Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 300 000,- for kr 2 300 000,-

Stemning spisestue

Utsikt fra kjøkkenvindu

 

Stemning

Kontor/Gjesterom

Fasade og uteromder

Prestestien - Lys og flott 4-romsleilighet med god standard i 2.etasje. Flott utsikt.Kort vei til butikk og buss.

Prestestien 50

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 290 000,-

Prestestien - Lys og flott 4-romsleilighet med god standard i 2.etasje. Flott utsikt.Kort vei til butikk og buss.: Prestestien - Lys og flott 4-romsleilighet med god standard i 2.etasje. Flott utsikt.Kort vei til butikk og buss.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 290 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 494,-
Fellesgjeld:
Kr 503 020,-
AREAL (P-ROM / BRA)
77 / 77 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Et etablert og attraktivt boligområde med sentral beliggenhet på Ulset i Åsane. Prestestien borettslag er et av Norges største borettslag med naturskjønne og velholdte omgivelser. Fra området er det gangavstand til det meste av det man trenger av daglige servicetilbud som Åsane Storsenter, Horisont, Ikea og Åsane bussterminal. Det er kort vei til skoler, barnehager, lek og ballområder. Passer også godt for barnefamilier.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Haukedalen skole

1-7 kl. Ulsetskogen skole

1-7 kl. Rolland skole

1-3 kl. Kollåsen skole

8-10 kl. Blokkhaugen skole

8-10 kl. Åstveit skole

U. Pihl videregående skole

Tertnes videregående skole

Ulsetskogen barnehage (0-6 år)

Ulset barnehage (2-6 år)

Blokkhaugen barnehage (0-6 år)

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Ta til høyre inn Myrdalskogen ved Ulset Brannstasjon. Følg veien videre oppover forbi Coop butikk. Ta deretter til venstre inn Prestestien og parker ved nærmeste gjesteparkeringsplass. Følg ellers Krogsveen visningsskilt ved annonsert visning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 290 000,-

Fellesgjeld

Kr 503 020,-

Totalpris

Kr 2 793 020,-

Felleskostnader

Kr 5 494,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1970

Soverom

3

Primærrom

77m2

Bruksareal

77m2

Tomt

76539m2

KR-kode

741840

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Prestestien 50, 5118 Ulset

Gnr. 188, bnr. 29 i Bergen kommune.

Andelsnr. 182 i Prestestien Borettslag, org.nr. 952 780 905

Tomten

Borettslagets tomt er på 76.539,7 kvm og er en festet tomt. Den er pent opparbeidet med parkeringsplasser, lekeplasser og grøntarealer.

Festeavgift er inkludert i fellesutgiftene. Borettslaget håndterer øvrige forhold rundt tomtefeste.

Parkering

Parkeringsplasser for beboere og gjester. Garasje tildeles etter venteliste.Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 82 kvm

Totalt bruksareal: 77 kvm

Totalt primærrom: 77 kvm

Bruksareal:

Leilighet 77 kvm

Primærrom:

Leilighet:

2. etasje 77 kvm: Bad, entré, kjøkken, kontor, stue,vaskerom og to stk soverom.

I tillegg disponerer boligen 2 boder i byggets kjelleretasje. Bodene er nummerert med 207.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Henne Takst & Eiendom AS ved Daniel Henne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong/murkonstruksjoner på antatt faste masser av sprengstein/fjell. Bygget har støpt gulv mot grunn. Yttervegger oppført i betong og trekonstruksjoner. Skillevegger i betong. Utvendige fasadeplater. Flatt tak antatt tekket med sveisepapp. Boligblokken er oppført med etasjeskiller i betong. Fra stuen er det utgang til en Sørvendt balkong på ca 10 m2. Rekkverk 0,94 m. Leilighetens innvendige vegger er bekledd med malt platekledning, malt strie og flis. Gulvene i leiligheten er belagt med laminat, 3-stavs parkett og flis.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:

TG2 - Kjøkken - Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av alder og slitasje.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og flott 3-romsleilighet med god standard i byggets 2. etasje. Leiligheten har en gjennomtenkt og god planløsning med seperat vaskerom, et stort eksklusivt bad og eget kontor/gjesterom. Det er balansert ventilasjon i leiligheten som gir en god luftkvalitet. Varmtvann og sentralvarme inngår i felleskostnadene. Terrassebordene på balkongen er skiftet i år 2017. Alle innvendige dører er også skiftet i 2017.

Lys og romslig èntre med god plass til å henge fra seg yttertøy.

Stort og eksklusivt bad som er pusset opp i 2014 av Anders O. Grevstad i regi av borettslaget. Badet er helfliset med foldedør i dusj, vegghengt toalett og baderomsinnredning med heldekkende servant, samt overskap med speilfronter. Energisparende LED downlights i himling. Lyse fine fargevalg på badet.

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Fra stuen er det utgang til en sørvendt balkong på ca 10 kvm. Gode solforhold på balkongen.

