Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 525 000,- for kr 3 525 000,-

Stuen

Stuen

Stuen

Spisestuen

Spisestuen

Stuen

Balkong på 7 kvm med hyggelig utsyn mot friarealer

Utsikt fra balkongen mot hyggelige friarealer

Kjøkken fra 2015 med integrert vinskap

Kjøkken fra 2015

Bad oppusset i regi av borettslaget i 2009

Separat toalett bad

Soverom

Soverom med mye garderobeplass

Soverom 2

Entre

Fasade

Uteområdet

Planskisse

Manglerud - Pen 3 roms leilighet i toppetasjen med balkong og fint utsyn mot grøntarealer

Rugveien 39

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 400 000,-

Manglerud - Pen 3 roms leilighet i toppetasjen med balkong og fint utsyn mot grøntarealer: Manglerud - Pen 3 roms leilighet i toppetasjen med balkong og fint utsyn mot grøntarealer

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 860,-
Fellesgjeld:
Kr 145 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
68 / 68 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Rugveien 39 er en sentralt beliggende 3-roms leilighet på Manglerud. Det er kort vei til off. kommunikasjon og sentrum. Leiligheten ligger fint tilbaketrukket til i et barnevennlig og veletablert boligområde, bestående hovedsaklig av lavblokker. Gjennomgående leilighet uten gjenboere eller innsyn, lyst og fin utsikt fra øverste etasje. Flott lekeplass i borettslaget samt gode muligheter for skøyteis på vinteren like ved.

Fra leiligheten er det kun få minutter til Manglerud senter, som har et meget godt utvalg butikker. Her finner man blant annet apotek, post i butikk, matbutikk, frisør, legesenter, klesforretninger og vinmonopol. Bryn senter ligger også i nærområdet, som tilbyr hele 42 butikker og 12 helseaktører. Flere søndagsåpne butikker i nærområdet. For de treningsglade sjeler, finnes det treningssenter som Elixia/SATS og Fresh Fitness på Ryen, samt Gym Manglerud på Manglerud senter. Stort idrettstilbud i nærområdet der fotball, ishockey, innebandy, turn, basketball og aerobic er viktige idretter.

På godværsdager kan man legge turen til naturperlen Østensjøvannet som byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med muligheter for å gå, sykle og gå på ski i Østmarka. I tillegg er det gode tur- og friluftsområder på Ekeberg og i Svartdalsskogen. Kombinasjonen av en godt utbygget infrastruktur, nærhet til tur- og rekreasjonsområder, samt kort vei til Oslo sentrum gjør Manglerud til et spesielt attraktivt sted!

Gode kollektivmuligheter med både busser og T-bane kun et par minutter unna, rett ved Manglerud senter. T-bane fra Manglerud bruker ca. 12 minutter til Jernbanetorget. Det går også nattbusser hele natten! Med bil bruker du i underkant av ca. 10 minutter inn til sentrum - evtuelt er det alltids en mulighet for å hoppe på sykkelen! Leiligheten ligger innenfor bomringen.

Barnehager og skoler

Nærmeste barneskole er Manglerud skole, som ligger ca. 500 m fra leiligheten. For øvrig ligger det flere ungdomsskoler i nærområdet, med Høyenhall som nærmeste. Godt utvalg av barnehager innenfor en rekkevidde på underkant av 1 km, Treskeveien barnehage, Gårdstunet barnehage for å nevne noen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 400 000,-

Fellesgjeld

Kr 145 000,-

Totalpris

Kr 3 545 000,-

Felleskostnader

Kr 3 860,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1955

Soverom

2

Primærrom

68m2

Bruksareal

68m2

Tomt

75929m2

KR-kode

4418111

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rugveien 39, 0679 Oslo

Gnr. 148, bnr. 244, i Oslo kommune.

Leil.nr. 4111, andelsnr. 497,

Manglerudjordet borettslag, org.nr. 954 571 076

Tomten

Eiet tomt på 75.929,2 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med gressplener, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 75 kvm

Totalt bruksareal: 68 kvm

Totalt primærrom: 68 kvm

Primærrom:

4 etasje 68 kvm: Entre/gang, bad, 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, separat wc. Fra stuen er det utgang til overbygget balkong på ca 7 kvm.

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 4 kvm samt loftsbod med gulvareal på 11 kvm (skråtak).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.05.2018 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Entré/gang:

Romslig entré med plass til garderobeskap. Helsparklede og nymalte vegg- og takflater. Pene fliser på gulv.

Stue:

Stuen er helsparklet og lysmalt på vegger og himling, samt parkett på gulv. Det er god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. Fra stuen er det utgang til takoverbygget balkong på ca. 7 m² med plass til bord med to stoler. Leiligheten ligger i øverste etasje uten innsyn og utsikt over hyggelig grøntarealer.

