Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 350 000,- for kr 3 350 000,-

Fasade

Fasade

Entrè

Stue

Stue

Lys stue med utgang til solrik balkong

Balkong med gode solforhold

Utsikt

Utsikt fra balkongen

Koselig uteområde med lekeplass og mulighet for ballspill

Kjøkken

Kjøkken med lyse fronter og god plass til spisebord

Soverom

Soverom

Soverom

Flislagt bad med varmekabler

Plantegning

Manglerud - Gjennomgående 3-R oppussingsobjekt med stort potensiale - Solrik balkong - Fyring og v.v inkl.

Plogveien 15

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 400 000,-

Manglerud - Gjennomgående 3-R oppussingsobjekt med stort potensiale - Solrik balkong - Fyring og v.v inkl. : Manglerud - Gjennomgående 3-R oppussingsobjekt med stort potensiale - Solrik balkong - Fyring og v.v inkl.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 169,-
Fellesgjeld:
Kr 21 356,-
AREAL (P-ROM / BRA)
63 / 66 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et sentralt og rolig boligområde på Manglerud i Oslo kommune, med kort vei til to Tbanestasjoner, E6 og idylliske tur-/rekreasjonsområder. Fra eiendommen er det gangavstand til skoler i alle trinn, barnehager, god offentlig kommunikasjon og innholdsrike kjøpesenter med det man måtte trenge av servicetilbud. Dette gjør Manglerud svært attraktivt for alle aldersgrupper.

Boligen har umiddelbar nærhet til lekeplass, samt kort vei til Manglerud idrettspark med ishall, kunstgressbane og golfsimulator. Det er også kort vei til populære treningssentre på både Manglerud og

Ryen. For koselige søndagsturer anbefales naturskjønne Østensjøvannet som er et meget populært og naturskjønt turområde i bydelen med over 200 forskjellige fuglearter.

Fra Østensjøvannet er det et antall sykkelstier og turstier som tar deg innover i marka, der spesielt Nøklevann er verdt en visitt. Ved Rustadsaga finnes en liten sandstrand med flytebrygge der det er fint å

sette ut kano. Ekeberg med vakre Ekebergsletta ligger i fin sykkelavstand. Her finner du ridesenter, minigolf, dyrepark, idrettsanlegg og ikke minst Ekebergparken skulpturpark.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Joker, Bunnpris og Rema 1000. Joker og Bunnpris er også søndagsåpne. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Manglerud senter et totaltilbud av varer og tjenester (ca. 60 butikker). Bryn Senter med sine 42 butikker ligger en kort kjøretur unna, og det samme gjør Lambertseter senter - et moderne senter med en rekke butikker, koselige spisesteder og kino.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, og Manglerud T-banestasjon ligger kun 200 meter fra boligen. Herfra kan du nå sentrum på 12 min. Fra området går det også ekspressbuss som tar deg til Oslo S på 7 minutter. Med bil tar det ca. 3 min til Ryen, 7 min til Ekeberg, 7 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Høyenhall skole 0.3 km

1-10 kl. Ryenberget skole 0.5 km

1-7 kl. Manglerud skole 1.1 km

1-7 kl. Ekeberg skole 1.9 km

Vgs. Etterstad videregående skole 3.7 km

Vgs. Holtet videregående skole 3.5 km

Bhg. Høyenhall barnehage (3-6 år) 0.3 km

Bhg. Solfridbakken barnehage (0-6 år) 0.4 km

Bhg. Svartdalsparken barnehage (0-6 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 400 000,-

Fellesgjeld

Kr 21 356,-

Totalpris

Kr 3 421 356,-

Felleskostnader

Kr 3 169,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1958

Soverom

2

Primærrom

63m2

Bruksareal

66m2

Tomt

28865m2

KR-kode

6018198

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Plogveien 15, 0679 Oslo

Gnr. 148, bnr. 270, i Oslo kommune.

Andelsnr. 336,

Plogveien Borettslag, org.nr. 954 570 738

Tomten

Eiet tomt på 28.865 kvm som tilhører borettslaget. Flotte opparbeidetet fellesarealer med plener, lekeplasser og sittegrupper.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser, her pleier det som regel og være gode parkeringsmuligheter i Plogveien. Borettslaget har 182 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Disse fordeles etter ventelisteprinsippet. Borettslaget har p.t 6 ladestasjoner for elbiler, det er også vedtatt at det skal etableres 14 ladestasjoner til som etter planen skal stå klare i løpet av sommeren. Da vil man ha 20 ladestasjoner totalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 73 kvm

Totalt bruksareal: 66 kvm

Totalt primærrom: 63 kvm

Primærrom:

Stue, kjøkken, bad, entré, spisestue og soverom: 63 kvm

Sekundærrom:

Kott: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Øyvind Nåmo Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong. Boligblokken har pulttak tekket med papp.Yttervegger i betong og teglstein, samt utfyllende

stenderverk i tre. Utvendig fasader kledd med panel, plater og puss. Etasjeskillere i betong. Grunnmur i betong. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Gjennomgående 3-roms leilighet med oppussingsbehov med fin beliggenhet på Manglerud. Leiligheten har romslige rom, stor stue med utgang til solrik balkong og 2 soverom. Her er det stort potensiale til å få det slik man selv ønsker.

