Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 080 000,- for kr 4 080 000,-

Leiligheten i Rosenkrantz gate 3 på Våland, har en fantastisk takterrasse, med sol fra tidlig til sent.

Leiligheten befinner seg i boligens 2 etg. + loft samt at ca. halve kjelleren er en stor medfølgende bod til lagring.

Fra entrè i 1 etg, kommer man opp til romslig og lys gang/hall.

Gang hall i 2 etg. mot soverom og bad/vaskerom. Nede i trappen er det lukket dør ut til felles entrè og inngangspartiet.

Gangen har stedfast bokhylle som følger med i handelen. Mye lys slipper inn via vinduer og lager dette arealet innbydende og koselig.

Inn i stuen, så måter du er romslig areal med god plass til flere møblerings alternativ sin sittegrupper og spisemøbler.

Hele fasaden av huset er inn mot stue/kjøkken og gir derfor masse naturlig lys inn i rommet. Plissè gardiner gir skjerming i alle vinduer om ønskelig.

Spisestuen er romslig, så her kan man dekke opp til mange gjester om man ønsker.

Spisestuen

Spisestuen mot kjøkkenet, som også har praktisk "frokostløsning" hvor barstoler passer perfekt.

Kjøkkenet er fra HTH og har integrerte hvitevarer fra blant annet Miele og Bosch.

Kjøkkenet har heltre benkeplate, nedfelt induksjonstop og det er stilren ventilator i stål utførelse.

Trapperommet opp til loftet har spennende vinkler og gir tilkomst til loftsstuen, det største baderommet og ikke minst den deilige takterrassen.

Loftsstuen har god takhøyde og fungerer både som tv stue/kino rom og soverom.

Lo

Badet i 2 etg. er helfliset og har opplegg for vaskemaskin.

Hovedbadet på loftet er stort og inneholder både dusjløsning og hjørne boblekar.

Badet på loftet. Helfliset og nytt i 2003.

Badet på loftet.

Hovedsoverom i 2 etg, med god skyvedørsgarderobe og vegg i vegg med baderom.

Soverom nr. 2 i 2 etg.

3D plantegning av 2 etg.

3D plantegning av loftet.

Takterrassen er en helt fantastisk utvendig sone hvor man virkelig kan nyte sommerdagene.

Terrassen har sol til sent på kveld og god plass til sittegrupper, grill og solsenger

Bak huset er det nedgang til kjeller hvor man har stort lagringsrom.

Arealet til høyre i bildet disponeres av leiligheten som her selges, og dette inkl. den utvendige boden som er perfekt til for eks. lagre sykler osv. i.

Kort vei unna ligger flotte turområder rundt Vålandstårnet og Vålandsskogen. Det er heller ikke mange minutter ned til Mosvannet.

Området øverst på Våland gir et flott skue utover byen vår, og er uten tvil en "grønn lunge" mange av beboerene benytter seg av.

Våland

Rosenkrantz gate 3

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 200 000,-

Våland: BUD FORELIGGER - Lekker og stor leilighet over 2 plan, med herlig takterrasse og innholdsrik planløsning.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 4 200 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
134 / 134 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Våland tilbyr sine beboere et mangfold av servicetilbud, både lokalt og ikke minst det utrolige utvalg sentrum kan friste med.

Her finnes det uttalige shoppingmuligheter, kino, spisesteder og et yrende uteliv som sies å være av de bedre i dette landet, bare for å nevne noe.

Eiendommen ligger i et godt etablert og velholdt boligområde, noen få minutters gange fra sentrumskjernen. Gaten ligger bak gamle Stavanger Sykehus sin flotte park og teglsteinsbygninger og det er også få minutters spasertur til den sjarmerende og stille skogen som omkranser Vålandstårnet. Sammen med dette arealet finner man også en direkte tilknytning til Mosvannet, noe som bidrar til et meget godt turterreng. Sykehuset/legevakten, Våland Skole, Wang Toppidretts skole m.m. ligger også "like borti gata" og gjør plasseringen enda mer attraktiv for de fleste både med og uten barn.

