Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 900 000,- for kr 5 900 000,-

Kjøkken med innredning fra HTH

På kjøkkenet er det nydelige, originale vinduet bevart.

Originalt"halvmåne" vindu på kjøkkenet

Spiseplass til mange på kjøkkenet

Nydelige detaljer i leiligheten

Velkommen til denne unike leiligheten i Pilestredet Park

Hall

Lekkert marmorbad

Bad

Bad/wc/vaskerom

Separat gjeste wc med servant

Marmortrapper

Soverom

Hovedsoverom med hems

Messanin/ hems

Hemsen

Gangen sett mot stuen

Generøs takhøyde i leiligheten

Hyggelig stue med god plass til sofagruppe og tv møblement

Generøs takhøyde i leiligheten

Trappen mellom hall og kjøkken er belagt med marmorfliser.

Velkommen

Felles vestvendte balkonger

Fasaden

Pilestredet Park 21 sommerstid

Områdebilde

Områdebilde

Områdebilde

St. Hanshaugen

St. Hanshaugen

St. Olavs plass

Planskisse_2.etg_romangivelse

Arealskisse_2.etg_målsatt_romangivelse

Pilestredet Park

Pilestredet Park 21

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 050 000,-

Pilestredet Park: Lekker og unik 3-roms. "Ny" 2012. Felles balkong. Garasjeleie. Lyst, rolig og supersentralt!

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 050 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
91 / 91 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende i meget populære og sentrale Pilestredet Park. Et attraktivt boligområde på nedsiden av St. Hanshaugen. Beliggenheten oppleves som svært fredelig og tilbaketrukket, samtidig som det er nærhet til urbane handlegater og alt av hovedstadens servicetilbud. Umiddelbar nærhet til alle typer forretninger som post bank, butikker, kafeer, restauranter, og off. kommunikasjon mm. Høyskolen i Oslo ligger rett ved Pilestredet Park, og det er gangavstand til Universitetet og andre utdanningsinstitusjoner i Oslo. Gangavstand til hele Oslo sentrum. Parkmessig område med pene og velholdte grøntarealer og beplantning.

Pilestredet Park ligger på tomten til gamle Rikshospitalet og består hovedsakelig av nye bygg, men også noe av den gamle bygningsmassen er beholdt og omgjort til boliger. Arkitekturen er prisbelønnet og byggene er lokalisert i en stille og grønn oase midt i Oslo.

Fra leiligheten har man gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater og shoppingsentre som bl.a. Bogstadveien og Hegdehaugsveien (ca. 10 min). Nabolaget har et bredt tilbud av hyggelige kaféer og restauranter, i tillegg til sine eksklusive spesial- og delikatesseforretninger. For den matlystene er det her et bredt utvalg av gode spisestede i Ullevålsveien og på Bislett, samt kort vei til steder som Grünerløkka, Grønland, Oslo City, Byporten og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum. På St. Olavs plass finner man populære spisesteder som Happolati, Teketopa og Izakaya innenfor kort avstand. På Holbergsplass finner man også en døgnåpen Deli de Luca og en 7/11.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Coop Extra, Kiwi og Bunnpris. Røtter og Gutta på haugen tilbyr eksotiske matvarer med høy kvalitet. Det er også et godt utvalg av forretninger og servicetilbud i nærmiljøet. Populære Mathallen og Vulkan ligger ca. 750 meter fra boligen, samt gangavstand ned til Karl Johan.

Området gir svært gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Holbergs plass og ligger ca. 300 meter fra boligen. Bussholdeplassen St. Olavs plass ligger like ved. 10 min gange til Nationaltheatret som er knutepunkt for kollektivtransporten i Oslo, samt flytoget. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Bogstadveien, 5 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 35 min til Oslo lufthavn. Taxiholdeplass er like i nærheten.