Entrè:

Romslig entrè med plass til å henge fra seg ytterklær. Kott ved entrè på ca 3 kvm med gode lagringsmuligheter.

Kjøkken:

Kjøkken av stor størrelse med godt med skap, benkeplass og plass til spisebord.

Bad:

Flislagt bad med badekar, servant med underskap og toalett. Varmekabler i gulv.

Stue:

Fra stuen er det utgang sør-vestvendt balkong på ca 7 kvm. Stuen har god plass til sofagruppe og spisebord.

Soverom:

Her finner vi 2 lyse soverom med god plass til dobbeltseng, klesskap og skrivebord. Rommene er nymalt 2018.

Oppvarming

Sentralfyr med radiatorvarme samt gulvvarme på bad og i entré. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene.

Borettslaget har en sentralfyringsanlegg med vannbåren varme. Fyrhuset i Johan Hirsch vei 22 inneholder 3 fyringskjeler med hhv. elektro, gass og olje. Anlegget bytter fyringskjele avhengig av hvilken energibærer som til enhver tid er rimeligst. Ved behov brukes flere kjeler samtidig, dersom forbruket krever det. Hver andelseier styrer forbruket av varme ved å justere termostatene på radiatorene i sin leilighet. Fyringsanlegget har en generell termostatstyring, og startes opp automatisk dersom utetemperaturen synker under 12 plussgrader.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.07.1961. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse på utvidelse av balkong datert 12.08.1996.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendommen, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Plogveien Borettslag.

- Borettslaget består av 19 blokker med 463 andelsleiligheter og en tjenesteleilighet.

- Forretningsfører er OBOS, tlf. 22981461.

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er ikke tillatt. En andelseier som har særlig behov for å holde dyr kan søke styret om dispensasjon fra forbudet. Styret kan gi samtykke til slikt dyrehold etter en interesseavveining mellom andelseiers behov for dyreholdet og borettslaget, samt øvrige beboeres behov for å unngå de ulemper dyreholdet vil medføre.

- Borettslaget har egen nettside: http://www.plogveien.no/

- Borettslagets kontor holder til i styrerommet som har inngang på verandasiden av blokk 13, Emil Korsmos vei 16-18-20. Kontoret er åpent tirsdager mellom kl. 1000-1500 og har tlf.nr. 22 27 79 34 — faks 22 27 79 35. Kontoret kan også nås på e-postadresse plogv@online.no, som også kan benyttes ved henvendelser til styret.

- Borettslaget har to ansatte for å ivareta den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget; driftsleder Jan Petter Andresen og vaktmester Jørn Karlsen.

- Forsikret hos: Tryg Forsikring - polisenummer 6599562.

- Borettslaget har ekstra boder og sjakter for utleie. For interesse, ta kontakt med styrerommet.

- I Emil Korsmos vei 24 er det innredet et velferdsrom som kan leies av beboere til ulike anledninger. Det finnes bestikk og dekketøy for 30 personer.

- Det er vaskeri i hver blokk. Vasketider reserveres på tavle i vaskeri. Reservert tid gjelder også utendørs tørkeplass.

- Det er tillatt med gass- og elektrisk grill på balkong

- For gjennomført oppussing av bad utført av autorisert rørlegger, vil borettslaget refundere beboer kr 16.000,- for dokumentert skifte av membran og sluk, samt kr 3.125,- for slike av stoppekran.

- Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 5.384.089,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Med disponible midler på nesten 5,4 millioner kroner er borettslagets økonomi fortsatt meget solid.

Foretatt påkostninger de senere år:

- 2015: 1 stk fasadevinduer ble malt og 10 stk fasadevinduer ble skiftet

- 2015: 20 stk garasjeporter ble malt – alle porter fikk årlig service

- 2015: Lekkasje i utvendig vannledning ved Johan Hirsch’ vei 1 ble reparert

- 2015: Diverse kantstein, utvendige trappegelendre og sykkelstativer ble utbedret

- 2015: Utvendig stenderverk i garasjeanlegget i Emil Korsmos vei / Plogveien ble skiftet og malt opp

- 2015: Årlig kontroll av brannsikkerhet av Norsk Brannvern

- 2015: Varmtvannsbereder i blokk 11 ble skiftet ut

- 2015: Ny hovedsirkulasjonspumpe for sentralfyringen (1 av 2) ble skiftet

- 2015: Spyling og kontroll av avløpsrør ble startet opp – gjennomført i 10 av 19 blokker

- 2015: Inngikk avtale med P-Service AS om skilting og kontroll av borettslagets parkeringsregelverk

- 2015: Utvendig oppussing av trafohus

- 2015: Fjerning av gamle TV-kabler på/mellom/over tak og blokker

- 2015: Maling av kjellerganger og sportsrom i blokk nr. 11

- 2015: Fartsdemper i gangvei foran blokk nr. 7

- 2015: 6 bad er renovert i henhold til våtromsnormen med tilskudd fra borettslaget

- 2014: Taktekkingen på alle blokker er kontrollert og ved behov reparert. Begge lekeplasser er totalrenovert. Ny hovedpumpe er montert i fyrhus.