Våland er, på grunn av sine gode kvaliteter, et særdeles etterspurt bo-området for de som ønsker seg nærhet til sentrum og alt man trenger i hverdagen, samtidig som man ønsker en tilbaketrukket og roligere plassering.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med ansvarlig kontor i Stavanger kommune. Se ellers også vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon eller kontakt megler for bistand.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 200 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1898

Soverom

3

Primærrom

134m2

Bruksareal

134m2

Tomt

240m2

KR-kode

3618103

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rosenkrantz gate 3, 4010 Stavanger

Gnr. 56, bnr. 1586, snr. 2 i Stavanger kommune.

Tomten

Eiet tomt på 240 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, men har deffinerte områder til terrasser til begge seksjoner. Det er ifølge tidligere salg opplyst om at det er ca. 16 kvm areal til denne seksjon og det står også ca. 6 kvm utebod som er meget praktisk til for eks. oppbevaring at sykler .m.

Det er idag gårdsrom ved trappeinngang, samt hageareal på baksiden av huset, hvor også nedgang til kjelleren ligger.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Soneparkering må søkes om til Stavanger Parkering, men selger står ikke ansvarlig for plass osv.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen på egen tomt.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 146 kvm

Totalt bruksareal: 134 kvm

Totalt primærrom: 134 kvm

P-rom:

1 etg. = 1 kvm

Entrè ved trapperom

2 etg. = 92 kvm

Gang/hall med utg. til liten balkong, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom og bad med dusj samt opplegg for vaskemaskin.

Loft = 41 kvm

Gang med dør ut til en fanstastisk og usjenert takterrasse, stort bad med dusj og hjørnekar og romslig loftsstue som idag brukes som soverom nr. 3.

I tillegg disponerer leiligheten et meget romslig areal i kjelleren på hele 33 kvm, noe som gir ekstra gode muligheter for lagring. Perfekt for dem som kanskje har kajakker, seilbrett, skiutstyr osv.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2018 utført av Rogaland Byggkontroll.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på lødd steinmur med dobbel teglsteinsmur. Denne er pusset og slemmet utvendig. Yttervegger i påbygg er trolig oppført med stenderverk og isolert, mens resterende er tømmerplank. Det er etterisolert mot gaten ifølge selger. Taket er tekket med teglstein fra 2006.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at noen vinduer har råteskader

Selger har ellers informert i sin egenerklæring at det ble laget nytt gulv og memran til takterrassen i 2016. Boligen ble også malt utvendig samme år samtidig som nytt rekkverk ble montert ved inngangspartiet.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen ble kraftig pusset opp og seksjonert i 2003 og fremstår idag både som velholdt og gjennomført. Flere vinduer og deler av kledning ble byttet, fasaden mot gaten ble etterisolert og alt innvendig ble oppgradert (rør/elektrisk/kjøkken/bad/tak/vegger osv).

Planløsningen må virkelig kunne sies være innholdsrik og gir beboere gode bruksmuligheter. Romslige stuer, 2 bad, funksjonelt kjøkken med god spiseplass og masse gode lagringsmuligheter er bare noen av de kvaliteter du her tilbys.

Innvendig har man først og fremst lyse og åpne areal med store vindusflater i en gjennomgående løsning i begge etasjer.

Stuen har god plass til møblering og selv om kjøkkenet er i en åpen løsning, er det trukket tilbake i ene hjørne slik at det får en egen skjermet "sone".

Innredningen er fra den danske kvalitetsleverandøren HTH, med integrerte hvitevarer(ny Miele oppvaskmaskin og Bosch induksjonstopp), heltre benkeplate og bra med skap/arbeidsplass for den matglade sjel.

Det er 2 bad i leiligheten, begge helfliset fra 2003. I 2 etg. er det dusj samt opplegg for vaskemaskin, mens hovedbadet på loftet er stort med både dusjhjørne og boblekar. Perfekt også for dem med barn.

Det er 2 soverom som befinner seg i 2 etg, mens den gode loftsstuen også idag brukes som soverom nr. 3. Her er mulighetene mange og avhenger av egne ønsker og behov. Rommet passer utmerket som både arbeidsrom, stue, filmrom og dermed muligheten til å trekkes seg litt tilbake for store eller små.

Prikken over ien her i Rosenkrantz gate 3, må nok uansett være den herlige og usjenerte takterrassen som følger med. Størrelsen gir mulighet for både spiseplass og sittegruppe, mens man kan nyte solen fra tidlig til sent. Sommerstid gir deg solmulighet helt til ca. kl 22. En sjelden mulighet som få leiligheter har her på Våland.

