Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 800 000,- for kr 2 800 000,-

Velkommen til visning

Stor og romslig entrè

Entrè

Lys og pen stue med store vindusflater

Stue

Pen og romslig stue

Koselig stue med god plass til sofagruppe

Utsikt kveldstid

God plass til spisebord

Stue

Stue

Utsikt fra stue

Stue og kjøkken

Pent kjøkken med fliser mellom over og underskap, godt med skap og benkeplass.

Kjøkken

Soverom

Soverom med medfølgende garderobeskap

Bad

Bad

Fasade

Fasade

Utsikt fra leiligheten utover Lørenskog

Garasje

Plantegning 7. etasje

Lørenskog/ Rasta

Rastafaret 12

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 990 000,-

Lørenskog/ Rasta: Pen topp og hjørneleilighet med store vindusflater, garasjeplass og fransk balkong

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 990 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 362,-
AREAL (P-ROM / BRA)
48 / 52 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger på Rasta i Lørenskog kommune. Området er et attraktivt og barnevennlig boligområde med alt i nærheten. Det er gangavstand til et rikt mangfold av servicetilbud og fasiliteter som blant annet ute- og serveringssteder, Lørenskog storsenter Triaden, Lørenskog kultursenter med kino og bibliotek, treningssentre og dagligvareforretninger m.m. Daglige innkjøp gjøres enkelt i lokalbutikken Meny, beliggende ved siden blokka.

Turterreng:

Meget gode rekreasjonsmuligheter med kort vei til marka med ski- og turterrengmuligheter og bademuligheter. Ikke langt unna finner vi lysløype til Mariholtet.

Skole:

Nærhet til skoler i alle trinn som Rasta barneskole, Kjenn ungdomsskole, Steinerskolen, Lørenskog videregående skole og Mailand videregående skole. Benterud barnehage, Rasta barnehage og Vallerud barnehage innen rimelig korte avstander. I tillegg finnes det flere private barnehager i området.

Offentlig kommunikasjon:

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Avganger hvert kvarter i retning Oslo og Lillestrøm. Nærmeste holdeplass er i kort gangavstand. Det er forøvrig også kort vei til t-bansestasjon på Ellingsrud.

Idrett/fritidsaktiviteter:

Lørenskog har en av landets største fotballforening, i tillegg bl.a. håndball, dans, friidrett, ishockey, turn og musikkorps. Det er et stort utvalg av frivillige organisasjoner.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Rasta skole 0.7 km

1-10 kl. Lørenskog friskole 1.3 km

1-7 kl. Benterud skole 1.4 km

1-7 kl. Solheim skole 1.5 km

8-10 kl. Kjenn ungdomsskole 1.9 km

8-10 kl. Løkenåsen ungdomsskole 2.7 km

Vgs. Mailand videregående skole 1.8 km

Vgs. Lørenskog videregående skole 5.3 km

Bhg. Rasta barnehage (0-6 år) 0.4 km

Bhg. Takt og Tone bhg - Røykås (2-6 år) 0.7 km

Bhg. Takt og Tone barnehage (2-6 år) 0.8 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 990 000,-

Felleskostnader

Kr 2 362,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

7

Byggeår

2016

Soverom

1

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

48m2

Bruksareal

52m2

Tomt

9432m2

KR-kode

60.1910

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rastafaret 12, 1476 Rasta

Gnr. 100, bnr. 438, snr. 26, i Lørenskog kommune.

Tomten

Eiet tomt på 9.432 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Hver leilighet har i henhold til vedtektene rett til vederlagsfri parkering begrenset til 1 parkeringsplass per seksjon. Det medfølger ingen fast plass, det praktiseres flytende parkering. Det vil si at beboer parkerer på plasser hvor det er ledig. Snr. 6-29 (boligseksjonene) har som en del av den flytende parkeringsløsningen på eiendommen rett til å benytte parkeringsplasser i innvendig parkeringskjeller (samme bygg) tilhørende seksjon 1 på de vilkår som følger av de til enhver tid gjeldende vedtekter for Eierseksjonssameiet Rasta Senter. Parkeringsretten er uansett begrenset til en parkeringsplass per seksjon. Gjesteparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm

Totalt bruksareal: 52 kvm

Totalt primærrom: 48 kvm

Primærrom:

Entrè, stue, kjøkken, soverom og bad: 48 kvm

Sekundærrom:

Bod: 4 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.01.2019 utført av Øyvind Nåmo Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Boligblokk med flatt tak tekket med papp. Yttervegger i bindingsverk, stål og betong, utvendig

fasade med teglstein. Skillende vegger og etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert til

antatt faste masser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og moderne topp og hjørneleilighet fra 2016. Leiligheten har en pen standard med store vindusflater, fantastisk utsikt og en god planløsning. Det første som møter deg er en romslig entrè med god plass til å henge fra seg ytterklær. Videre kommer vi til en åpen stue og kjøkkenløsning som utnytter arealet og skaper et romslig og sosialt rom. Stuen har god plass til stor sofagruppe, stuebord og spisebord. Stuen har fransk balkong og en herlig utsikt utover Lørenskog. Kjøkken med lyse fronter, fliser mellom over og underskap og godt med benkeplass.

