Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 650 000,- for kr 3 650 000,-

Velkommen til Rosenborggata 1 A!

Åpen stue/kjøkken løsning med god plass til spisegruppe. Taket i stuen blir malt i løpet av januar 2019. Utgang til leilighetens balkong fra stuen. Balkongdør og vindu er fra 2006.

Leiligheten har nydelig morgensol fra den står opp til midt på dagen.

En koselig 2-roms leilighet i byggets 5 etg. Leiligheten har en romslig balkong og ligger høyt og fritt med hyggelig utsyn.

Delikat og lys kjøkkeninnredning fra 2010 med hvite, profilerte fronter og benkeplate av laminert spon.

Et romslig og hyggelig oppholdsrom med plass til spiseplass og sofagruppe.

Fyring og varmtvann er inkl. i felleskostnadene. Dette er med på å redusere måntlige strømkostnader betraktelig!

Med flott utsikt over Oslo og utsyn mot bakhagen ligger denne leiligheten perfekt til i rolige omgivelser.

Leiligheten har nydelig morgensol fra den står opp til midt på dagen. Den bader i lys når solen skinner. På balkongen har man sol frem til ca. kl. 14 på sommeren.

Her har du god plass tiil en hyggelig sittegruppe.

Her har du god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Soverommet vender i sin helhet mot rolig bakgård.

Badet er fra 2006 og pusset opp i regi av sameiet.

Badet er utstyrt med gulvmontert toalett, servantskap og speilskap og dusjhjørne med glassdører.

Romslig og innbydende entre med god plass til oppheng av ytterklær og skotøy.

Velkommen inn!

Integrert garderobeskap med speidører sikrer god lagringsplass.

Plantegning.

Fasade. Leiligheten vender i sin helhet mot den frodige bakhagen.

Felles sittegrupper i bakgården. Solen skinner frem til 16/17-tiden i felleshagen.

Rosenborggata er enveiskjørt. Nærhet til alt av butikker, restauranter, kino, treningssenter, Frognerparken, trikk, t-bane og buss m.m.

Bogstadveien

Colosseum kino

Stensparken

Majorstua T-banestasjon

Valkyrie plass. Hit kommer jevnlig Bondens Marked.

Frognerparken

Majorstuen

Rosenborggata 1A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 650 000,-

Majorstuen: Lys og meget pen 2-roms med solrik balkong. Heis. Fantastisk beliggenhet - sentralt og stille. V.vann. og fyring inkl.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 650 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 276,-
Fellesgjeld:
Kr 140 712,-
AREAL (P-ROM / BRA)
35 / 35 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral og meget attraktiv beliggenhet i et av Oslos beste nabolag. Rosenborggata er en stille og lite trafikkert gate, da gaten er enveiskjørt. I umiddelbar nærhet finner du alt du måtte ønske deg av forretninger og servicetilbud i Bogstadveien. Gangavstand til Nationaltheateret, Aker Brygge, Bislett, St. Hanshaugen og Grünerløkka. Leiligheten ligger i kort avstand til flotte og frodige parker som Frognerparken, Uranienborgparken, Stensparken og Slottsparken. Her kan du slappe av i gresset, ta en joggetur, nyte synet og lukten av vakre og velholdte blomsterbed eller oppleve folkelivet.

Like utenfor døren har du to av Norges desidert mest populære og eksklusive handlegater, Hegdehaugsveien og Bogstadveien. Nærområdet kan by på alt fra spennende småbutikker til trendy designbutikker, caféer, restauranter og treningssentre. I tillegg til eksklusive spesial- og delikatesseforretninger finnes nærbutikker (Rema 1000, Kiwi, Meny, Coop Mega) m.m. kun en kort spasertur unna boligen. 5 minutters gange til Bislett med noen av byens beste takeawayrestauranter som Tasty Thai og Mother India for å nevne noen.

Det er et svært godt tilbud av kollektivtransport med både trikk, buss og T-bane i nærheten. Nærmeste trikkeholdeplass (Rosenborg) ligger rett utenfor døra. Rett ved leiligheten går det også flere busslinjer, og Majorstuen T-banestasjon, hvor alle T-banelinjene passerer, er en kort gåtur unna. Nationaltheatret med tilgang til tog og flytog er også i gangavstand. Det finnes gode ruteforbindelser til bl.a. annet Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Nydalen, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m. flere.

Treningssenteret Fresh Fitness Majorstuen ligger i kun 2 minutters gange fra leiligheten og det finnes SATS-sentre i nærheten. I nærområdet er det flere offentlige og private barnehager, og skoler for alle alderstrinn. Gangavstand til Oslo Høgskole samt Universitetet på Blindern. Det er også gode forbindelser med T-bane og annen kollektivtransport til Universitetet i Oslo, BI og andre utdanningsinstitusjoner.

Vil du bo midt i hjertet av Oslos pulserende liv, men likevel stille og rolig med kort vei til hyggelige friområder, er dette stedet for deg!

