Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 950 000,- for kr 2 950 000,-

Velkommen til Rubina Ranas gate 5!

Plass til sofagruppe med tilhørende bord

Stue med utgang til solrik balkong

Store vindusflater slipper inn rikelig med dagslys

Åpen kjøkkenløsning

Hvit kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer

Plass til spisebord

Integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Fra balkong mot Stue og soverom

Soverom med plass til dobbeltseng

Stor skyvedørsarderobe

Soverom

Bad med dusjhjørne

Vegghengt WC

Opplegg til vaskemaskin

Entré med oppheng til yttertøy

Tilpasset benk med plass til oppbevaring

Solrik balkong

Balkong

Benk med sittegruppe

Skisse

Fasade

Fasade

Fasade

Grønland Torg

Enerhaugen

Brutus vinbar

Sørenga

Munchmuseet

Grådi

Grønland Frukt

Middelalderparken

Tøyen torg

Tøyen Tbane

Grønlandskvartalene

Rubina Ranas gate 5

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 980 000,-

Grønlandskvartalene: Rålekker 2-roms leilighet i 4. etasje med heis og solrik balkong. Muligheter for garasjeplass!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 980 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 410,-
Fellesgjeld:
Kr 279 871,-
AREAL (P-ROM / BRA)
41 / 41 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder og fristende grønnsakforretninger.

Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.

Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvikaområdet, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Maaemo restaurant er heller ikke langt unna og er verdt å nevne da det er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, nå tre stjerner.

Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.

Blokken ligger rett på Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kafeer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.

I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser. Er du av den barske typen kan du bade hele året. Hvem vet, kanskje blir dette det nye møtestedet også for byens isbadere.

Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, to minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikk 19 kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. 8 minutters gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger to minutter unna. Grønland har sykkelfil i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 980 000,-

Fellesgjeld

Kr 279 871,-

Totalpris

Kr 3 259 871,-

Felleskostnader

Kr 4 410,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

2005

Soverom

1

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

41m2

Bruksareal

41m2

Tomt

403m2

KR-kode

5617143

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rubina Ranas gate 5, 0190 Oslo

Gnr. 230, bnr. 441 i Oslo kommune.

Leil.nr. 17, andelsnr. 17,

Borettslaget Teaterkvartalet bygg 9.

Org.nr. 988 357 308

Tomten

Eiet tomt på 403 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Andelseiere har forkjøpsrett på garasjeplasser i de nye Grønlandskvartalene. Erfaringsbasert pleier en garasjeplass å ligge mellom 350.000,- og 400.000,-.

Det skal innføres beboerparkering i Gamle Oslo, se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/informasjon-om-kommende-beboerparkering. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 46 kvm

Totalt bruksareal: 41 kvm

Totalt primærrom: 41 kvm

Primærrom:

Bad, stue/kjøkken og soverom: 41 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.10.2017 av Kjell-Arne Hagen fra Rett-Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betongkonstruksjon. Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekket i elementer. Bærende konstruksjon i betong, innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med gips/plater, og utvendig med trepanel, fasadeplater og malte betongoverflater. Flatt tak antatt tekket med folie/ papp.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligen har fått tilstandsgrad 1 på alle vurderte punkter i tilstandsrapporten.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har plass til sofagruppe med tilhørende bord. Store vindusflater slipper inn rikelig med dagslys. Utgang til solrik balkong på 5,5 kvm. Balkongen har tilpasset benk med rom for oppbevaring fra 2015.

Hvit kjøkkeninnredning med glatte fronter. Heltre benkeplate. Integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Plass til spisebord. Malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Lyst soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Stor skyvedørgarderobe fra 2015 med plass til oppbevaring av klær. Malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad med opplegg for vaskemaskin. Dusjhjørne med glassdører. Vegghengt WC. Hvit servant med gode oppbevaringsmuligheter i under-og høyskap. Flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og plater i himling med downlights.

Entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Vegger og himling samt dører og lister ble overflatebehandlet i 2015. I tillegg ble gulv slipt og malt.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via felles radiatoranlegg. Varmekabler på baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.02.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet felles stikkledninger og felles vannledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Teaterkvartalet bygg 9.

Borettslaget består av 37 andelsleiligheter. Bygningen har i tillegg ett næringslokale.

Næringslokalet og borettslaget utgjør et sameie med samme styre som borettslaget.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.

Vaktmesterfirma er Vaktmester Andersen AS.

Dyrehold er tillatt etter søknad fra styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Styret har hatt gjennomgang av brannvarslingsanlegget og montert ytterligere med sirener.

- Sikret postkasser og inngangsdører med ekstra beslag.

- Vedlikehold av ventilasjonssystem.

- Oppgradering av heis.

- Gjennomgang og forbedring av drift og diverse leverandøravtaler.

Planlagte påkostninger:

Normalt vedlikehold.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Lagets bygningsforsikring har i tilleggsdekning for tap mot fellesinntekter (tilsvarende sikringsfond). Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert i henhold til reguleringsplan S-4095 datert 09.06.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser byggeområde for bolig, forretning og bevertning og kommunedelsplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn datert 23.09.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.410,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, fyring, varmtvann, betjening fellesgjeld(renter og avdrag), forretningsførsel, drift- og vedlikehold, vaktmestertjeneste, vektertjeneste, trappevask, byggforsikringer og kommunale avgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 1.670,-

Avdrag IN-lån: 1424,-

Renter IN-lån: 520,-

Kabeltv: 158,-

Fjernvarme: 638,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3075 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Grunnpakke inkludert i felleskostander. Dekoder medfølger dersom kjøper vil fortsette på løpende avtale.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.260.930,-. Av dette beløpet utgjør kr 279.871,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Grønland Rode 9
Kirkesogn Gamlebyen og Grønland

Steder i nærheten

Grønlands torg 0.3 km
Hausmanns bru 0.7 km
Politihuset 0.7 km
Oslo Spektrum 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.6 km
Sentralstasjon Oslo S 1 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 0.3 km
Trikkeholdeplass Bussterminalen Grønland 0.3 km
Bussholdeplass Tøyengata 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.7 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 1.2 km
Treningssenter Stamina Key Grønland 0.1 km
Treningssenter Fresh Fitness Grønland 0.2 km

Steder av interesse

Skoler

Vahl skole (1-7 kl.) 0.8 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Gamlebyen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 1.2 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Hersleb videregående skole 1 km
Heltberg gymnas 1.2 km

Barnehager

Papaya Kanvas-barnehage (0-5 år) 0 km*
Grønland Torg bhg - Smalgangen (0-6 år) 0.3 km
Skomakergata friluftsbarnehage (3-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Grønland Basar 0.2 km
Kjøpesenter Grønlands Torg 0.3 km
Postkontor Grønland Postkontor 0.5 km
Postkontor Rema 1000 Christian Kroghsgate 0.6 km
Apotek Apotek 1 Grønland 0.2 km
Apotek Vitusapotek Grønland Basar 0.2 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.2 km
Vinmonopol Oslo City Vinmonopol 0.8 km
Dagligvare Bunnpris Grønland Basar 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Trelastgården 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Grønland 0.3 km
Kiosk/video Hawaii Storkiosk 0.3 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 1.1 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 56,3 %
Andel kvinner 43,7 %
Gj.snittalder menn 34,3 år
Gj.snittalder kvinner 31,6 år
Husholdninger med barn 17,1 %
Husholdninger uten barn 82,9 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Grønland Rode 9 3416 2251

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 26.007,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Hamdi Kaptan
Daglig leder / Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?