Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 325 000,- for kr 2 325 000,-

Stue med utgang til balkong

Stue

Stue

Stue

Balkong med gode solforhold

Entre og kjøkken

Kjøkken med god skapplass

Kjøkken

Kjøkken

Spiseplass på kjøkken

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Entre

Fasade

Fasade

Uteområder

Fasade

Collage

Plantegning

Øren - Pen 3-roms selveierleilighet med romslig kjøkken og stue. Sentral beliggenhet.

Rosenkrantzgata 144

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 350 000,-

Øren - Pen 3-roms selveierleilighet med romslig kjøkken og stue. Sentral beliggenhet. : Øren - Pen 3-roms selveierleilighet med romslig kjøkken og stue. Sentral beliggenhet.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 350 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 599,-
Fellesgjeld:
Kr 255 790,-
AREAL (P-ROM / BRA)
66 / 66 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende i et attraktivt og solrikt område på Øren, tilbaketrukket fra trafikk. Et barnevennlig boligområde med praktisk avstand til Øren Barneskole, idrettsanlegg, dagligvarebutikk m.m. Praktisk avstand til bykjernen med "alle" servicetilbud som restauranter, kafeer, kjøpesentre, treningsstudio, kino, teater etc. Gangavstand også til Union brygge med hyggelig torg og variert tilbud.

Kort vei til Elveparken med tur- og bademuligheter samt båtplasser på Muusøya. Bademuligheter også på Landfalltjern. Altså alt for enhver smak!

De fleste fritidstilbud i sentrum, så vel som på Åssiden. Kort gangavstand til flotte turmuligheter i Drammensmarka, sommer som vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen.

Drammens Ballklubb, www.dbk.no, har klubblokale på Øren, et aktivt idrettslag innenfor fotball, bandy, ski og allidrett. Ny flerbrukshall på Øren (2017). Fotballbane. Isbane vinterstid.

På Åssiden finnes blant annet CrossFit senter og flere andre treningssentre. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skileik, organisert trening m.m.

Det er kort gangavstand til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no. Ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg døgnet rundt fra stoppeplass i Rosenkrantzgata, se www.timeekspressen.no. 15 min. med tog til Asker. 40 min. med tog til Oslo fra Gulskogen jernbanestasjon. Flytog fra Drammen Stasjon tar én time til Gardermoen, se www.flytoget.no for rutetider.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen. Flere barnehager i kort avstand. For fullstendig liste over barnehager i Drammen kontakt megler eller se www.drammen.kommune.no.

Øren barneskole ligger i kort rusleavstand fra boligen; www.drammen.kommune.no/oren. Skolen er populær og har i dag cirka 560 elever fra 1. - 7. trinn.

Børresen ungdomskole; www.drammen.kommune.no/borresen ligger i gangavstand fra boligen, retning sentrum.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høyskolen i Sørøst Norge. Se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Drammen sentrum: Følg Rosenkrantzgata ut av byen (mot Åssiden) og ta opp Olaf Bergers vei (ved Circle K bensinstasjon). Ta deretter inn til høyre igjen og boligen er beliggende midt på feltet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 350 000,-

Fellesgjeld

Kr 255 790,-

Totalpris

Kr 2 605 790,-

Felleskostnader

Kr 4 599,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1952

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

66m2

Bruksareal

66m2

Tomt

9296m2

KR-kode

2018187

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rosenkrantzgata 144, 3023 Drammen

Gnr. 115, bnr. 377, snr. 12 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 9.296 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten har en garasjeplass som medfølger boligen. Garasjen er i dårlig stand. Forøvrig parkering på sameiets grunn.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Privat veier på sameiets grunn som sameiet har ansvar for.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 71 kvm

Totalt bruksareal: 66 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm

Primærrom:

Entre, gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom. : 66 kvm

I tillegg disponerer boligen 3 boder i kjeller og 1/4 av loft pluss felles vaskekjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2018 utført av Hilleren Takst AS.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre med grunnmur av betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder "Leilighet beliggende i 2.etasje i bygning med to soverom. Leiligheten fremstår i generelt god stand med normal alder- og bruksslitasje for overflater og innredninger. Bad fra 2009. Kjøkken fra 2007. Adkomst til leiligheten via trapp i felles oppgang."

I takstrapporten bemerkes det at vinduer fremstår med slitasje og bør påregnes vedlikehold/utskiftning. Defekte varmekabler i gulv på bad.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i 2. etasje med felles trappegang.

Entre med parkett på gulv, malt panel på vegger og takess i tak. Skap. Garderobeoppheng.