Original kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og laminert benkeplate og kjøkkenbeslag i rustfritt stål, samt en nyere del med hvite glatte fronter. Opplegg for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Avtrekk via kjøkkenventilator. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Fra kjøkkenet har mann inngang til kontor/gjesterommet.

Lyse fine overflater med god plass til oppbevaring. Stort vindu som gir godt med lysinnslipp.

Det er to store soverom i leiligheten. Begge med store garderobeskap. Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp på soverommene. Flotte naturområder rett utenfor vinduet.

Separat vaskerom med belegg på gulv og malte veggoverflater. God plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Komfovent ventilasjonsanlegg er montert på vaskerommet. Ellers god oppbevaringsplass på vaskerommet.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler på badet. Radiator i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1970.

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflytningsløyve den ble gitt 17.02.1972. Denne kan sees ved henvendelse megler. Det er gitt ferdigattest på tilbygg/terrasse, datert 13.03.1998.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vilkår i festekontrakten, men antas å ikke ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten, og bestemmelse om vann og kloakkledning og en erklæring/avtale med Bergen kommune hvor de har rett til å anlegge turvei langs Daleelven.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Prestestien Borettslag.

Borettslaget består av 655 leiligheter.

Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.

Dyrehold: Ved innflytting i borettslaget kan man ha opptil 2. stk hund/katt. Ved avhending av dyret får en ikke tillatelse til å ha mer enn èn - hund/katt. Se forøvrig borettslagets husordensregler.

I 2016 ble det rehabiliteringsprosjektet ved utskifting av rør og balansert ventilasjon i alle leilighetene i borettslaget.

Planlagte påkostninger: Ekstraordinær generalforsamling 7/9-2017 vedtok å etablere varmepumpeanlegg. Styreleder informerer om at tiltaket ikke medfører økning i fellesutgiftene. Borettslaget vil da få grønn energimerking.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier.

Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Frist for å melde forkjøpsrett var 6/4 kl. 23:59.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Åsane. Gnr. 188 Myrdal og bnr. 198 Ulvesæter, Prestestien datert 13.08.1968

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.494,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, festeavgift, utvendig forsikring og vedlikehold, strøm til fellesområder og drift av borettslaget. Varmtvann, sentralvarme, kabel-tv, bredbånd,renhold av fellesareal og dugnad.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr 887,-

Avdrag kr 761,-

Kommunale avgifter/eiendomskatt kr 845,-

Vedlikehold kr 338,-

Driftsutgifter kr 2.663,-

To av borettslagets lån er avdragsfritt i år. Frem til 01.01.2023 og 30.06.2049 betales det dermed kun renter på to av lånene. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 215 pr. mnd i år 2023, og med kr 824 i år 30.12.2019. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.784.879,-.

Av dette beløpet utgjør kr 503.020,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Åsane
Grunnkrets Prestestien
Kirkesogn Åsane

Steder i nærheten

Åsane Brannstasjon 0.6 km
Åsane Terminal 1.2 km
Åsane Stadion 1.3 km
Tertneskrysset 3 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 30.1 km
Sentralstasjon Bergen 13.1 km
Bussholdeplass Fossekleiva 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ulsetåsen ballbinge 1.1 km
Idrettsanlegg Myrdal fotballbaner 1.1 km
Treningssenter Nr1 Fitness Åsane 1.1 km
Treningssenter Actic - Åstveithallen 1.6 km

Steder av interesse

Skoler

Haukedalen skole (1-7 kl.) 0.2 km
Ulsetskogen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Rolland skole (1-7 kl.) 2.6 km
Kollåsen skole (1-3 kl.) 2.9 km
Blokkhaugen skole (8-10 kl.) 0.9 km
Åstveit skole (8-10 kl.) 1.6 km
U. Pihl videregående skole 1.7 km
Tertnes videregående skole 1.8 km

Barnehager

Ulsetskogen barnehage (0-6 år) 0.8 km
Ulset barnehage (2-6 år) 0.8 km
Blokkhaugen barnehage (0-6 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Åsane Storsenter 1.4 km
Kjøpesenter Horisont 2.8 km
Postkontor Coop Prix Prestestien 0.5 km
Postkontor Meny Åsane senter 1.5 km
Apotek Apotek 1 Åsane 1.4 km
Apotek Apotek 1 Arken 1.4 km
Vinmonopol Åsane senter Vinmonopol 1.4 km
Dagligvare Coop Prix Prestestien 0.5 km
Dagligvare Coop Prix Ulset 0.8 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Tertnes 1.3 km
Kiosk/video Narvesen Åsane storsenter 1.4 km
Bensin Circle K Ulset 1 km
Bensin Shell/7-Eleven Tertnes 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 42,3 %
Andel kvinner 57,7 %
Gj.snittalder menn 44 år
Gj.snittalder kvinner 52,6 år
Husholdninger med barn 13,5 %
Husholdninger uten barn 86,5 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 27398
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Prestestien 996 661

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Kom-info:3.000,-

Foto og styling: 4.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Thina Dame
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?