagerborg kirke 0.2 km
Bislett Stadion 0.3 km
Sofies plass 0.5 km
Markus kirke 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.1 km
Sentralstasjon Oslo S 3.4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.5 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 1.3 km
Trikkeholdeplass Bislett 0.2 km
Bussholdeplass Bislett 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.4 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.9 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.1 km
Treningssenter The Work Out 0.2 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.4 km
Ila skole (1-7 kl.) 1.3 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.4 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km
Kristelig gymnasium 0.4 km

Barnehager

Rosenborg barnehage (1-5 år) 0.2 km
Deutscher Kindergarten (1,5-5 år) 0.3 km
Langaard barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.2 km
Kjøpesenter Colosseum Senter 1.6 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.3 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.5 km
Apotek Boots apotek Bislett 0.2 km
Apotek Apotek 1 Hygiea Oslo 0.5 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.2 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 1.6 km
Dagligvare Coop Extra Bislett 0.1 km*
Dagligvare Rema 1000 Sporveisgaten 0.3 km
Kiosk/video Deli De Luca Bislett 0.1 km*
Kiosk/video Bislethjørnet 0.1 km
Bensin st1 Pilestredet 0.1 km
Bensin Shell Marienlyst 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,9 %
Andel kvinner 50,1 %
Gj.snittalder menn 32,8 %
Gj.snittalder kvinner 34,1 %
Husholdninger med barn 10,4 %
Husholdninger uten barn 89,6 %
Gj.snitt byggeår 1982
Gj.snitt tomtestørrelse 379
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Fagerborg Rode 1 926 682

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Det foreligger ferdigattest på loftsleilighetene datert 1991. I henhold til opprinnelige byggetegninger fra 1991 så står det ikke spesifisert hva de ulike rommene er godkjent som men unntak av badet.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Therese Ekeli Berg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?