Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 925 000,- for kr 1 925 000,-

Velkommen til Rektor Olsensgate 4!

Fasade

Utsikt

Balkong

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Entré/gang

Bad

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Plantegning

Strømsø sentrum - Meget pen 2-roms toppleilighet med vestvendt balkong og felles takterrasse. Heis

Rektor Olsensgate 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 850 000,-

Strømsø sentrum - Meget pen 2-roms toppleilighet med vestvendt balkong og felles takterrasse. Heis: Strømsø sentrum - Meget pen 2-roms toppleilighet med vestvendt balkong og felles takterrasse. Heis

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 850 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 573,-
Fellesgjeld:
Kr 375 455,-
AREAL (P-ROM / BRA)
43 / 43 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral beliggenhet med gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst med Drammensbadet, Drammenshallen, kunstis/kunstgress, Akropolis treningssenter, Strømsø kjøpesenter, museum og flotte friområder. Umiddelbar nærhet til elvepromenade og kort gangavstand til Union, Bragernes Strand, etc. Det nye og meget påkostede Strømsø Torg kun få minutters gange unna, samt omkring 10 minutters gange til Bragernes Torg.

Enkel adkomst til E-18. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet med god bussforbindelse til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Kort vei til Drammen sentrum og togstasjonen, med gode parkeringsmuligheter. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. For liste, se kommunens hjemmesider. Flere barneskoler på Strømsø, se kommunens hjemmesider. Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. På Papirbredden - i praktisk gangavstand - ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Kjør over Holmenbrua, og ta første vei til høyre etter å ha kommet over brua. Man kommer da inn i Tordenskioldsgate. Ta umiddelbart ned til høyre, og deretter første vei til venstre. Da kommer man inn i Tollbugata. Følg denne, før man tar opp til venstre inn Rektor Olsensgate. Inngangspartiet er da beliggende på høyre side av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 850 000,-

Fellesgjeld

Kr 375 455,-

Totalpris

Kr 2 225 455,-

Felleskostnader

Kr 5 573,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

5

Byggeår

1990

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

43m2

Bruksareal

43m2

Tomt

1445m2

KR-kode

2018321

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rektor Olsensgate 4, 3044 Drammen

Gnr. 110, bnr. 567, snr. 3 i Drammen kommune.

Andelsnr. 50, Rektor Olsensgate Borettslag, org.nr. 951452041

Tomten

Ideell andel av borettslagets selveide tomt på totalt 1.445 kvm. Leiligheten har egen balkong med utgang fra stuen. Det er vedtatt som prosjekt i borettslaget at balkonger/verandaer skal glasses inn. Denne leiligheten får delvis innglasset balkong.

Asfaltert adkomst fra gaten. Den felles hagen på bakkeplan er pent opparbeidet med planter, busker og plen - med sittegrupper og grillmulighet om sommeren.

I tillegg er det stor felles, solrik takterrasse.

Parkering

Garasjeplass i borettslagets garasjeanlegg i kjelleren tildeles etter ansiennitet på egen venteliste (ca. kr. 700,- per måned). Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunale veier.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 46 kvm

Bruksareal: 43 kvm

Primærrom: 43 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger som toppleilighet i 5. etasje og inneholder entré/gang, soverom, flislagt bad, stue og kjøkken: 43 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.18 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Flatt tak. Heis og betongtrapp i felles gang.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapport:

Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater og innredninger. Pen toroms leilighet beliggende i 5 etasje. Leiligheten har blitt pusset opp i senere tid og det var noe pågående arbeider ved befaring som skal ferdigstilles før salg. Bad og kjøkken fra ca 2012. Det er ikke tilfredsstillende fall på badegulv.

Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler. Det er kun eventuelle lett synlige og åpenbare feil og / eller skader som er påpekt, og det er ikke flyttet på inventar, løsøre m.m. Eventuelt skader i konstruksjonen

kan ikke avdekkes uten bygningsmessige inngrep.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. 2 stk garderobeskap.

Soverom: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Garderobeskap.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Varmekabler i gulv. Dusjkabinett, servant i seksjon, høyskap, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Badet ble oppusset i 2012.

Kjøkken: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Pen hvit høyglans innredning med fliser over benk. Integrert induksjonstopp, stekeovn, mikro og oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer medfølger. Åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet ble oppusset i 2012.

Stue: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Utgang til vestvendt balkong med kveldssol og flott utsikt. Kryp bod på terrassen vil bli fjernet i forbindelse med nye balkonger.