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap som medfølger. Pent flislagt bad med dusjvegger, servant med underskap og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv.

Velkommen til visning!

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med gulvstående radiatorer og varmekabler på bad.

Rørføringer frem til radiatorer ligger skjult i konstruksjonen med oppstikk fra gulv til radiator. Fordelingsskap for forbruksvann og varme er plassert i i vegg over toalett på bad. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner plassert i hver leilighet.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.01.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr. 9689, tinglyst: 03.10.1986:

Denne eiendommen gir Gnr. 99, Bnr. 11 rett til adkomst til offentlig vei gjennom å forlenge vei Rastafaret frem til grense mellom de to eiendommer og gis rett til ferdsel på denne vei mellom Gnr. 99, Bnr. 11 og offentlig vei.

Dagboknr. 15180, tinglyst 11.10.1996:

Denne eiendom ga Øie Eiendom ANS rett til å utvide sitt bygg inn på denne eiendom med ca. 58 kvm. Tilbygget er i dag et søppelskur som tilhører Rastafaret 6-8.

Dagboknr. 21738, tinglyst 22.12.2004:

Servitutten omhandler flere punkter, herav eksklusiv bruksrett, rett til parkering, rett til adkomst, rett til område for renovasjon, trafo med mer og rett til tinglysning.

Rett til eksklusiv bruk av deler av Gnr. 100, Bnr. 438:

Eiere av Gnr. 99, Bnr. 661 (Rastafaret 6-8) har eksklusiv rett til å opparbeide og bruke deler av et område på denne eiendom. Se vedlagte servitutt for oversikt over angitt område.

Rett til parkering:

Eiere av Gnr. 99, Bnr. 661 (Rastafaret 6-8) har bruksrett til totalt 51 parkeringsplasser på denne eiendommen. Rettigheten omfatter eksklusiv bruksrett for 13 faste plasser tilhørende leiligheter i Rastafaret 6-8, for de øvrige 38 plassene gjelder fri parkering på ledige plasser på parkeringsområdet. Gnr. 99, Bnr. 661 (Rastafaret 6-8) bekoster drift og vedlikehold av de 13 faste plassene, samt vei langs disse plassene fra garasjeinnkjøring til bygg på Gnr. 99, Bnr. 661 og tilførselsvei fra offentlig vei til parkeringsplass for Rasta Senter. Drift og vedlikehold av øvrige plassene bekostes av denne eiendom.

Rett til adkomst:

Gnr. 99, Bnr. 661 (Rastafaret 6-8) har rett til adkomst (over denne eiendommen) med motorvogn, fra nordøst. Dette slik at de har adkomst til garasjekjeller, parkeringsplasser og hovedinngang. Det gis også rett til adkomst for av og pålessing ved hovedinngang, samt rett til å kunne kjøre og stille opp hensiktsmessig utstyr/motorvogn forå kunne vedlikeholdet sitt bygg. Det er også gitt tillatelse for at renovasjonsbil skal ha tilkomst på denne eiendommen ved behov for søppeltømming.

Rett til adkomst for Gnr. 99 , Bnr. 10,13,14 og 403:

Eiendommene gis rett til adkomst med motorvogn fra Gamleveien over denne eiendommen og til dems tomtegrense. Eiere av Gnr. 99, Bnr. 10,13 14 og 403 har ikke rett til å stille krav til drift eller vedlikehold av adkomstvei på Gnr. 100, Bnr. 438.

Rett til område for renovasjon, trafo med mer:

Rett for Gnr. 99, Bnr. 661 (Rastafaret 6-8) til bruk og disponering av søppelskur. Disponeringen omfatter rett til å sette opp innstallasjoner så som renovasjonsbygg, trafo med mer. Rettighetene omfatter også mulighet for å tinglyse servitutter i forbindelse med innstallasjoner.

Dagboknr. 21739, tinglyst 22.12.2004:

Godkjennelse på at oppsatte bygg Gnr. 99, Bnr. 661 (Rastafaret 6-8) kunne plasseres nærmere grense enn 4 meter.