Bad med fliser på gulv med varmekabler (defekte), fliser på vegger og takess i tak. Hvit innredning med servant. WC. Badekar med dusj.

Soverom1 med parkett på gulv, MDF plater på vegger og takess i tak. Speil skyvedørsgarderobe samt skap.

Soverom2 med parkett på gulv, malt panel på vegger og i tak.

Kjøkkenet er fra ca. 2009 og er pusset opp av forrige eier. Parkett på gulv, MDF plater på vegger og i tak. Hvit Ikea innredning med fliser over benk. Alle hvitevarer medfølger boligen. God skap og benkeplass. God spiseplass på kjøkken.

Stue med parkett på gulv, malte flater på vegger og takess i tak. Vedovn. Utgang til balkong som er pusset opp i regi av sameiet i 2016/17 med gode solforhold.

God lagrinsplass med 3 boder i kjeller samt 1/4 del av loftet for lagring. Felles vaskekjeller med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er strukket opp egen kurs til denne leiligheten fra vaskekjeller.

Oppvarming

Vedovn i stue. Defekte varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1952.

Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst en servitutt på sameiets eiendom. Dagboknr 1233, tinglyst 10/06-1953, bestemmelse om ledninger. Rett til å trekke vann/avløp/strøm ledninger.

Det er videre tinglyst (21.12.1984 med dagboknummer 10496) begjæring om oppdeling i eierseksjoner.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. I henhold til vedtektene må utleie godkjennes av styret i sameiet, men utleie kan ikke nektes uten saklig grunn.

Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Bacheparken sameie, med sameiebrøk 1/44. Sameiet består av 44 eierseksjoner.

Forretningsfører er Motzfeldt Regnskap AS.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Sameiet har bygningsforsikring i Gjensidige, polisenummer 84734529.

Styreleder er Gunnar Alternes.

Dyrehold er som utgangspunkt ikke tillatt, men kan søkes om til styret.

Det er foretatt en rehabilitering av fasade (etterisolering, vinduer, panel, veranda) i sameiet i 2016/17. Pålegg om utbedring av pipe ble utført av sameiet i 2015. Drenering utbedret av sameiet i ca. 2001. Taktekke ble skiftet i 2006/07.

Det vurderes på sikt å bytte vinduer i sameiet. Men det er ikke fattet noe vedtak på dette som megler er kjent med. Dette forholdet er opplyst megler fra eier.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Backeparken, datert 08.06.1951. Forøvrig gjelder kommuneplan vedatt 05.10.2015 hvor eiendommen er satt av til boligbebyggelse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.599,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter (vann/avløp/renovasjon/feiervesen) med felles vannmåler, gressklipping, snømåking/strøing, kabel tv (Viken fiber grunnpakke), utvendig vedlikehold, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, avsetning til fremtidig vedlikehold, etc.

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, internett og evt fasttelefon.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 299,- pr. mnd. og er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 1.500,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.667.289,-. Av dette beløpet utgjør kr 255.790,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Øren-underlia 2
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 0.9 km
Tinghus 1.3 km
Fylkeshuset 1.6 km
Bibliotek, kunstgalleri 2.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.2 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 1.4 km
Bussholdeplass Olaf Bergers vei 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 0.7 km
Idrettsanlegg Gulskogen idrettspark 1.2 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 1 km
Treningssenter CrossFit Drammen 1.5 km

Steder av interesse

Skoler

Øren skole (1-7 kl.) 0.7 km
Rødskog skole (1-7 kl.) 1.1 km
Åssiden skole (1-7 kl.) 1.2 km
Gulskogen skole (1-10 kl.) 1.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.7 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 3.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 0.7 km
Åssiden videregående skole 2.6 km

Barnehager

Bacheparken barnehage (0-6 år) 0.4 km
Øren Andelsbarnehage (0-5 år) 0.5 km
Drammen montessoribarnehage (0-6 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 1.5 km
Kjøpesenter Torget Vest 2.4 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 0.2 km
Postkontor Rema 1000 Gulskogen 1.3 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 1.3 km
Apotek Apotek 1 Gulskogen 1.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 2.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.6 km
Dagligvare Kiwi Landfalløya 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Vårveien 1.2 km
Kiosk/video Lillemors Frukt og Tobakk 0.7 km
Kiosk/video Vårveien Spill 1.2 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 0.2 km
Bensin Shell Svingen 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,6 %
Andel kvinner 49,4 %
Gj.snittalder menn 34,4 år
Gj.snittalder kvinner 38,1 år
Husholdninger med barn 31,8 %
Husholdninger uten barn 68,2 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 425
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Øren-underlia 2 553 255

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 43.750,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?