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 650 000,-

Fellesgjeld

Kr 140 712,-

Totalpris

Kr 3 790 712,-

Felleskostnader

Kr 3 276,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

5

Byggeår

1965

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

35m2

Bruksareal

35m2

Tomt

1580m2

KR-kode

40.18269

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rosenborggata 1 A, 0356 Oslo

Gnr. 214, bnr. 308, snr. 61 i Oslo kommune.

Tomten

Leiligheten ligger i et rolig nabolag med felles bakhage, skjermet for trafikk og støy. Eiet tomt på 1.580 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blant annet gressplener, prydbusker og trær. Her er det også flere trivelige sittegrupper og benker, og tilgang til grill.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 40 kvm

Totalt bruksareal: 35 kvm

Totalt primærrom: 35 kvm

Primærrom: 5. etasje 35 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.

I tillegg disponerer boligen en bod i 1. etg på 1,5 m2, merket med nr. 504 og en bod i kjeller på 1,5 m2 merket med nr. 504. Bygningen har også felles sykkelbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.12.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er oppført i mur. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein. Frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad tg2 og tg3.

TG 2:

- Radiator og røropplegg for varmeanlegget: Det er ingen tegn til lekkasjer i radiatoren, men det har vært en lekkasje fra radiatoren eller røropplegget i leiligheten. Det er søkt

etter fukt i taket i dette området som ga utslag for fukt. Sameiets forsikring vil utbedre skaden (tørke opp og male taket). Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alder på anlegget.

TG 3:

- Varmekabler på bad: Det er jordingsfeil på varmekablene, og disse bør utbedres og frakobles frem til de er utbedret. Se detaljer under "varme, generelt - bad" i denne rapporten.

Fra salgers egenerklæring: Det er oppdaget feil med varmekablene som ble lagt da flere bad ble renovert i regi av sameiet i 2006. Varmekablene på badet fungerer, men det er blitt anbefalt å slå dem av og bytte dem ut grunnet en feil som har oppstått pga. dårlig arbeid av de som renoverte badene i sameiets regi i 2006. Fukt i taket ved radiatorrør grunnet lekkasje fra rør i etasjeskillet. Det er

blitt opprettet en forsikringsak som går på sameiet. Feilen vil bli fikset i løpet av kort tid. Taket i stuen blir malt i løpet av januar 2019.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Rosenborggata 1 A!

En pen og attraktiv 2-roms leilighet som ligger høyt og fritt i 5. etasje med heis og flott utsyn mot frodig bakgård. Leiligheten vender i sin helhet mot rolig bakhage, har en god planløsning og inneholder: Entré/gang med god skapplass, romslig stue med utgang til en nydelig balkong, kjøkken i åpen løsning mot stuen, et nymalt soverom og pent, flislagt bad. Leiligheten har nydelig morgensol fra den står opp til midt på dagen. Den bader i lys når solen skinner. På balkongen har man sol frem til ca. kl. 14 på sommeren. Solen skinner frem til 16/17-tiden i felleshagen.

Boligen har en meget ettertraktet og sentral beliggenhet med kort vei til alt Majorstuen har å by på. Varmtvann og fyring er inkl. i felleskostnadene. Dette er med på å redusere månedlige strømkostnader betraktelig. Selv om boligblokken ligger veldig sentralt midt i hjertet av Oslo, ligger leiligheten i et rolig område skjermet for trafikk og støy. De vedlikeholdte og trivelige fellesarealene bidrar til at beliggenheten fremstår med en rolig og behagelig atmosfære.

Stue:

Leiligheten har en koselig og arealeffektiv stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Her er det god plass til både spisebord og sofakrok med TV. Fra stuen er det utgang mot balkongen på 5,2 kvm, som har utsikt mot felles bakhage med hyggelige grøntarealer og sittegrupper. Store vinduer og god takhøyde (2,47 meter) sørger for at mye dagslys slipper inn og gir rommet en luftig og lys atmosfære. Balkongdør og vindu er fra 2006.

Balkong:

Nydelig sørøst-vendt balkong på 5,2 m2. Her har man god plass til planter, stoler og bord. Balkongen vender i sin helhet mot rolig bakhage og har frodig utsyn. Solen kommer inn fra tidlig om morgenen til et godt stykke utpå ettermiddagen. Konstruksjonen er i betong med malt dekke. Plateslått rekkverk i stål. Utgang til leilighetens flotte balkong fra stuen.

Kjøkken:

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, som gir en romslig følelse. Det er godt med skapplass og benkeplass som gjør det enkelt å holde kjøkkenet ryddig og oversiktlig. Den åpne løsningen gir god plass til å plassere et spisebord mellom kjøkkenet og stuen. Lys og delikat kjøkkeninnredning fra 2010 med hvite, profilerte fronter og benkeplate av laminert spon. Lys under overskap. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin (40cm), ovn, platetopp og kjøl/frys. Ventilator over platetoppen og rund stålkum og ett-greps blandebatteri.

Entré:

Leiligheten ligger i 5. etasje med heis, og har inngang via en lys og innbydende entré. På den ene siden av entréen er det inngang til badet, og på den andre siden er integrert garderobeskap med speildører. Denne praktiske løsningen gjør det enkelt å holde inngangspartiet ryddig, med god plass til oppbevaring av klær og sko. Dørcalling er montert ved ytterdøren.