Leiligheten holder en god standard og fremstår som meget pen og velholdt.

Oppvarming

Varmekabler på baderom, for øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest gitt av Drammen kommune datert 20.01.1995.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:

Dagboknr. 2430, tinglyst: 03.04.1979: Erklæring/avtale: Bestemmelse om kondemnering av leilighet. Dette har ingen betydning for den aktuelle leiligheten da dette bygget ble oppført i 1990.

Dagboknr: 1286, Tinglyst: 02.02.1990 Erklæring/avtale: Diverse bestemmelser vedr. plassering av transformatoranlegg.

Dagboknr: 10679, tinglyst: 13.11.1990 Erklæring/avtale: Bestemmelser for næringsseksjonen ang adkomstrett, parkeringsplass i seksjon 1 og rett til bruk av tilfluktsrom i seksjon 3 v/mobilierings og krigssituasjoner.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Rektor Olsensgate Borettslag. Borettslaget består av 54 leiligheter. Av disse eies 6 leiligheter av juridisk eier (Drammen kommune).

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Styreleder er Vera Kampenhøy.

Borettslaget har bygningsforsikring i OBOS, polisenummer 12377.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dyrehold er som utgangspunkt ikke tillatt. Det må isåfall søkes skriftlig til styret om dispensasjon fra denne hovedregelen.

Dugnad samt vask av svalgang og eventuelle fellesoppgaver må påregnes. Trapper og heis rengjøres av profesjonell renholder ifølge husordensreglene.

Det er vedtatt å gjennomføre innglassing av verandaer/balkonger i borettslaget. Prosjektet har oppstart høsten 2018, og gjelder alle leiligheter. Borettslaget har allerede tatt opp fellesgjeld og husleien er justert fra 01.07.18.

Borettslaget har tidligere vært involvert i en rettsprosess i forbindelse med garasjekjelleren og det er blitt avsagt dom 29.04.2014. Borettslaget er fratatt bruksretten/eierskapet over deler av borettslagets underjordiske garasjekjeller. Borettslaget har inngått leieavtale med kommunen for å kompensere dette.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til nåværende bebyggelse l i henhold til kommuneplan datert 16.06.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.573,- pr. mnd. og inkluderer bygningsforsikring, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel- TV (Get grunnpakke), vann/avløp, renovasjon, avsetning til vedlikehold, snøbrøyting, plenklipping, strøm fellesarealer, trappevask, heisdrift og forr.førsel.

Felleskostnadene er differensiert slik:

Renter/avdrag på lån DNB: kr. 599,-

Renter/avdrag på lån Husbanken: kr. 2.012,-

Grunnleie: kr. 2.962,-

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av bredbånd og har avgift på kr 364,- pr. mnd.

Nåværende eier har et stipulert strømforbruk på ca. 7.000 kWh pr. år.

Boligen er bygningsforsikret i Obos Skadeforsikring via borettslaget, mens innboforsikring må tegnes på eget initiativ.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.232.687,-. Av dette beløpet utgjør kr 375.455,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Strømsø 6
Kirkesogn Strømsø

Steder i nærheten

Strømsø kirke 0.2 km
Drammens museum 0.9 km
Drammensbadet 0.9 km
Bragernes Torg 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92.6 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 0.4 km
Bussholdeplass Knoffs gate 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Drammenshallen 0.5 km
Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 0.7 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 0.6 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 0.1 km
Danvik skole (1-7 kl.) 1.3 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 1.8 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.5 km
Børresen skole (8-10 kl.) 2.1 km
Drammen videregående skole 0.9 km
Akademiet videregående skole Drammen 1.8 km

Barnehager

Solstreif Rudolf Steinerbarnehage (0-5 år) 0.1 km
Strømsø barnehage (0-5 år) 0.6 km
Marienlyst barnehage (0-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 0.6 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 1.1 km
Postkontor Strømsø Postkontor 0.3 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1.1 km
Apotek Boots apotek Strømsø 0.4 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 0.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 0.5 km
Dagligvare Kiwi Strømsø 0.3 km
Dagligvare Coop Extra Byhaven 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.5 km
Kiosk/video Mix Maxi Senter 0.6 km
Bensin Shell Strømsø 0.3 km
Bensin st1 Drammen 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 53,2 %
Andel kvinner 46,8 %
Gj.snittalder menn 40,2 år
Gj.snittalder kvinner 43,3 år
Husholdninger med barn 8,5 %
Husholdninger uten barn 91,5 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 465
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Strømsø 6 526 387

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar:kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?