Kort fortalt er denne en mulighet som ikke ofte kommer for salg, når man tenker på størrelse, innhold, plassering og nyere oppgraderinger.

Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til en hyggelig visning.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stuen, ellers varmekabler i baderomsgulv og elektriske muligheter etter ønske og behov.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.08.1974, men uten beskrivelse av hvilket tiltak denne gjelder. Basert på tegniner m.m. hos kommunen er det naturlig tro dette gjelder endring av fasader m.m.

Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke senere endringer på boligen som er utført i 2003 på utvendige og innvendige arbeider.

Dette er det byggesøkt om i 2003 og tillatelsen er gitt datert 15.09.2003. Det er ikke sendt inn anmodning om ferdigattest på tiltaket iht krav i tillatelsen.

Dette anbefales utført.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.

Dagboknr 15717, tinglyst 03.10.2003, type heftelse: Seksjonering

Viser til sameiets deling, planløsning og denne seksjons eierbrøk på 3/5

Servitutten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 leiligheter, med sameiebrøk 3/5.

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til reguleringsplan 1068 for Våland 1 og 2, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.02.1985.

Området ligger også under kommunenes retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø for trehusbyen som gir føringer for endringer av boliger.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Lampe over spisebord i stuen medfølger ikke i handelen.

Det medfølger endel skifer til bruk om man ønsker legge på trapper ved inngangspartiet.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.363,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 2.454 pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv/bredbånd og har avgift på tilsammen kr 999,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Bygningsforsikringen på huset er kr. 5867,- pr. år

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.306.222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Stavanger
Bydel Eiganes
Grunnkrets Våland 2
Kirkesogn Domkirken og St. Petri

Steder i nærheten

Arkeologisk museum 0.2 km
Rogaland teater 0.3 km
Stavanger sjukehus 0.3 km
Stavanger museum 0.3 km

Transport

Flyplass Stavanger Sola 14.1 km
Sentralstasjon Stavanger 0.6 km
Bussholdeplass Stavanger museum 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Gamlingen svømmestadion 0.9 km
Idrettsanlegg Klinken Svømmehall 0.9 km
Treningssenter Elixia St.Olav 0.6 km
Treningssenter ICON Stavanger 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Våland skole (1-7 kl.) 0.3 km
Storhaug skole (1-7 kl.) 0.8 km
Nylund skole (1-7 kl.) 1.3 km
Kampen skole (1-7 kl.) 1.7 km
St. Svithun skole (8-10 kl.) 0.5 km
Kannik skole (8-10 kl.) 0.9 km
Ullandhaug skole (8-10 kl.) 2 km
Uldals videregående skole 0.3 km
Bergeland videregående skole 0.7 km

Barnehager

Kløvereng barnehage - Storhaug (0-6 år) 0.6 km
Våland barnehage (1-5 år) 0.7 km
Vålandstoppen barnehage (3-6 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Straen Senter 0.9 km
Kjøpesenter Arkaden Torgterrassen 1 km
Postkontor Stavanger Sentrum Postkontor 0.8 km
Postkontor Coop Mega Støperigården 1.7 km
Apotek Vitusapotek Løven - Stavanger 0.4 km
Apotek Apotek 1 Straen 0.9 km
Vinmonopol Straensenteret Vinmonopol 0.9 km
Vinmonopol Verksgata Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Coop Prix Storgaten 0.2 km
Dagligvare Joker Kannik 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.4 km
Kiosk/video 7-Eleven Jernbaneveien 0.5 km
Bensin YX Løkkeveien 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,6 %
Andel kvinner 48,4 %
Gj.snittalder menn 35,3 år
Gj.snittalder kvinner 33,2 år
Husholdninger med barn 22,1 %
Husholdninger uten barn 77,9 %
Gj.snitt byggeår 1953
Gj.snitt tomtestørrelse 263
Område Personer Husholdninger
Kommune: Stavanger 132729 60518
Grunnkrets: Våland 2 1118 646

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 42.000,-

Grunnhonorar: kr 12.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Tom Christer Hovde
Daglig leder / Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?