Bad:

Leiligheten har et lyst og fint bad som er oppgradert i regi av sameiet i 2006. Badet er utstyrt med varmekabler i gulv, opplegg til vaskemaskin, toalett, servantskap og speilskap og dusjhjørne med glassdører. Ny servant med over- og underskap, høyskap, dusjdører og opplegg for vaskemaskin ble satt opp i mai 2010. Koblinger for vannrør er plassert over himling med tilgang via en inspeksjonsluke. Stoppekraner er plassert i bakvegg i garderobe på soverommet.

Soverom:

Lunt og koselig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Integrert garderobeskap med speildører sikrer god lagringsplass. Soverommet vender mot bakgård og har en rolig beliggenhet. Soverommet ble malt i desember 2018.

Diverse:

- Vinduer og glassfelt fra 2006 utført med 2-lags isolerglass. Balkongdør fra 2006 utført med 2-lags isolerglass.

- Innvendige gulv: Laminatgulv.

- Luftbehandling generelt: Avtrekk på bad. Tilluft via luftespalter over vinduer.

- Utført el-kontroll fra Infratek i 2015. Ingen feil eller mangler avdekket.

- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikring på 32 AMP. Sikringer ble byttet i 2010. Det er fremvist samsvarserklæring på arbeidet.

Oppvarming

Radiator i stue/kjøkken koblet opp mot fjernvarme. Varmekabler på bad (bør utbedres). Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.03.1965. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Leiligheten er av nåværende eier ombygget fra 1-roms med alkove til 2-roms leilighet.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 503128, tinglyst 14.02.1975, type heftelse: Erklæring/avtale Panterett til sameiet på kr. 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, benyttelse vann- og kloakkledning m.m.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes til forretningsfører.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Rosenborggaten 1 sameie, med sameiebrøk 117/10000.

Sameiet består av 80 leiligheter og 1 næringsseksjon.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt. Styret forbeholder seg rett til å gi dispensasjon.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017: - Utbedring av heis

2016: - Måling av varmekabler i alle leiligheter ble utført i januar 2016.

2013 - Utbedring av bakhagen

2012 - Nytt callinganlegg

2011 - Nyoppussede oppganger

2010 - Nytt brann-varslingsanlegg som dekker både leiligheter og fellesarealer

2010 - Nye vaskemaskiner i fellesvaskeriet (gratis fellesvaskeri)

2008 - Bygget ble tilknyttet fjernvarme

2006 - Bad oppusset i regi av sameiet

Planlagte påkostninger: Ingen vedtatte, men styret skal innhente prisoverslag for nye balkongrekkverk. Iht styreleder har de ikke gjort dette enda.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Taklampene og veggfestet til TV

medfølger ikke ved salg.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.276,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV og internett (grunnpakke), varmtvann og fyring, trappevask, vaktmester og vektertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikringer, forretningsførsel, nedbetaling av andel fellesgjeld samt generell drift av bygget.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.18. Iht styreleder skal de sette opp felleskostnadene med 5 % fra februar 2019.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr. 2.126,-

Renter avdrag kr. 942,-

Lån 2 renter/avdrag kr. 208,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.800,- pr. år. / 3.091 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. TV-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.888.429,-.

Av dette beløpet utgjør kr 140.712,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Homansbyen Rode 6
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Uranienborg parken 0.5 km
Fagerborg kirke 0.5 km
Valkyrie plass 0.6 km
Oslo Lærerhøgskole 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 53.9 km
Sentralstasjon Oslo S 3.9 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.4 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.9 km
Trikkeholdeplass Rosenborg 0.1 km
Bussholdeplass Homansbyen 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.9 km
Idrettsanlegg Frognerparken Tennisanlegg 1 km
Treningssenter Fresh Fitness Majorstuen 0.1 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Uranienborg skole (1-10 kl.) 0.8 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.8 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.9 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1.4 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.1 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 2.4 km
Kristelig gymnasium 0.5 km
Heltberg Gymnas Bislett 0.7 km

Barnehager

Hjelmsgate barnehage (1-6 år) 0.2 km
Deutscher Kindergarten (1,5-5 år) 0.2 km
Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 1.2 km
Kjøpesenter Paleet Karl Johan 1.7 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.3 km
Postkontor Bogstadveien Postkontor 0.4 km
Apotek Boots apotek Bogstadveien 0.3 km
Apotek Apotek 1 Hygiea Oslo 0.3 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Rema 1000 Sporveisgaten 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Industrigata 0.3 km
Kiosk/video 7-Eleven Bogstadveien 0.1 km
Kiosk/video Deli De Luca Gyldenløve 0.1 km
Bensin st1 Pilestredet 0.5 km
Bensin Shell Marienlyst 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,3 %
Andel kvinner 49,7 %
Gj.snittalder menn 39,7 år
Gj.snittalder kvinner 43,3 år
Husholdninger med barn 8,1 %
Husholdninger uten barn 91,9 %
Gj.snitt byggeår 1981
Gj.snitt tomtestørrelse 199
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Homansbyen Rode 6 1466 1059

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?