Kjøkken:

Praktisk åpen kjøkkenløsning med pen innredning fra 2015. Høy kjøkkeninnredning med planlimt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate. Avtrekksvifte, hvor kanal er ført ut (ikke tillatt) og plater over benk. Integrert induksjonstopp, oppvaskmaskin, stekeovn og vinskap. Nisje for kjøleskap.

Badeværelse:

Delikat flislagt badeværelse oppusset i regi av borettslaget i 2008/09 med servantbolle, underskap, speilskap m/lys og 2 svingbare dusjvegger. Opplegg for smal vaskemaskin. Nye soilrør i forbindelse med baderomsrehabiliteringen i borettslaget i følge tidligere opplysninger. Downlights i himling og gulvvarme. Vaskemaskin medfølger ikke i handelen. Praktisk separat wc i tilknytning til entre med vegghengt wc og servant.

Soverom:

Pene og romslige soverom med god plass til dobbeltseng og godt med garderobeplass. Tidsriktige malte vegg- og takflater og laminat gulv.

Utstyr/ fasiliteter:

- Øverste etasje med fin utsikt

- Balkong på ca. 7 m²

- 1 kjellerbod på ca. 4 m², loftsbod med 11 kvm gulvareal

- Flere fellesboder i kjeller

- Varmtvann og fyring inkludert i fellesutgifter

- Fellesvaskeri

- Leiligheten er helsparklet og nymalt utenom soverom.

- Automatsikringer

- Sentralt

- Moderne kjøkkeninnredning fra 2015.

- Bad fornyet i regi av Borettslaget i 2008/2009

- Barnevennlig og rolig område

- Kort vei til Manglerud Senter

- Nærhet til Østmarka, med flotte turmuligheter

- Kort vei til off. kommunikasjon

For ytterligere standard se selgers egenerklæring samt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Oppvarming

Oppvarming med sentralfyring. Varmekabler i badegulv samt separat wc.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020.

Styret i borettslaget ser allerede på ulike løsninger her.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.02.1965. Det foreligger ferdigattest på bad datert 27.04.10. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger brukstillatelelse for rehabilitering av fasader/nye balkonger datert 02.10.1996. Saken er henlagt hos Plan og bygg uten ferdigattest. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:

Dagboknr 15679, tinglyst 17.12.1957 - Bestemmelse om garasje/parkering.

Erklæring om at Oslo bygningsrådsbygningssjef har meddelt unntak fra byggeforskriftene vedrørende fundamentering og utseende for garasje for 20 biler på gnr. 147, bnr. 244. Undertegnede erklærer for seg og etterfølgende eiere å være forpliktet til når som helst bygnignsrådet måtte ønske det uten erstatning å fjerne eller forandre det bygde. Erklæringen kan ikke avlyses uten Oslo bygningsråds samtykke.

Dagboknr 15680, tinglyst 17.12.1957 - Best om garasje/parkering.

Erklæring om at Oslo bygningsrådbygningssjef har meddelt unntak fra byggeforskriftene vedrørende fundamentering og utseende for garasje for 16 biler på gnr. 148, bnr. 244. Undertegnede erklærer for seg og etterfølgende eier å være forpliktet til når som helst bygningsrådet måtte ønske det uten erstatning å fjerne eller forandre det bygde. Erklæringen kan ikke avlyses uten Oslo bygningsråds samtykke.

Dagboknr 15367, tinglyst 23.11.1961 - Erklæring/avtale.

Vedrørende grønnsakutsalg/kiosk på gnr. 148, bnr. 244 hvor bygningssjefen godkjenner byggarbeider i forbindelse med kiosken. Byggherren forplikter seg og etterfølge eiere til å fjerne det bygde uten erstatning når som helst bygningsrådet måtte forlange det. Erklæringen kan ikke avlyses uten Oslo bygningsråd samtykke.

Dagboknr 11195, tinglyst 12.09.1962 - Best om begbyggelse

Bestemmelse på gnr. 148, bnr. 244 vedrørende melkeutsalg hvor bygningssjefen har godkjent byggearbeider i denne forbindelse. Byggherren forplikter seg og etterfølge eiere til å fjerne det bygde uten erstatning når som helst bygningsrådet måtte forlange det. Erklæringen kan ikke avlyses uten Oslo bygningsråd samtykke.

Dagboknr 9469, tinglyst 26.06.1968 - Best om garasje/parkering

Bestemmelse på gnr. 148, bnr. 244 vedrørende garasjer for 12 biler. Oslo bygningssjef medeler midlertidig unntak fra bestemmelser i henhold til bygningsforskriftene i anledning av manglende frostfri fundamentering. Byggherren forplikter seg og etterfølge eiere til å fjerne eller forandre byggarbeid uten erstatning, når som helst bygningsrådet måtte forlange det. Erklæringen kan ikke avlyses uten Oslo bygningsråd samtykke.