I nærområdet finnes bl.a. fotballbane, lekeplass, svømmehall, tennisanlegg, samt treningssentrene Sats, Evo, Elixia-Ringnes Park og Myrens Sportssenter samt tilgang til både innendørs og utendørs løpebaner på Bislett stadion. Av severdigheter og kulturelle tilbud anbefales Det norske teater, Det nye teater, Nasjonalteateret, Nasjonalgalleriet, Historisk museum og Operaen, som alle ligger i gangavstand.

Det er også kort vei til sentrum med alle byens fasiliteter og gangavstand til blant annet Nationaltheateret, Grünerløkka, St. Hanshaugen, Bogstadveien, Karl Johans Gate, Aker Brygge og Majorstuen. Majorstuen kan friste med Norges mest populære handlegate, Bogstadveien. I Bogstadveien finner du eksklusive butikker, utesteder, kaféer, restauranter, T-bane med mer. Youngstorget yrende natteliv er kun 10 minutter.

Barnehager og skoler

Bhg. Dr. Brandts barnehage - 0.3 km

Bhg. Katta barnehage (1-6 år) - 0.5 km

Bhg. Hammersborg barnehage (1-5 år) - 0.5 km

1-10 kl.- St. Sunniva skole - 0.5 km

1-7 kl. - Møllergata skole - 0.8 km

1-10 kl. - Ruseløkka skole - 1.2 km

8-10 kl. - Kristelig Gymnasium Ungdomsskole - 0.9 km

Vgs. Edvard Munch - 0.3 km

Vgs. Oslo katedralskole - 0.3 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Leiligheten ligger i krysset Nordahl Bruns gate og Langes gate. Inngang via bakgård i Pilestredet Park. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 050 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

2

Byggeår

1901

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

91m2

Bruksareal

91m2

Tomt

1553m2

KR-kode

401814

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Pilestredet Park 21, 0176 Oslo

Gnr. 208, bnr. 947, snr. 14 i Oslo kommune.

Tomten

Nydelige fellesarealer i tilbaketrukne omgivelser bestående av busker, trær og bed. Fellesområdene har sittegrupper og noe utsmykning. Bygget har to vestvendte og solrike fellesbalkonger til fri benyttelse for beboerne. Eiet tomt på 1.553 kvm.

Parkering

Selger leier garasjeplass for på løpenede kontrakt med 1 måneds gjensidig oppsigelse. Kjøper kan videreføre dette leieforholdet om ønskelig, kr 1.600-1.700,- per mnd.

Området er del av ordningen beboerparkering. Da kan man parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3.000,- pr. år.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 102 kvm

Totalt bruksareal: 91 kvm

Totalt primærrom: 91 kvm

Primærrom:

Leilighet: 2. etasje 91 kvm: Entré / hall med trappesats til kjøkken, separat wc, bad / wc / vaskerom, mellomgang til stue og 2 soverom. På hovedsoverom er det bygd en hems med gulvflate som måler 3 kvm.

I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 4 kvm i kjelleren. Felles sykkel-/sportsbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.02.2018 utført av Gard Sundbø Haaland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur og betong. Bygningen er en klassisk bygård fra 1901 som går over 5 etasjer inkludert loft med leiligheter og kjeller med fellesareal, noen

boligseksjoner, og en seksjon for næring. Bygget ble ombygd og rehabilitert i 2011. Det er felles brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg i hele bygget. Bygget har en flott og bred oppgang med heis. Utenfor tredje og fjerde etasje er det felles balkonger til glede for beboerene. Fra balkongene er det utsyn mot pent opparbeidet fellesareal med store gressplener, løvtrær, hekk og prydbusker samt steinsatte arealer og stier.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2:

TG2: Vinduer og dører: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alder på bygningsdeler som ikke er skiftet ut. Øvrige kontrollpunkter har fått TG1.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Spennende og unik 3-roms eierseksjon med separat kjøkken med spiseplass, lekkert marmorbad, ekstra gjeste wc med servant, to gode soverom mot stille bakgård, messanin med 3 kvm gulvareal og mange muligheter, en romslig hall og en hyggelig stue. Leiligheten er nyrenovert i 2012 med moderne løsninger og høy standard.