I tillegg har denne seksjonen tinglyst rett i Gnr. 100, Bnr. 438, Snr. 1:

Dagboknr. 2836263-1/200, tinglyst 14.09.2016:

Eiere av Gnr. 100, Bnr. 438, Snr. 6-29 har som en del av den flytende parkeringsløsningen på eiendommen, rett til å benytte parkeringsplasser i innvendig parkeringskjeller tilhørende seksjon 1 på de vilkår som følger av de til enhver tid gjeldende vedtekter for Eierseksjonssameiet Rasta Senter. Parkeringsretten er uansett begrenset til en parkeringsplass per seksjon.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Rasta Senter, med sameiebrøk 2/278.

Sameiebrøken i sameiet er inndelt på følgende måte:

Seksjon 1: 100/278 - Inger Aarum Werner AS - næringslokale

Seksjon 2: 30/278 - Legekontor

Seksjon 3: 30/278 - Inger Aarum Werner AS - næringslokale

Seksjon 4: 30/278 - Inger Aarum Werner AS - næringslokale

Seksjon 5: 40/278 - Inger Aarum Werner AS - næringslokale.

Seksjon 6-29: 48/278 fordelt med 2/278 for hver leilighet.

Sameiet består av 29 seksjoner, hvorav 5 næringseksjoner og 24 boligeskjoner. Næringseksjonene har seksjonsnummer 1-5 og boligseksjonene har seksjonsnummer 6-29.

Hjemmelshaver til seksjon 1 og 3, og hjemmelshaver til seksjon 2, har avtalefestede utbyggingsretter. Samtlige sameiere er forpliktet til å respektere utbyggingsrettene. Sameierne skal medvirke i sameiermøtet til at utbyggingsrettene kan realiseres. Sameierne akspeterer normale og påregnlige ulemper i annleggsperioden.

Vedtektene for seksjon 1-29 er gjeldende vedtekter i sameiet inntil det eventuelt blir gjennomført reseksjonering med utvidelse til 39 seksjoner i forbindelse med mulig bygging av 10 nye boligseksjoner på taket av Meny. Ved slik reseksjonering vil de nye vedtektene for seksjon 1-39 umiddelbart tre i kraft og erstatte herværende vedtekter. Gjeldende og evn.t fremtidig gjeldende vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Det er i sameiets interesse at gammel og ny bebyggelse i størst mulig grad skal betraktes som selvstendige enheter hva gjelder fordeling av felleskostnader som gjelder bygningsmassen og bygningenes separate tekniske innstallasjoner. Det samme gjelder ansvar for vedlikehold og utskiftning:

Parkering:

Enhver kostnad knyttet til parkeringsdrift på fellesarealene fordeles mellom sameierne etter sameiebrøk. Tilsvarende fordeles eventuelle innteker fra parkeringsdriften. Boligseksjonene skal ha vederlagsfri parkering begrenset til 1 plass per seksjon og for øvrig på vilkår som følger av vedtektene. For å unngå parkeringsgebyr må det ved parkering enten løses billett eller fremlegges gyldig parkeringsbevis. Enkelte næringsseksjoner har særskilt behov for parkeringsplasser og har rett til å disponere øvrige tilgjengelige plasser. Blant annet har seksjon 2 rett til bruk av halvparten av parkeringsplassene i øvre plan av garasje i ny bebyggelse, inkludert 3 HC-plasser i senterets åpningstid.

Kostnader og vedlikehold av bygningsmassen i sameiet:

Kostnader som kun gjelder den gamle delen av bebyggelsen (seksjon 1-3), skal i sin helhet bæres av seksjonseierne i den gamle delen. Tilsvarende skal den nye delen av bebyggelsen (seksjon 4-29 og garasjeanlegget) i sin helhet bæres av seksjonseierne i denne. Dette betyr at enhver kostnad til vedlikehold og utskiftning av bygningskroppen, tak, fundamentering, ledninger, rør og lignende, samt tekniske installasjoner, i gammel bebyggelse, bæres av seksjon 1-3 etter innbyrdes sameiebrøk. Enhver kostnad til vedlikehold og utskifting av bygningskroppen, tak, fundamentering, ledninger, rør og lignende, samt tekniske installasjoner, i ny bebyggelse, bæres av seksjon 4-29.

For kostnader som gjelder overgangen mellom gammel og ny bebyggelse, der seksjon 1 utvides og seksjon 6-29 har boder, gjelder følgende: kostnad og utskiftning av byningskroppen, fundamentering mv. bæres med lik del av seksjon 1 på dene side og boligseksjonene 6-29 i fellesskap den annen side.