Dagboknr. 43023, tinglyst 16.07.1986 - Bestemmelse om veg

bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Manglerudjordet borettslag.

Borettslaget består av 516 andelsleiligheter og 2 tjenesteleiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.

Dugnad må påregnes.

Boligselskapet har egen hjemmeside, www.mangelrudjordet.no.

Borettslagets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING med polisenummer/avtalenummer SP 1169798.1.7.

Dyrehold er ikke tillatt. Dette gjelder allikevel ikke dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige beboere/andelseiere. Søknad om dyrehold inkl. bekreftelse på utdeling av klageadgang for beboere/andelseiere i oppgangen, skal sendes styret. Eventuell godkjenning fra styret må foreligge før anskaffelse av dyr.

Borettslaget har 9 fellesvaskerier og kan brukes i henhold til gjeldende regler.

Det er tillatt å grille med gassgrill og elektrisk grill på balkongene.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Ferdigstilt rehabilitering av lys på gangveier internt i borettslaget.

- Startet opp med bytte av belysning i kjellerganger, bytter etter behov til LED.

- Styret har gjennomført salg av tjenesteleilighet i Rugveien 25, den ble solgt for 3,3 mill. Disse pengene er øremerket søppelprosjektet.

Planlagte påkostninger:

- Jordvarme som erstatter oljefyr.

- Søppelhåndtering ute med nedgravd løsning.

- Parkeringsplasser med prioritet for el-biler.

Det følger av innkallelsen til generalforsamlingen 19.april 2018 at man er nå i sluttforhandlinger med entreprenør på utskifting av varmeanlegg, og ser at den totale rammen vil være kr 26 millioner. Dette forslaget alene vil ikke føre til økning av felleskostnadene. I forbindelse med varmeprosjektet vil det bli tatt opp lån i løpet av 2018 som blir fordelt på andelseierne.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Det er meldt parallellutlysning/forhåndsutlysning, slik at dette blir avklart 5 dager etter melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig m. tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan 16754 datert 09.03.1954 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-441 datert 18.06.1952 .

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.860,- pr. mnd. og inkluderer: varmtvann, fyring, vaktmestertjenester, byggforsikring, forretningsfører, kabel-tv (Canal Digital) og internett, kommunale avgifter mm. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert for ca. 4 år siden ifølge styreleder.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.400,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen ikke vil få eiendomsskatt for 2018. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.552.588,- Av dette beløpet utgjør kr 145.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Vestre Manglerud
Kirkesogn Manglerud

Steder i nærheten

Manglerud bad 0.7 km
Ryenkrysset 1.1 km
Brattlikollen 1.6 km
Oppsal samfunnshus 1.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.5 km
Sentralstasjon Oslo S 5.6 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 1.9 km
T-bane stasjon Manglerud T-banestasjon 0.7 km
Trikkeholdeplass St. Halvards plass 3.9 km
Bussholdeplass Rugveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Manglerud idrettspark 0.5 km
Idrettsanlegg Høyenhallen 0.9 km
Treningssenter ICON Manglerud 0.5 km
Treningssenter Fresh Fitness Ryen 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Manglerud skole (1-7 kl.) 0.4 km
Høyenhall skole (1-10 kl.) 0.9 km
Ryenberget skole (1-10 kl.) 1.3 km
Østensjø skole (1-7 kl.) 1.3 km
Skøyenåsen skole (8-10 kl.) 1.6 km
Holtet videregående skole 3 km
Lambertseter videregående skole 3.4 km

Barnehager

Treskeveien barnehage (1-6 år) 0.1 km
Gårdstunet barnehage (1-6 år) 0.4 km
Storgården barnehage (0-6 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Manglerud Senter 0.5 km
Kjøpesenter Bryn Senter 1.7 km
Postkontor Meny Manglerud 0.5 km
Postkontor Bunnpris Ryen 0.8 km
Apotek Apotek 1 Manglerud 0.5 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 0.5 km
Dagligvare Meny Manglerud 0.5 km
Dagligvare Coop Extra Manglerud 0.5 km
Kiosk/video Confekt-Makeriet 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Manglerud t-bane 0.6 km
Bensin Shell Manglerud 0.4 km
Bensin Esso Tiger Ryen 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 45,2 %
Andel kvinner 54,8 %
Gj.snittalder menn 37,1 år
Gj.snittalder kvinner 43,5 år
Husholdninger med barn 21,8 %
Husholdninger uten barn 78,2 %
Gj.snitt byggeår 1969
Gj.snitt tomtestørrelse 12822
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Vestre Manglerud 2399 1365

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Jørgen Hartmark
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?