Bygningen er oppført i 1901 og er administrasjonsbygget til det tidligere Rikshospitalet. Hele bygningen ble ombygd og rehabilitert til leiligheter i 2011/2012.

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og har store vindusflater som sikrer godt med naturlig lys. Sammen med en generøs takhøyde (nærmere 3,5 meter i flere rom), gir dette leiligheten en luftig og unik atmosfære. Buevegger og innvendig trapp i marmor fra bygningens opprinnelig konstruksjon, gir leiligheten særpreg.

Leiligheten har et helhetlig uttrykk og holder en bra standard med mange lekre detaljer. Utstyr og innredninger er av god kvalitet.

ENTRE: Innbydende entré / hall med god plass til sko og yttertøy. Hallen er romslig og her er god plass til kontorpult, bibliotek eller som dagens eiere benytter det til- musikkrom med plass til piano.

KJØKKEN: Tidsriktig og velfungerende kjøkken med praktiske løsninger. Innredningen er fra HTH og består av hvite, glatte fronter, benkeplate i laminat (mørk utførelse) med nedfelt kum og ett-greps blandebatteri. Integrert i innredningen medfølger oppvaskmaskin, komfyr med keramisk koketopp, kjøl og -fryseskap. Kjøkkenventilator med avtrekk til kanal som føres over tak. På kjøkkenet er det originale vinduet bevart. Dette er formet som en stor halvsirkel og sørger for mye naturlig lys inn på kjøkkenet. Tillhørende spisestue med plass til mange rundt middagsbordet.

STUE: Hyggelig stue med god plass til sofagruppe og tv møblement. Fantastisk romhøyde sørger for hyggelig atmosfære. Sol inn i stue og kjøkken fra formiddag til kveld hele året.

BAD: Leiligheten har et lekkert bad med marmorfliser. Badet har varmekabler og inneholder toalett, servant med underskap og skuffeseksjon, skap på vegg med speil og lysarmatur og dusjhjørne med buede innadslående glassdører. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling til kanal i felles sjakt. Hastighet på vifte kan styres med fjernkontroll. Buet vegg mot separat wc.

WC: Separat gjeste toalett med servant. Fliser på gulv og vegger, pusset og malt himling. Buet vegg/nisje i enden av rommet .

SOVEROM: Leiligheten har to gode soverom, begge med plass til dobbeltseng. Godt med skapplass på begge soverom. På hovedsoverom er det bygd en hems med gulvflate som måler 3 kvm. Begge soverom vender mot rolig bakgård.

MESSANIN/HEMS: Mesaninen egner seg godt som lesekrok, lagringsplass eller som sengeplass for overnattingsgjester. Leilighetens store vinduer gjør at mesaninen også får godt med lysinnslipp.

GULV: Høykvalitets laminat i entré / hall, soverom og stue. Trapp fra hall til kjøkken belagt med marmorfliser. Marmorfliser på bad og separat wc.

VEGGER: Pusset og malte overflater i entré / gang, soverom og stue. Marmorfliser på bad og separat wc. Leiligheten har store buevegger med nisjer av ulik størrelse i entré / hall, wc og på kjøkken.

TAK: Pusset og malte overflater i entré / gang, soverom og stue. Det er god takhøyde i leiligheten: Stue og soverom: 3,47 m, entré / hall: 3,10 m, kjøkken: 3,0 m.

VINDUER: 2 lags energiglassvinduer fra 2009 inndelt i 3 felt med sprosser. Det er opprinnelige vinduer på kjøkken og i stue pga. krav til bevaring for en del av fasaden mot Nordahl Bruns gate. I stuen er det originale doble vinduer, 3-delt med sprosser.

DØRER: Inngangsdør er brannklassifisert ( B-30 ) og lydisolert ( 35 dB ). Innerdører med glatt overflate i hvit utførelse.