Seksjon 1 besørger og bekoster innvendig vedlikehold og utksiftning i garasjeanlegget som knytter seg direkte til garasjedriften, slik som kjøredekke, skilting og oppmerking av p-plasser. Det samme gjelder tekniske installasjoner som gjelder garasjedriften. Vedlikehold og utskiftning som kun gjelder boligseksjonenens boder, og arealet eksklusivt tilknyttet disse, bæres av seksjon 6-29. Øvrig innvendig vedlikehold og utskiftning i garasjeanlegget bæres med lik del av seksjon 1 på den ene side og boligseksjonene 6-29 i fellesskap på den annen side.

For øvrig bærer seksjonene selv kostnader til egen renovasjon, vedlikehold og utskiftning av egne vinduer, dører og balkonger, og vedlikehold og utskiftning av egne tekniske installasjoner, selvom disse skulle være plassert på fellesareal.

De enkelte seksjonene stemmer i henhold til sameierbrøken på sameiermøtet.

Forretningsfører er OBOS.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Planlagte påkostninger:

Normal drift og vedlikehold.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Det opplyses forøvrig av styret at styregodkjenning iht.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Forretning/kontor/tjenesteyting, bolig/forretning/kontor/tjenesteyting, forretning/kontor/tjenesteyting i henhold til reguleringsplan 006 Rasta Senter datert 02.11.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Sameiet kan bli utvidet med 10 nye boligseksjoner på gammel del. Sameiet må da reseksjoneres. Opprinnelig eier, eier av næring og utbygger av evn.t nye seksjoner er Inger Aarum Werner AS. Planlagt utbygging vil medføre at meny-taket blir utvidet med en to-etasjers bygning(boligseksjoner), men av tegning vil dette fortsatt være lavere enn høyde på denne leilighet. Megler tar forebehold endringer i tegninger fra utbygger.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Hvitevarer medfølger ikke leiligheten.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.362,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, a-konto varme, kabel-tv, internett, bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsfører og andre driftskostnader.

Totale felleskostnadene fordeles på følgende poster:

A-konto energi 371,-

Felleskostnader 1.692,-

Tv/Bredbånd 299,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- per år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.071.217,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Lørenskog
Grunnkrets Rasta
Kirkesogn Skårer

Steder i nærheten

Østlia 0.2 km
Rasta næringspark 0.6 km
Svingen 0.8 km
Røykås 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 38.5 km
Sentralstasjon Oslo S 14.8 km
Jernbanestasjon Lørenskog 2.9 km
T-bane Ellingsrudåsen T-banestasjon 4.1 km
Buss Rasta senter 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ellingsrud idrettsanlegg 1.6 km
Idrettsanlegg Rolvsrud stadion 1.7 km
Treningssenter Deutero 1.2 km
Treningssenter Condis Treningssenter Triaden 1.4 km

Steder av interesse

Skoler

Rasta skole (1-7 kl.) 0.7 km
Lørenskog friskole (1-10 kl.) 1.3 km
Benterud skole (1-7 kl.) 1.4 km
Solheim skole (1-7 kl.) 1.5 km
Kjenn ungdomsskole (8-10 kl.) 1.9 km
Løkenåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 2.7 km
Mailand videregående skole 1.8 km
Lørenskog videregående skole 5.3 km

Barnehager

Rasta barnehage (0-6 år) 0.4 km
Takt og Tone bhg - Røykås (2-6 år) 0.7 km
Takt og Tone barnehage (2-6 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Lørenskog Storsenter 1.3 km
Kjøpesenter Metro Senter 1.7 km
Postkontor / post i butikk Coop Mega Metro 1.5 km
Postkontor / post i butikk Bunnpris Skårer 1.7 km
Apotek Vitusapotek Rasta 0.1 km
Vinmonopol Triaden Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Meny Rasta 0 km
Dagligvare Coop Extra Triaden 1.3 km
Kiosk Triaden Kiosk 1.3 km
Kiosk Sydhagen 1.3 km
Bensinstasjon Esso Tiger Skårer 1.3 km
Bensinstasjon Esso Stasjon Metro Senter 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,8 %
Andel kvinner 48,2 %
Gj.snittalder menn 38,7 år
Gj.snittalder kvinner 43 år
Husholdninger med barn 34,6 %
Husholdninger uten barn 65,4 %
Gj.snitt byggeår 1992
Gj.snitt tomtestørrelse 533
Område Personer Husholdninger
Kommune: Lørenskog 37406 16291
Grunnkrets: Rasta 845 353

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Marius Løkken
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?