- 2013: Rengjøring av avfallsbrønner for restavfall.

- 2013: Reparasjon av drenering bakside fyrhus.

- 2013: Reparasjon av lekkasjer fra enkelte balkongtak.

- 2011: Kontrollert brannslokningsapparater i hele borettslaget med utskifting av defekte apparater.

- 2010: Ferdigstilling og tilpasning av nytt avfallssystem, inkl 2 nye avfallsbeholdere.

Planlagte påkostninger:

- Det beregnet kr 1.800.000,- til større vedlikehold som omfatter etablering av flere ladestasjoner for ladbar motorvogn og generelt bygningsmessig og teknisk vedlikehold.

- I forbindelse med vedlikeholds- og øvrig arbeid er det gjennomført et antall befaringer i borettslaget. Særskilt for 2017 er at styret har fått utarbeidet et forprosjekt for totalrehabilitering av borettslaget. Etter en anbudskonkurranse hvor 4 konsulentselskaper ble forespurt fikk Multiconsult tildelt oppdraget. Gjennom store deler av 2017 og også inn i 2018 har arbeidet med dette forprosjektet pågått. Arbeidet har inkludert befaringer, fysiske undersøkelser og prøvetaking, innhenting av tekniske data på bygningsmasse og tekniske installasjoner, evaluering av energiforbruk, samtaler med ansatte og styret m.m.

Forprosjektet vil bli evaluert sammenstilt av styret 1. halvår 2018, og framlagt på et eget informasjonsmøte høsten 2018. Dette vil danne grunnlag for å utarbeide konkrete forslag til ny totalrehabilitering som kan legges fram for ny generalforsamling til diskusjon og vedtak. Som følge av dette må det påregens en økning i andel fellesgjeld og felleskostnader på sikt. Tidshorisonten på prosjektet er i følge styreleder enda ikke besluttet. Kan være alt fra 2-5 år.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. borettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil i dette tilfellet parallellavklares med meldefrist 05.07.2018. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-441 vedtatt 18.06.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.169,- pr. mnd. og inkluderer: Varmt vann, fyring, trappevask, vaktmestertjenester, fellesvaskeri, kabel-TV fra Get, betjening av andel fellesgjeld, felles byggforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel, m.m.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Get er borettslagets leverandør av tjenester for TV og Internett. Dette distribueres inn til hver leilighet over et fibernett som stod ferdig i 2015 og som eies av borettslaget.

Avtalen med Get innebærer at alle har fått levert Get Box II med kollektiv Start-pakke. Beboerne kan dermed fritt velge innhold for 55 poeng (inntil 55 kanaler). Det medfølger også kollektivt Internett med hastighet 50/50 Mb/s.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.429.594,-. Av dette beløpet utgjør kr 21.356,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Svartdal
Kirkesogn Manglerud

Steder i nærheten

Ryenkrysset 0.7 km
Manglerud bad 1.3 km
Bryn bru 1.7 km
Ekeberghuset 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.6 km
Sentralstasjon Oslo S 5.3 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 1.7 km
T-bane stasjon Manglerud T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass St. Halvards plass 3.5 km
Bussholdeplass Traktorveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Høyenhallen 0.3 km
Idrettsanlegg Manglerud idrettspark 1.2 km
Treningssenter ICON Manglerud 0.4 km
Treningssenter Fresh Fitness Ryen 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Høyenhall skole (1-10 kl.) 0.3 km
Ryenberget skole (1-10 kl.) 0.5 km
Manglerud skole (1-7 kl.) 1.1 km
Ekeberg skole (1-7 kl.) 1.9 km
Etterstad videregående skole 3.7 km
Holtet videregående skole 3.5 km

Barnehager

Høyenhall barnehage (3-6 år) 0.3 km
Solfridbakken barnehage (0-6 år) 0.4 km
Svartdalsparken barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Manglerud Senter 0.4 km
Kjøpesenter Bryn Senter 1.3 km
Postkontor Meny Manglerud 0.4 km
Postkontor Bunnpris Ryen 0.8 km
Apotek Apotek 1 Manglerud 0.4 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 0.4 km
Dagligvare Coop Extra Manglerud 0.4 km
Dagligvare Meny Manglerud 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Manglerud t-bane 0.3 km
Kiosk/video Confekt-Makeriet 0.4 km
Bensin Shell Manglerud 0.5 km
Bensin Shell/7-Eleven Ryen 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,2 %
Andel kvinner 51,8 %
Gj.snittalder menn 38,2 år
Gj.snittalder kvinner 42,8 år
Husholdninger med barn 24,5 %
Husholdninger uten barn 75,5 %
Gj.snitt byggeår 1965
Gj.snitt tomtestørrelse 2536
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Svartdal 2038 1143

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Marius Løkken
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Idriss Eliassy
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?