Oppvarming

Sentralfyring med fjernvarme. Radiator i nisje på kjøkken, under vindu i stue og på begge soverom. Elektriske varmekabler i gulv på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 15.12.2011. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: I flg. fremlagt dokumentasjon er det registrert mindre vesentlige mangler. Det er ikke montert nye brannvinduer i gjenmurte smyg i gavlfasade mot nord, da man avventer utfall av klage. Ett vindu i leilighet 15, som skal være originalvindu, har inntil endelig avklaring for vinduet foreligger montert vinduskopi. Manglene er imidlertid ikke til hinder for midlertidig brukstillatelse. Gjenstående arbeider må være avklart/utført innen det søkes om ferdigattest.

Det må bekreftes at sluttdokumentasjon til Vann- og avløpsetaten er innsendt. Sluttrapport for avfallshåndteringen må innsendes til behandling, der slik er krevd. Det er uklart om dette er utført.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet Bestemmelse om vann/kloakkledning og bestemmelse om drift og vedlikehold av fellesareal.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Pilestredet Park 21 sameie, med sameiebrøk 3077/100000.

Sameiet består av 50 leiligheter og 1 næringsseksjon.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer

Foretatt påkostninger de senere år: Ifølge styreleder har sameiet ikke utført størrepåkostninger de siste årene. Filter i boligens ventilasjonsanlegg skiftes årlig.

Det er boligsameiet som har service-avtale, og utskiftingen gjelder for alle boenheter.

Planlagte påkostninger:

Ifølge styreleder er det ingen planlagte påkostninger.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring (boliger og bevertning) i henhold til reguleringsplan S-4335 datert 26.09.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.09.2007.

Eiendommen er verneverdig og er regulert til bevaring. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Pilestredet har fått navnet sitt etter piletrærne som tidligere sto langs med veien. Pilestredet har også blitt kalt Rakkerstrædet og Natmandsveien. Nattmannen som sto for renovasjonen av byen holdt nemlig til her på Natmandshaugen som er der det gamle Rikshospitalet ble bygd og som nå i senere tid har blitt til flotte Pilestredet Park.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.587,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme, varmtvann, Tv, bredbånd, trappevask, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningførsel m.m.

Leien kreves inn kvartalsvis og fordeles slik:

Felleskostnader kr 2.460,-

Fjernvarme bolig kr 757,-

TV/Bredbånd kr 370,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2017.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr 704,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.207.744,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Sentrum 2 /rode 12
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

St. Olavs plass 0.1 km
Holbergs plass 0.3 km
Nasjonalgalleriet 0.4 km
Hambros plass 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49.9 km
Sentralstasjon Oslo S 1.4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 0.7 km
T-bane stasjon Nationaltheatret jb.st. 0.7 km
Trikkeholdeplass Holbergs plass 0.4 km
Bussholdeplass St. Olavs plass 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.8 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 1.3 km
Treningssenter SiO Athletica Centrum 0.4 km
Treningssenter Condis Tr.senter Fredensborg 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

St. Sunniva skole (1-10 kl.) 0.5 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 0.8 km
Ruseløkka skole (1-10 kl.) 1.2 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.9 km
Edvard Munch videregående skole 0.3 km
Oslo katedralskole 0.3 km

Barnehager

Dr. Brandts barnehage 0.3 km
Katta barnehage (1-6 år) 0.5 km
Hammersborg barnehage (1-5 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Paleet Karl Johan 0.7 km
Kjøpesenter Eger Karl Johan 0.8 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.7 km
Postkontor Vika Postkontor 0.9 km
Apotek Medicus Plesner Apotek 0.5 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen 0.7 km
Vinmonopol Rosenkrantzgt. Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Steen & Strøm Vinmonopol 1 km
Dagligvare Kiwi St. Olavs Plass 0.1 km
Dagligvare Joker Pilestredet 0.2 km
Kiosk/video Sonny's Storkiosk 0.1 km*
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.2 km
Bensin st1 Pilestredet 1.2 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,6 %
Andel kvinner 48,4 %
Gj.snittalder menn 36,1 %
Gj.snittalder kvinner 35,8 %
Husholdninger med barn 10,1 %
Husholdninger uten barn 89,9 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Sentrum 2 /rode 12 1966 1403

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Salgsoppgave premium: kr.2500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?